Hirdetés

2019. augusztus 25., vasárnap

Hozzászólások

(#44) tothzoltan


tothzoltan
(tag)

kicsit off: Nem mintha a haladás ellen lennék, de mezei userként kezd teleszaladni a bakancsom ezekkel az USB-thunderbolthárom-haromponttizenkettő-gen3-tájppecé elnevezésekkel. Mindenki örül a sebességnek, odáig rendben, de egyedül vagyok azzal a feltevéssel hogy nem árta uniformizálni egy kicsit ezt ezeket a csatolókat?

Az 53 éves anyám aki egy kisvárosi papír-írószer és irodai kiegészítő boltban eladó konkrétan a haját tépi a nap végén, mikor napi szinten találják meg a vevők a hülyeségükkel, merthogy már a vásáró sem tudja mit is kellene pontosan vennie. Anyám - aki nyilvánvalóan nem geek - már most totális kétségbeesés határán áll, mert meg van ijedve, hogy beég a vevő előtt akivel közösen nem értik miért van az "USB kábel"-nek nyolcvan fajátja, mi az hogy hárompontegy, és honnan fogja tudni mi micsoda ha minden csatlakozó ugyanúgy néz ki és közben mégsem.

Az utóbbi években az elnevezések terén szinten az összes nagy cég arcraesett (Intel, Apple, LG, Gigabyte, stb), és ez a szabványok elnevezésenek esetében még meredekebb kezd lenni (USB, HDMI, Displayport). Számok, betűk, tizedesszámok sorozata mindenhol, amik napról napra csak hosszabodnak. Én aki igyekszem naprakész lenni, szintén azon kapom magam, hogy alkalmanként gözöm nincs, hogy most épp melyik csatolóról milyen foglalatnak vagy sebességnek kellene beugrani, és hogy mi mivel kompatibilis. (mert még vagy már nem használom ugyan, de azért szeretnék vele képben lenni)

I'm thinking different.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.