Hirdetés
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
na, ebben mennyi a parasztvakítás? lossless audio, persze tökjó de milyen hangrendszeren is kéne hallgatni?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
hát, aki erpoccal benyalja hogy ettől neki jobb lesz az megérdemli nem baj, engem nem érint csak valahol mókás olvasni ezeket a cikkeket ahol úgy csinálnak mintha a hifi és a mobileszközök összeegyeztethetőek lennének.
nem vitaindítónak szántam, nem kell egyetérteni, én majszolom a popcornt továbbra is az oldalvonal mögöttA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
veterán
válasz fatpingvin #1 üzenetére
Az egész. Rockbox 1st gen iPod nano-n tudott FLAC-et... és aki azt hiszi, hogy fülbedugós akármin többet hall a losslessből, mint egy laza VBR -V2 MP3-ból, az csak magát álltattja.
Semmi baj - a
hülyéknaívak pénze is ugyanolyan pénz.[ Szerkesztve ]
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Sanya
nagyúr
-
lmno
őstag
Mennyi okos ember van itt Szerintetek Apple Musicot csak telefonról lehet hallgatni BT erpoccal?
Egyébként k. anyját az Applenek, hogy ugyanannyi pénzért többet ad[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
kíváncsi lennék hányan fogják olyan audio rendszerrel használni ezt a feature-t amin már értelmezhető a különbség. van egy olyan sejtésem hogy ha ppm-ben nem is kell számolni de az ezrelékes nagyságrendben is egy törtet fogunk kapni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Gh0st.
csendes újonc
Ezen én is elmosolyodtam. Annyi minden van, ami miatt unszimpatikus lehet az Apple, de hogy pont azt kifogásolja valaki, hogy ugyanannyiért elérhetővé válik az opcionális veszteségmentes zene...
Az viszont tényleg bosszantó lehet, hogy az Airpods Max még a 35 dolcsis kábellel sem tudja a lossless zenét lejátszani (és most szerintem mindegy, hogy mennyi értelme van). Ebből a szempontból a Sony az LDAC-kal az Apple előtt jár.
-
Lawos
csendes tag
Feltettem Win 10re a legutolsó (Verzió: 12.11.3.17 ) ITunes programot, de csak AAC fájlokat látok
-
atok666
őstag
válasz fatpingvin #9 üzenetére
Figyelj, ugyanannyiert ad tobbet. Ha elsz vele, kihasznalod, ha nem eredekel, nem. Nem kerul egy fillereddel se tobbe. Most mi a manoba szerettel volna belekotni? Vagy eleg csak annyi, hogy Apple?
Atok
-
dabadab
titán
válasz fatpingvin #9 üzenetére
kíváncsi lennék hányan fogják olyan audio rendszerrel használni ezt a feature-t amin már értelmezhető a különbség
Ugye ehhez először az kellene, hogy legyen értelmezhető különbség
(Az ilyen "százkilométerről, egy szokolon kiszúrom az mp3-at" huszárok szoktak kínos pislogást produkálni ABX teszteken )DRM is theft
-
törölt tag
És ettől függetlenül miért baj hogy ilyen is van, és ráadásul nem is kell érted többet fizetni? Oké oké, a kolléga trollkodni jár ide, ez már egy ideje egyértelmű.
Amúgy több hetes hír már, és kb egy nappal rá az Amazon is bejelentette, hogy a Prime Music is elérhető lossless minőségben felár nélkül, így lassan azért terjed, és talán végre úgy 7 év ígérgetés után a Spotify is kénytelen lesz meglépni most már tényleg.
Elgondolkoznék amúgy a váltáson, de sajnos sem az AM sem a Prime nem nagyon tud semmilyen api-val kommunikálni, így nem tudnám a jelenlegi felállásban erősítőre kötni és távirányítani őket. -
Reverend
tag
Tényleg elképesztő, hogy egy szín tisztán pozitív hírben (ugyanannyiért több jár, valódi lossless hi-res formátum stb.) is sikerül megtalálni azt, hogy miképpen lehet fröcsögni. Bennetek elképesztő mennyiségű frusztráció szunnyad!
-
ddekany
veterán
A negatív érzelmek inkább a losslessnek szólnak, mint sem az Apple-nek. Ez ilyen újra és újra felpiszkált góc, hogy akkor most lehet-e hallani, vagy csak képzelik az emberek, és hány csilliárd forintos hangrendszeren.
Ja, és ha legtöbben csak placebo effekt miatt választják, akkor sávészlesség pocséklás. Bár kétlem, hogy annyira népszerűvé válna, hogy összességében számítson.
[ Szerkesztve ]
-
Reverend
tag
Egyrészt én egy vegyes modellt érzek itt abban a tekintetben, hogy kinek szólnak. Azért hadd valószínűsítsem, hogy a Tidal-nál nem lenne a túl jó minőség ilyen hangsúlyos probléma, pedig ott az MQA tényleg ad terepet a vitára.
Másrészt tényleg nem értem azokat akik egy egyértelműen jobb minőségben a feleslegességet találják a legfőbb kritikai elemnek. Hadd döntse el már mindenki, hogy neki éppen az jobb vagy nem, még akkor is, ha biztosan lesz olyan akinél ez nem több placebo-nál. És ha placebo is: miért sajnáljuk tőle? A sávszélesség pedig a mértéktelen YT, és Tiktok világában már avitt érv.
Mindenkinél lehet találni irracionális döntéseket, túlzó és felesleges maximalizmust. Tehát hagyjuk meg a másiknak is a lehetőséget. -
Patice
nagyúr
Sok Audiofül felhasználónak pénze van jó hangcuccra, de technikai tudása szinte semmi. Ezek az emberek inkább vesznek egy legújabb Mac Mini-t, rá Roon/Audirvana/JRiver, aztán mehet a stream több zeneszolgáltatótol is. Nem akarnak foglalkozni a tárolással, vásárlással. Nekik ez egy nagyon jó ajánlat, pláne, hogy a Tidal + MQA így kap egy nagy pofont, mert az Apple-nél simán elérhető a CD-től nagyobb felbontás mindenféle extra mókolás nélkül.
Nem Magyarországban és az itteni fizetésekben kell gondolkodni. Külföldön sokkal gyakrabban tehetik meg a zenekedvelők, hogy nagyon jó minőségű cuccokat vegyenek maguknak. Amin meg már számít(hat) a nagyobb felbontás előnye.Persze azzal egyet értek, hogy felvétel függő, hogy szükséges-e a nagyobb felbontás vagy sem. Szerencsére vannak bőven olyan felvételek, amiket pl. DXD-ben vagy 24/192-ben vagy akár több csatornában rögzítettek eredetileg és ezeket ki is fogják adni.
Pl. nemrég olvastam Patricia Barber albumról, ami eddig csak CD-n létezett, hogy streamingen elérhetővé teszik a sokcsatornás DSD és DXD(!) állományokat is.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
DudeHUN
senior tag
Jó hír. Asszonynak van is előfizetése. Mondjuk leginkább, ha zene CD szokott menni. De lassan váltani kell. Nagyon nem zavar ebben az esetben az előfizetés. A sávszél meg hála az égnek mindegy számunkra. És a hifi rendszer is rendben van, hogy értelme is legyen.
Készüléket sehol nem részletezte az Apple, hogy lenne valami minimum? Bár gondolom iPhone 6S és felette, ahogy az iOS 14.[ Szerkesztve ]
Gamer for Life
-
domerator
veterán
NEM placebo.
Tegnap egy samsung féle AKG fülessel is meghallgattam (már a füles képessége tűnt kevésnek a hangminőséghez) és valami miatt a két OG Homepod is CD minőségben szólalt meg (mára visszaállt, frissítésre vár)... óriási a különbség az eredeti AAC és ez között. Nyugodtan lehet fikázni az epölt, magáról állít bizonyítványt aki fanyalog.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
fatpingvin
addikt
Figyelj, abban az ár és minőségi tartományban amiben az apple music júzerek használják, nem a losslessen fog megbukni a dolog (már persze rögtön feltételezve hogy volt különbség és nem mp3-at konvertáltak losslessbe) hanem a hangvisszaadó rendszeren.
meglepően komoly szintig lehet egy tök egyszerű sztereó rendszert is fejleszteni-optimalizálni mire eljut odáig hogy mp3-ból már nagyjából kihozta amit lehet és most már kéne egy normálisabb jelforrás.
szóval ja, ez sajnos parasztvakítás. nem rossz, csak értelmetlen.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
aujjobba
addikt
válasz fatpingvin #30 üzenetére
Miert lenne ertelmetlen?
Az elso mondatodat se nagyon ertem, oke lehet a juzerek nagy szazaleka nem tudja kihasznalni a lossless-t, ettol fuggetlenul ez siman be tud vonzani egy uj elofizetoi reteget, akik eddig mondjuk Tidal-t hasznaltak. Az AppleMusic nem kizarolag Apple eszkozokon erheto el.
Az alapjan amit mondasz minden lossless szolgaltatas parasztvakitas.
Annyira meg azert szerintem nem kell hulyenek nezni a ceget, hogy mp3-at konvertalnak lossless-be, az azonnal kiderulne es mehetne a levesbe az egesz, ertelme nem lenne. -
törölt tag
válasz fatpingvin #30 üzenetére
Az elég biztos, hogy nem MP3-at konvertálnak, mert az Apple nem azt a formátumot használja, hanem AAC-t Sőt, az iparágban talán csak a Deezer használ egyedül MP3-at, ha még egyáltalán.
-
Sanya
nagyúr
válasz domerator #29 üzenetére
Nem.
te ugye vakteszten mondtad meg, hogy melyik lossless és melyik veszteségesen tömörített formátum? Mármint ugyanarról a forrásról stereo 320kbps MP3 és stereo lossless AAC készült, valaki megmutatta a zenét a csodafüleseden és te egyből rávágtad, hogy ez a veszteségentes változat.
Nem csak a jóérzés, hogy 4k, hdr, veszteségmentes tömörítés van ráírva és emiatt mondod, hogy hallom a különbséget a két formátum közt.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
aujjobba
addikt
Leteznek audiofil emberek, nem is kevesen, akik valoban halljak a kulonbseget, es birtokaban vannak az eszkozoknek amik ezt a kulonbseget kihozzak.
Ezek kozul valoszinuleg van sok jelenlegi Tidal elofizeto, aki ezentul az Apple-tol is megkapja ezt a minoseget, olcsobban.
Megis mit szamit az, hogy Te vagy en, Rocket6 vagy domerator atmenne-e a vakteszten?
Ha te nem mesz at ne fizess elo, vagy kapcsold ki a lossless lehetoseget.
Nincs extra dija se a dolognak. -
lvb
aktív tag
Erről volt többször is vita. Anno csináltunk vaktesztet is. Jó minőségű loseless zene vs CD minőség.
1. Ismert és hallgatott számok esetében gond nélkül tudtam, hogy melyik melyik.
2. Hasonló stílus, de általam ismeretlen / nem hallgatott zenekarok: több mint 80%-ban jól tippeltem.
3. Általam ismeretlen - értsd nem hallgatott - zenei stílus esetében valamivel 50% felett volt a találati arány - inkább csak találgatás.A tesztet a nem túl drága (erősítő + fejhallgató csak ~450k volt) rendszerem csináltuk.
-
domerator
veterán
Ha nem hallgattad meg, akkor majd akkor térjünk vissza rá, ha már meghallgattad... ja, mégsem.
Elárulod, hogy mi volt annyira mennyei érzés számodra attól, hogy gyúnyosan és lekezelően válaszoltál a kérdésemre?
... bár, ha belegondolok ez sem érdekel...Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
aujjobba
addikt
Ugyanannyiba kerül az Apple-től a lossless szolgáltatás, mint a többieknél a hagyományos. A Tidal úgy tudom drágább.
Valamilyen szinten talán érteném is a hozzáállásod, ha esetleg sznobériát látnál ebbe bele, ha kifizetik a lossless prémiumot miközben nem tudják kihallani a különbséget.
Nade ilyesmiről itt nincs szó, mert nem kell többet fizetni a lossless-ért. -
ddekany
veterán
Mondjuk "sznobéria" szempontból mindegy, hogy kell-e érte pluszban fizetni. Mert ott van belőle a plusz pénz, hogy több felhasználót szereznek ill. tartanak meg. De van egy olyan érzésem, hogy ezek 99% nem olyan lesz, akinek a tudaton felül (placebo) ez a minőség különbség számít. (Persze, feltéve hogy a lossy esetén nem tömörítik valami kuruttyolássá a zenét... )
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
A sznob nem fog applemusic-kal sporolni, amikor ott a Tidal dragabban.
OFF:
Maskulonben ez az egesz vita olyan nonszensz.
Most kivetelesen az alma ugyanazert a penzert tobbet ad, kerdem en nem tokeletesen mindegy, hogy az elofizeto ki tudja ezt hasznalni/hallani vagy sem?
Alapvetoen pozitiv hirre is egymas torkanak ugranak az emberek.
Miert? Mert benne van a cikkben az "apple" szo? -
Semin
senior tag
Egy kérdés.
Nekem Sonos Playbase-em van natív Apple music támogatással.
(és nyilván van AM előfizetésem) Ebben a formában javul bármi is?[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,
Hol van lehetőségem bekapcsolni a veszteségmentes zenehallgatást?
Nem látok olyan opciót ,pedig mindig és mindenhol az apple music szól...Köszöntem ,
[ Szerkesztve ]
-
wrathchild
tag
Üdv! Tudja/használja esetleg valaki a Lossless Apple Music zenehallgatást bármilyen audiorendszeren? Kérdéseim:
ha egy eszköz (pl. Denon AVR, vagy Bluesound Node 2i hálózati lejátszó)
Airplay 2 kompatibilis, akkor ebből egyenesen következik, hogy:
1: tudok Apple Music Lossless Audio-t hallggatni azon a wifin keresztül?
1/a: ha nem következik egyenesen, akkor milyen egyéb feltétel megléte szükséges?
2: ebben az esetben is szükségszerűen megmarad a veszteségmentesség?
Köszömöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Direct One (műholdas és online TV)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- Tomb Raider Remastered I-III
- Milyen processzort vegyek?
- Microsoft Excel topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -35% Bivaly i5-13500H 6Mag 16GB/512GB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest