Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hombre[EU]
veterán
Mint laikus kérdezem,hogy mi történne akkor,ha ez bevállna és mondjuk egyszerre ráesne 5-10 vagy 20millió ember az XCloudra? Úgy értem concurrent user. Elég komoly "farmokat" kéne kiépíteni vagy nem?
-
Hát gondolom lesz havi előfizetés meg éves, ahogy most Goldra vagy PS Plusra van...
De most ha 2 év alatt kifizetem a konzol árát, akkor meg is vehetem és az enyém marad. Utána azt eladhatom, tesómnak odaadhatom, elrakhatom magamnak, ...
Amúgy nem tudom mit akarsz még ennél kevesebb kábelt, konzolnál van egy HDMI, egy power adapter és letelt. PC-nél igen, na ott tényleg sok kábel vanA kertben meg én is tudok játszani, arra találták ki a Steamlinket vagy konzolon a Playstation Remote Playt. Egy előnye lehet ennek, hogy mobil eszközön bárhol könnyen használható lesz. De mondjuk arra kíváncsi leszek, mekkora adatforgalmat fog generálni. Az én havi 6 gigám szerintem nem sokáig tartana.
(#52) RareParrot Mondjuk most már találsz annyiért GTX 1060-at. Akartam mondani, hogy de a Micro nagykereskedelmi áron szerzi be a Boxokat, aztán jutott eszembe, hogy ez az Nvidiára is igaz.
-
válasz
Hopkins95 #50 üzenetére
Nagyon sok fog mulni azon, hogy lesz-e olyan konstrukcio, hogy elofizetes szuneteltetese, vagy havi ido-limites elofizetesek olcsobban, stb.
En lazan a netes elofizetes mellett dontenek, ha nem lenne dragabb, mint az otthoni konzol, mert kevesebb kabel, kevesebb cucc, stb.
Plane, hogy sokszor huzamosabb ideig nincs idom jatszani, igy arra a honapra nem fizetnek elo.
Raadasul tudok jatszani a nappaliban a TV-n, meg a kertben is (ha nem panelben laknek), meg ahol akarok.
-
válasz
#52588800 #48 üzenetére
Szerintem ez lehet a Gamepass előfizetéssel lesz kombinálva. Külön ugyanúgy bérelheted vagy megveheted a játékokat a Storeban, az XCloud csak a hardvert fogja biztosítani, ahol futtatod. Mivel egy konzol olcsóbb egy videokártyánál, így valószínűleg olcsóbb lehet a Geforce Nownál. Kérdés hogy mennyivel.
Egyébként szerintem amúgy igazad lesz abban, hogy amennyiből bérlem a szervert 2 évig, annyiból vehetek egy saját konzolt. Nem kérdés, hogy én a konzolt választanám.
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Nvidia Now-t már prógálgatom egy ideje, de kompetitív játékokra totálisan alkalmatlan az is."
Simán játszottam vele esténként Quake Championst lag és késleltetés nélkül 1080p/60FPS módban.
szerk: Amint sikerül belépnem Steambe (Steam guard nem küld kódot valamiért :S )megnézem hogy vettem-e fel videót belőle.
-
törölt tag
Filmek más tészta. Ott az a cél, hogy még a mozikban megtérüljön és nyereséget termeljen. A közönség meg sokkal nagyobb, mint játékok esetében. Egy 60 eurós friss játékot meg nem fog oda adni 20ért, sőt 2 játékot 20ért a "gyorsabbaknak". Vagy drágán akarsz PC -t, konzolt bérelni? Le is törlesztheted ennyi erőből. Ezt úgyis az ára meg a lefedettsége fogja eldönteni, de még mindig benne van a pakliban az is, hogy új üzleti modellre váltanak : 20-30 euró havonta minden ingyen, és lesz egy pár órás alapjáték benne, pénzért meg hozzá 20+ DLC, ahol többszörösen behozzák az árát. De egyet már most borítékolni a lehet, a cégek ezen még többet fognak nyerni, mint a mostani modellel és a jelenlegi is piszok drága már.
-
Ahhoz, hogy a jatekok eseten megerje, ahhoz a havidijnak magasabbnak kell lennie, mint amennyi a geppark uzemeltetese es hardver bovitese.
A jatekosoknak meg akkor eri meg, ha a kisker hardver arakhoz kepest olcsobban jon ki, mint amennyit gepre koltene.
Vagyis akkor mehet jol ez a bolt, ha a felhos szolgaltato a kisker arakhoz kepest sokkal olcsobban tud hardverhez jutni.
Minel nagyobb ez a kulonbseg, annal inkabb eletkepes az egesz. -
jbcs
tag
válasz
#52588800 #45 üzenetére
Igen ez egyértelmű, hogy akkor fog elterjedni, ha a hülyének is megéri... De ha a Netflix-nek vagy Amazon-nak megéri filmek esetében, egy hasonló konstrukció normális havidíjért szintén működőképes tud lenni játékok esetében. Sőt azt gondolom, hogy még életképesebb tud lenni, mivel a filmeket, sorozatokat eléred más forrásból is. Viszont hiába éred el a legfrissebb játékokat más forásból, ha nincs hardvered vagy konzolod, nem tudsz játszani vele.
-
törölt tag
A feladat meg van oldva, a kérdés, hogy megtérül -e.
Geforce Now is : 1060 teljesítmény 20 órára 25 dolcsi, 1080 10 órára szintén. Ki a bokám akar 125 dolcsit kifizetni 100 óra játékért? Megveszem 60ért és annyit játszom vele, amennyit akarok. Ez maximum azoknak jó, akik a 20 óra alatt végigfutnak 2 játékon.
-
M@no
tag
Huu, anno hány évig így voltam vele én is. Aztán lett X360-am, és azóta se vettem új PC-t, az SSD-n kívül alkatrészt se bele. Lassan 8 éve ugyanaz a gépem van, a WoT elment rajta, más nem érdekelt. 360-t 4 éve kényszerből eladtam, 1 éve vettem OneS-t, azóta is jó döntésnek tartom és szeretek konzollal játszani, sokkal jobb, hogy fotelből, ágyból, bárhonnan kényelmesen lehet játszani a tv-n. De persze tudom, sokaknak ez nem szempont.
-
jbcs
tag
Lehet, hogy én gondoltam túl. De nekem az a különös, hogy már 7 éve erről szóltak a hírek és azóta nem tudták megoldani ezt a feladatot? Szerintem, ha nagyon akarták volna, már korábban kijönnek ezzel. Villanyautó is már korábban elterjedhetett volna, de vártak egymásra, nézték a trendeket, aztán most megy a kapkodás
-
ttt
senior tag
Készülnek erre már régóta. Ahogy egyel előbb írtam stream alapra akarják terelni a jónépet.
A játékért így mindenki fizetni fog, könnyebben tudnak játékot fejleszteni, nem kell konzol generációkkal vesződni, stb.
Ez valszeg már 5-10 éve egy stratégia része, ami legalább ennyi időt igénybe fog még venni. De, ha beindul és láthatóan működő képes lesz a modell, fel is gyorsulhat, mint ahogy a TV-s/filmes szolgáltatók. Csak ugye itt kétirányú a forgalom és a azok az átkozott késleltetések még mindig borsot törnek az orruk alá. -
jbcs
tag
Nem akarok túl sokat belelátni a dologba, de érdekes, hogy nem rég kijött ezzel elég komolyan a Google, most hirtelen bejelenti a Microsoft is, hogy ő is beszáll. Mintha, ha már ez rég kész lett volna (csak jegelték) , várták ,hogy valaki elindítsa a lavinát...
-
ttt
senior tag
válasz
#06658560 #37 üzenetére
Viszont adhat ki olyan AAA-s címeket, amik csak streameléssel jönnek, ergo semmilyen adathordozón nem jelenik meg. Ezzel elvágja a varezt és ha akarsz a címmel játszani, akkor olyan árat kérhet az előfizetéshez amilyet nem szégyell. (Persze ez még néhány év valszeg, de az irány tuti.)
-
jbcs
tag
Jól vágom, hogy ha ez egyre jobban elterjed és stabilan működik, nem lesz szükség konzolra és 4-500 ezres gépre otthon, hogy játsszál, meg fél milliós videókarira...?
Ez azért rendesen alá fog vágni az egész iparnak, csak az ínyeceknek, hardcore játékosoknak lesz drága, spéci gépe. -
TheProb
veterán
Kíváncsi leszek erre a latency dologra. Nvidia Now-t már prógálgatom egy ideje, de kompetitív játékokra totálisan alkalmatlan az is. Legalábbis még, mert ugye még mindig csak béta. Viszont az is, mint ha egyre szarabb lenne. Régebben pl. a widlands simán, faszán játszható és élvezhető volt, az utóbbi időben márt a single playerek is kínkeservesen futnak...
-
Amúgy akkor látnék ebben a konzolban nagy lehetőséget, ha a Nintendo Switch formájára lenne megtervezve és hibrid konzolként funkcionálna. Legyen belerakva egy 6-7 körüli kijelző, valami kontroller, nagy akksi, egy mobil chip, SIM foglalat, legyen hozzá egy dock és mehet a streamelés bárhol.
-
jerry311
nagyúr
válasz
janeszgol #17 üzenetére
Nyugi, céleszköz lesz ez (blade, mint ahogy a cikk is írja), ami kis helyen is elfér.
A csatlakozók kimerülnek áramban és mondjuk két hálózati kártyában, az egyiken lesz storage, a másikon meg kommunikál a felhasználóval. Ezek sem szokásosak, csak pár a backplane csatlakozón.
Nem kell rá HDMI, audio, USB, LEDek, gombok, HDD, Blu-ray meghajtó, stb. A hűtés is lehet kisebb, mert 600 km-re a felhasználótól nem érdekel senkit, hogy mennyire zajos, meg hát ott úgyis van légkondi.
Kis jóindulattal el is fér az egész egy-másfél tenyérnyi áramköri lapon.(#20) kenwood
De ezek nem Windows AAA játékok, hanem a konzolra optimalizált változatok, onnan meg H.264-265-be kódolni már semmi. Az i7 beépített GPU-ja is tudja ezt legalább 100 FPS-sel, miért pont a Vega ne tudná. -
jerry311
nagyúr
Tart majd addig mint a Zune?
Vagy csak annyit mint a So.cl? -
törölt tag
Tudok egy még forradalmibb megoldást!
A Twitch kliensből kivenni a kommentár hangot, csak a játék hangját küldeni, fölé tenni a kontroller gombjait, szt jól van! Mindenki profi gémer lesz tőle! -
[CsuCsu]
őstag
OnLive kezdeti megoldas volt, sokat fejlodott a technika azota. 10 ev mulva szerintem a felhos jatek legalabb annyira altalanos lesz, mint most a Netflix.
TV-t en kivaltom Netflix, HBO es Amazon Prime elofizuval. Illetve a sportcsatornak es BBC is megy online Angliaban. Annyi idom nincsen, hogy ennel tobb kelljen.
-
nagash
senior tag
Én még tesztelten anno az OnLive féle megoldást. Milyen érdekes, hogy az akkor nagyot hasalt, most meg mindenki ezt nyomja...
Nekem jó lenne, mert már régen nincs értelmes vas alattam. Ha az az android-os eszköz egy TV is lehetne, na az lenne faja, mert akkor minden adott.
-
[CsuCsu]
őstag
Nem max grafika SSAA lesz az alap. Illetve az is lesz talan, tobb penzert. Gefore NOW-ra nezz ra. Eddig az a legjobb probalkozas, nem mukodik rosszul.
MS eseteben itt viszont siman kijon a matek. Egy az egyben Xbox hardveren kapsz Xbox minoseget (minusz tomorites es kesleltetes).
-
kenwood
veterán
biztosan ez a jovo,de nekem az nem tiszta, hogyan fimog a matek kijonni, ha AAA pc gamet streamelnek. egy i7est es egy top videokartyat ezek reggelire megesznek. a server procik annyira azert annyival nem erosebbek, h 10-100 jatekost kiszolgaljanak. a gpu meg szoba se kerult.
-
[CsuCsu]
őstag
Viszont ez a fajta gaming jo draga is. Ha en csak evi 1-2 jatekot szeretnek vegigjatszani, egy izmos gamer szamitogep megvasarlasa oriasi pazarlas. Viszont felhoert pofa nelkul kifizetek havi £20-30 (persze nem egesz evre), ha rajta van korrekt minosegben a jatek amit szeretnek.
A lakossag jo resze igy van ezzel. Az egyetlen szamitogep amit hasznalok egy ceges laptop (eleg vicces konfig: 2 mag i7, 24gb RAM, Intel integralt GPU).
@Game-over: ezek nem otthoni Xbox-ok bekotve. Csak a hardver Xbox, fizikailag blade szerverek. Teljesen mas a hutes kialakitasa, es egyeb nem teljesitmeny specifikus kulonbsegek is valoszinuek a helygazdalkodas es egyeb igenyek miatt.
-
Game-over
aktív tag
Most már tudom legalább, hogy miért éri meg az MS-nek a konzol csere akció S-ről X-re (kell az utánpótlás a szerverekbe
)
-
janeszgol
félisten
Annyira nem mondanám ezt jó ötletnek. 100 ezer felhasználó veszi igénybe az 100 ezer Xbox. Inkább valami ASIC megoldást erőltessenek, vagy valami mást, ami céleszköz és kis helyen is elfér.
zzola: látom PS4-re sincsenek, mert a hittérítők mindig ráérnek.
-
ribizly
veterán
válasz
gyuribácsi88 #14 üzenetére
Kár, hogy nem sajátjuk az ötlet...
De ez lehet egy jó irány a jövőben. Csak kérdés mennyire életképes a mögötte lévő üzleti modell. -
Az ms-nek mostanában nagyon jó ötletei vannak, ez is biztos jól fog sikerülni.
-
zzola
titán
Megint a múltból akarnak megélni! Ki a francnak kellenek a régi játékok?
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #8 üzenetére
Nem ez lesz szerintem, ez csak amolyan plusz. Ha a nextgen címeket is tudom útközben tolni (Andriod iOS) àm legyen. Vagy Mac-en (esetleg PS-en
)
-
A késleltetés valódi. Csak semmi versenyszellem. Szerk: Nem hiszem, hogy ezen változtatni lehet.
Jó minőségű streamek nézésére alkalmas a technika. Ami az otthoni gépen bufferel Intel HD 2500 grafika mellett, az felhőn keresztül hasít és kevésbé elmosódott.
-
M@no
tag
-
Wesder
titán
válasz
hombre[EU] #6 üzenetére
Azért egy RDR2 üt útközben akàrhogy is nézem. Meg úgy egyébként a gondolat hogy az konzolod "ott van a zsebedben".
-
hombre[EU]
veterán
Elōre látom,hogy fogja a Micro megint elqrni az E3 konzol launch-ot azzal,hogy mobilra fog streamelni 4-5 éves játékokat. A STREAM lesz az új TÍVÍ
-
Wesder
titán
Jöhet, majd jó lesz handheld xboxnak
Bici
A mentések szerintem itt is a Live alà mennek, mert ott tàrolja az xbox őket. Persze van a gépen is, de azt meg nem éred el bàrhonnan. -
tzolosch
csendes tag
nem lenne több értelme virtuális gépen futtatni a felhő-oldali klienseket? nekem az "egy felhasználó - egy hardver" kiépítés elég rugalmatlannak tűnik
-
CocooN-z
őstag
Ultra Off és IMHO: Pont nemrég agyaltam ezen egyik reggel.... Gondolom ez a jövő, mert a lemez alapú filmek és zenei médiumok is nagyon kis mennyiségre csökkentek... Én egy addigra -már mire ez elterjed- teljesen ki akarok nőni a Gaming-ből, ebből a világból... én nem kérek. vagyis maradok a klasszikusnál. Lehet túl konzervatív vagyok, szentimentális akármi... Nálam a gaming, a dobozos bolti vásárlás és otthon, általam összerakott gépen való futtatást, konfigolást jelenti, és igen a rengeteg szívást is jelenti. (van steam-em, van konzolom, tudom mi a pro-kontra) Ezért volt ez anno magical... De az igények azok igények, mindenből szolgáltatást kell csinálni, mert mindenkinek kell minden, azonnal.... tudom ez nem rossz, csak nekem nem tetszik ez az irány. És azt is tudom hogy nem kötelező, csak ez fog elterjedni.
-
Frissítéskor az adatok (elmentések) megtartása drágább csomagban lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ráadásul ezt az eddigi próbálkozásoknál érdekesebb módon teszik meg.
- AliExpress tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Robot fűnyírók
- Kuponkunyeráló
- Blu-ray lejátszók
- Konteó topic
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest