Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dißnäëß

  addikt

  válasz gabor7th #1 üzenetére

  Ideje volt ezt meglépni, de különösebben nem hírérték, ha mondjuk a Telekomra (T-Systems-re) nézek (a nagyra, nem a magyarra).

  A 99,9%-os rendelkesre állás se jön össze.
  Az AWS ad már négy kilencest.

  A probléma gyökere nagyon egyszerű: ha elfajul akár USA-EU között is egy kereskedelmi, IT-s, vagy egyéb ellentét, érdek-nemegyezőség, mert mondjuk az EU lassan az öntudatára ébred (ki tudja, de már törlik a csipát a politikusok), akkor is .. jön egy őrült, tegnap a Huawei-t kapcsolta le, ma egy EU-s akármilyen, az ő felhőjében lévő céget nyom le akármilyen koholt indokkal, egyetlen gombnyomásra. Akkor is, ha GDPR-compliant módon a cucc mondjuk Milánóban van, Frankfurtban, Dublinban, vagy tök8 melyik EU-s régióban.

  Szóval amíg egy jenki kezében a távszabályzója egy teljes EU-beli céges infrának, amivel padlóra küldheti az adott céget, addig kúúúúúúvára nemoké valami. Ezen hápogni, háááát ...

  Megnézném én, mit csinálnának fordított helyzetben, mondjuk egy amcsi mobilszolgáltató úgy dönt, hogy public cloud-ba települ, ami a Telekom USA-é, annak meg a nyomógombja ugye Németországban. :U

  Ébredj EU, ébredj. K*ra bealudtál rengeteg mindent :((( De talán nem késő..

  A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

 • Dißnäëß

  addikt

  válasz gabor7th #4 üzenetére

  Az 5G-nek csak addig van köze ehhez a kontrollhoz és kitettséghez, míg amerikai felhőszolgáltató kezében a nyomógomb. Lényegében ugyanaz a szitu. Ha egy francia, vagy mindegymilyen EU-s felhő elkezd beindulni, kialakul EU-ban is egy kisebb szilícium-völgy jellegű valami, ami felszívja a nagy koponyákat és sikerül függetlenedni az usákoktól, problem solved. És a Németek már dolgoznak ezen, hollandokkal és franciákkal közösen.

  Nekem az IoT-val van kicsit bajom, a wifit törni annyira már nem nagy kunszt, de talán mobilhálózattal van értelme ezeknek, abba nem lát be a szomszéd vérpistike, se szása, a hekker. (Privát APN a netkapcsolathoz pl. )

  Szvsz amíg az ember nem tud a másikra emberként tekinteni és egy utópia el nem jön (ahol mindenki szeret mindenkit, és mint a macskafogó végén, a gonosz macskák is virágokat adogatnak egymásnak egész nap), addig a technológiai fejlődése az emberiségnek lánc és béklyó lesz, értelmes, tényleg hasznos felhasználás helyett.

  A technológia meghaladta az ember, mint faj, EQ-beli fejlettségét. Úgy is lehetne mondani, hogy nem vagyunk érettek minderre, amire technológiával képesek vagyunk már. Ez pedig csak káoszt szül, meg orwell-i társadalmakat. És ha körülnézek, mi történik ? :F Szép vagy nem, ezért nem vállaltam gyereket sem. Kiélvezem az életet a párommal, aztán szépen elmúlunk.

  [ Szerkesztve ]

  A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább, disznésze ?

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés