Hirdetés
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
digolaci
tag
Nem akartok a scorpiórol beszélni és feldobni pár képet róla
Vagy talán szégyenlitek,hogy ilyen házatok van -
digolaci
tag
Roberto211 is nagyon szeretné ha reagálnátok kérésére
-
digolaci
tag
Nem akarom elhinni,hogy senki nem vett ilyen házikót
-
digolaci
tag
Még nem kaptad meg a megrendelt Sharkoon Scorpio házadat,vagy visszamondtad a rendelést, hogy nem osztod meg velünk a tapasztalataidat
Egyébként rendeltem én is 1 Scorpio 2000-est,de csak 8nap múlva érkezik megSzeretném,ha dobnál fel néhány képet a ház belsejének elrendezéséről.
Sajnos a neten nem sokat lehet találni ezekről a házakról,vagyis szinte semmit.
Természetesen ez minden Scorpio tulajhoz szól
Véleményem szerint sokakat érdekelne ez a ház, hiszen gyönyörű munkát végzett a Sharkoon -
roberto211
őstag
sziasztok.. Ilyen sharkoon scorpio 2000-es házat szeretnék venni.. Mi erről a véleményetek?? Nagy,tágas belül?? Várom válaszotok... Üdv: robi
-
törölt tag
volt revo ventim, nekem abszolut nem jött be, mondjuk ingyen volt, de mivel nekem a csend volt mindig az első... a gyári ventiket ezért cseréltem mindig egyből ahogy értem.
(a csend alatt értem hogy a vinyók qd-be dobozolva voltak a gép leghangosabb elemei
)
én annyira utálom ha a gép világít hogy a power/hdd ledeket se kötöm már fel, ebből volt régen sok kellemetlenségem
de mondom tényleg megértem hogy ez tetszik (egy moddingal foglalkozó oldalon dolgoztam sokáig mint szerkesztő, verseny rendező, stb nah ott aztán volt minden
), de ezért háborognak sokan a ventik miatt, egyszerűbb lenne nem beletenni, aztán majd mindenki vegyen magának amilyet akar.
más gond, hogy pl nagyobb méretű (14 fölötti) modelleket pedig elég kevés helyen lehet kapni, normális, halk, ledmenteset... így a csere se túl egyszerű...
-
Isee
senior tag
válasz
#56573440 #48 üzenetére
A két ledsor volt 600Ft összesen, és 1200ft-ért vettem revoltec ventit 12cm-eset (újat), már több mint 1 éve megy és nincsen mai napig sem hangja
És hidd el, amit ezekbe a házakba beleraknak ventit gyárilag, azok se egy noctua kategória, és nem kerül párszáz ft-nál többe a gyártónak sem.Himym:
-
törölt tag
mert legtöbbünk számára egyenesen irritáló ha a családtagok a gép alát teszik december vége tájékán a kis dobozkáikat, és nem az erre hivatott szerves anyagokból és idővel lehulló tűlevelekből álló örökzöld egység alá.
a másik hogy sokaknak a ventilátor sem az 500 forintos kategória, jellemzően hamar kopó csapágyasok azok, egy jobb venti meg néha több került mint amit te ráköltöttél a gépedre. igények mások, én megértem hogy neked jó ha világít, de nekünk nem jó, sőt azt sem ha 2 hónap mulva leszabályozva is csapágyas lesz a venti
-
Isee
senior tag
Nem tudom mit vannak kiakadva páran azon 1-2 háznak a bemutatójánál, hogy milyen ledes egy gyári venti egy házban....
Nagy kaland kicserélni, vagy párszáz Ft-ért venni 1-2 ledsort a gépházba, amit lehet kapni ezer féle színben. Nekem is a Raidmax Aztec-omhoz kék ledes ventit adtak, meg az eleje kéken világít, de nekem a piros színvilág jobban bejön.
Vettem egy 12cm-es piros ledes coolert, 2db 3ledes ledsort, meg az előlapi kék ledet is kicseréltem pirosra.... az egész nem volt 2000Ft -
Himym
senior tag
Én meg azon filózok, hogy ide befér e egy scythe ninja 3.kép Intel cfg lesz nem az amd de a ház akkor is kicsi a táp a cpuról fog lélegezni. Szal éljen csak az alsó tápos ház.
-
válasz
yakuza.tora #41 üzenetére
Most ezt kellett egy darabig nézni, hogy nem az én gépem-e?
De arra jutottam, hogy nem volt crosshair lapom amikor bluestormom volt.Amúgy azt vágod, ha nincs kihagyva az alsótápnak a hely, akkor ugyanúgy nem fér el a 3-4 slotos VGA hűtésed?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Tetszetősek. Kiváncsi leszek majd a hazai árra.
-
TeeBee73
veterán
Nicsak. Épp tegnap rendeltem egy 2000-est.
-
Boxi88
őstag
Imádom, gyönyörű, akarom!
Nagyon formatervezett, szerintem nagyon eltalálták, utoljára a CM690-n tetszett ennyire...
-
válasz
tupacamaru #35 üzenetére
" Ezzel szemben ha alsó tápos házam lenne akkor mindenképpen házventi(ke)t kellene még plusszba beépíteni. Ennyi."
Nem, akkor viszonylag hűvös levegővel szellőztetnéd keresztül a tápot.
A 3 venti (cpu+vga+táp) együttesen olyan negatív nyomást hoz létre, amivel az összes lehetséges helyen elkezd beáramlani a levegő és a por.
De te tudod.Egyébként meg fel kell tekerni annyira a Kave-et, hogy beinduljon a vibramotor.
-
tupacamaru
veterán
Na a tudatlanoknak elmagyarázom hogy nekem miért jobb a felső tápos ház.
A proci hűtő úgy lesz megcsinálva hogy a két hátsó házventi helyén fújja ki a meleg levegőt a házból. A videókártya szintén olyan hogy kifelé fújja a meleg levegőt. A ház kialakítása miatt a hideg levegő a ház elején lép be. Így a maradék hő mennyisége és hőmérséklete nem olyan nagy hogy a táp ventije ne birkózna meg vele. Ezáltal elkerülöm hogy háromnál több venti forogjon a gépben. Így, úgy gondolom, egy elég jelentős konfigot is kordában tudok tartani. Ezzel szemben ha alsó tápos házam lenne akkor mindenképpen házventi(ke)t kellene még plusszba beépíteni. Ennyi.
-
tupacamaru
veterán
Nem értem hogy valakinek miért fáj hogy egyes emberek jobban preferálják a felső tápos házakat, és ezen nyiszognak postokon keresztül.
-
Srodney
senior tag
nos,csak nekem nem tetszik?!?!
ez van...
-
zH.
senior tag
A 2000 nagyon állatul néz ki, ára is rendben van. Sharkoon kitett magáért, így elsőre baromi jó háznak tűnik.
-
macilaci78
nagyúr
Komolyan mondom, vak vagyok.
Nézem ezt a képet. Sorrendben fentről lefelé van 4db 5.25-ös, 4db 2.5-ös, 2db 3.5-ös és 2db 3,5-ös rekesz? És ebből a 2,5-es egység az, ami lomtalanítható? -
Normi™
őstag
válasz
LackoMester #27 üzenetére
"Rá lehet ülni"
-
Milka 78
nagyúr
Belülről egész ízléses kis kuckó...a por problémát nem értem.
Nekem is alsó tápos RS9-esem van,de egy deka por sincs benne.Mindenhol porvédő etét van...
-
LackoMester
addikt
válasz
tupacamaru #6 üzenetére
Nekem is jobban fekszik, tetszik az felsőtápos kialakítás, de mostanában alsótáp a divat.
Meghát venni sem akarok.Jó az ami van, böszme nehéz , de legalább rá lehet ülni.
Azt, h. kinek melyik megoldás a jó, döntse el maga. Szabad a válsztás.
-
H.O.D.
senior tag
Tetszik a 2.5"-es rekesz, mert az SSD-k mos csak lógnak a SATA kábel végén...
Kicsit a design lehetne visszafogottabb, mert ettől lesz ilyen 5Ft-os feelingje az embernek, mikor ránéz. Jó az 50 centis mélység, valahová férnie kell a féltégla VGA-k új generációját is
-
válasz
yakuza.tora #22 üzenetére
Az elsőt fejtsd ki kérlek.
(#23) Raucher: Nem, hogy "nem rosszabb", hanem sokkal jobb.
Ezért nem értem a "jajj, nem felsőtápos" című nyöszörgést.
A ne gyűjtse össze a koszt dolgot is elég könnyű megoldani: fordítva teszed be a házba. -
pincehely
addikt
Végre valami!!
-
Raucher
tag
Nem rossz az alsó tápos megoldás.
Egyetlen ellenérv szólhat ellene. A földön elhelyezett ház besegít a takarításba. Összegyűjti a koszt. Ha van filter a táp előtt, gyakrabban kell takarítani. Ha nincs, akkor táp lesz a porgyűjtő.
Ettől függetlenül, nekem szimpatikusabb az alsó tápos megoldás.
Halkabb és megnöveli a táp élettartamát. -
yakuza.tora
addikt
Én csak két esetben tartom problémásnak:
1. - CF v. SLI építése nem referencia hűtős kártyákból;
2. - Rövid tápkábelek esetén.
Egyébként szerintem is jobb megoldás alul hagyni, mint fent, ahol áthúzza a magán a proci melegét...Ez a HDD dokkoló hasznos dolog, de valahol azt olvastam, hogy a SATA csatik átlagos beszült élettartama 50 csatlakoztatás. Ha ez tényleg igaz, akkor nem biztos ilyen megoldással kellene kiváltani a mobil racket...
Ja! És persze, a 2000-es rendben van!
-
Probber
őstag
Jól megtervezett belsőt kapott, de a külseje...
(#11) waporka
Ez csak egy hír. -
Valaki magyarázza el nekem miért rossz, ha alsótápos a ház?
(egyébként meg túl nagy és túl 7kg a cikkben szereplő ház)
-
bsh
addikt
az a két keret az 3.5"-es, nem 2.5"-es.
-
Normi™
őstag
Tetszik külsőre,belsőre...bár nekem zárt oldalú ház tetszene a hangszigetelés miatt amit később rátennék
-
waporka
tag
up a nagyon szép házaknak! kicsit rövid a teszt és kevésnek tartom a képeket (még elnézegetném a kicsikéket) de arra pont elég volt hogy utánanézzek lehet e már itthon is kapni és ugyan mennyivel több az áruk mint nyugaton
-
superTibcsi
aktív tag
+1
A 2000-es nagyon bejövős. De a 80 mm-es venti felejthető -
- = Zk = -
félisten
a 2000-es bejön
..csak ne lenne alsótápos
-
lorcsi
veterán
szépek ezek a házak
igazi tekintélyt parancsolóak
és szépen pakolhatóakmi baj az alsó táppal ?
-
kenwood3
addikt
sztem qrva szépek lettek, és ha itthon is ennyi lesz az áruk , akkor sztem meg is éri...nekem a 2000-es jobban tetszik
-
tupacamaru
veterán
válasz
LackoMester #2 üzenetére
Csak az a baj hogy a tápot nem lehet felülre tenni.
Egyébként itthon is találtam kb 22k-s áron.
-
macilaci78
nagyúr
természetesen kék LED-es
No comment.
Viszont ez a HDD dokkoló szép lenne 3,5"-os vinyókkal.
A 2000-be 80mm-es szélkerék? Minek? Ennyi erővel a csavarokat meglazíthatnák, hogy rezonáljon a ház.Nem fikázok, csak vannak hibái, pedig a 2000-es előlapjával az 1000-es felszereltsége kéne.
-
törölt tag
És egész tűrhető az áruk....
-
Eddie141
senior tag
Nagyon jól néznek ki. Egyre jobban tetszenek ezek az integrált HDD dokkolós cuccosok
Nem lehetnek rosszak. Szép munka!
-
LackoMester
addikt
Képekből úgy néz ki, az anyagválasztás jónak tűnik. Külsőre, belsőre is kimondottan tetszik mind2. Az ára is nagyon korrekt.
-
törölt tag
midnen benne van (szinte) amit ma egy hát tud adni, és az ára sem vészes, de ez a formaterv még mindig nem az én stílusom...pedig ennyiért elég baba...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Scorpio 1000 és 2000 miditorony jelent meg a cég kíválatában.
- Battlefield 2042
- Windows 10
- Tőzsde és gazdaság
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Eredeti játékok OFF topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hobby elektronika
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Dell Latitude 3540 - 15,6"FHD IPS - I5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage Shiva Zalman 500W
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest