Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
"Vagyis az élettartam 15%-át ,ár elhasználta!" - nem az élettartam, hanem a garancia 11%-át (6,5/60, ugyebár) használta el. Nagy különbség.
"És persze nem ez az adat szerepel a reklámokban ugye?" - hát most rákerestem, sehol nem találtam olyan Toshiba TL100 reklámot, ahol a TBW meg lenne említve, így kérlek, mutasd meg, hogy hol szerepel más infó. -
-
Apollyon
Korrektor
De az SLC megbízhatóbb. Ezért is van vállalati megoldásokban (mint például ebben is) SLC, és nem QLC. Valszeg nem véletlen, meg nem lehúzás. Minőségibb megoldás az SLC a QLC-nél, de még talán az MLC-nél is? - Igen. Akkor nem értem, mi a bajod azzal, hogy előbbit jobban preferálom.
-
Alf65
csendes tag
" 1 PB-t csak sok-sok év alatt tudsz összeírogatni. "
Igaz.
Időközben előszedtem egy gépet, amibe egy Toshiba TL100 van szerelve
6.5 teránál járVagyis az élettartam 15%-át ,ár elhasználta!
Igen, nyert: mindössze 60 tera a TBW
És persze nem ez az adat szerepel a reklámokban ugye?
HDD-t se úgy veszek, hogy 2 év múlva lecserélem a gépemet amúgy -
törölt tag
válasz
#65675776 #40 üzenetére
valószínűleg ár/érték arányát tekintve megéri a seagate. ennyi.
egyébként semmilyen relevanciát nem jelentett soha a blackbaze, azon kívül, hogy netes fórumokon van mit hörögni a seagate-re. adatparkban/nak használt, fene tudja milyen környezetben (hőmérséklet, rezonancia) üzemeltetett hdd-k, ki tudja, hogy melyik példány hány óra üzem után hullott el, csak nesze semmi fogd jól. -
worxland
addikt
"Mivel eddig a diszkek nem naplózták, mennyi adat csorgott át az írófejeken, nagyon keveseknek van VALÓS összehasonlítási alapjuk." - disknél nem volt fontos, SSD-nél igen, ezért tudjuk is, nem kell találgatni.
Szerény példám: 5 és fél éve vásárolt 840 Pro a megvásárlástól kezdve fő meghajtóként (C: drive) üzemel, ennyi idő alatt 20 TB lett rá írva. Legyél akármilyen vérpistike, 1 PB-t csak sok-sok év alatt tudsz összeírogatni. Addigra meg már úgyis rég lecseréled a cuccot. -
Reggie0
félisten
Szent tudomany...
A nagyobb kesleltetest nem ugy mondjak, hogy lassabb, ugyanis az sebessegadat, azok meg jellemzoen valami/secundum mertekegyseguek.
Arrol nem is beszelve, hogy a tablazat csinosan ki lett vagva es valahogy az pont kimaradt rola, hogy egy muvelettel az mlc-nel dupla, a tlc-nel tripla akkora teruleten vegzi, igy az osszehasonlitas csak akkor relevans, ha az slc-vel megegyezo vagy kisebb teruletet erint egy muvelet. Erre meg ott van a dram az eszkozon, ami eleg jol csoportositja a parancsokat/adatokat, hogy pufferelje es az eredo kesleltetesi idok ne mertanilag nojenek, mint a tablazatban. Plane, mivel csak logikai szektorok szintjen kerulnek ugyanoda az adatok, fizikailag mar mashova irja ki egy modositasnal, hogy a wear leveling meglegyen.Persze, de ezzel az erovel kuzdhetnel az AES-258 titkositasert az AES-256 helyett, mert azt is 4x tobb ido bruteforce-olni. Teny, hogy igyis, tobb nagysagranddel tobb ido kene hozza, mint amennyi ideje az univerzum letezik, de megis csak 4x nagyobb kell..
Mivel a jelenlegi SSD-k naplozzak, igy boven tudjuk, hogy a jelenlegi hasznalok mennyit csorgatnak at az SSD-ken, es tudjuk, hogy egy hetkoznapi juzernek meg a TLC is boven sok, akarmennyire is pronak tartja magat a tobbiekhez kepest.
Kar spekulalnod, ezek merheto dolgok es vannak ra tapasztalatok, nincsen szukseg a fikcioidra, hogy ezt el tudjuk donteni. Mar 8 eve van SSD a piacon.
-
Alf65
csendes tag
Nem lett lassú?
Tanulmányozd #4 táblázatát.
Simán duplázódtak az elérési /írási idők.Mikorra használok el 1 PB-ot?
Kb pont 4* annyi idő (és írt adat) után, mintha TLC-set vennék.Mivel eddig a diszkek nem naplózták, mennyi adat csorgott át az írófejeken, nagyon keveseknek van VALÓS összehasonlítási alapjuk.
Nem beszélve arról, hogy amikor néha megkérem vindóz őfelségét, hogy ugyanmár legyenszíves kipucolni a szemeteit, a végeredmény lehet, több száz giga.
CSAK a szemét.
Mennyit is töltöget le szépen csendben ápdét címszóval?
Aztán ugye kicsomagolja, meg a munkafájlok, meg kitudja mit még, amit nem köt az orrunkra. -
Reggie0
félisten
Es mikor ered el az 1 PBW-t? Nem lett lassu, csak ha kicsit veszel. Nyilvan a chipenkenti adatsuruseg novekedesetol nem fog noni a chipenkenti interfeszsebesseg. Tehat ha ugyan annyi adatot tarolsz fele annyi IC-ben, akkor fele akkora osszesitett savszel lesz. Csodak nincsenek.
(#29) Apollyon: Valami hardened megoldast celszeru lenne venni, hogy a Mariana-arok melyen es egy tuzhanyo gyomraban is mukodokepes legyen, hatha ott lesz szukseged az adatokra.
-
dabadab
titán
Az, hogy konzumer cuccokban azért haljon meg az SSD, mert túl sokat írták a celláit. Nyilván elméleti lehetőség van rá, de gyakorlati nem nagyon. A #30-ban meg a vezérlőelektronikáról írtam, annak a hibái meg függetlenek attól, hogy SLC-t vagy QLC-t vezérel-e.
Egyébként a kérdés továbbra is áll: mennyivel többet lennél hajlandó fizetni SLC-ért?
-
Apollyon
Korrektor
Visszatérhetnének az SLC-s megoldások a konzumer szférába is, vennék belőle, és az sem lenne baj, ha drágább.
Nemhogy a QLC-től, de már a TLC-től is égnek áll a hajam, tudom, ülj le egyes, de ezek a technológiák inkább a spórolásról szólnak, semmint a hatékonyságról.
-
moleculez
veterán
Ez annyira lutri... 4éves laptopom gyakorlatilag 24/7-ben ment, benne egy Samsung SSHD. Egy Google Drive mappát syncelt, napi több gigát fel-le. Mai napig tökéletes. Külső házba raktam, lett belőle afféle backup.
2009-es telóm microSD-je a mai napig működőképes.
Munkatársam 960pro-ja két hónap után cserés lett. -
Duck663
őstag
-
Bird
addikt
Hiszem ha látom.... Addig csak PR maszlag....
-
...és ha nem is BGA-s lenne a NAND, hanem TSOP, akkor fizikailag is strapabíró lenne!
-
törölt tag
Persze, a WD Red Pro esetén, pl. szintén 300 TB/év a workload rate. Ezzel kapcsolatban érdekes a data sheet (PDF) általam kimelt része:
"Workload Rate is defined as the amount of user data transferred to or from the hard drive. Workload Rate is annualized (TB transferred X (8760 / recorded power-on hours)). Workload Rate will vary depending on your hardware and software components and configurations."
Ismerem a Blackblaze-jelentést, de 8 TB és afölött én akkor is a Seagate, konkrétan a 10 terás, már héliumos IronWolf Pro lemezek mellett törtem lándzsát. A nagy Redeket úgy szidták/szidják, mint a bokrot. Ha azt láttam volna, hogy halkabbak, még talán maradtam volna Rednél. De utánanézve durván hangosak is.
-
-
bteebi
veterán
válasz
#65675776 #18 üzenetére
Hja, mert az átlagjózsik hűtetlen, gyakorlatilag nem szellőző házában, szar táp mellett meghaló winchesteres kommentjei statisztikailag sokkal mérvadóbbak
. 40, meg 100 db az tényleg nem nagyon nagy, reprezentatív minta, de azért 400+ db már nem olyan nagyon kevés (6 terás WD-k, amik amúgy elég szar statisztikával rendelkeznek). Persze az még mindig nem 5-10000 db, de jó eséllyel már így is meghaladja azon PH-n kommentelők számát, akik az adott típussal rendelkeznek, ráadásul a tárolási körülmények is jobban összevethetőek.
Régen én is ódzkodtam a Seagate-től, de a listán is szereplő 8 terás HDD-jük továbbra is jól teljesít, szerencsére. Volt már pozitív és negatív tapasztalatom Samukkal, WD-kkel, sőt annak idején a Quantummal is. Minden gyártónak vannak, voltak rossz szériái, pláne a Seagate-nek
, de szerintem azóta már ők is elég jól felnőttek a feladathoz. Tegyük hozzá, az egekig magasztalt KGST, vagy épp WD Red/Black/NAS HDD-kről is lehetett rosszakat hallani, nem csak jókat.
-
worxland
addikt
Nem (ennyit tudnak nagyjából és ennek ötödére-tizedére vállalnak garit a gyártók). MLC-k voltak és nem volt teljesen OK a teszt (nem volt időnként egy kis szünet, hogy pár nap-hét pihenő után is olvashatóak-e az adatok, egy másik, jobban megtervezett tesztben már a Duck663 által megadott adatoknak megfelelő nagyságrendű értékek jöttek ki).
-
-
-
-
bteebi
veterán
Bár a beágyazott piacon nem annyira fontos a sebesség, de azért jó lett volna néhány számot, beleértve az árakat is látni. Nyilván nem álltak rendelkezésre, ami szomorú. Mindenesetre a törekvés mindenképp dicséretes.
-
törölt tag
-
-
Gdi
senior tag
Ha 120um-en készül és lesz egy tokozáson belül 4*256mbit, akkor semmi extra
Mert ugye jó lenne tudni ezeket az adatokat is. -
Wow, SLC, nem semmi! Azoktól el is várható ez a strapabírás, tudtommal kb 100 ezer ciklust a gyakorlatban egy TLC 3DNAND cella is kibír.
-
Elég jól hangzik (egy határozott lépés a jó irányba az eldobhatósággal szemben)... sima SATA csatival is elérhetőek lesznek vajon? Illetve az árról lehet tudni valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Persze az újdonságok ipari felhasználásra készültek, amit a széles hőmérsékleti viszonyokhoz szabott működési tartományuk is alátámaszt.
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Háztartási gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mini-ITX
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 2TB Samsung M3 Portable külső merevlemez HDD 100/99
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- WD Purple 2TB
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest