Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ddekany

  veterán

  Ha tényleg jó hűtést akartak volna, akkor 2 slotosnak kellen lennie, és kifelé fújnia. (Igaz, ha a vapor-x alkalmazása tényleg sokat számít, akkor úgy már túl jó lett volna hűtő, ami ellentmond a "mindent el kell b*szni valahol" filozófiával.)

 • ddekany

  veterán

  válasz ftc #30 üzenetére

  "S megfizetted volna a második slotot?"

  Igen, ha már eleve extrás kártyát vennék (ami nyilván nem olcsó), mint ez, akkor szívesen rádobnám még azt az 1000 Ft-ot a jobb/halkabb hűtésért.

  "Ha igy is normális a hűtés akkor minek 2 slotos?"

  HA így is rendkívül csodás, akkor nem kell... de aligha az. Tudtommal a 2 slotos hűtőnek hátránya ritkán van (amikor is nem fér el... de az nagyon ritka lehet), csak előnye, el tekintve attól, hogy biztos néhány dollárral többe kerül az előállítása. (Az hogy mégis 1 slotosokat szeretnek csinálni, arról többek közt te tehetsz.)

  "Ez a kifelé fújás se mindig ok..."

  Hát nem tudom... mire gondolsz?

  [ Szerkesztve ]

 • ddekany

  veterán

  válasz ftc #36 üzenetére

  "The single slot cooler is a huge selling point when comparing the Atomic card to any other 3870."

  Azaz lefordítva: "Az egy slotos hűtő hatalmas (eladási-)előnye az Atmoic kártyának bármely másik 3870-el szemben". Na szóval, nem véletlenül lovagolok én ezen a hűt témán, hanem mert szeretném ha valaki végre elárúlná nekem is az egyértelműt ami nekem nem esik le: miért érzik az emberek ezt előnynek, főleg "huge" (azaz "hatalmas") előnynek?

  (Egyébként a varpor-x hatékonysága nem nagyon derül ki a tesztből, mert nem derül ki, hogy orkánt vagy csak szellőt csinál a ventillátor ahhoz, hogy 80-egynéhány fokon megáljon max terhelésnél. Vagy csak átsiklottam felette.)

 • ddekany

  veterán

  válasz ftc #39 üzenetére

  "CF végett"

  Ő... az mi. CrossFire (akkor nem értem), vagy Consumer Foolness...

  "azt laikusként ha elég neki egy ilyen hútő akkor nem fogaszthat sokat"

  Mármint úgy érted, hogy az hiszi a vásárló, és ezért kel el jobban a kártya. Na ez lehet, és akkor ez egy szép példája a cégek beteg, undorító "személyiségének". Viszont azt a cikket nem vmi aberrált marketinges írta, meg nem is átlag vásárló, szóval itt még továbbra is van vmi, amit nem árutok el. (Persze lehet hogy a tesztelők is ilyen ostobák.)

  "Hátul szivom be a levegőt s elől meg megy kifele..de akár lehetne forditva is...egy idő után elkezd melegedni a környezet"

  Már hogy érted, hogy "de akár lehetne fordítva is"? Ha hátul fújsz ki (és ez a gépek 98%-ban így van), akkor nem szívod be a videókártya által hátra kifújt felszáló meleglevegőt (ha ez lenne a gond a hátúl beszívossal). Sőt, a hátul beszívossal is aligha van gyakorlatban ilyen gond, ha alul szív be (és ott kéne, ha már szív... a fejjel lefelé alaplap este).

  "pl ha asztalba épitett gépről van szó"

  Ez megint csak akkor lehet gond, ha hátúl szív be a ház (ami ritka mint a fehér holló). Minden más esetben már csak jobb, ha a meleglevegő egy része a házon kívül közelíti meg az asztal hátsó kifújó lyukát, mintsem a tápon és CPU-n + VRM-en átáramolva. Nem jól látnám?

  NADE, a lényeg: Ha néhány extrém esetben talán(!) jobb ha nem fúj hátra, míg az összes többi esetben jobb ha hátra fúj, akkor...

 • ddekany

  veterán

  válasz ftc #42 üzenetére

  Nem vagyok egy játékos ember, de olyan alaplapot még nem láttam, ahol nem volt legalább egy slot-nyi hely kihagyva a két PCI-E x16-os között (olyat már igen, hogy két slotnyit távolságot is hagytak). Az meg elég ritka, hogy nincs elég hely, mivel mai alaplapokon minden integrált... egy extrás hangártya meg esetleg egy tuner még elfér így is.

  A 4db PCI-E x16 (ami amúgy csak egy marketing-állatság, a valóságban kb senkinek nem lesz olyan): ATX-es alaplapon 1 slotos kihagyásokkal 4 db PCI-E x16 elfér. Aztán majd elvállik, hogy hány alaplapgyártó használja is ki ezt, de gyanítom, hogy a legtöbben igen.
  Mellékesen ez a Toxic pont nem is lenne jó négyszeres CrossFire-re, mivel ott azért már tényleg gáz lenne, hogy mind a négy kártya a ház belseje okádná a hőt (nem fújja ki hátul).

  Na szóval maradjunk abban, hogy ezek simán csak ilyen ********k. És azért ilyenek, mert a T. vevőtömeg hagyja. (Sőt, van aki egyenesen védi őket... a saját ellenségét! :W )

  [ Szerkesztve ]

 • ddekany

  veterán

  válasz ddekany #43 üzenetére

  Már van is piacon quad CrossFire alaplap: [link]
  Na mondjuk itt biztos nem marad hely a 4 kártya mellett semmi másra, ha 2 slotosak... de aki ilyet vesz az megérdemli, ne kelljen már a maradék 99.9%-nak szívni a 0.1% miatt. Meg mint mondtam ez a Toxic eleve bajosan jó 4 kártyás CrossFire-ra...

 • ddekany

  veterán

  válasz Ijk #45 üzenetére

  Egyébként gyanítom valójában egyszerűen azért ilyen kicsi hűtést tettek erre, mert ezzel akarták demonstrálni a vevőtömegnek, hogy lám de csodás a vapor-x, ilyen kis szutyokkal is hűvősen tud tartani egy XY GPU-t. Reklám fogás, vagy talán találóbb, hogy vapor-x kampányfogás. Remélem minél hamarabb le tudnak erről a "remek" marketinges ötletről szokni...

 • ddekany

  veterán

  válasz TomBoy1986 #48 üzenetére

  Ennél is ki van hagyva 2 hely is a két PCI-E x16 közt. A quad PCI-Ex16-al kapcsolatban lásd a hozzászólást amire reagáltál...

  (És persze ez az Atomic (amit eddig véletlenül Toxic-nak hívtam) quad-ban finoman szólva nem lenne praktikus, a már említett okból.)

 • ddekany

  veterán

  válasz Thrawn #47 üzenetére

  A hasonló értelmes reakicók miatt fogom egyszer a börtönben végezni...

 • ddekany

  veterán

  válasz Thrawn #51 üzenetére

  Most akkor jóindulatú leszek, és tegyük fel, hogy csak nem olvastad el rendesen az előzményeket. Akinek a képességei megengedik és érdekli, az érti, a többin nem segít ha 10x leírom ugyan azt. OK, még 1x és utoljára. röviden... én 2x-es CrossFire-ra mondtam, hogy van kihagyás az alaplapokon (de végül ezt ezelőtt még csak kétszer mondtam el... :W). Quad-ra azt mondtam, hogy kb senkinek nem lesz, csak show-nak van (ergo a következményei is eléggé abba a kategóriába tartoznak, mikor a műszaki racionalitást eltiporja az üzleti, tehát nem szeressük). De amúgy quad-os alaplapból is van 1-slot-kihagyós, de nem tudom hány % lesz olyan. Na ezt mondtam és mondom. Meg hogy műszaki szemmel az 1 slots hütő hülyeség ilyen teljesítményű kártyáknál, mert a 2-slotos előállítása alig valamivel több, de cserébe jelentősen halkabb és/vagy hűvösebb, a helyhiány problémája meg szinte soha esem merül fel a gyakorlatban. Szóval had ne örüljek, ha egy extrás kártya extrás hűtőtjét ilyen kisméretűre csináljá, valószínű csak azért, hogy demonstrálják hogy milyen hatékony is ez az új vapor-x. És szerintem senki nem tudja itt még, hogy milyen a zajszinje annak a hűtőnek, csak az hogy "csak"(?) 80-an valahány fokos maxon terhelve. Ja és ha már quad CF, akkor tényleg nem a ház belsejébe kéne a négy kártyának okádnia a hőt, és ez az Atomic az teszi, nem fúj kifelé. És a lényeg, hogy ez már megint az, mikor a technikai racionalitás elsorvad a biznisz mellett... műszaki érzelmű ember, aki azt akarja hogy az árát minél jobban megérő, jó terméket készítsen, ilyeneket aligha csinálna. De mint tudjuk a cégeket viszont csak a profit, a műszaki racionalitás csak annyiban, amennyire te (vásárló) nyomást gyakorolsz rá. Tehát minden műszakilag irracionális dologért a vevő lett a felelős, akár tetszik, akár nem. Hülye tömegnek hülye termék jár. (És ugyan ez vonatkozik az élet összes, ennél jóval fontosabb területeire is, de ebbe nem mennék bele... :) )

  Na. Bocs hogy létezem (anyátokat... ;] ). A viszont látásra.

  [ Szerkesztve ]

 • ddekany

  veterán

  válasz Thrawn #53 üzenetére

  "(teszem azt van egy hangkártyád, tunered, RAID vezérlőd stb még amit be szeretnél szerelni)."

  (Igen, csak hány olyan ember van, aki két videókártyát használ, és az amellett fennmaradó kb két hely már kevés neki... Ha meg mégis ilyen peches vki, akkor lásd lejjebb...)

  "Műszaki szemmel nézve szerinted ez az új vapor-chamber parasztvakítás?"

  Én arra tippelnék, hogy nem teljesen parasztvakítás, de amit a vapor-chamer átad a hűtőbordának, azt végül is mind a hagyományos hűtőkkel megegyező módon kell majd onnan elszállítani. Tehát kötve hiszem, hogy annyival jobb lenne, hogy ilyen kis bordával is remekelne (főleg zaj tekintetében)... a gyenge láncszem elve.

  "QuadCF [...] Akinek meg lesz az le van ....?"

  Aki kissebségben van, az szívjon inkább egy kicsit, ne a többség. Vadásszon ő olyan kártyát, ami nem 2 hanem 1 slotos, ne fordítva. Mert persze lehetne olyan is a piacon, de csak annak arányában, hogy hány embernek fér be csak olyan. Vagy, lehet venni egyedi hűtést. Akinek extrém gépe van, az valószínű nem is sajnálja a különlegesebb megoldásokra a pénzt. (De peresze ott a fő poén, hogy ez az Atomic pont elég kínosan használható quad-ra.)

  [OFF]"Van egy vicc miszerint a fószer egy autóban ülve hallgatja a híreket, amiben bemondják, hogy az autópályán valaki a forgalommal szemben hajt... ;]"

  Van. De viszont vannak olyan területek is amikkel tényleg bajok vannak... (és sajnos egyre több... a civilizáció hanyatlása, ugye... :) ) Szóval nem feltétlenül abban van a hiba, akinek a dolgok 75%-ával van valamilyen élesebb kritikája.
  [/OFF]

  [ Szerkesztve ]

 • ddekany

  veterán

  válasz Thrawn #56 üzenetére

  Jobban mondva még egyenletesebben osztja el a hőt a bordán (még kevésbé van az, hogy a GPU-hoz közeledve melegebb, a szélén meg hidegebb), csak azt nem hiszem, hogy ez ennyit számítana, stb.

  Ezért nem praktikus ez quadra, mert eléggé befűtene a házban, lévén nem kifelé fújja a hőt. (És erre már nincs hatása a vapor-x-nek sem.) Ja és természetesen 1 slots hűtő is fújhatna kifelé -- valaki az elején mondta, hogy nem.

  [ Szerkesztve ]

 • ddekany

  veterán

  válasz ddekany #57 üzenetére

  "Ja és természetesen 1 slots hűtő is fújhatna kifelé -- valaki az elején mondta, hogy nem."

  Ehhh... ez azért így erős. Ha "kocsányon lógna" a monitor csatlakozó, úgy... elég perverzen nézne ki. :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • ddekany

  veterán

  válasz Goll-r #60 üzenetére

  "Ennyi vak, érthetetlen embert, odáig meg vissza van a saját beidegzült hülyeségével.
  A világ jelenleg előre tart, gyártsunk minnél kisebb és minnél hatékonyabb eszközöket.
  Csak a hülye hatalamas áramzabáló hőerőműves izomagyakra kell ormótlanul nagy 2 slotos hátúl kifúvós hűszivattyú!"

  Khm... ha visszanézünk a videókártyák vagy akár CPU-k fejlődésére az utóbbi kb 20 évben, akkor világosan látszik, hogy az alkatrészek hőtermelése nő, annak ellenére hogy az egy felhasznált energiára eső számítási teljesítmény is (jobbára) nő. OK, most vannak a kórók, stb, végre jobban figyelnek a gyártók a hőtermelésre, de... könyörgöm ez akkor is egy HD 3870. Egy izomállat. Hiába korszerű, ez így is rendesen fűt. Világos, hogy a Vapor-X hatékonyabb, de én minimum, hogy pesszimista vagyok azzal a bordamérettel kapcsolatban ami ezen az Atomic-on van. Nem hiszem, hogy ezért vak és értetlen vagyok...

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés