Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bteebi

  addikt

  válasz Pro Koryak #7 üzenetére

  Ez csak egy példa volt, és sokmindenre ráhúzható. Ha már gyakorlatilag szomjan halsz, viszont tudnál venni egy liter csapvizet 500 Ft-ért, akkor megveszed, vagy inkább szomjanhalsz, mielőtt megvehetnéd a tescos 1,5 literes ásványvizet 100-ért? De lehetne ez zsömle, benzin, ingatlan, vagy épp videokártya is... A zsömle is időnként akciós, de nem mindig. A benzin ára is erősen ingadozik, de attól még csak kell járni munkába, mert mondjuk hirtelen felemelték az árát 10 Ft-tal...

  Sohasem lehet tudni - maximum sejteni, jó eséllyel megjósolni -, hogy merre fog menni a piac. Jó eséllyel egy adott termék, jelen esetben TV, az idők folyamán olcsóbb lesz, de ez egyrészt nem feltétlenül van így, másrészt meg nem feltétlenül kell, hogy érdekeljen téged. Már ha megteheted, és nem vagy ultrafillérb*szó.

  De még ha tudod is, hogy merre fog menni a piac, akkor se feltétlenül érsz arra rá, hogy megvárd a jobb árakat. Ha mondjuk mindenképp akarsz venni egy OLED TV-t a foci VB/olimpia/Diana hercegnő esküvője előtt, mert kell (pl. mert nincs TV-d, vagy épp tönkrement), akkor tök mindegy, hogy fél év múlva talán olcsóbb lesz 5-10%-kal (vagy nem...), ha adott pillanatban az az adott készülék volt számodra a leginkább megfelelő, amit megvettél. És akár még 20%-kal többért is megvetted volna gond nélkül. Van ilyen is.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés