Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habzsi-Dőzsi
tag
Szerintem nagyon ígéretes darab, felülre kellene még egy 12cm venti valahogyan és szuper lenne a légáramlat. Kíváncsi lennék rá, hogy milyen hangos a gyári SS venti (18cm). Meg a táp elrendezésén lehet-e még variálni.
-
kukorizz
csendes tag
Szolid elegáns cucc
-
lapa
veterán
válasz
Pixelmaster #44 üzenetére
azért büngyüszke, mert a radiátor egy 80 centi magas, belül sima falú kémény és a rajta átfolyó 60 fokos víz nem 100w hőt ad le. emellett egy száron lógó levél egyensúlyi állapotban van, kis távolságokra bármelyik irányba szinte munka nélkül elmozdítható. ezt teszi a turbulensen áramló meleg levegő is, hiszen a radiátor felett keveredik a hideggel he-e.
a növényeid meg jó eséllyel megdöglenek tavaszra a 40 fokos melegtől.
-
egoistus
tag
Egyszerűen gyönyörű!!! ide nekem egyet, most is ss van de ez valami nagyon fajja.
-
Trolluska
tag
Én egyedül a kábelek/csatlakozók miatt aggódnék. Így folyamatosan feszítve vannak a kábelek, és a mai spórolós világban sokszor a nyákra forrasztott aljzatokat csak a forrasztás vagy egy kis lemez bepattanó tartja, csavar a legritkábban (aki már látta az aljzatot együtt mozogni a kábellel kihúzáskor, tudja miről beszélek
) A forrasztást meg nem tartós mechanikai igénybevételre találták ki. Már az is sokat segítene, ha a házra raktak volna kábelrögzítési pontokat, mint az ipari gépvezérlőknél szokták. Ahhoz hozzákötegeled azt jóccakát. A kábelnél fogva elcibálhatod a gépet, anélkül, hogy a csatinak bármi baja lenne
-
Michell
tag
Üdv !
Nekem Silverstone házból inkább az FT01 tetszene, a kinézet és a fenti rézsút félig süllyesztett USB csatlakozók telitalálat szerintem.
Hogy az elforgatott elrendezés mennyire jó arra az alábbi Anandtech Raven bemutatóban szereplő összehasonlításból
lehet következtetni.De tökéletes ház (= néma és hűvös is ) nincs. A CM 690 pl. jóval lyukacsosabb, míg az FT01 hangszigetelt - többek közt. A zaj és a hőfok ennek megfelelően alakul a fenti cikkben is.
-
kelzsoca
félisten
válasz
darkarthur #54 üzenetére
Ezek egyedi házak, teljesen más felépítéssel, nem az átlagnak készülnek
-
proci985
MODERÁTOR
a táp nem szedi le a meleget, az a hátlapi kivágás szvsz arra van, hogy a táp onnan húzza a saját _hideg_ levegőjét. ez is tiszta nyereség. a cikkben van egy elírás, a hátsó 12es hely jelen esetben szerintem a felső akar lenni. méretéből adódóan a 12es ventinek az alaplap bővítői helyett lazán ell kell férni. egy majd 22 centi széles házról beszélünk.
alul van három darab 18as venti. nem fognak annyira porosodni, mert a ház meg van emelve (por nehezebben mászik fel), és alsó ventinél nem a CM690 kvázi dísznek való szűréséből kell kiindulni. meg lehet ám őket takarítani párhetente porszívózás/törölgeztés alkalmával.
nem fog felülről sem beesni a por (ismétcsak CM690), ott a kellőképpen magasra rakott felső borítás.
a meleg levegő felfelé száll, ami jó dolog. és a videokártyákra direkt légáram megy kvázi akadály nélkül. a gyakorlatban az a három venti brutális túlnyomást fog jelenteni, ami szökni fog ahol tud. gyorsan. valamint szinte közveltenül megy a levegő a ramokra és a prochűtőre. a probléma a multigpus rendszereknél adott, pici ventik egész elfogadható hűtésekkel, amik jól profitálnak az irányított és erőltetett légnyomásból.
tehát: a célcsoport valszeg 3/4 GPUs rendszert akar hűteni megfelelően. a hangerő meg relatív, a kis hely miatt a brutális aftermarket hűtés már nem játszik (ill de, vízhűtés, de ott csak a blokkok kerülnének kb ennyibe mint a teljes ház, a többi komponenset meg 400-600Wra kell méretezni), a 80-100%on pörgő gyári venti meg 40-50dbt jelent (gyakorlatban: üvölt), tehát nem biztos, hogy a felfüggesztés milyensége annyit számít a végeredmény szempontjából.
nem átlagembernek való a ház, de a célra tökéletes.
-
Voyage
aktív tag
Gőzöm nincs honnan származik, Stacker 830-ban volt fent egy venti, hátul egy venti, elöl 2 venti, mugen 2-n egy, mindegyik 12cm-es englide volt, feltett oldallappal, most ebben van fent egy venti, táp fölött 1db 18-as, vinyók alatt 1db 18-as, és a procin nincs semmi, és így átlagosan 8-10 fokkal hűsebb a gép.
VGA kb 14fokot javult, ramok csak 5-6 fokot(lézeres hőmérővel mérve).old gray: Kb sehol, rendeltem egyet valakinek, és akkor volt a kezemben...
Mivel beépítve kérte a gépét, szereltem is, nem csak a dobozát láttam, saját Raven 01-em jobban meggyőzött, igaz, drágább is kb 20.000-el...
De akinek van 45.000 ft-ja egy házra, annak van 60.000 is egy jobbra. -
Voyage
aktív tag
Dehogynem, de csak a Radeon HD58xx szériával, GTX285 abszolút normálisan működött.
HD5850-70 is ugyanúgy hangos volt, pontosan azért, mert a venti súlyától fogva megereszkedett lefele, ott meg ott a műanyag tartó elem, és ahhoz hozzáért a széle, és darálta a műanyag darabot...
Le is cseréltem AC S1-re...old gray: Személyes tapasztalat, volt nemrég Raven 02 kezeim között, Raven 01-ből meg van egy eladó, és van 1 használatban...
-
Voyage
aktív tag
Több a műanyag benne, mint a fém, rossz a felépítése, mivel alacsony, de hosszú, így pl egy 5970 be se férne, és hiába hosszú, az alaplapok nem nőnek, viszont a vga-k igen.
Mindemelett a Raven 01 abszolút jó minőségű edzett acélból és szuper műanyagból készül, a 02 meg sokkal gyengébb acél ötvözetből, és gagyi műanyagból. Mindemelett elöl bemegy a por, a hülye odd helyek miatt. 01 esetében ott az ajtó...Képminőség miatt sorry, én fényképezőm beszart, ez ideiglenes...
Gép meg azért poros, mert a szomszédba bontják le a házat, és szellőztetésnél ömlik be a por. -
Igen, van hely neki, viszont hagyományos elrendezés mellett 3x ennyinek lenne hely.
A por csak ott nem megy át ahol a levegő sem. Minél több port szűr a szűrő annál kevésbé átjárható a levegő számára, de akkor is átjut a szűrőn.
(nekem az előlapi ventinél 3 szűrő van, de így is átjut a por)(#42) Voyage: Mi a gond a Raven2-vel?
-
Voyage
aktív tag
Mielőtt még a sok tapasztalt nélkül fikázó okosnak eldurrana a feje a hülyeségtől, hogy ronda a kábeldzsungel, meg a csatlakozók szabadon, stb, mutatok 3 képet:
Csukott tetővel semmi nem látszik, ami kábel a ház mellett látszik, az egyse ide jön, hanem vagy a mélynyomóba, vagy a másik géphez:[link]
Kék UTP kábelt leszámítva abszolút rend van, nyitott tetővel is: [link]
Elég magas a rács/fedlap ahhoz, hogy egy VGA-DVI átalakító is elférjen, mert a vga is süllyesztve van, sőt, nekem a kártyaolvasó is elfér bőséggel, kártyával együtt: [link]CM Stacker 830-hoz képest, ugyanaz a konfig legalább 8-10fokkal lett hűvösebb a SS Raven 01-ben.
Raven 02 egy rakat sz#r, mind a hírben szereplő, mind a Raven 01-hez képest, szóval ne ahhoz hasonlítsatok... -
vanye
senior tag
A ház legnagyobb előnye, hogy nem kissé egyedi a belső elrendezése. Ez már akkor is eladja (persze annak, aki erre kiszór 200 ojrót), ha a benne lévő alkatrészek amúgy csak átlagosan hűthetőek.
Felvetették itt már, hogy a ház a Raven RV02-re hajaz; nos, valóban. Itt van róla egy minden igényt kielégítő bemutatóvideó: [link]
Ezen tökéletesen látszik, hogy:
- a gépház tetején VAN hely ventilátornak
- a gépház alatt lévő port NEM szívja be az alsó 3 ventilátor, köszönhetően a porszűrőknek (amik egyébként az újonnan bemutatott modellnél is megfigyelhetőek)
Mivel két ház közti hasonlóság nem pusztán a véletlen műve, így ezek a fícsörök (feltételezem) itt is meglehetnek... Akkor pedig a haza meg van mentve!
Ezek után pedig a nehezebb elhelyezés és a kábelezés szokatlansága szerintem nem oszt és nem szoroz, hisz ez amellett, hogy egy SS-t birtokolhatsz... bakfitty! -
lapa
veterán
a meleg levegő magától alig áramlik, hiszen csak térfogat x sűrűségkülönbség hat rá. egy liter levegő egy g, a pár liternyi melegített levegőre ennek töredéke felhajtóerő hat csak.
harisnyán meg rácsokon át 0 lesz az önálló mozgás.
a meleg levegő felfelé áramlásában van szerepe viszont a PCI slotoknak például. sajnos a huzalozás miatt a ramok jellemzően a processzorra és a PCI slotokra is merőlegesek, pedig az ideális az álló helyzetű lap lenne szintén függőleges ramokkal és PCI foglalatokkal. van pár ilyen lap egyébiránt. ezeknél annyi a csoda, hogy fel tud mászni a meleg levegő a lapon / kártyán lakó alkatrészekről, pár fokkal hűvösebbek lesznek.
persze normális passzív proci hűtő még akkor sincs, szóval még akkor sincs kolbász ha az ember szétflexxeli a drága házat.
-
Ribi
nagyúr
Mint daa-raa is írta ez a legrövidebb úton távozik dolog hülyeség.
Az hogy a meleg felfele száll ez kb a passzív házaknál számít bármit is.
Egy normálisan megtervezett hazban ez nem számít.
Valamint nemárt elfelejteni, hogy a 3db 18cm venti majdnem 7db 12cm-es ventinek felel meg.
Ez akárhogy is nézzük brutálisan nagy légmozgást eredményez. És ez nem ugyanaz hogy az én házamban is van 6-7 12cm venti, mert itt csak a bemeneti oldalon van 7db.Ez bármilyen házat simán átszellőztet. Tehát ha ez a ház jó eredményeket is szerez az nem a kialakítás miatt, hanem az ordas nagy venti felületen múlik.
És ha beszarik 1 venti vicces lesz pótolni. -
old gray
addikt
A Raven2-ről olvastam tesztet, hasonló a kialakítása mint ennek és ha jól emlékszem a HAF932-vel hasonlították össze. Kb. minden alkatrész jópár fokkal hűvösebb volt mint a HAF-ban. Nem találom, nah majd ha több időm lesz megkeresem és belinkelem.
Nekem tetszik. Nektek már semmi nem jó.
-
Akkor soroljuk az előnyöket-hátrányokat röviden:
Előnyök:
- a VGA kártyákról a legrövidebb úton távozik a meleg levegő
- nincs "felső" kártya ami jobban melegedne
- memóriák a "hűvös" zónában vannak
- nem porosodik a gépház alatt lévő területHátrányok:
- a gépházat nehezebb elhelyezni
- a gép tetejéből lógnak ki a kábelek
- a gépház tetején lévő ventilátornak nincs hely, mert arra néz az alaplap
- a gépház alatt lévő összes port beszívja az alsó 3 ventilátorEzeket összevetve, az előnyöket mérni kéne, de nem hiszem, hogy jelentős különbségek lennének, ezzel szemben a hátrányok egyértelműek.
(direkt nem vettem bele D.Orion által említett a VGA-k által produkált hangot, mert 1 tapasztalat nem 100%, de ha tényleg így van akkor bizony egy elég rossz elrendezés)
-
Quan-Chi
őstag
én egy elég kommersz alak vagyok, de ez a ház és az elrendezése kifejezetten tetszik! biztosan jól szellőzik... ezt majd tesztben is bizonyítják! viszont megnéznék egy olyan képet hogy " szabvány ATX ház 1 év használat után és ez " csak úgy a porosság mértékére gondolok ... alul 3 180mm-es venti ontja a házba a port
-
hejesírásó
senior tag
a feketét nem dobnám ki az ágyamból.
drága, jahm.
-
lorenzen
aktív tag
#20 D1Rect: A meleg levegő mindig felfelé áramlik akárhogy áll az alaplap.
Ez így igaz.
A VGA kártyák esetében a lehető legrövidebb úton tud távozni a meleg levegő.
A memóriák a hűvös zónában vannak. Tovább lehetne sorolni az előnyöket.
A képeken látszik a nyilvánvaló hátrány is. A gépet nehezebb elhelyezni. A kábelek jobban szemelőt maradnak, mint a hagyományos elrendezés esetében. -
darkarthur
senior tag
Azok a porszűrők tetszenek. Viszont én nem férnék el benne sajnos. Olyan pici házakat csinálnak mostanság
-
Nem is értem a marketingesek miért nem húztak le egy új rókabőrt az elnevezésről. Elforgatott ATX, azaz rATX (Rotated ATX), vérpistikék ugranának is beszerezni egyet maguknak.
Egyébként nem tűnik rossznak ez az elrendezés, de egy összehasonlító tesztet szívesen olvasnék, amiben egy hagyományos és egy ilyen házat hasonlítanak össze. -
D.Orion
veterán
Hát 3db 18cm-es ventilátorral tényleg bazi gyorsan tud felfele áramlani a meleg levegő, de még a hideg is. Ez megint egy akkora baromság, hogy az hihetetlen... Az ilyen marketingeseket kéne felakasztani a gyár mellé, azzal a mérnökkel együtt aki segített nekik ezt megalkotni.
Arról bezzeg nem szól a fáma, hogy a képen lévő gépben a radeon kártyákon található ventinek ilyen helyzetben olyan ütni való hangja van, hogy csak nah... Volt szerencsém 4850 és 5870-hez is függőleges elrendezésben próba erejéig. Azt a hangot nem kívánom senkinek... Ha a meleg levegő olyan bazi gyorsan áramlana felfele, akkor egy darab ventire se lenne szükség...
-
kelzsoca
félisten
Érdekes elgondolás, követve a raven házak egyediségét
(#18) DeltaPower
Csak nem ettől a gyártótól.
-
DeltaPower
addikt
elsőre nem akartam felfogni hogy hova megy bele a táp, aztán nagy nehezen rájöttem
az ötlet nem hülyeség, talán később olcsóbban is elérhetők lesznek ilyen elrendezésű házak.
-
Vassili
tag
[RAVEN 2]
Itt a tesó is! Az ötlet tetszik a desing nem annyira! A raven 2 faszább! -
lorenzen
aktív tag
A VGA kártyáknak is jobb ez az elrendezés.
Főleg azok a fajták profitálnak belőle. amik a házon kívülre tolják ki a meleget.A meleg levegő mindig könnyebb a hidegnél, ezért felfelé áramlik.
Ezen a képen látható, akkora a levegő feláramlási sebessége, hogy a processzort elegendő passzívan hűteni. -
M@trixfan
addikt
Egész normális PC ház, végre nem valami "gamer" műanyag ocsmányság. Nagyon kíváncsi vagyok a tesztekre mert van benne hangszigetelés és érdekel mennyire segíti az áramlást függőleges elrendezés. Nekem azért még bőven akad benne esztétikai és funkcionális kifogásolni való, de egész jó.
Elvileg még DVI-HDMI adapteres toldás is befér mert a kártyák kivezetése még mélyebbre van süllyesztve.
-
LackoMester
addikt
nekem tetszik ez a forditott kivitelezés,elfogadnám simán ,baba(az ára nemigazán,de ez 1 Silverstone
)
-
xT4ken
tag
Tetszik ez a minimalista stilus. Az a 3 venti megteszi biztos a dolgat ugyhogy a hoelvezetessel se lehet gond. Ami picit problemas lehet az a kabelezes - kivul,belul. 60cm mely, ugyhogy eleg nagy a tav a tap es a meghatok kozott.
-
"A 497 mm magas, 212 mm széles és 616 mm mély házba az alaplap elforgatva kerül bele, így a kivezetések a tetején találhatók majd. A változtatásra a meleg levegő felfelé áramlása miatt volt szükség"
Ezt magyarázza el nekem vki, mert nem értem.
-
Ribi
nagyúr
Csak most láttam a képeket, hogy az elején a tetején van az USB.
Viszont most láttam, hogy a tetejére kerül egy fedlap és csak kis lyukon jön ki a meleg.
Ami viszont betesz a melegnek. Főleg hogy ott jön ki a táp+vga levegője is.
Ha valaki 2+ VGA-t rak bele akkor igencsak süvíteni fog a levegő. Egyre kevésbé tetszik a ház
Ha nem teszi rá a tetejét akkor telemegy porral az egész. Sehogy sem jó ez. -
total90
veterán
Ilyesmi az SS Raven is... az sem jött be igazán, de ez külsőleg tetszik
-
jambiyya
őstag
Porszívónak kicsit komplikált, de nagyon tetszik. Nálam a felső vezetékeivel esélytelen lenne, de végre egy olyan ház, ami tényleg tetszik.
-
Ribi
nagyúr
Szerintem is jól néz ki a ház, talán még a hőelvezetést is javítja kicsit, de a kábelek miatt nagy macera lehet a házat használni. Főleg hogy nem látok elől USB kivezetést.
Vagyis csak hozzabbító kábellel lehet usb csatlakozóhoz jutni ami elég gáz.
Valamint megfelelően tervezett normál alaplap elhelyezésű ház is jól szellőzik. -
DeSanto
őstag
Nekem nagyon bejön az elrendezés.
Főleg a winchesterek elhelyezése. -
lsc
nagyúr
Ennyiért jó hogy lehet kapni
.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Érdekes belső elrendezést alkalmaz a Fortress FT02 nevű számítógépház.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI Sword 16 HX - 16" WUXGA 144Hz - i7-13700HX - 32GB - 1,5TB SSD - RTX 4060 - Win10 - 2,5+ év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest