Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • rudi

  nagyúr

  válasz ROBOTER #1 üzenetére

  Elvileg igen. Ráadásul, ahogy nézem, azonos a Miix 700 billentyűzetével.

  Resistance Is Futile. You will be assimilated!

 • rudi

  nagyúr

  Egy dolgot vegyetek figyelembe: ezek a Core m/i alapú, 12 colos tabletek reális használatban sokkal köszelebb vannak a notebookokhoz, mint a tabletekhez. Elsőre jó ötletnek látszik heverészve, ágyban, párnák közt használni, de ahhoz bizony bazi nehezek, 750-900 gramm rettenetesen sok, pár percen belül nyomni, vágni fog az éle, nem fogod bírni komfortosan megtámasztani, tartani és hasonlók. Ráadásul filmnézésen kívül a mérete is többnyire fölösleges lesz, a kb. 25 centi hosszú sorokat egyszerűen kényelmetlen befogadni.

  Ha tartalomfogyasztásra kell tablet, de csinálnál olyat is, amihez jó lenne a notebook, akkor semmi értelme nagy és erős és drága tabletet venni, egy subnotebook és egy ipad összességében jobb és olcsóbb. A nagy tablet akkor kellhet, ha kell a teljesítmény tablet módban is, pl. valami 3D-s modellt demóznál az ügyfelednek, mondjuk egy gépsor mellett állva valami komponensét és egy iPad vagy hasonló kevés lenne, vagy nem lehet beilleszteni a vállalati infrastruktúrába.

  Hosszútávú, hatékony termelőmunkára ez a fajta megoldás, hogy 12 colon baromi nagy pixelsűrűség és mellé Windows 10, illetve szinte nyomásút nélküli billentyűzet, meg erős szögben lefelé nézés halott ötlet. Annyira nem jó ergonómiailag, hogy érezhetően hátráltatni fog munkavlgzés közben. Legfeljebb nem veszi észere a júzer, mert sosem dolgozott előtte ergonómiailag optimális, jó i/o eszközökkel felszerelt munkahelyen :)

  Szóval marad egy elég szűk felhasználói kör, akinek szerintem valóban jó egy ilyen nagy tablet. Ők viszont éppen olyanok, akiknek nem probléma a kategóriában uralkodó árszint.

  Resistance Is Futile. You will be assimilated!

 • rudi

  nagyúr

  válasz Hieronymus #17 üzenetére

  Igen, az ölben használat egy eléggé necces része a nagy tableteknek. Az Alpha 12 talán a legjobb ilyen szempontból, ha elég magas a felhasználója. Mert akkor ki tudja támasztani az ölében, a támasztója nem vág úgy, mint más modelleknek, a billentyűzetének alapja meg kellően masszív ahhoz, hogy ne billegjen. A Miix 700 és Surface Pro 4 elbukhat a vágós támasz miatt, a Fujitsu Stylistic R729 támasza aránylag jó, de a billentyűzet rögzítése imbolygós. Az olyan "vályús" dokkolós megoldásoknál, mit az Asus T302 óriási para, hogy figyelmetlen pillanatban az egész gép lebukfencezhet az öledből, és amint mozdulsz vele egyet máris lötyögni kezd a dokkolójában. Nem véletlen, hogy a T303 már Surface Pro stílusú, kitámasztós lett.

  Resistance Is Futile. You will be assimilated!

 • rudi

  nagyúr

  válasz DaveJr #20 üzenetére

  Ma már az Intel IGP-knek is egészen jó a hardveres videokódolója, ha nem valami extra 10 bites vagy 4K-s anyagot nézel, akkor alig okoz extra fogyasztást a lejátszás.

  Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés