Hi​r​d​e​tés​

2018. április 27., péntek

Hozzászólások

(#1) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Nekem az a fura, hogy mennyire nem hozza lázba az embereket. Itt egy hír róla, hogy közvelenül a megjelenése előtt az emberek inkább visszaváltanak Win7-re ahelyett, hogy kipróbálnák milyenek az újdonságok. Engem személyszerint a pofátlan telemetria zavar legjobban.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#2) Tesla93 válasza gabor7th (#1) üzenetére


Tesla93
(őstag)

Akkor gondolom telefonod sincs.

(#3) #51736960 válasza Tesla93 (#2) üzenetére


#51736960
(törölt tag)

Az emberek hozzá vannak szokva, hogy a telefonjuk jelent róluk, ez már a kezdetek óta így van. Én ezért sem használok okostelefont már, illetve amíg volt, addig sem tároltam rajta semmilyen érzékeny információt.
Egy desktop rendszerrel kapcsolatban mások az elvárások, nekem ott van mindenem, és szeretném, ha semmilyen info nem kerülne ki az otthoni tevékenységemről. Ezért nem fogok soha Windows 10-et használni. (Nem mintha komoly takargatnivalóm lenne, de valahol meg kell húzni a határt.)

(#4) sad_Vamp válasza Tesla93 (#2) üzenetére


sad_Vamp
(őstag)

Mindig ezzel jöttök.... de nem a 2 egyáltalán nem ugyan az. A telefonon az -okosabb- ember azért kevésbé tárol érzékeny adatokat, ha igen az is leginkább a privát dolgai közé sorolható. De egy desktopon DOLGOZNI is lehet... és ha dolgozol megeshet, hogy pl ÜGYFELEID vannak, és ha olyan a viszony akkor pl. neked kötelező lehet a titoktartás meg ilyesmi "apróságok"....(most képzeljük el - ha csak egy pillanatra is- , hogy egy ilyen érzékeny adat kikerül a "bugos" telemetria által.... szerinted az MS-t veszik majd elő, vagy téged??) és csak ez egy példa a sok közül.

Arról nem beszélve, hogy az Android és google play szolgáltatás még mindig ingyenes (ezért is kérik az adataid cserébe), viszont a W10-ért elég keményen fizetni kell!

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#5) Laja333


Laja333
(őstag)

Nekem már az is elég lenne, ha ez után a Creators update után elindulnának a programjaim és nem omlana össze mindegyik közvetlenül indítás után. Dehát nekem ilyen exotikus igényeim vannak. :DDD

Úgyhogy nálam ment is vissza az 1607-es build, azzal minden működik.

[ Szerkesztve ]

(#6) gabor7th válasza #51736960 (#3) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Meg hogyha az otthoni gépedet használód a munkáddal kapcsoaltban, akkor arról is jelenthet. A telefonos kémkedés sincs rendben.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#7) gabor7th válasza sad_Vamp (#4) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Így van.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#8) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

Ezzel a csöpögtetéssel, variálással jót tesznek a fejlesztővel.. Aki ..o.-ra, GCN-re fejleszt játékot annak mennyi előnye van, kb.: mikorra lettek ledokumentálva ezek a feature-ok ott?

Egy hátsóval két lovat egyszerre. :U

(#9) Abu85 válasza Duracellm... (#8) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Az az igazság, hogy ahogy az utolsó bekezdések is írják, ez igazából csak illúzió. Ilyen formában a wave operation intrinsics nem sokkal több, mint az AMD AGS4-es nem szabványos megoldása. Azt is számos program támogatja már, de keresni kell alternatívákat a többi hardverre is. A wave operation intrinsics hiába szabvány, annyira az Xbox One-os megoldás másolata, hogy ugyanúgy kellenek az alternatívákat a többi hardverre. Annyi a különbség, hogy az AGS4-es nem szabványos kódokkal ellentétben ezek lefutnak a többi hardveren is, de több függvény olyan lassan teszi majd ezt, hogy az már szinte használhatatlan. A "nem fut" és a "fut de lassú" opciók egyike sem jó.

Sokkal jobb egyébként, ahogy a Vulkan kezeli ezt a problémát a SPIR-V-ben, bár lényegesen lassabban szabványosítanak is. Elképzelhető, hogy a Microsoft úgy van vele, hogy hamarabb fognak a gyártók hardverben igazodni a követelményeikhez, minthogy általános megoldást kreáljanak a mostaninál lassabb bevezethetőség mellett.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) wjbhbdux válasza gabor7th (#1) üzenetére


wjbhbdux
(PH! addikt)

(#11) kromatika


kromatika
(PH! kedvence)

Hasznos info volt,köszi.

(#12) bunfi válasza wjbhbdux (#10) üzenetére


bunfi
(őstag)

Applications installed and usage details

János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett

(#13) Duracellm... válasza Abu85 (#9) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Ha jól értem/képzelem akkor a GCN egyes fejlődési lépcsőit az aktuális ..o. igényeire formálják, formálódik. Majd ezek kicsit átformálva, kicsit később átkerülhetnek a pc-s verzióba. Amit "a piac többi szereplője" később implementálhat a saját hardverébe. Addig megoldja, hogy erőből jól fusson, vagy nem használja azt, a köv. generációig.

Ez magyarázná azt, hogy "a piac többi szereplője" miért a brute-force irányába indult el GPU-kkal a w10 bejelentése után, és a másik szereplőnek miért nem kell erre fektetni a hangsúlyt :U

[ Szerkesztve ]

(#14) cskamacska válasza gabor7th (#1) üzenetére


cskamacska
(PH! addikt)

DX12 nem csoda ha nem hozza lázba az embereket, mikor ilyet produkált még márciusban is :U :

nVidián még siralmasabb a helyzet.

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#15) GodGamer5


GodGamer5
(senior tag)

Na akkor mostmár az nv is rá van kényszerítve egy gcn szintű hardverre, már csak arra lenne szükség, hogy a dx12 ne csak dísznek álljon a játékok feature-listáján, -ami egyáltalán használja is. Bár erre egyelöre nem sok esélyt látok, föleg, hogy a Frostbite engine-es Mass Effect is dx11-et használt...

"Komolyan, neha ugy erzem, az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszamitogepekkel szopnak..."

(#16) e00dgy válasza cskamacska (#14) üzenetére


e00dgy
(fanatikus tag)

Azt azért ne felejtsük el, hogy DX12-vel általában szebb az adott játék pl Division (csak ebben próbáltam) ahol jól látható is. Akkor az a pár képkocka veszteség nem is annyira vészes. Nyilván ahol nem lesz szebb a DX12-vel és még az FPS is alacsonyabb az persze gond, de az már inkább a játék fejlesztő hiányossága.

[ Szerkesztve ]

Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)

(#17) GodGamer5 válasza cskamacska (#14) üzenetére


GodGamer5
(senior tag)

Nálam dx12 borderless window kombóval egy csomót gyorsult a játék, még a sima full screen-hez képest is. Dx11-ben meg érezhetően (és mérhetően) lassabb volt.

"Komolyan, neha ugy erzem, az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszamitogepekkel szopnak..."

(#18) Pubszon


Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mióta lefrissült a Win10, azóta rosszabbul fut a BF1.
Nem lehet hogy CU miatt?
Akadozik, sok az FPS drop. :U
Frostbite motor ugye...

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM550x...

(#19) Duracellm... válasza GodGamer5 (#17) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Windowed módban nem tripla pufferelést használ? nagyobb fps, nagyobb lag

(#20) GreatL válasza Pubszon (#18) üzenetére


GreatL
(fanatikus tag)

Nekem az OpenRA akadt meg párszor pedig egyáltalán nem szokott. Core I7-4790K@4.7, 16 GB RAM

i7, 1080 Ti

(#21) RXIQ válasza Pubszon (#18) üzenetére


RXIQ
(újonc)

A 4 is rángat néha.

(#22) gyurkikrisz válasza sad_Vamp (#4) üzenetére


gyurkikrisz
(PH! addikt)

nem hiszem, hogy egy meghackelt szerverről szerzett telemetria dump lenne a leggyengébb láncszem azoknak az információknak a biztonsága szempontjából. ezerszer hamarabb törik fel a mail címed, vagy szedsz be egy vírust, minthogy ezek rossz kezekbe jussanak.

Loveless: a francot van hozzászokva bárki is. csak a Google nem a sátán a köz szemében, ezért mindegy, hogy ők mit csinálnak.

[ Szerkesztve ]

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#23) sad_Vamp válasza gyurkikrisz (#22) üzenetére


sad_Vamp
(őstag)

"nem hiszem" - ennyi!

Látod, ezzel én is hasonlóan vagyok. Inkább nem hiszek el senkinek semmit, főleg ilyen nagy cégeknek. :))

Nem okvetlen életszerű példa elismerem, de azt is 1000 meg 1x levezették már, hogy az MS olyan hülyén telemetriázik, hogy legtöbbször a KONKRÉT GÉP beazonosítható, és nagyon-nagyon sok adatot visznek...
Kell neked -vagy bárkinek- az, hogy felnőtt/karrierista korodban megráncigassanak, mert pár évvel az előtt pl pornót, vagy puruttyát (tudom hogy már nincs) néztél? Megint csak egy példa, de sajnos megint csak valós is lehet.

Tényleg ez a jó irány? Tényleg erre van szükség?

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#24) wjbhbdux válasza sad_Vamp (#23) üzenetére


wjbhbdux
(PH! addikt)

A pornózó szokásaid múltjának megőrzését a microsoftnál itt tudod kikapcsolni: https://account.microsoft.com/privacy?ref=privacy-bingpers#/browse

google böngészőkbe pötyögött esetben pedig itt kapcsolható ki: https://myaccount.google.com/activitycontrols

[ Szerkesztve ]

(#25) sad_Vamp válasza wjbhbdux (#24) üzenetére


sad_Vamp
(őstag)

persze, varázsütésre minden eltűnik, úgy mint anno a törölt képek FB-ről, ugye (direkt linkel simán elérhetők maradtak nem kevés ideig)?! ;]

Ne legyünk ennyire naívak kérem szépen!

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#26) hunluki válasza Pubszon (#18) üzenetére


hunluki
(tag)

Nem ez az új game mode kavar be? Próbáld ki a játékot úgy hogy ki/be van kapcsolva, hátha.

(#27) Balu77


Balu77
(senior tag)

Ez a CU update egyáltalán nem a kedvencem. Több régi programom, amin néha nosztalgiáztam immáron végleg nem működik. Komolyan az a benyomásom hogy ez valami szándékos elkaszálás... :(((

izé

(#28) Duracellm... válasza Balu77 (#27) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

1-2 generáció és bárki megszokja a sz@rt, kérdés nélkül fogyaszt tovább. Ha nincs múlt, nincs összehasonlítási alap, nem lehet megállapítani hogy ez az irány jó vagy nem.

kb.:ez az indok. Nem kell vele foglalkozni, úgy is "nevetséges a nosztalgiázás".

Szerintem meg az a nevetséges, hogy olyan probléma körül futtatják az embereket - akár itt is -, a fejlődés, egyszerűsítés mögé bujtatva, amit már egyszer megoldottak. :)

[ Szerkesztve ]

(#29) tom_tol válasza Pubszon (#18) üzenetére


tom_tol
(PH! addikt)

Ez nálam is így volt (1080Ti). Ma visszaállítottam a 1607-t és eddig semmi probléma. Javaslom tegyél egy próbát.

(#30) haxiboy válasza sad_Vamp (#4) üzenetére


haxiboy
(PH! addikt)

Aki Windowsos rendszeren DOLGOZNI is szeretne, az ne a Home verziót válassza hanem a Pro-t vagy az Enterprise változatot...

Már a Pro verzión is minden beállítható, van normális policy management, MINDEN telemetriát ki lehet kapcsolni...Egyébként meg az összes MS felé elküldött adatot meg lehet nézni. Nincsen benne SEMMI érzékeny... Egyébként meg a szerződésben is benne van hogy miket gyűjtenek, mit és hogyan használnak fel.

És egyébként is a telemetriás adatokat külön adatközpontban tárolják, nagyon odafigyelnek az adatvédelemre, alig járhatnak ki-be emberek, mindent titkosítva tárolnak, és nem köthetőek konkrét személyhez. Ha ennyire fáj hogy érted teszik és a kapott adatok alapján meg tudják mondani hogy melyik az a funkció amire érdemes időt szánni, fejleszés stb.

Ha megnyitsz egy weboldalt rengeteg adatot gyűjtenek rólad anélkül hogy tudnál róla, különböző algoritmusok figyelhetik még azt is hogy egy weboldalon hova kattintanak a legtöbbet. De szerinted érdekli őket hogy 1-1 emberke mit csinál a gépén? Meg milyen érzékeny adat kerülne ki ami miatt "elővehetnek", ha amúgy sem tudják hozzád kötni.
Ez nem egy trojan ami minden fileodat elküldi...

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#31) gyurkikrisz válasza Duracellm... (#28) üzenetére


gyurkikrisz
(PH! addikt)

Igazából a gyíkembereket is beleláthatod, de szerintem egyszerűen azért vették ki, mert elavult technológiák voltak, amiket benthagyni a kiadásban nem érte volna meg a fáradtságot. Túl sok munka, túl kevés felhasználóért. De egyszerűbb a világméretű összeesküvést vizionálni, mint racionálisan gondolkodni :U

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#32) Balu77 válasza gyurkikrisz (#31) üzenetére


Balu77
(senior tag)

Nem feltétlen olyan nagy fáradtság az. Pár dll meghagyása pl. szerintem nem az. Vagy adott esetben egy futtatási környezet meghagyása. Érdekes módon ha arra elfelejtenek ügyelni, vagy mondjuk inkább úgy a nagy "korszerűsítésben" elfelejtik letiltani, vagy szándékosan kiiktatni a régi még jó komponenst, akkor még véletlenül működik is.
De ha már fejlődésről beszélünk. Anno 98/xp-ben ott volt az outlook express, aztán lett belőle vista alatt winmail, arra még úgy azt mondtam okés. Majd win7-től legyen live mail, kicsit húztam a fogam, mert már nem volt annyira felhasználó barát, de egye fene, még be tudtam az ügyfeleimet tanítani rá. De ez a win10-es mail egy rakás hulladék. Az androidos okostelefonomon is jobb van! És persze ehhez adalék, hogy a life essentials-t, ami ugyebár tartalmazta a live mail-t, megszűntették január 20-ával. Még szerencse hogy legalább nem buherálták meg a win-t úgy hogy a régebbi telepítés se működjön, mert bizony ilyenre is láttam precedenst. De visszakanyarodva szerencsére egyéb oldalakon voltak okos emberkék, akik még a megszűnés előtt eltettek egy full offline telepítő készletet. Mert ugyebár ms azt is eltakarította. Pedig ha csak érintetlenül hagyják, az semmibe nem fájt volna.
De említhetném a directx9 komponenseket is, amit nem tudom miért kellett kiszedni, hogy aztán kézzel keljen régi progiknál telepítgetni. És még hosszú a lista.
De a nagy fejlődésben kaptunk egy frankó bing-et, ami egy halom hulladék, meg store-t, amiben a régi passzinsz és társai kártyajátékot immáron klondike néve megvehetjük "potom" 5 ezer Ft-ért reklámmentesre. Folytassam???
Szóval hol itt a plusz munka??? Mert amit nem bolygatnak, azzal nincs plusz meló, de a letiltáshoz/kiiktatáshoz már kell dolgozni, vagy ahogy fogalmaztál fáradtság. És itt meg is dőlt az érved, hogy bent hagyni a régit fáradság. :U
20 éve tolom a szakmát és én csak azt látom hogy egyre rosszabb.

izé

(#33) Baggins86 válasza haxiboy (#30) üzenetére


Baggins86
(fanatikus tag)

Szerintem ne erölködj. Ez már hitvita. Hiába mondod, hogy kikapcsolható, paraméterezhető, a gonosz gyíklények a Microsoftnál hazudnak és kijátszák. A mérnökök meg távolról kutakodnak a gépeden, a jpeg, png, avi, mkv-ról meg mentések készülnek és algoritmusok szűrik meg a home poreszokat, miután leszerződtek a redtube-al. Aztán egy szép napon arra ébredsz, hogy mész be a meetingre és a főnök az arcodba vág egy doksit, amin az szerepel, hogy 3 évvel korábban anal fisting vidikre recskáztál, ezért kénytelenek elbocsátani. Az utcára kerülsz, a barátaid elhagynak és mindezt a mocsok win10 telemetria miatt! :(

(#34) sad_Vamp válasza Baggins86 (#33) üzenetére


sad_Vamp
(őstag)

Amit nem értetek azaz elv!. Mindig egy kicsit lejjebb rakják a lécet... és legvégül léc nem is lesz.
Paraméterezhető... jah engeded a telemetria 95%-át, vagy mind a 100-at. Ezt hívják úgy, hogy a választás illúziója. Igen, PRO-n biztosan több mindent lehet állítani, de az egyszerű halandónak épp elég megfizetni a simát. Nem kicsi az ár különbség ugye.

És biztos így van, ahogy mondjátok.... de valahogy mindig vannak szerverek amik valahogy "feltörődnek" és adatok amik valahogy kiszivárognak. A valós biztonság és hamis biztonság érzet között van egy "árnyalatnyi" különbség... kérdezzetek csak rá pár embernél aki nagyobb cégnél/banknál dolgozik tudnának mesélni, sőt páran már meséltek is itt a fórumon (most pl az ORACLE-s cikk topikjában).
Szóval igen, lehet majomkodni a gyíkemberes beszólásokkal, csak ne hogy meglepődjetek majd egyszer...
Ezeket az adatokat bizony emberek (is) kezelik és ahol ember van, ott a hibalehetőség is megnő (a korrupció, fusi-business és hasonló dolgok lehetőségéről nem is beszélve). Az, hogy eddig nem volt szivárgás, vagy nincs nagydobra verve az nem jelenti azt, hogy soha nem is lesz!

A másik: akinek CSAK limitált internete van? gyönyörűen zabálja a drága telemetria az adatkeretét. Miért neked kellene arra költeni amit az MS R&D és Marketing osztályának kéne elvégezni??? Miért kéne nekem többet fizetni egy másik win-ért, hogy ezt elkerülhessem? És miért kötelező nekem a felhasználói szokásaimat kiszolgáltatni egy cégnek amikor már kifizettem a terméküket? Ha a "gyíkemberes" rész teljesen hülyeség is lenne, de ezek a kérdések sem aggasztanak titeket? Csak azért mert - jelenleg- titeket nem érint?! hmm?

[ Szerkesztve ]

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#35) rbence


rbence
(senior tag)

Számomra egy pozitívuma volt a frissítésnek: orvosolták az Xbox one kontroller rezgési hibáját bt kapcsolat esetén :U

"...Life is too short to remove USB safely..."

(#36) Nyugis


Nyugis
(fanatikus tag)

Üdv

Ez egy eléggé specifikus cikk.
Érdekes, hogy mennyi minden van a háttérben.
Sok mindent javitottak de maradt még bőven!

(#37) Duracellm... válasza gyurkikrisz (#31) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Azért kerül egyre lejjebb a szint, hogy a usernek több erőforrásba kerüljön (szakértelem, idő, pénz) fenntartani a már megszokott a színvonalat.
Van még így is választási lehetőség, az igények szerint: A.: úgy jó ahogy van, betölt az Fb. B.: heti 2x2 óra tweek és fórumozás, nem sok azért, hogy ne szaggassanak a játékaim.
C.: fizetek érte többet, de hagyjon békén, csak használni tudjam a drága szoftvereim.

A gyíkemberek, meg összeesküvés elmélet kántálása helyett, két lépéssel távolabbról kellene megnézni, hátha erdő van a fa mögött.

(#38) Pubszon válasza tom_tol (#29) üzenetére


Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Úgy látom nem csak engem érint ez a probléma. :F
Várok inkább, hogy jöjjön frissítés, addig megpróbálom a game mode nélkül.
De ez a frissítés elállítgatta a hangbeállítást is, meg egyéb finomhangolást is.
Remélem javítják a javítást (ez milyen dolog már... :DDD ) és hátha egy darabig jó lesz. :D

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM550x...

(#39) GreatL válasza Pubszon (#38) üzenetére


GreatL
(fanatikus tag)

Nálam is "elszállt" a hang. Reméljük az új realtek driverre nem kell éveket várni.

i7, 1080 Ti

(#40) Pubszon válasza GreatL (#39) üzenetére


Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem van hang, de megkavarta kicsit.
A teamspeak nem látta a mikrofon, mert átnevezte vagy ilyesmi, újra be kellett állítani.

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM550x...

(#41) GreatL válasza Pubszon (#40) üzenetére


GreatL
(fanatikus tag)

Nekem is van hang. A beállítások szálltak el és a DTS-t nem lehet bekapcsolni.

i7, 1080 Ti

(#42) Pubszon válasza GreatL (#41) üzenetére


Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó ez a frissítés, eddig kb egyet előre kettőt hátra effektus...

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM550x...

(#43) gyurkikrisz válasza Balu77 (#32) üzenetére


gyurkikrisz
(PH! addikt)

"De említhetném a directx9 komponenseket is, amit nem tudom miért kellett kiszedni, hogy aztán kézzel keljen régi progiknál telepítgetni."
- hogy ne legyen 10GB az ISO? ha mindent benne hagynának, ami benne volt valaha, szerinted mekkora lenne?

" de a letiltáshoz/kiiktatáshoz már kell dolgozni, vagy ahogy fogalmaztál fáradtság. És itt meg is dőlt az érved, hogy bent hagyni a régit fáradság."
- csak tesztelni kell őket, foltozgatni/átírni, ha egy újabb komponensen változtattak, satöbbi. gondolom ez se munka.

(#34) sad_Vamp:

"de az egyszerű halandónak épp elég megfizetni a simát. Nem kicsi az ár különbség ugye."
- az elején még éppen üzleti felhasználásról beszéltél, és ügyfelekről. egy vállalkozást meg nem az a 80 dollár fog rombadönteni.

"A másik: akinek CSAK limitált internete van?"
-az a böngészőt se nyissa meg, mert minden oldal tele van kéretlen/számodra érdektelen tartalommal.

(#37) Duracellm... :

"A gyíkemberek, meg összeesküvés elmélet kántálása helyett, két lépéssel távolabbról kellene megnézni, hátha erdő van a fa mögött."
-a gyíkembereket arra hoztam fel, hogy mindenféle alátámasztás nélkül tolod az "elbutítják a következő generációt" dumát. szimplán nem akarod, vagy nem tudod értelmezni amit írtam?

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#44) Duracellm... válasza gyurkikrisz (#43) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Őszintén szólva nem érzem, hogy ehhez írásos forrást kellene mutogatnom. Egyszerűen csak nem hiszem el, hogy egyre igénytelenebb és kiszolgáltatottabb szeretne lenni a user.
jó, nem kell hogy tudja mit csinál, de így a cél kijelölése és a végeredmény megítélése sem történhet meg pontosan, csak be van csapva, azzal, hogy a problémával eltöltött idő, elköltött pénz az eredményes, szórakoztató volt.

Ha azt nézzük, hogy ez a fajta eredménytelenség csak a fogyasztást, élmény utáni vágyat generál, érthető hogy ezeket az igényeket próbálják kiszolgálni. De ezek már nem is az eredeti problémára kínálják a gyógyít, pár ilyen "futott kör után" senki nem fog emlékezni, hogy elsőnek mi okból miért is vásárolt.
Én itt látom az "elbutítást".

[ Szerkesztve ]

(#45) tom_tol válasza gyurkikrisz (#43) üzenetére


tom_tol
(PH! addikt)

Ha jól értem, szerinted rendben van MS agymenése ?

(#46) sad_Vamp válasza gyurkikrisz (#43) üzenetére


sad_Vamp
(őstag)

Ha hiszed, ha nem, én képes vagyok több nézőpontból vizsgálni a dolgokat. Próbálom több irányból megvilágítani a problémát.... jah bocs... szerintetek nincs is semmi probléma (csak gyíkemberek). Én kérek elnézést!

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

(#47) gyurkikrisz válasza sad_Vamp (#46) üzenetére


gyurkikrisz
(PH! addikt)

Leírom még háromszor a szót, hogy legyen még min lovagolnod: gyíkember, gyíkember, gyíkember.

A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

(#48) Balu77 válasza gyurkikrisz (#43) üzenetére


Balu77
(senior tag)

Ha mindent benne hagynának, ami jó volt és az új komponenssel nincs utódja, akkor is megnyugodhatsz, mert nem lenne sokkal több. Egy normális levelező kb. 30-40MB-ból meg is volna max. és a dx9 komponensek is kb. 100 -110MB-ból meglennének. Ellenben ha az MS agymenéseitől kipucolnánk a telepítőt, tuti nyernénk 1 Gigát lazán.
De tegyük fel, hogy pár gigával nagyobb lenne a telepítő. A mai pendrive árak mellett szerintem senkit nem vágna földhöz. Megjegyzem már anno a win7 idején volt már 5-6GB-os telepítője a win7-nek pl. a dell kivitelében. De létezik 8,5GB-os dvd lemez is, ha arról akar valaki telepíteni.

Amúgy ha már régi komponens: anno a win7-ben kinyírták a winmailt és tolták a live mail-t helyette. A megoldás? Fogtam a vista-ból kimásoltam a winmail mappát és átmásoltam a win7-re. A win7-es eredeti winmail mappát előtte átneveztem természetesen. És tádá volt winmail win7 alatt!!! De ez még működött így win8 alatt is, csak ott már két dll-t is hozni kellett a vista-ból. Majd drága ms bácsi fogta és úgy megbuherálta, hogy a win 8.1 alatt már felejtős lett. Mint ahogy a 10 alatt is. Pedig csak pár dll-ről lenne szó ami a winmail gui felületét becsiholta volna. Az egész sztori max. 10MB. De MS minden jót kinyír.

De vegyünk egy másik régi komponenst: a régi win7-es játékokat, azaz aknakereső és kártyajátékok. Ennek is megvan a módja, hogy lehet behegeszteni az új windows-ok alá. És természetesen alig pár MB ez a sztori is.

Egyetértek azon előttem szólókkal, akik szintén úgy vélik hogy nagyon nincs rendben az ms agymenése!

izé

(#49) Pubszon


Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem csak a hangot és egyéb apróságot állított el a frissítés, hanem még a monitor színkalibrációját.
Laptopon tényleg kár volt frissíteni, de inkább előbb mint utóbb. :O

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM550x...

(#50) Duracellm... válasza Pubszon (#49) üzenetére


Duracellm...
(PH! kedvence)

Nem etikus "Ezt" frissítés címszóval kiadni, ha már user beállításait módosítja, kérdés nélkül.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.