- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Kvázi kidobja az OpenGL ES-t az Androidból a Google
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Lebukott a Samsung plus size modellje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kotomicuki
senior tag
Azért még várnék egy csíkszélesség csökkentési lépést, hogy a tablet teljesítmény/hordozhatóság mutatója elérje a kívánalmaimat.
A mostani 32-28 nm a net- és subnotebook-okra már megfelelő. Ennél kisebb súlyhoz, hasonló kijelzőméret mellett még nem tartom elégségesnek a fenti mutatót - vagy nagyon lebutított felhasználhatóság mellett, ami jelentős visszatartó erő.Ettől függetlenül, lehet sikeres üzlet, a gyártók részére, csak nem biztos, hogy az egységsugarú vásárlók mindegyike elégedett lesz a termékek szolgáltatásaival.
-
Peter789
senior tag
én egy hónapja vettem egy acer iconia tab w500-as, x86 alapú tabletet és remekül elvagyok rajta a win7-el. nyilván picit más az érintőképernyőn a programok használata, pár dolog valamivel nehézkesebb, de mindent meg lehet oldani és szokni. cserébe mindenem fut amihez hozzászoktam: eredeti office csomag, photoshop, mikroe PIC és AVR IDE-k és uC programozó szoftverek, 3dsmax, vmware-ben tudok ubuntu-t futtatni, cross-kernelfordítani, stb stb... ezt jelenleg se ipad-el, se semmilyen androidos vassal nem csinálja utánam senki...
természetesen én is bizakodva várom ezt az új generációt, kíváncsi leszek mennyi lesz igaz az ARM és x86 közötti könnyű szoftver portolhatóságból... ha 2-3-4 év múlva pl a mikroe IDE-ket ARM-ra is el lehet érni, akkor a következő gépem már esélyes hogy ilyen lesz, de addig még jó sokat nyúzom az x86 alapút...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A HP-t nem tudom mit alkot, de egyelőre nincs minden rendben a rendszerekkel. Az NVIDIA (Tegra 3) és az AMD (Brazos-T) hozza a megszokott minőséget driverből, de a PowerVR (TI és Intel), illetve az Adreno (Qualcomm) nagyjából azt tudja, hogy átcsusszan a WHC-n. A képminőségteszteket nem teljesítik, de ennek a követelménye korábban sem volt meghatározó szerepe, csak irányadó, szóval lehet nulla pontos képminőségteszttel is minősítést kapni, ha az a hardver képességeiből, vagy szándékos működésből eredő dolog. Az NVIDIA például régóta szándékosan csökkenti a szűrés minőségét, mert enyhébb a shimmering jelenség, szóval az MS itt nagyon rugalmas.
Ami gond azok az alkalmazások. Az összes TBR/TBDR rendszeren vannak problémák. Ezeket speciális driverrutinokkal kell helyrerakni. Az új alkalmazásokat, majd a DirectX 11.1-ben bevezetett új flagekkel kell írni, hogy optimális legyen a PowerVR és az Adreno kihasználása. Az NV itt annyira nem küszködik, mert alapvetően IMR hardvert csináltak, dacára annak, hogy ultramobil, szóval alapvetően jó a kompatibilitás. Az AMD megoldása pedig lényegében a TeraScale, vagyis egy PC-s VGA-ba fejlesztett megoldás, így tökéletes az alkalmazásokkal való kompatibilitás, hiszen programokat lényegében optimalizálták már rá, szóval semmilyen beavatkozás nem szükséges.
Valószínűnek tartom, hogy a TI, az Intel és a Qualcomm tabletplatformokra szükségesek lesznek javítások az egyes programokhoz. Elméletben hozható a funkcionálisan hibátlan működés az agyonprofilozott driverekkel, de helyenként borzalmasan lassú lesz. Ami előny, hogy az MS nagyon ráoptimalizált a TBR/TBDR rendszerekre. Főleg ez az oka, hogy a Win RT IE-hez köt, mert a többi böngészőn jelenleg nagyon lassúak az ultramobil GPU-k. Az Tegra 3 még elmenne, de a többi nagyon gyenge. A böngészőt fejlesztő cégeknek mostantól figyelni kell arra, hogy az ultramobil GPU-k (főleg a PowerVR és az Adreno) nagyon sokban különböznek a PC-sektől, így specifikus optimalizálást igényelnek. Az Atom tabletekre sem árt majd némi korlátozás. Az MS nem szab meg feltételeket, mint a Win RT-nél, de ugyanaz a PowerVR architektúra van bennük, mint a TI-ben. A gyártóknak érdemes tiltani egyes alkalmazások telepítését, mint például a Flash, mert az Adobe elmondta, hogy már nem fejlesztik Androidra, vagyis sosem fogja megkapni a szükséges optimalizálást, amivel a PowerVR IGP jól működhet. Ez az oka annak, hogy nincs Flash 11 a Cedar Trail Atomra. Elméletben működik, csak az Adobe nem optimalizál rá. Egyelőre tehát bonyolult a helyzet. -
-
smkb
őstag
"Majd arra leszek kíváncsi, hogy miként fognak egymáshoz viszonyulni az x86-os és ARM-es Win8 tabletek."
Ha abból indulunk ki, hogy az Intel tesztmobilplatformja 2.3-as Andoridon 1,6 os, egy magos Atommal kb a Tegra 2 szintjét hozta, akkor mondjuk egy 4 magos Krait alapú, vagy egy 4 magos 1,5-1,8 ghzes Exynos ellen bizony már a 2 magos Atom is kevés, (de a Brazos is)....az IGP-ről ne is beszéljünk, hogy az meg Atom esetén leragadt az SGX540-nél. Amennyiben meg a 17 wattos culv x86 cpukkal versenyeztetjük, ott meg már siralmasak lesznek az akkuidők az armokkal szemben, plusz jön az aktív hűtés és a többi nyomorúság.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Sokkal nagyobb teljesítmény nem lesz szerintem a pro oldalán, mert akkor aksival nem igazán bírná. Öszintén szólva én a pro-nak nem jósolok olyan nagy karriert, amit nagyon sokan várnak, mivel az nem lesz más mint egy ultrabook billentyűzet nélkül. A súlya és mérete a jelenlegi tabletekkel köszönőviszonyban se lesz. Aki már használt iPadot az tudja, hogy az is kicsit nehéz. Mit fod csinálni egy majd egykilós még nagyobb méretű tablettel. Ha pedig már ennyire kompromisszumos a dolog, vagyis nem rendelkezik a tabletek bizonyos előnyeivel, teljesen kár volt lehagyni róla a billentyűzetet. Én a surface pro helyett biztos, hogy ultrabookot vennék?
A sima surface viszont befutó lehet ősszel.
-
Mister_X
nagyúr
Majd arra leszek kíváncsi, hogy miként fognak egymáshoz viszonyulni az x86-os és ARM-es Win8 tabletek. Előbbire nagyobb teljesítmény+alacsonyabb üzemidő, utóbbi meg az ellentetje lesz, már kíváncsi vagyok.
@erdoke: hát tudod, muszáj az a nyavalyás count+1.
-
banhammer
veterán
Én inkább az Android-ot választom.
-
Toshiba mi.....?
-
Nokia?
-
erdoke
titán
Emlegették még a HP-t is, de nem jött át, hogy ők az x86-os vassal lesznek első körösek, vagy van valamijük a kettő között?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft négy gyártót jelölt meg, a többiek a következő év elején jöhetnek.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Villanyszerelés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ZBook 15 G6 27% ÁFA 15.6" FHD IPS érintő i7-9850H T2000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 7680 16" 4K+ OLED érintő i7-13850HX RTX 2000 Ada 64GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BONTATLAN - M3 MAX MacBook Pro 14" 14C CPU / 30C GPU / 36GB RAM / 1 TB SSD / Magyar
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 24GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest