Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • válasz Tigerclaw #50 üzenetére

  Igen, igen erről beszéltem hogy bőven van alternatívája az epölnek, és nem is kell beáldozni a minőséget mert ezek a kínaiak ( Honor, Xioami) már simán elérik egy macbook minőségét,
  ráadásul feleannyiból. Egyébként az amd az utóbbi egy évben sokkal jobb alternatíva egy intellel szemben, jobb gyártástechnológián kevesebb energiával ( ergó jobban hűthető, és nem throttlingol ) hozza a jobb teljesítményt. Így remélem egyre több gyártó kezdi el ezzel szerelni a laposait.

  m.

 • <Lacy85>

  addikt

  válasz nubu015 #49 üzenetére

  "De mindegy, hithű fanatikusokkal felesleges vitatkozni hisz a tényeknek se hisznek."

  Igen. Véletlenül találtál egy copy / paste céget, ami féláron adja a vackát, tehát a fanatikusok nem hisznek a tényeknek. Logikus. :D
  Akkor már csak egyetlen kérdésem van:
  Ha ez ilyen best buy, akkor miért nem ezt használja mindenki Apple / HP / Dell helyett?
  Hisz a hülyének is megéri, nem?

  [ Szerkesztve ]

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz <Lacy85> #52 üzenetére

  Azért ne várd hogy pár év alatt felzárkózzanak a nagy nevű gyártókhoz.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • válasz <Lacy85> #52 üzenetére

  Hát erre szerintem a legjobb válasz ott rejlik az aláírásodban. :)
  Azaz :
  "A gondolkodás nehéz dolog. Ezért csinálják olyan kevesen"

  [ Szerkesztve ]

  m.

 • eldiablo

  addikt

  LOGOUT blog

  válasz nubu015 #49 üzenetére

  Erre azért még számolj vámot és áfát, plusz a rizikót, hogy beszarik, vissza kell küldened javíttatni, már ha van hova. :U

 • <Lacy85>

  addikt

  válasz nubu015 #54 üzenetére

  Szóval aki nem Xiaomit használ, az nem tud gondolkodni. Hogy is volt az "elvakult hívő" teória? :DD
  Mondjuk ebben semmi új nincs. Évek óta hitték sokan, hogy megcsinálták az évezred bizniszét, amikor megvették a 100 ezres Xiaomi-t. Aztán amikor valóban elkezdtek a minőségre menni, akkor hopp, 200 ezer a középkategória, most meg 1000€ a Mi 10. :D

 • válasz <Lacy85> #56 üzenetére

  Jaj már megint nem akarod észrevenni a fától az erdőt ! Nem a xioami-n volt a lényeg, ( kollega, meg én említettük a Honor-t is) hanem azon hogy igenis van alternatíva.
  Az a gond az elvakult apple fanokkal hogy pont az elvakultságuk miatt lesz egyre szarabb az epöl. Mert így nyugodtan lehet szarul szervizelhető, meg szoftverlassított ( iphone 6-7) cuccot gyártani ha a fanok így is megveszik. Pont hogy nektek lenne érdeketek reálisabban látni az epöl ténykedését, mert csak így tudnátok valami normálisabb irányba terelni. Erre pl. mi szükség volt hogy már macbookok, meg iphone-ok aksija, és kijelzője össze van párosítva és még egy ugyanolyanra se tudod kicserélni ?A szuper epöl szervízbe meg simán rámondanak 800-1000 dollárt majd a kijelzőcserére, de ha veszel inkább egy új macbookot akkor elengednek 5%-ot az árból. Hát ez a hülyének is megéri. :)

  Én egyáltalán nem vagyok fanatikus, régebbi thinkpadeket használok, és gondolkodás nélkül fogok váltani ha ők is elkurvulnak.
  Az epölt csak azért nem szeretem, mert rossz irányba viszik az egész ipart, mert amíg a többi gyártó azt látja hogy hát ilyen mocskos módon is lehet irgalmatlan nagy profitot csinálni gondolkodás nélkül veszik át ezt a mintát. Ez jól látszik onnan hogy a lenovo is elkezdte a thinkpad szériánál az alaplapra forrasztani a cput már jópár éve.

  Igazából kicsit szomorú ám hogy míg mindenki tapsikol ennek a "bámulatos" fejlődésnek addig nem veszik észre hogy ezzel csak az eldobós,bővíthetetlen és szerelhetetlen technológiai hurok szorul egyre jobban a nyakuk körül.

  [ Szerkesztve ]

  m.

 • <Lacy85>

  addikt

  válasz nubu015 #57 üzenetére

  De ezért miért az Apple a hibás, meg miért az, aki almát használ?
  Kijött az S20 a 120Hz-es oled kijelzővel. Ha ezt összetöröd, a gatyád rámegy a javításra. Mégis veszik? Igen. A hülye Samsung fanok nem látják, hogy csak kicsesznek velük.
  Az Acer Swift sorozat évek óta arról szól, hogy papírvékony, pille könnyű laptopot dobnak piacra. Ezeket javítani? Sok sikert. Veszik? Igen. A hülye Acer fanok...
  Teljesen mindegy, ki találja ki. Az ipar mindig egy irányba megy, a vásárlók meg ugyanúgy csengetnek a kasszánál.
  Ha ezek tényleg ekkora gondot jelentenének, akkor senki nem venné meg őket. Márkától függetlenül.

  X év garanciát minden termékhez tudsz venni. Szóval nem értem, miért kellene aggódnom azon, hogyan tudják javítani.
  Elromlik, beviszem, megcsinálják. End of story.

 • válasz <Lacy85> #58 üzenetére

  Oké látom sehogy se akarod belátni hogy ezt az egészet amit itt előbb felsoroltál az epöl indította el. A többi cég csak átvette. Ahogy azt se akarod belátni hogy az eldobós,szerelhetetlen és bővíthetetlen irány hosszabb távon nem fenntartható.
  Aminek amúgy egyik éllovasa az epöl.
  De hát mindegy, még 5, 10 vagy 20 év meg még pár ilyen gazdasági totálkár mint ami most jönni fog és talán majd többen is belátják hogy ez így nem mehet.
  S nekem igazán mindegy hogy elhiszed-e vagy sem, vagy nehezen elgondolkozol-e rajta vagy sem, ( éééérted, nehezen elgondolkozol :) ) csak aztán ne menjen ám a picsogás később se mikor mondjuk csak a hivatalos epöl szervízbe tudod vinni a gariidő után meghalt macbookodat, és ott majd benyögnek neked ilyen 800-1000 dolláros javítást. Ami amúgy a tizedébe kerülne. :)

  m.

 • <Lacy85>

  addikt

  válasz nubu015 #59 üzenetére

  "Oké látom sehogy se akarod belátni hogy ezt az egészet amit itt előbb felsoroltál az epöl indította el. A többi cég csak átvette."

  Nincs ezen mit belátni. Szerinted aki szerelhetetlen Apple terméket vesz, az elvakult fan, aki ugyanilyen szerelhetetlen random márkájú terméket vesz, annak meg van esze, mert az epöl kezdte. :D

 • A random márkájú termékek nagy része még mindig sokkal jobban szerelhető mint egy akármilyen epöl termék. A példáid egyedi kiragadott esetek, de nem általánosak ahogy az mondjuk epölnél. De legalább a random termékek feleannyiba kerülnek. :)
  Azt meg azért megindokolhatnád hogy mi értelme összepárosítani a macbookok, és iphone-ok aksiját és képernyőjét, hogy senki se tudja szerelni.
  Én sajnos csak ilyen buta vagyok így nem fér a szűk agyamba, de te aki ennyit gondolkodik talán meg tudja ezt magyarázni nekem. :)

  [ Szerkesztve ]

  m.

 • ElEvEn11

  aktív tag

  OK. Akkor megint: aláírásom. ;)

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

 • D-LAN|FuRioN

  aktív tag

  válasz nubu015 #61 üzenetére

  Ezt a képernyő aksi párosítást hol láttad? Erről még nem hallottam. Azt hallottam már, hogy ha saját magad cserélgeted benne a cuccot akkor garit felejtsd el ha még van rá. Mivel minden alkatrész servízelésénél a széria számot felviszik egy rendszerbe, szóval ha felnyitják a gépet és más széria számú alkatrész van benne akkor dobják is vissza, de amit te írsz arról én még nem hallottam.

  Egyébként jómagam 2008 óta vagyok elégedett macbook felhasználó és a harmadik ilyen gépem taposom. Most egy late 2015-ös 13"-os van. Kicsit néha már kevés a teljesítmény (bár inkább csak a 8g ram), pont ezért szemezek ezzel az új air szériával, viszont, egy fokkal már az is többet tud mint az enyém. Páromnak egy DELL XPS 13-at vettünk 2019-es modell Az sem olcsóbb mint egy macbook kb 650k körül van. Nagyon tetszik az a gép is, sokat gondolkodtam azon az irányon is. Végül letettem róla a rendszer miatt. Azon még mindig csak win van. Mivel dolgozok a géppel kulcsfontosságú, hogy atom stabil legyen és ne veszítsek semmit. Ennyi év távlatából elmondhatom, hogy egy bájtot sem vesztettem el a gép miatt sose. Köszönhetően time machine backup és icloudnak. Ez a gép sem hibátlan, fagyott már ki a macbookom is, de kikapcs-bekapcs és ugyanott folytatom ahol abbahagytam betűre pontosan. Van egy time capsule 2tb itthon, arra backup-ol folyamatosan, plusz a felhőbe is szinkronizál azonnal. Mellé van egy iphone-om és borzasztóan jó, hogy tudom a hívásokat és az smseket kezelni gépen, használok wines asztali gépet is meg lapost is, de dolgozni nem kéne más. 3 gépből kettő járt szervízben, mindkettő 4 napon belül visszajött, egyszer töltő csatlakozónál volt vmi para és nem töltött, máskor meg visszahívásban cserélték a kijelzőt, de ha már cserélték a kijelzőt megnézték az aksit és kicserélték azt is, mert szerintük már nem volt túl jó. Szóval szervízzel is jó tapasztalatom van. Egyébként nekem sem tetszenek a cserélhetetlen alkatrészek, de ez főleg onnan jön, hogy a pc-s világban megvesszük a bóvlikat vagy akár a minőségit és megszoktuk, hogy amit nem lehet kiszedni az fix, hogy elromlik. Viszont egyre kevésbé zavar, pl én még cseréltem nvme ssd-re a gépben, hibátlanul megy, de az újban már nem lesz lehetőségem rá, viszont alapba 1Tb-al veszem és kész. Másik ami miatt nem aggódok ha valami nem elég jó, eladom rádobok valamennyit és veszek egy nagyobb tárhelyes vagy több ramos cuccot. Nincs olyan bukás egy mac-en mint egy sima notin vagy pc-n, legalábbis nekem ez a tapasztalatom, egy normális példány az enyémből még mindig 300k-t súrolja pedig 5 éves. Ha fogod eladod rádobsz egy százast, mert többet nem akarsz többit még mindig bedobhatod 0%-osba pl egy istyle-ban és mondjuk 1-2 évig fizetsz havi 3-4-5 ezer ft-ot. És még így is meg fogja érni, mert használod és nem érzed igényét, hogy úristen kijött egy új vegyem meg most. Első gépem.6 évig volt meg kövi 1 évig , azt tárhely miatt elváltottam, azóta ez van szintén 5 éve, lassan megint váltok egyet. Ja bocsánat töltő kábelt is kellett cserélni, de azt pluszba cseréltettem, mert megfeslett a napi használatban. Párom xps-e 650e-ért vol fent árgépen nem volt egy éves széria akkor vettük 325ért. Fele árát elbukta egy év alatt. :U 5 év múlva mennyi lesz az ára vajon? Szóval nálam valahogy úgy áll a képlet, hogy munkára alma, szervernek a jól bevált debian, itthonra meg win. Nekem ez vált be. :))

  \'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

 • <Lacy85>

  addikt

  válasz nubu015 #61 üzenetére

  Amik fele annyiba kerülnek, azoknak olyan is a minősége.
  HP-tól is megkapod fél áron az Air hardverét. Csak épp bili műanyag házban, gagyi kijelzővel, gagyi hangszóróval, béna trackpad-del, meg szétszakadó zsanérokkal. Üzemidőben meg tudja az Air harmadát.
  Micsoda vétel. :D
  Ami meg minőségben is azonos, mint a MacBook, az árban is ugyanott van.
  De ha ezt nem tudod, akkor kár is vitázni, mert szerintem normális laptopot csak fényképen láttál eddig.

 • Tigerclaw

  nagyúr

  válasz <Lacy85> #64 üzenetére

  Igen, sajnos nagyon kevés gyártó ad hasonló minőséget, és nem kér hasonló árat. Sajnos követik nem csak dizájnban, hanem árazásban is, ahogy az iPhone árazását is követik. Arról nem beszélve hogy azon nem Mac OS fut, ami nagy probléma, ha már megszoktad.

  (ezzel nem azt mondom, hogy ne lehetne javítani a Mac OS-en)

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • ElEvEn11

  aktív tag

  válasz Tigerclaw #65 üzenetére

  Akkor biztos ő is csak egy Apple hater.
  ;)
  Az utóbbi 10 évben az OS csak rosszabb lett szerintem.
  Használok Apple és normál laptopot is munkagépként (meg asztalit is). A Win-es egy Acer és egyáltalán nem érzem, hogy gagyi lenne, de az azért picit zavar, amikor az alumíniumba temetett Apple hardver throttlingolni kezd a kis helikopterével. ;)
  Persze biztos én vagyok a fasz, Apple hater. :B
  Az egy dolog, ha megszoksz egy platformot és környezetet, de hogy emiatt ne lásd (nem csak te, hanem úgy általában bármelyik user, aki megszokott valamit – általános fogalmazás, ne vedd magadra!), ha valami szar irányba megy?!
  Persze ez is csak az én véleményem volt (és mint mondtam) biztosan csak egy rohadék, szemétláda, hozzá nem értő, Apple-t csak messziről látó, azt sosem használó, elvakult, szemétláda "pécés" vagyok. :U
  Csak a példa kedvéért. Úgy emlékszem valaki itt a Lenovo szintjével jött elő, hogy az milyen fasza. Lehet. Az is lehet, hogy ezt a szerelhetetlenséget az Apple-től veszik át, ami minimum szégyen. Én viszont a Yoga sorozattal annyira megszívtam, hogy többet nem vagyok hajlandó saját, csak cég pénzét és csak kérésre költeni rá. Az, hogy egy év után nem lehet egyáltalán használni és gyári beavatkozás nélkül életre lehelni az érintőképernyő, amiért effektíve vettem (mármint, hogy rajzolni lehessen rá és digitális papírként is szolgáljon) minimum a gyalázat kategória. Ahogy az is, amikor szanaszét throttlingolja magát egy weboldalon. :W

  Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)

Hozzászólok Aktív témák