Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Feketelaszlo

  senior tag

  Egy apró észrevétel: az a poszt kollégista gyermekről szólt. Egyébként tippelhetek, hogy az ország nyugati felében jártál középiskolába? A keleti végeken azért nem ilyen rózsás mindenhol az a szó, hogy közoktatás - konkrétan az sem triviális, hogy a tanár tudja, mit kéne a diákoknak tanítani. :(

 • erer1000

  őstag

  Igen, nyugati rész, Szombathely.
  Fél osztály kolis volt, és ők sem éheztek.

  Középiskola és középiskola közt hatalmas különbség van. Nálunk is volt olyan inkompetens infó tanár akinek kb mi segítettünk. Viszont van a városban olyan középiskola is, ahol hiány szakmában tanulók havi 10-20 ezret kapnak ha 2.5 feletti az átlagja és nincs igazolatlan hiányzás. De ezt sem akarja teljesíteni, mert baszik az egészre. Ahol a néhány hülye el tudja rontani a jókat, és ahol a tanárokat képesek kikesziteni teljesen, úgyhogy majdnem elsirja magát. Börtönben tanítani a raboknak egy nyugalom szigete. Mondta anyám.
  Amikor infoban a sín topologiát kell kifejteni, de a gyerek egy vasúti sint rajzol a dogara , a MAN-hoz meg egy MAN kamiont mert úgy hátha kap pontot.
  A gyerek ollót dobál. Részegen van iskolában,
  Stb

  Igen, arról nem nagyon beszélnek hogy a tanárnak milyen nehéz. Hogy milyen keveset kell tanítani, de jó. Csak otthon is sok óra van vele, azt nem látják.
  + folyamatos ellenőrzés, minősítés, portfólió, tovább képzés stb
  Anyám már meg is bánta hogy tanár lett mert ilyen gyerekek közt nincs kb semmi öröm a tanításban.

  anyám apám tanár, azért tudok biztosan mondani dolgokat.

  [ Szerkesztve ]

  Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

 • hokuszla

  aktív tag

  anyám apám tanár
  Ez már az aláírásodból is látszik. :C

  2500k 8GB 1050Ti 128+1024GB no warez

 • Wanderlust

  csendes tag

  LOGOUT blog

  "Matek 5, Történelem 5, Magyar 4, Angol 4, Informatika 5, jelenleg gépészmérnök"
  Ilyen eredményekkel azért minimum elvárás lenne az, hogy tudd, minden mondatot nagybetűvel kezdünk ;) (grammar nazi off)
  Ha nagy az épület akkor lehetetlen átcuccolni egyik teremből a másikba + enni is. Teljesen változó, mindenki írhatna egy posztot erről mert nincs két egyforma intézmény...Vidéki gimibe jártam, több, mint 10 éve. Közepesnek mondható épületben is olyan tömegnyomor tudott keletkezni, hogy kb. 2 perced maradt a szünetből arra, hogy kipakolj, átfusd az anyagot és bekapj pár falatot :(((

  [ Szerkesztve ]

 • joey04

  félisten

  Ilyen eredményekkel azért minimum elvárás lenne az, hogy tudd, minden mondatot nagybetűvel kezdünk
  hivatalos helyen. ez egy fórum.

 • Diokhan

  őstag

  Az, hogy ez egy fórum, nem jelenti azt, hogy itt nincsenek szabályok, vagy azt, hogy itt nem kell figyelembe venni a helyesírás szabályait. Néha pont abból tudsz következtetni a név mögött lévő emberre, ahogyan ír és fogalmaz. No offense. Bazinga!

  Scully: ...és úgy éreztem, mindenki engem üldöz. Mulder: Most legalább tudod, én hogy érzem magam általában. | K-B. T.!!!!!!!!!!

 • lezso6

  HÁZIGAZDA

  A nagy kezdőbetű a legkisebb gond, simán értelmezhető marad a szöveg. A probléma ott kezdődik, amikor a halmozottan vannak hibák, pl igekötők külön vannak, LY helyet J vagy fordítva. De ezeknél sokkal rosszabb az, amikor valaki nem képes az írásjelek használatára (nincs vessző) illetve a megfelelő tagolásra (bekezdések). Hiába ír helyesen, olvashatatlan az eredmény. Szubjektíve meg attól kapok hülyét, ha nem az írásjelek után vagy a space , hanem körülötte vagy csak előtte .

  [ Szerkesztve ]

  STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

 • ivana

  addikt

  Hugom 9-edikes, rohadt sok órájuk van a mindennapos tesi miatt is. Enni egy szünetben mennének ami 20 perces, na 20 perc alatt lemenni az ebédlőbe, kivárni a sort, megenni a kaját és vissza menni elég nehézkes. Ráadásul egyes hülye gimis tanárok képesek azon ordibálni 10 percet azon, hogy valaki csengő után 2 perccel ért vissza ahelyett, hogy dolgoznának :U

  (#5) joey04 Borzasztó olvashatatlanná teszi a szöveget :U

 • lezso6

  HÁZIGAZDA

  Ebben a bejegyzéseben nem a nagy kezdőbetű, hanem a tagolás hiánya (pontosabban eltúlzása) okozza az olvashatatlanságot.

  [ Szerkesztve ]

  STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

 • erer1000

  őstag

  Nekem is volt minden napos tesi.

  Lehet ilyenkor célszerűbb lenne a szendvics pl, ha több ok miatt se sikerül délben menzán enni.

  Reggel vagy este 10 perc, és lehet megéri azt a 10 perc munkát, hogy ne "éhezzen" minden nap a gyerek, ha tudja hogy menzán esélye sincs rendesen vagy nem rendesen enni bármit.

  Tény, van formai hiba az írásomban. Hajnali fél 2 kor beadandó befejezése után már nem is igazán figyeltem rá. Csak gyorsan le akartam írni, és aludni :B

  Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

 • UnA

  Korrektor

  Valahogy elsiklottál amellett, hogy a másik blogbejegyzés leginkább arról szól, hogy a terhelés teljesen feleslegesen napi 7-8 óra egy középiskolában. Ez szerintem is embertelen (még a tanárral szemben is), mert ennyi időn keresztül nem lehet fenntartani a figyelmet, nem is szólva az oktatás nagyon helytelen szemléletéről.

 • Diokhan

  őstag

  Ezzel egyet értek, bár a nagy kezdőbetű hiánya ugyanúgy tudja zavarni a szemem, mint az általad említett vessző helye.
  Sajnos ma már a többségben nincs meg az a fajta igényesség a helyesírás és szép tiszta beszéd iránt, mint ami bennünk van meg, mert minket megtanítottak rá rendesen. Én a 80-as években nőttem fel, akkor még teljesen másak voltak a tanulási és tanítási módszerek, én például még kaptam a körmömre, ha nem írtam szépen.
  Személy szerint engem néha utálnak a saját barátaim is, mert amikor írnak nekem Viberen vagy messengeren, képes vagyok bármilyen hibájukat kijavítani. Ugyanígy vagyok az angollal, abban sem tudom elviselni a helyesírási hibákat, pedig az egy teljesen más nyelvtani rendszer, mint a magyar.

  De hogy on is legyek:
  Az én nagyobbik lányom harmadikos. Minden reggel visz magával tízórait a dobozkában, amit az esetek nagy többségében haza is hoz. Amikor kérdezem tőle, hogy miért nem ette meg, minden esetben az a válasz, hogy nem volt rá ideje. Néha elmondja azt is, hogy miért nincs ideje, de ezek most nem jutnak eszembe.

  Scully: ...és úgy éreztem, mindenki engem üldöz. Mulder: Most legalább tudod, én hogy érzem magam általában. | K-B. T.!!!!!!!!!!

 • total90

  veterán

  Ahogy én látom, ahogy én átéltem...

  Általános iskolából úgy jöttem ki, hogy az iskola története során nekem volt a legjobb átlagom. Azt hiszem az egész általános iskola ideje alatt kaptam egy 3-ast, 4-5 darab 4-est és a többi csak ötös volt.
  Én suli után mindig megcsináltam a házifeladatot, átnéztem, amit aztnap tanultunk. Ez volt max 1 óra, utána ugyanúgy a haverokkal játszottam.
  Nekem mindig volt időm az általános iskolába enni és utána otthon ettem, amit a szüleim/nagyszüleim főztek.

  Az általános iskola után jött a másik iskola, ami azt követelte magával, hogy el is kellett költöznöm. A tanulás, házifeladat megoldása itt sem változott és így a suliban, a szünetben mindig volt időm enni... sokaknak nem, mert ott csinálták a házit meg cigi stb.
  Ha valaki nem képes otthon egy kis időt a házira szánni és emiatt nincs ideje a suliban enni, az az ő baja. Őket nem sajnálom, csak ne mondják, hogy nincs idejük, mert lenne.
  Suli után még főzni is volt időm és utána minden nap a haverokkal voltam. Sőt, volt csaptás rendesen... lefolyt pár liter alkohol. Ennek ellenére jó jegyeim voltak.

  Az egyetemi évek alatt sem volt másképp, buli, buli hátán, de napi egy óra házi/tanulás.
  Ott is főztem, szünetbe meg volt időm enni.

  Az egésszel szerintem az a gond, hogy képtelenek a diákok az idejüket beosztani és lusták is, tisztelet a kivételnek. Ha valaki még ennek tetejébe nehezen tanul, az meg pláne szív majd.

  Érdekes módon nekem mindig mindenre volt időm, amire akartam. Most sem kell többet tanulni mint korábban, csak most több dolog vonja el a figyelmet... és ugye az egyik birka követi a másikat. Nem azt nézik mi az ami nekik jó, hanem, hogy amit más csinál.

  Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

 • lezso6

  HÁZIGAZDA

  A lényeg szerintem az, hogy értsük egymást, meg olvaható legyen a tartalom. Ebben a helyesírás annyira nem ront, bár én mindig igyekszem maximálisan betartani, másoktól nem várom el a tökéletességet. Persze bizonyos mértékig fontos, de amikor egy bejegyzés alatt arról szól a hsz-ek fele, hogy az író miért nem képes nagybetűvel kezdeni a mondatot, na ott baj van. Mármint nem az íróval, hanem azzal, hogy erről van szó.

  Igényességről külön bejegyzést lehetne írni. Ez tényleg általános probléma, de azzal hogy valaki nem ír 100% helyesen, attól még lehet az élet más területein igényes vagy fordítva. Én pl azon szoktam kiakadni, hogy az emberek miért néznek blockbuster és reality szemeteket, miért vesznek gagyi bögreszetteket (hangtechnikai értelemben), meg miért csatlakoznak be az alpári fikatengerbe a cikkek topikjaiban.

  STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

 • Egon

  nagyúr

  Ezzel egyet értek

  Kettőt már nem? ;] Ha már nyelvtannáciskodunk, legaláb ne hagyjunk támadási felületet... :P

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • 8th

  őstag

  "én majdnem besírtam amikor olvastam hogy éheznek a gyerekek mert nincs idejük enni.
  hogyne lenne."

  Eddig olvastam tovább nem is. :U Főváros környéki kisváros. Második osztályos tanulók. Ebéd előtt mindannyian elmennek kezet mosni majd felsorakoznak a mosdó előtt és úgy viszi át őket az osztályfőnökük az ebédlőhöz. Ott várnak míg az bent lévő osztály nem végez. Ha szabad a pálya bemennek leülnek az ebéd felelős gyerek (1 fő) pedig elkezdi kihordani a leveses tálakat az asztalokra. Majd ő is leül és csak ekkor kezdhetnek el enni. Mi ezzel a probléma? Folyamatosan sürgetik őket. Gyorsan moss kezet, gyorsan tálalj, gyorsan egyél mert mindjárt jön a következő osztály. Ha valaki kézmosás előtt/után elmegy wc-re az a tényleges ebédidőből "veszi el" az időt. Ha az előző osztály szarakodik az ebédlőben megcsúszik mindenki és úgyszintén az ebédidődből megy el az idő. Az már meg sem említem, hogy milyen kajákat kapnak szegények. Sárgarépa krémleves és hasonló finomságok. Ha nem kérsz levest mert nem szereted nem ehetsz másodikat csak ha már mindenki végzett a levessel. Ha valaki kényelmesen nyámmog rajta azt mindenkinek meg kell várnia. Addig ott ülnek és nézik egymást. Aztán meg hajszolnak, hogy gyorsan habzsold be a másodikat mert nem hallod, hogy a következő osztály már itt áll az ajtó előtt? Gyerek kiesik az óvodából ahol annyi a dolga, hogy reggel bemegy és játszik a barátaival majd hazamegy és folytatja otthon a játékot. Aztán hat évesen beültetik elsőbe és kapásból megkínálják öt hat tanórával. Üljön nyugton a seggén 5-6x 45percet ne izegjen ne mozogjon ne beszélgessen ne zavarja a munkát és ennek fejében még ebédelni sem hagyják nyugodtan. Napközi meg külön vicc kategória. Házi feladatot ott kell megírni. Aki nem végez a házi feladattal napközi végére az fekete pontot kap. Ez mi már? És akkor mi a ****nak hívják házi feladatnak? Többször előfordult, hogy a gyerek hazahozta az uzsonnáját mert nem volt ideje bent megenni. Inkább a leckéjét írta, hogy ne kapjon feketét. Köszi. A magyar iskolarendszer egy tragédia úgy ahogy van. Be kéne szántani az egészet az inkompetens tanárokkal együtt, a nyomait sóval behinteni majd teljesen új alapokra helyezni az iskolai oktatást.

  [ Szerkesztve ]

  "Nekünk a gyorsmenéshez és a versenyautóhoz hozzátartozik a hang, a pornót se lehalkítva nézem hanem adok rá hangot" Vályi István a Tesla Model 3-ról :))

 • erer1000

  őstag

  :R :R :R :R
  Akkor nem vagyok egyedül :)
  Melyik ország rész?

  A kommentek eddig személyeskedés, és OFF jó részben .
  Tanár szüleim vannak, mégis hemzseg formai hibáktól az írásom.
  Nem is mondtam milyen tanárok :)

  Látszik hogy tanár szülők az aláírásomon.
  Ami ott szerepel azt könyvben olvastam :)

  Néhány alkalmat leszámítva nem kellett kérnem a segítséget tanulásban 5. Után. Így nem releváns hogy tanárok-e vagy sem.

  [ Szerkesztve ]

  Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

 • Egon

  nagyúr

  Most sem kell többet tanulni mint korábban, csak most több dolog vonja el a figyelmet...

  Ennek a mondatnak az első fele konkrétan, tényszerűen cáfolható. A hetedikes lányom több olyan dolgot tanul, ami nekünk csak középiskolában volt (határozottan emlékszem). Ebben a cikkben nem annyira a cím a lényeges, és nem kellene itt leragadni, hanem pl. az alábbi tartalmat kellene elemezni:
  Negyedik osztályban már be kellett magolnunk az üvegházhatás fogalmát
  Történelemből már 5. osztályban latin közmondásokat magoltatnak

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Klaus Duran

  senior tag

  LOGOUT blog

  -

  [ Szerkesztve ]

  A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

 • total90

  veterán

  Pedig nem kell többet tanulni, csak más a rendszer. Egyes dolgokat előbb vagy később tanulnak... másikat meg egyáltalán nem, mert már nem releváns.
  Nagybácsim is tanár volt (nem abba az iskolába, ahova én jártam) és ő mondta, hogy szinte évente változik a terv. Sőt, mondta, hogy 20 évvel ezelőtti tananyag szinte teljesen kitörlődött és egészen más van.

  Egyetemen ezt én is tapasztaltam. 1-2 arc, akik már készen voltak az egésszel, mire én elkezdtem, teljesen meg voltak lepődve, hogy az első szemeszterben tanulom, amit ők az utolsóban.
  Aztán átnéztük az anyagokat és végül kiderült, hogy egy csomó új dolog volt nekünk, de egy csomó dolog nekünk nem volt, ami nekik.

  Szóval ilyenre nem kellene alapozni, hogy ő most korábban tanul valamit, amit Te később tanultál.

  Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

 • Egon

  nagyúr

  LOL, az általános iskolai tananyagra ne próbáld már meg ráhúzni az egyetemi tanulmányaiddal kapcsolatban tapasztaltakat... :U
  Általánosban alsó hangon 20 éve az adott évfolyamban tanulják a törteket, a negatív számokat stb. Messze nem cserélődött az anyag (érdekes is lenne: alapok elsajátításáról lévén szó...), csak több lett, a gyerekek számára kevésbé érthetően megfogalmazva, kevesebb az idő az egyes alapkészségek elsajátítására (folyamatosan nézem a gyerek leckéjét, tudom mit beszélek).
  Nem véletlenül problémás az olvasás és a szövegértés a felső tagozatban.

  [ Szerkesztve ]

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • erer1000

  őstag

  „Nem normális, hogy [...] a gimnazistáknak pedig többször van 7-8. órájuk egy héten” – mondja."

  ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

  Ismerősöm 11ben úgy volt 7-8. Óráig hogy volt hogy nem volt első órája, vagy nap közben luk.
  Idén 12. Meg főleg ilyen neki.

  Másik helyi gimiben 9.es az ismerősöm, nincs 8 órája soha.
  De ha lenne. A gimnazisták többsége úgyis szeretne tovább tanulni.
  Napi 7 óra vagy 8 az vidámság, 2 körül vegez.
  Egyetemen simán van reggel 8 tól este 6 ig folyamatosan , 20-30p szünetekkel.

  Bátyámnak volt este 9 es végzés is ha óra pótlás. Nekem is volt ilyen.

  Üvegházhatas 4.ben? Minimaxot néztem és ott mesékben mondták el mi az , ahogy a varázslatos iskolabusz és társai még az emberi szervezetet is bemutatták érthetően nagy vonalakban.

  [ Szerkesztve ]

  Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

 • Egon

  nagyúr

  Napi 7 óra vagy 8 az vidámság, 2 körül vegez.

  Kb. idáig olvastam a teljesen megalapozatlan agymenésed. Egyrészt a 7.-es lányomnak kétszer van egy héten 7 órája (természetesen lyukas óra nélkül), ami teljesen felesleges ebben a korban (úgysem tudnak odafigyelni), másrészt ennek is 14.00 óra után van vége, a 8. órának masszívan 15.00 körül lenne vége (random csengetési rend a netről beollózva: [link]: a nagyszerű felsőfokú végzettségeddel bizonyára nem okoz problémát a matek a szünetekkel... :U Ugyan ezen órarendben van több "nagyszünet" (15 perces), de egyrészt nem 7.45-kor szoktak kezdődni az órák, hanem 8.00-kor, másrészt mikor ebédel a szerencsétlen diák??? 14.00-kor már meglehetősen folyhat a nyála mindenkinek... :U
  Egyetemen reggel nyolctól este hatig folyamatosan?!? :)) Röhög a vakbelem. Volt szerencsém vendégelőadóként tavaly tartani egy órát a Corvinuson, reggel nyolctól. Az osztályból ketten voltak ott az előadás kezdetén, aztán egy negyedóra késéssel beesett még egy emberke, a többiek (kb. 20 fős osztály volt) az előadás végéig sem jelentek meg. A vizsgaidőszakon kívül némi túlzással tömény lógás a legtöbb helyen az egész (viszont nem is arról szól, mint az általános- és középiskola, ezért abszolút felesleges bármiféle párhuzam, arról nem is beszélve, hogy nem mindegy, hogy egy 14, vagy egy 18 éves emberről beszélünk: más a szervezet terhelhetősége).
  Bírom, amikor kb. nulla rálátással, egészen más iskolatípusból osztják az észt... :C

  Szerk.: lépjünk túl nagyvonalúan az üvegházhatáson. A latin közmondások magoltatásán nyilván véletlenül siklottál át... :C Szerintem az iskolának motiválni kellene a gyereket, megszerettetni vele az adott tárgyat - ezzel ellentétben pl. a lányomék a 2. héten dogát írnak angolból, a rendhagyó igékből (azokat kellett bemagolni egyben). Eredmény: a gyerek más most utálja az egészet. Nem véletlen, hogy sokakban megfogalmazódnak a 17. háesz utolsó mondatában olvasható gondolatok (tisztelet a kevés normális tanárnak).

  [ Szerkesztve ]

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Geller72

  veterán

  Remélem, belátod, hogy teljesen felesleges volt "rányitnod" egy "ellenblogbejegyzést" a bejegyzésemre, mert csak égeted magad továbbra is. Azért zártam azt a bejegyzést, mert tele volt a sirámaiddal, de még privátot is küldtél, amiben átküldted a bejegyzésed teljes szövegét. Apu, anyu tanár. Köszi. Elég szégyen, hogy BSC-s létedre nem ütöd meg az általános iskolai szintet. A gyerekem 9 évesen helyesebben írt, mint te. Örülök, hogy olyanról alkotsz véleményt, amiben nem volt részed. Kóterról beszéltünk, egy kóteros problémáiról. Kóteros voltál? Nem. Akkor meg milyen jogon alkotsz véleményt arról, amiről halvány lila fingod sincs??? Hangosan röhöghetsz. Nyugodtan. Magadon. Szánalmas vagy. :((( "Gépészmérnök Úr".

  ..Ahogy felettem lévő kommentben is írta a kolléga:
  "Bírom, amikor kb. nulla rálátással, egészen más iskolatípusból osztják az észt.."

  [ Szerkesztve ]

  Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

 • erer1000

  őstag

  Az idézetre reagáltam, ami a gimit említi.

  Pontosan nem emlékszem mennyi volt nekem 9. Előtt, majd megpróbálom elő keresni valahonnan.

  7:45 kezdés volt nekünk, 10-15p szünetek, 12 után meg 10p , majd csak 5 perces szünetek.
  Ami megesett hogy másik épületben volt.

  Nem olyan 0 a rálátás , mert kb most jöttem csak ki középiskolából , és vannak még ismerősök akik ott vannak.
  Illetve rokon is + 1-4ben van tanító rokon is.
  De erősen úgy fest hogy iskola és iskola közt is van különbség ebben :)

  Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

 • vhw

  addikt

  Kóter? Miféle kóterről?

  "Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

 • Egon

  nagyúr

  Nálunk anno a középsuliban minden nap 6 óra volt átlagban. Kétszer egy héten 5 óra (lyukas órával), egyszer pedig 8 óra (7.-8.-ban volt testnevelés). Hogy mindenki normálisan meg tudjon kajálni, és ne dobja ki a taccsot tesin, 14.00-tól 15.30-ig volt az utolsó két óra.
  Tehát egyrészt elmondható, hogy anno ügyeltek arra, hogy tényleg legyen idő kajálni normálisan (nem a tízóraira gondolok, ami tényleg egyéni felelősség, hanem ebédre), másrészt középiskolában is valamivel kevesebb óránk volt, mint jelenleg 7.-8. osztályban... Nyilván nem nőtt a tananyag, csak lassabban oktatják... :U Oh, wait... :U

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Egon

  nagyúr

  Régi szleng a koleszra (kollégiumra).

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • erer1000

  őstag

  Nyilván meg kell reformálni az oktatást. Tény.

  Heti 5 tesi viszont jó dolog , főleg ha valamelyik dupla órába van rakva. van idő játékra, vagy ha van, sulis kondiba menni későbbi években.

  Amúgy lehet úgy is csökkenteni a napi órák számát hogy 12 helyett 13 év az iskola.
  Barátnőm Szlovákiában született, velem egy idős, és most kezdte el az egyetemet. 6 óra volt neki 11-12.ben is, vagy néha 7. Befigyelt.

  Az sem jobb rendszer , mert ott +1 év, a 7. Vagy 8. Órákért cserébe

  Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

 • vhw

  addikt

  A 2000 évek elején nekünk se volt különösebben időnk átmenni a szomszéd épületbe ebédelni (volt aki átjárt, volt aki késett is az óráról, de a tanár is onnan jött, ha járt ebédelni, nem lett senki sarokba állítva mert ebédelt).
  Majd ~3 körül volt ebéd a koliban (~2 km-re a sulitól, nem is szomszédban)
  De megoldottuk a kaját (még kolisként is, az is, aki úgy szabadult ki faluról a nagyvárosba). Olyan, hogy nincs idő még szendvicset se megenni? Ugyanmár...
  Valamiért ez most bukik csak ki?
  Még egyetemen se volt "ebéd idő" (óra-ötventől szünet, egésztől kezdődik a következő, 11:50 - > 12:00-kor is). Mégse halt éhen senki...

  "Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"

 • total90

  veterán

  Persze, egy tanár mondja, hogy cserélődik az anyag, aztán te mint privát személy mondod, hogy nem úgy van :DDD

  Ok, maradjuk akkor annyiban, hogy máshogy látjuk a dolgokat.

  Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

 • madgie

  titán

  "Heti 5 tesi viszont jó dolog"

  Jó hát, szomszéd utákban futtatják a gyerekeket, meg hasonlók, mert ennyi ótaszám és osztály mellett nincshely a tornateremben. Majd bemelegít a padok között, mert elszaladgál az iskola körül, bahh...

 • sztanozs

  addikt

  Én képtelen voltam a harmadánál többet elolvasni, káprázott már a szemem a sok összefolyó betütől...

  Ennyi erővel szóköz meg sortörés se kellett volna bele, lehett volna az egész egy 2000 karakteres hashtag... :D

  JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

 • E.Kaufmann

  őstag

  Azért 14-18 éves kor között még elvileg csak fejlődésben lenne a szervezet, ilyen nyugtalan rendszertelen étkezés azért nem szerencsés. Egyetemen meg van mikor be se kell járnod az órára :) , ugyanakkor oktatófüggő, de lehet, hogy üdítőt simán fogyaszthatsz óra közben, ha nem okozol zajt.

 • erer1000

  őstag

  Jó a felszereltség más téma :/
  Nálunk sem volt sok hely, 2 osztály gond nélkül elvan , terem + öltözőben pingpong, csocsó a lustábbaknak :) kondi terem 10-12 ember elbírt nálunk.
  Illetve heti 1x a dupla órában a közeli rendes kondiba ment minden osztály, fallabda, terem foci, + a szokásos gépek.

  Tavaszi őszi időben a kinti foci/kosar pálya is használható volt.

  Az utcán futás helyett hasonló alternatíva lehet megoldható lenne. Dupla órák, és iskolai tornaterem tehermentesítés kondi, (választhatóan uszoda ) , közeli sport épületek használata.
  A sok stadion , és a hozzá tartozó beltéri pályák sokszor üresen vannak. Ezeket a lyukakat ki lehetne tölteni iskolai "tesikkel"

  Az egész tesin futás, kötél mászás talaj torna nem jó, kell a játék is.

  Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

 • dugo_

  veterán

  Ja, amikor kréta és wc papír sincs egy iskolában, akkor majd nyilván stadionpályát fognak bérelni... :D :D :D

 • Diokhan

  őstag

  Ez is egyén és igényesség kérdése, ahogy korábban rajtad kívül már említették páran. Én pl semmi ilyen szemetet nem nézek, TV-ben is csak az X-akták és az Agymenők képes lekötni. A híradót azért nem nézem, mert van nekem elég bajom azon kívül is, a többi "rettekklubon" lévő műsor pedig még említést sem érdemel.

  #16) Egon: Véletlen volt a szóköz, melózok közben, nem figyeltem eléggé, bocsi :D lezso6 meg kihagyott egy betűt az "olvasható" szóból na? :D -1+1=0 Hehhehhehhe :)

  [ Szerkesztve ]

  Scully: ...és úgy éreztem, mindenki engem üldöz. Mulder: Most legalább tudod, én hogy érzem magam általában. | K-B. T.!!!!!!!!!!

 • E.Kaufmann

  őstag

  A társkeresőkön bizony jó mérce a helyesírás. Volt már, hogy annak ellenére taliztam, de sajnos bizonyos hibák tényleg jellemzőek bizonyos emberekre. Igaz, hogy fotó alapján nem lett volna gond, de az igekötők írása és egyes nagyon gyakori ly betűs szavak helytelen írása bizony nagyon árulkodó. Pedig nem vagyok egy nyelvtannáci, de sajna ez van.

 • doeeg

  senior tag

  LOGOUT blog

  "Azért 14-18 éves kor között még elvileg csak fejlődésben lenne a szervezet, ilyen nyugtalan rendszertelen étkezés azért nem szerencsés."

  Hehe, ötödikes koromtól érettségiig kb. tízóraira betoltam egy szenyát, aztán 3-7 között, épp attól függően hogy mikor értem haza, bekajáltam otthon amit épp találtam. Aztán este 10 körül kisurrantunk faterral szalonnázni lilahagymával, fehér kenyérrel. Óh be szép idők voltak azok.

  Menza, ebéd? Bah, egye a konyhásnénik hajcsomóit az aki akarja :DDD

  "Everybody's limited to what's on their mind" || https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/doeeg/index.html

 • erdey_a

  őstag

  Elolvastam... nem kellett volna.
  ZS generáció... ehh...

  Vérboci

 • mattew

  tag

  Azt nem tudom felfogni, hogy amikor valaki eloall egy javito jellegu javaslattal, a "hogyan lehetne jobb az uj generacionak" akkor miert ugrik elo hirtelen egy csomo "bezzeg az en idomben huszar". Ezek az emberek mindig elmagyarazzak, hogy nekunk ilyen szar volt, a mostaniaknak se legyen jobb, mert mi is kibirtuk...

  Meg a paraszt is szantson ekevel, meg a munkas is 12 orazzon, mert regen ugy volt.Igen volt olyan generacio amelyik meg logarlecet hasznalt, megse tiltjak mar ki a szamologepeket az iskolabol halistennek.

  Ha valami nem jo azt le kell cserelni, mindegy milyen nagy multja van.

  Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanam hogy kicsi a kerítése.

 • lezso6

  HÁZIGAZDA

  Hádde nemá, ha változik valami, akkor még nagyobb puhapötch nyomik lesznek ezek a Zs generációs suhancok. Bárcsak visszhoznák a kötelező sorkatonaságot, akkor megtanulnák ezek telefonnyomogató hüjék, hogy hol a hejük! Most inkább csak örüjjenek, annak ami van, s fogják be a pofájuk.

  STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

 • SwissBread

  újonc

  Én most vagyok 12.-ben.

  1. Az eredeti posztolónak: grat, te egy felettünk álló zseni vagy. Élvezd :)

  2.
  Kajálni szünetekben van idő (általában), de semmiképpen nem annyira tragikus a helyzet hogy éhezzünk a nap végére.

  Viszont semmi másra nincs idő, lustaság nem lustaság. Napi 7 óra mindig megvan, erre jönnek rá a faktok és verseny felkészitők tehát rossz esetben 7:45-15:00 egy nap. Ez még nem is lenne annyira borzalmas ha az osztály fele köztük én is ne lenne bejáros, így napi +2 óra ami ráadásul nem is lehet túl produktiv mert tömve van a busz így esélytelen a tanulás.

  Ez még mindig nem lenne a világvége, ha az a 7 óra tényleg kivétel nélkül hasznos lenne, de nem az.
  Info tagozatosként van bioszom (ami amúgy nem lenne rossz, de már teljesen felesleges) heti 3 munkaszervezésem, ami abból ál, hogy a tanár 45 percen át diktálja azt, hogy a Magyar kormány mennyire jó.

  A heti 5 tesit meg se említem mert az 45 perc éber alvás...

  <script type=text/javascript> Document.write(aláírás); </script>

 • erer1000

  őstag

  nekünk volt munka védelem, ahol disznó vágásról , vörös diplomáiról , és a hasonlóan fontos dolgokról beszélt a tanár csak.

  2 évig voltam bejárós, a buszozás tényleg idő rablás volt csak, ha volt vonat, inkább azzal mentem, ott legalább nem heringezés van, és nem lépnek be az intimszférába kb.

  [ Szerkesztve ]

  Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

 • Feketelaszlo

  senior tag

  Azért gondolkodj el azon, hogy pl. a jelenlegi gépészmérnöki évfolyamodon honnan, milyen iskolából és szociális háttérből érkeztek azok, akik simán tudnak haladni meg honnan azok, akiknek a bennmaradás is siker. Nyilván nem lesz fekete-fehér a kép, mert az okos gyerekeket (jó esetben) felkaroló "elitiskolák" elszórva azért mindenütt vannak és az elkényeztetett rémlusta apukedvence is létező archetípus, de általánosságban még mindig nem árt, ha jó helyre születik valaki.

 • erer1000

  őstag

  tudom, nem fekete-fehér
  . van csoporttársam , havi 40es ösztöndíjat kapott előző félévben, mert olyan tanuló, és mezei szakközépbe járt, szülei bolti eladó és gyártó sori munkás, és tömegközlekedés faluból nagyon rossz neki.
  alapból nem is tervezett egyetemet, de haverokkal meggyőztük, és milyen jól tette. sajnos apja anyja nem is hozta témába az egyetemet, hisz amit az érettségi meglett neki, már a családban holtversenybe került végzettség szempontjából. ők a gépész technikusit szorgalmazták volna.

  jó hogy meggyőztük, megajánlott jegyekkel, elég jó eredményekkel lavíroz.

  de van az is amit mondtál, apu kedvence, gyerek alá rakott autóval, egy elég jó gimiből, de most meg saját bevallása szerint havi 100k körüli összeg elmegy külön tanárra, mert lusta bárminek is utána nézni, bármit önerőből tenni bármiért

  [ Szerkesztve ]

  Sony Ericsson W200i->Tmobile Vairy Touch->Alcatel OT 806->Huawei ascend Y200->Nokia Asha 302->HTC ChaCha->Blackberry Q10->Blackberry Priv

 • Geller72

  veterán

  "Ez még nem is lenne annyira borzalmas ha az osztály fele köztük én is ne lenne bejáros, "

  -Te sem bírtad felfogni, hogy végig kollégiumos diákról volt szó, de te is olyan okos vagy, hogy állást foglalsz olyanban, amihez közöd sincs.. És baromira nem 7 órákról volt szó az eredeti bejegyzésben, hanem a 10-ről. A minimum a 8. Ugye nem gond? És arról volt szó, hogy ha nincs ebédidő, hanem csak az órák közti max 15 perces szünet, akkor hogy a retkes életbe oldod meg a sorban állással együtt az ebédet, ha NINCS ebédidő. Kollégiumi diák havidíjas, 3 étkezéses menzájáról beszélek, nem parizeres zsemlékről! És próbálnál meg odaérni a következő órádra, ami a másik épületben van. Azaz vagy ebédelsz, vagy órára mész. Ez nem országos probléma, nem is állítottam soha, hogy az lenne, csak annyit, hogy ez a MI problémánk és nem tetszik, hogy így van. Erről szól az ÉN bejegyzésem, minden más egy félretekeredett faszság, aminek köze nincs az eredeti témához, de baromira mellé tudsz állni valakinek, aki veled majd egyidős, miközben kiderül, hogy abszolút nem vágod miről van szó. Sem te, sem jó páran. El kellene olvasni az eredeti bejegyzést, mielőtt olyan nagy egyetértésbe törtök ki, és észre sem veszitek hogy közelében sem vagytok már a témának. Részemről ennyi, mert teljesen elbeszélünk egymás mellett. :C Ez csak egy write only mód, nem pedig fórum.

  [ Szerkesztve ]

  Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

Hozzászólok Aktív témák