Új hozzászólás Aktív témák
-
OC
őstag
Teljes megelégedéssel használom egy LX3-at jó ideje (bár nem voltak hatalmas igényeim).
Az LX5 tesztje után még nem volt hiányérzetem, de az LX7 már komoly ugrásnak tűnik.
Szimpatikus gép.
-
korner83
tag
Kár hogy ebbe nem került nagyobb érzékelő. (mint pl a Sony DSC-RX100-ban ami van) Így a képminőség miatt számomra felejtős sajnos, pedig van 1-2 dolog ami szimpatikusabb lenne a Panánban a Sonyhoz képest: 24mm-es induló zoom, dedikált vaku nyitó gomb, jobb fényerő, ergonómikusabb fogás.
Persze a kisebb érzékelő miatt valamivel az ára is mérsékeltebb lesz. Kb. Sony 195.000,- vs Pana 160.000,- bruttó hazai ár várható.
[ Szerkesztve ]
-
PRO-peller
senior tag
340-ért most megint azon gondolkodom, h minden relatív, de nem minden olcsó.
-
TayRol
nagyúr
Kell egy ilyen üveg. Nagyon.
(#6) FireFox1996 : igen, az ára az nagyon húzos. egy 100-assal kevesebb nyitóárral nagyon népszerű lehetett volna (bár lehet hogy így is az lesz). kellene egy kis konkurencia.
[ Szerkesztve ]
-
válasz PRO-peller #3 üzenetére
340k ? Én Sanyis vagyok, de az új [Sony DT 16-50 F2.8 SSM] (35mm-re kb 24-74mm) is csak 700 usd, úgy mai árfolyammal kb 170e ft... ÉS nagyon jó a felépítése, meg a tudása is...
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
erdoke
titán
Én még LX1-en vagyok (közben videóra vettünk egy másikat is), de ebben végre együtt megvan az elfogadható fénykép és kiváló videó tudás, miközben a kompaktságból alig kell leadni. Talán rá tudom beszélni az asszonyt, hogy vegyünk egyet karácsonyra. Főleg, ha addigra jócskán benéz 150e alá.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
Pancsermeste
őstag
Nem értek a fényképezéshez, kicsit se... de miért ilyen zajosak ezek a fotók? Vagy csak én látom ennyire zavarónak?
-= Pancsermeste® =-
-
nagyúr
-
Beri78
őstag
nagyon jóféle
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
nagyúr
Ahh, birtoklási vágyat kiváltó dög. Nagyon komoly. Ahogy Erdoke is írta, 150k körül majd lecsapunk rá.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
titán
válasz FireFox1996 #6 üzenetére
Magyar bruttó árat hasonlítasz egy amerikai nettó árhoz.
(#13) Jim Tonic
150k körül majd lecsapunk rá.
Tíz-tizenöt év múlva[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Csepe
aktív tag
Jöhet mind a kettő.
Nihil Novi Sub Sole /::\ https://bit.ly/2R7gwB2
-
Német ebay-en is csak 600 eur, szállítás meg 22 eur. Vám + áfa mentes. így is sokkal olcsóbb és közelíti az amerikai árhoz...
-
MLaca
őstag
válasz FireFox1996 #16 üzenetére
(de ezt nem lehet m4/3 vázra felcsavarni, vagy de?)
http://mlzphoto.hu/
-
-
MLaca
őstag
válasz FireFox1996 #18 üzenetére
ööö, milyen műanyagos felépítés? elolvastad a cikk ide vonatkozó részét?
-
Mercutio_
félisten
Jah, csak az egyik 60 deka, a másik meg 30, ez a nemmindegy
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
titán
válasz FireFox1996 #18 üzenetére
Ugye látod, hogy ez meg használt üveg?
-
wolfman
veterán
Így első blikkre nagyon sokkal nem újult az LX7-es hogy váltsak LX5-ömről. Majd a képminőség megmondja hogy megéri-e, de valószínűleg nem
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Tulku
veterán
Bizton nem lesz jobb képe, sőt az eddig látottak alapján egész műanyagos nagyobb iso-n (dpreview sample) amit persze ellensúlyoz az optika, de csak részben...nem értem miért kellett még csökkenteni a szenzort (persze tudom, hogy fényerősebb lencsét lehessen tervezni rá)...de véleményem szerint a jelenlegi "légkörben" ez a szenzor kevés.
Videóban bizton odaver mindegyik kompaktnak nyakam rá...
-
lujo10
aktív tag
Szimpatikus, mindkettő jöhet
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
FEDman
addikt
Tényleg jó ára van a Sanyi 16-50-ek, de azért én nem biztos hogy egy kategóriába sorolnám ezzel a Pana 12-35/2,8-al.
Egyrészt mert a Panával ellentétben ez a Sony obi valahogy kevésbé harmónikus egy kicsi mirrorless vázon. Másrészt meg ha az előitéleteket félreteszi az ember akkor az is hamar kiderül, hogy optikai teljesítményben is egyértelműen a Pana a Sony felett áll.Tele végén nyitott rekeszen a két obi:
Lumix 12-35/2,8
Sony DT 16-50/2,8 -
mirrorless vázon kifejlesztve, de hagyományos DSLR-s vázakon még mindig szuperül teljsít...
DE! mindenkinek más-más az elváráss... nincs panasz mirrorless vázam, én tuti, hogy ezt sanyis obit választanék Panasz helyett...[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
válasz FireFox1996 #28 üzenetére
Igen, ahogy az alábbi példa is mutatja olyan jól teljesít ez a Sony obi DSLR vázon, hogy még egy nála sokkal kisebb és könnyebb Pana mirrorless is lazán körberajzolja.
Lehet hogy ez fáj, de ez van.. -
-
titán
válasz FireFox1996 #30 üzenetére
Tényleg nem látod az képen, milyen szar ez az obi nyitott rekeszen? Gondolom kicsit lerekesztve már jobb, de akkor meg minek a 2.8. Nyugodtan ráírhatnák, hogy f/4.0
-
De tényleg ezeken szebb a képe a Panának, mint a Sonyé! De nem azért írtam! Csak sokkaltam az árát, 340k.... Itt azt akartam hangsúlyozni, hogy Sonynak is van egy ilyen obija DSLR-re, és ott kb fele annyiért adják... Sony/Minolta se most gyártja a fényképezőgépeket
-
MLaca
őstag
válasz FireFox1996 #33 üzenetére
de miért lenne drága a pana obija? gondolj már bele, hogy 24-70 mm, f2.8 végig, időjárásálló, stabilizált és krvajó a képe. a canon ilyenje 600e forint! a nikoné 500e és egyik sem stabis!
[ Szerkesztve ]
-
jó, nektek nem drága. De nekem az!
Írtam, hogy ez a saját véleményem, nem kell meggyőzni, hogy nem drága ez, csak 340k
kb 5 év múlva úgy is lemegy 250k-re, használtan már csak 150k lesz, így lehet, hogy megéri venni...<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
-
-
Mercutio_
félisten
válasz FireFox1996 #37 üzenetére
A "hobbi fotós" nem azt jelenti, hogy nem tud fotózni , csak azt, hogy nem ebből él.
A jó és szép képekhez sem kell sok pénz, elég egy adapterrel felrakott olcsó manuális fényerős fix (adapter 5k, fix obi típustól függően 8-20k, használt Pana GF1/G2/Oly E-PL1 váz 45k)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
válasz Mercutio_ #38 üzenetére
igen, de nem sokan szeretik manuális obikat használni, és fókuszálni sem mindig tudnak vele... De ezeken a tükör nélküli vázakan van nagyítás, azért sokat segít abban, hogy manuális obikon fókuszáljanak!
Én magam is szeretem a manuális obikat, használom is őket DSLR-en, a legtöbbük olcsó. Ami minőségű, az sem olcsó, de nem 400k-s (pl. Carl Zeiss Sonar 200mm f2.8, 20mm f2.8, 85mm f1.4).<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
válasz doktor úr #36 üzenetére
NAgyon durva árak vannak itthon, Sonynál is van haslonó: 24-70mm F2.8 ZA SSM Carl Zeiss Vario-Sonnar T* , ezért már kb 550k-t kérnek... durva ez a fotózás hobbi
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
válasz FireFox1996 #35 üzenetére
Ebben nincs is vitánk, ez a Pana obi nagyon drága, ahogy szinte minden ebben a kategóriában. Alább én csupán csak arra próbáltam utalni, hogy a Sony 16-50/2,8 nem véletlenül olcsóbb a kategóriatársainál. Az utóbbi időben több igen jól árazott Sony obi jött ki és tapasztalatom szerint ez az olcsóbb ár szinte minden esetben tükröződik a teljesítményükben.
Persze ez nem azt jelenti, hogy a Sonynál ne tudnának nagyon jó obit tervezni, csak sokszor a kategóriákat máshogy húzzák meg mint a többi gyártó. Megvannak a Sonynál is a piszkosul jó üvegek, mint pl. a Zeiss 24-70/2,8 meg is lehet nézni annak az árát.És ez így van rendjén, valószínű bele se megyek ebbe a vitában ha magas lóról le nem sajnálsz és Panasz néven ki nem csúfolsz egy olyan cuccot amiről látható módon nem sok mindent tudtál, amit meg tudni véltél az meg téves (építési minőség).
-
Tulku
veterán
"De akinek fix fényerő és minőség kell, annak megéri."
Na itt az igazság és az eb elhantolva...
Mert, egyrészről hallom: nincs fényerős zúm mft-re pont
Másfelől hallom (pont itt): milyen drága...Hát ez van, ez egy drága, fényerős, nagyon jó optikai tulajdonságokkal rendelkező, stabilizátoros optika!
Hozzáteszem; ha lenne pénzem azonnal megvenném, az eddigi tátongó űrt ugyanis igencsak betömködi (jó gyutáv, jó fényerő, jó rajz)
Ha pedig olcsó kell, ott a 14-45...használtan 45-50 között lehet találni, a rajza nagyon ott van.
-
-
FEDman
addikt
Lehet hasonlítani az APS-C obikhoz is. Itt van pl. a Canon 17-55/2,8 IS. Na ez az obi speciel egy leheletnyit olcsóbb ugyan, de minőségi Pana obival szemben ennek az obinak az árához képest valami megdöbbentően gagyi kit obi építési minősége van, tudom mert nekem is volt ilyen Canon obim.
A Nikonnál már úgy tudom sokkal profibb az építési minőség, aminek meg is kérik az árát.
Ezek alapján akármilyen fájó, de a Lumix obi ára nagyjából a helyén van, még akkor is ha ezt sokan nem tudjuk kifizetni. -
FEDman
addikt
válasz FireFox1996 #39 üzenetére
mFT vonalon se kell feltétlen manuálozni csak azért, mert nem tud az ember végtelen mennyiségű pénzt kiadni obikra. Például egy Lumix 14/2,5 + M.Zuiko 45/1,8-as fix páros beszerezhető még újonnan is kb. 145ezer forintért.
Ehhez hasonló összeállítást nehezen tudnék összerakni Sony APS-C DLSR-re.
Mint ahogy mFT-re se tudnék most nagyon elérhető árú fényerős zoom obit mondani.
Aztán mindenki eldöntheti kinek mi a fontosabb.Én pl. teljesen jól elvagyok zoom obik nélkül is.
-
gorgo
őstag
Hm, egészen tuti lett az üveg, de azért a CA még a fehér virágú képen eléggé ott van, ott azért zavaró is! Ellenben viszont nagyon szépen mos, és az f16-tal fotózott óra képe is csúcs! Kár hogy nem lottózom és fizetésből élek
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Handymen
csendes tag
Sziasztok!
Én is tanácsot kérnék. A kategóriát mér eldöntöttem - prémium kompakt -, de a konkrét gépet még nem.
Nem vagyok profi fotós, ezért a lényeg hogy automata módban is szép képeket csináljon a gép, de érdekel a fotózás ezért nem árt ha vannak manuális beállítási lehetöségek. Bringázás és nyaralás, hegymászás, túrázás közben is használnám, ezért a nagy tükörreflexesek és a cserélhetö obisok nem jöhetnek szóba (+ erre a tudásra nincs szükségem). Fontos a fényerö, a látószög és a zoom. Még a prémium kompaktok is többet tudnak a szükségesnél, de a képminöség miatt nem lehet lejjebb adni - ahogy nézem.Az Olympus XZ-2 nagyon tetszik árban és tudásban is - ára 77.000 Ft.
http://pixinfo.com/cikkek/olympus_stylus_xz-2
Nagyon jó volt a tesztje, de ebben a cikkben eléggé lehúzták:
http://www.techradar.com/news/photography-video-capture/cameras/best-high-end-compact-camera-6-compared-1077640
Több magyar cikkben viszont nagyon ott van és nekem a tesztképek is tetszenek + kihajtható kijelzöje van, ami több helyzetben is nagyon fontos - és ahogy nézem még ebben a kategóriában is elég ritka sajnos.Ami még beleférhet az a Panasonic LX-7 - 110.000 Ft:
http://pixinfo.com/fgep/Panasonic_DMC-LX7A másik lehetöség a Canon G15 - 108.000 ft:
http://pixinfo.com/hirek/2012-09-17_274104Ti melyiket javasolnátok egy kezdönek? Igazából az a kérdés, hogy megéri-e a Panasonic, vagy a Canon bö 30.000 Ft-os felára az Olympussal szemben.
Elöre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest