Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos fejegységek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- A Samsunghoz viheti az új IO lapka gyártását az AMD
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Plazma TV topic
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi80sz
tag
Hát igen: senki sem mondta, hogy egyszerű lesz (főleg az elején), de nyilván ha megjelenik, akkor valamilyen szintű támogatást fognak barkácsolni a videokártya gyártók. Kérdés, hogy ez nekem mennyire lesz megfelelő. Jelenleg is tudnék olyat csinálni, hogy a device-on lévő adatokat particionálom és ami éppen nem kell azt kirakom a hostra (ott meg az oprendszer ott tárolja, ahol akarja), majd szépen be/visszatöltögetem a szükséges adatokat és kimentegetem az éppen nem használtakat (ekkor a PCI-E elég intenzíven lesz használva, de ez sajnos másképp nem megy). "egy külső buszra alapozni nagyon nem jó, mert a külső fizikai összeköttetés mindig lassú." : néha ezzel kell élni, de intenzívebb használat esetén a késleltetések ellenére még mindig jobb a gyorsabb (hogy a gyakorlatban ez mennyit jelent: majd elválik).
Kérdések lehetnek: az én megoldásom lenne-e számomra a kedvezőbb, vagy a virtuális memória (azaz optimálisabb eredményt ad-e a használata, vagy szidni fogom azt is és visszasírom majd a virt.mem. előtti időket.), a virtuális memória pontosan milyen módon fog működni, kell-e nekem valami többletet programozni (főleg az elején). Idővel ezek majd kiderülnek.
-
szabi80sz
tag
Sajnos hiába nem kell hozzá PCI-E 3: A viruális memória miatt meg fog nőni bizonyos alkalmazások alatt az adatforgalom a PCI-E sinen, így néha még a PCI-E 3 lehet a rendszer szűk keresztmetszete (a nagyobb sebesség ellenére, főleg azokban a kódokban, amiket én írok, így számomra a PCI-E 3.0 elég nagy jelentőséggel bír majd a virtuális mem. miatt (is) ).
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Khronos Group előállt a rendszer 1.2-es verziójával.