Új hozzászólás Aktív témák
-
forgonati
őstag
Érdekes megoldás. Mondjuk én nem adnék érte ennyi pénzt. Még csak el se gondolkodnék rajta, legalábbis addig, amig nem próbáltam ki, hogy tényleg milyen...
Keelah Se'lai!
-
GAI
senior tag
Régen az ASUS kártyákhoz adtak ilyen szemüveget, én anno kipróbáltam és kb 10 perc után kifolyt tőle a szemem, szerintem ez egyfajta módja az emberkínzásnak
-
Enton
addikt
Ez az Nv módszer ugyanazon továbbfejlesztettje, irták Rudi-ék mikor kint voltak az Nvision-ön vagy mi fene volt, hogy kipróbálták és nem megterhelő. De azért én is kipróbálnám személy szerint milyen is lehet.
Eladni meg demonstrációkal lehet. Ki kell állni minden "médiahülyeazértnemvagyokba" egy ilyennel egy hétig és hadd lehessen kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
-XadAnuX+
őstag
Fure, de ez a 3d-s élményvilág soha sem tudott lázba hozni. Bár kipróbálnék egy ilyet, lehet megváltozna a véleményem.
-
DroneZ
aktív tag
na erre igazán kíváncsi lennék élőben, még az is lehet hogy beruháznék egyre. kár, hogy itthon nem mutatták be a gdf-en.
-
vPhis
aktív tag
nézzetek meg egy 3D-s filmet moziba. pont ugyanilyen és nagyon hatásos.
-
rudi
nagyúr
Annyit kell tudni a dologról, hogy a régi modellnél nem nagyon lehetett állítani a bal és jobb kép eltolásának mértékén. Pedig egyénenként változó, ki mennyit bír ebből. Az újjal ez elég gyorsan és kényelmesen állítható, és már nem olyan hamar őrülnek bele a felhasználók, Persze, van akinek így is megfájdul tőle a feje már pár perc után. Szóval kissé zsákbamacska a dolog. Viszont ha működik rendesen, akkor szerintem baromi jó. Kétszer próbáltam, egyik alkalommal sem fájtam tőle, pedig jó 20 percig nyüstöltem mindkét alkalommal.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Spirit
őstag
Alátámaszthatom, nagyon szuper a dolog. A piros-cián szemüveggel is gyönyörűen kijön a 3d hatás(iz3D driver, ki is próbálhatjátok), csak eléggé fárasztó, és zavaróan rosszak a színek. Itt a szemletakargatással a szín probléma eltűnt, szellemkép sincs, egyedül a felezett fényerő lehet zavaró,mert ugye csak 50%-nyi fény jut át a szemüvegen a cserélgetés miatt. Régen természetesen fárasztó volt ezeket hordani mert egyik monitor sem tudta emberi felbontáson a normális,nem zavaró képfrissítés 2x-esét. TFT moncsiknál kit zavar a 60hz? Szerintem tökéletes, ezek a monitorok meg tudják a 120-at, tehát 60hz még mindig marad a szemüvegen keresztül nézve. Minőségre az Imax technikája van a legközelebb hozzá.
Az egyetlen igazi kérdés a méret(és emiatt az ár). Minnél nagyobb a monitor, annál "mélyebben" érzed magad. Hiába van gyönyörű 3d, ha a periférián már nincs monitor, nem fogod ott érezni magad, csak egy kis "dobokában" látod az eseményeket 3d-snek. Szerintem a 24" minimum lenne úgy 60-70cm távolságból, hogy elég sokat kitakarjon. Gondoljatok az Imax mozi vs. Real D technikára. Imax-ban úgy érzed pár centire repülnek előtted el a cuccok, és tényleg úgy érzed ott vagy, Real D-nél meg valahogy elmarad ez a hatás(normál mozivászon méret, ugyanolyan polarizációs technikával) Szóval nem szabad,hogy a látótérben viszonyítási alap legyen, csak a monitor.
Megjegyzem, 3d-ben jobban kijönnek a grafikai hibák, ajánlatos a magas felbontás. A 3D driverek kb 30-40% sebességcsökkenést okoznak, hogy az eltolást kiszámolják. Elképzelem milyen gép kell egy Crysis-hoz 1920*1200-ban, 4x AA-val, max grafikán,hogy azért a 40fps meglegyen, szóval ez is egy szempont.
[ Szerkesztve ]
-
WilliamGhost
tag
Na ez lesz a legutolsó dolog amit veszek a gépemhez... Bár én ilyen őskövület vagyok, hogy utálom a játékokat az aknakeresőn kívül...
There is no cloud, just other people's computers!
-
Bahama
aktív tag
Engem igazából a 120Hz-s lcd érdekel, hogy mit is produkál egy komoly fps-ben.
Azért a 3D is komoly lehet.
Majd ha már minden videókártyához tartozékként adják....Kerüld a pusztán a vita kedvéért, erõteljes érzelmi töltettel ellátott, sokszor az észérveket nélkülözõ, témához inkább csak lazán kapcsolódó hozzászólásokat, melyek inkább exhibicionistán öncélúak, mint konstruktívak a közösség felé!
-
tlac
nagyúr
60Hz miért nem elég? Ha jól gondolom, úgy is jutna 30 fps szemenként.
-
Tessék, 3D kb. 20 dollárból, nem fárasztja a szemet.
Bármilyen monitorra alkalmazható.
Nvidia leülhet, egyes.[ Szerkesztve ]
01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01100010 01101110 01110100 01001111 01010101
-
tlac
nagyúr
olyan driver vagy vmi hack van, ami ehhez hasonlóan mellé egymás mellé teszi a képeket pl. egy játékból előállítva?
-
-
Devid_81
nagyúr
Egy kicsit még drága mulatság ez.
Hátha tovább él, mint az elődjemegnéznék egy térbeli kékhalált azért
...
-
juliabrilke
addikt
A régi fajta 3D-s szemüveg se ragadott meg nagyon. Ez egy fokkal jobban néz ki, de milyen áron.
-
wwenigma
Jómunkásember
X3D-t hasznaltam, nem volt rossz, a tesztnél amikor az nv logo kiugrott a monitorból, majdnem leestem a székről.
Jatekokban hol jobban, hol kevésbé jobban jött ki, de frankó volt.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
szajoho
tag
"Most már csak azt kell kitalálnia a vállalat marketingeseinek, hogyan lehet eladni egy olyan eszközt, aminek képességei csak élőben mutathatóak be, képen vagy videóban nem."
Kitaláltam! nVidia vándor roadshow: zöldre festett kamionok járják az utakat. A nagyobb városokban lesznek az élő bemutatók a kamionon kialakított próbafülkékben!Minden résztvevő sorsjegyet kap és értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra!Stb-stb!
~18 éve a PH-n. Nem ma kezdtem és nem is tegnap előtt! :-)
-
nixx-21
senior tag
valahogy így nem lehet demonstrélni mert így elég meggyőző tudna lenni
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
Robi BALBOA
őstag
Én is X3d szemüveggel toltam, a Doom3-at végigtoltam vele és nagyon állat volt, a Painkiller is ment de az nagyon belassult a dologtól!
Most sajnos ATI karim van és azzal aszthiszem nem működik, de majd még utánna járok.Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /SLOT A lapot és Procit Keresek!/
-
MaUser
addikt
Tényleg jó a 3D, de nagyon sok vele a probléma: link.
Ahol először szembesültem ilyennel egy régi TDK volt, ahol az előadó piros/kék szemüveggel akarta demonstrálni egy dimenzócsökkentő eljárás 3D-s eredményét, majd az egyik prof megszólalt, hogy ő ebből semmit sem lát, pedig nem színvak/színtévesztő...''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
-
^Clown
veterán
Régen az Asus GeForce 4600 Ti-hez adtak ilyen szemüveget
-
Enton
addikt
Asus barátunk már a TNT2 (Asus V3800 Ultra) mellé is pakolta a kis szemüvegét. Sajnos azt még mindig nem kaptam meg a jó kis 32MB szörnyem mellé mert haver elpakolta valahova lakásfelújításkor.
Ilyet adtak mellé:Itt egy érdekes link róla:
[link][ Szerkesztve ]
"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
zsirfecske
addikt
nekem ez a marketinges gondolat tetszik.
mint a színes tv annak idején, hogy reklámozod mikor mindenhol ff tv van csak
-
Male
nagyúr
Igen, pontosan erről van szó.
Végre megszabadultunk a villogó kijelzőktől, erre visszahozzák így. Persze valamit valamiért, és biztos vannak akiknek semmi gondot nem okoz ez a villogás.
Spirit: kezdj el gyorsan pislogni az LCD előtt... villog a kép? ...na ezt teszi a szemüveg, csak gyorsabban.
-
Nem kell ilyen drága cucc hozzá, lehet próbálkozni egy 120Hz-es crt moncsival, akinek van otthon, és egy párszáz forintos papírszemüveggel.
-
AmPeX
aktív tag
Anno 2000 Ft volt az X3D szemüveg, ami ugyan ezt tudja csak nem ilyen "szép".
Kell valakinek? 20 ezerért vihetitek. -
Spirit
őstag
válasz
antikomcsi #43 üzenetére
A papírszemüveghez minek 120hz-es moncsi? Egyébként képnézegetésre tényleg egész jó a papírszemcsi, a hatás abszolút jó,főleg,ha nem szellemképes(a színeknek pontosaknak kell lenniük), de tompa a fény, nem színhelyes, és hosszú távon zavaró. A piros szűrőn keresztül meg a sötét jeleneteknél alig látsz valamit, szal film, játék nem nagyon megy sajna. Lehetne még külföldről szerezni MiraChrome nevű anaglyph szemcsit, annak a lencséi valamivel jobbak, a piros rész több fényt enged át, így nem annyira zavaró, de shutter szemüveg+120hz-es moncsi az igazi.
-
Komplikato
veterán
Na most ez nem egészen az "NVidia megoldása", bár ezért kapok a pofámra, hanem a nagy TV/Projektogyártóknak van valami közös liszence, aminek megfelelő LCD, Plazma tévék, meg pár projektor már jó ideje forgalomban van, és 120 vagy 240HZ képfrissítést tudnak. A szabvány neve nem ugrik be, de létezik. NVidia csak megcsinálta rá a saját megoldását monitorokhoz. De a 120Hz-es monitorok ennélkül is jöttek volna, legalább is előzetes bejelentések alapján.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
orbano
félisten
válasz
Komplikato #46 üzenetére
azok tudtommal polarizált fénnyel működnek és passzív szemüveg kell hozzájuk.
A vér nem válik VAZZE!™
-
N-vidi-A
őstag
Nem rossz cucc, csak nagyon drága!
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Nem tudom minek, azt hittem, hogy az nv-s 3d driver eleve 120Hz-re állítja a monitort. Mert ugye telepítés előtt a meghajtó progit el kell távolítani, és a 3d drivert föltenni.
Nem néztem meg a driver leírását még mindíg. És ezért gondoltam, hogy 120Hz-es moncsi kell, mert ha nincs, talán a driver telepítése után, csak fekete képernyő fogad.
Ha nem így van, 1000 kismaci.
Én képeket néztem papirszemüveggel, egész jók voltak, meg egy filmet, azt hiszem légy a holdon a címe. Az is élvezhető volt.
(#46) Komplikato
Azért 2000-2001-ben nem nagyon tolongtak a boltok polcain a 120Hz-es plazmák, lcd-t meg nem is láttam. Nem azt mondom, hogy nem volt, csak azt, hogy én nem láttam, vagy nem emlékszem rá. Szóval nekem úgy rémlik, hogy volt ez már régen, csak nem volt hozzá megfelelő mennyiségű, és tudású megjelenítő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egyes országokban már kapható az NVIDIA régi-új 3D-s megjelenítő-rendszere.
- LG 27GP850-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Dell P2422H S2421HS P2418HZM P2419HC C2422HE HP Z23n Monitorok Eladó
- Újszerű DELL P3421W ÍVELT USB-C MONITOR - 2 év garancia - Ajándék HDMI kábel és USB C töltő kábel !!
- Samsung C27F398FWR
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor eladó! 27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR400/
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest