- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi80sz
tag
1. Maga a számítási művelet 5ms (akkora tömbön, ami belefér az 1Gb videomemóriába, a műveletek pedig: szögfüggvények és egyéb lebegőpontos számítások: osztás, szorzás), míg a teljes lefutás 4000 ms felett van. "De végülis mindegy is, nem olyan feladatokat szoktak OpenCL-be ültetni, amiknél az utóbbi több, mint az előbbi..." bocs: de ez butaság. (nem indoklom: foglalkozz a témával írj kódot, aztán majd rájössz...)
Azért pont Ion, mert a FirePro az OpenCl miatt lassú volt és gondoltam megnézem mit tud a Cuda, mivel hihetetlenül gyorsabb volt (azon a gyenge integrált vackon), mint a FirePro+OpenCl: a végén Cudára írtam a kódot (nem bántam meg, mert egy normális karival még ennél is nagyobb sebesség érhető el a programok alatt).
2. A program indult 1mp-n belül és nem az init része. (Ha csak az sdk-kat töltöd le és kipróbálod a példaprogramokat, már akkor is érezheted a lomhaságot.)
4. De megoldás, mert nem valahogy fut, hanem értékelhető eredményt ad, márpedig a programokat azért írjuk/használjuk, mert az eredményekre vagyunk kíváncsiak.
5. A Cuda is platformfüggetlen.
+1: Azért futnak jól, mert sok munkát fektetnek bele, hogy fusson mind a két rendszeren. Amikor az erre fordított idő majdnem akkora, mint a feladat lekódolása, akkor az elég problémás (szerintem) és nem az OpenCl lesz kártyafüggetlen, hanem a szoftver, mert extra időráfordítást eredményez a különböző platformokon történő futtatás lehetőségének beépítése.
A témától kicsit elkanyarodtunk, hiszen az eredeti hozzászólásom:
"Sajnos a Cuda-hoz képest továbbra is le van maradva. Bár ezen a vackon szerintem csak egy teljesen, az alapoktól történő újraírás segíthet..." Ezt továbbra is tartom, mert lehet toldozgatni, foltozgatni a kódokat, hogy valamennyire kiküszöböljük a hátrányokat, de attól még a tény tény marad: nagyon le van maradva az OpenCl és így ahogy van elég gyengus.X+: A PCI-E 3 rengeteget gyorsítana a rendszeren (még akkor is, ha nem függ a virtuális memória tőle), márpedig az Amd nem nagyon foglalkozik a PCI-E 3-mal..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Android játékok topikja
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Okos Otthon / Smart Home
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Szólánc.
- Horgász topik