Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  félisten

  válasz kpbendeguz #8 üzenetére

  az oldalak természetesen azt vallják, hogy ők csak közvetítik a kommenteket, felhasználói tartalmat. Így probléma esetén utólagos moderálással tudnak korrigálni.

  Itthon pár éve hoztak olyan szabályt, hogy az oldalak felelősek a felhasználói tartalomért, kommentért. Ezért zárt be a legtöbb helyen mindenféle kommentelési lehetőség akkoriban. Lehet ma is hatályban van a törvény.

  Ezzel akarták elhallgattatni a kritikákat ( [link] ), hogy megsértődött politikusok beperelhessék a weboldalakat egy komment után, akkor is, ha utólag eltávolították a kommentet. Szóval előzetes moderációt akartak kikényszeríteni, ezért zárt be majdnam minden oldal. Akkoriban tiltották be itt ph-n is a politika témát (a közelmúltban enyhültek meg, de ma sem olvasható regisztráció nélkül az a topic).
  Aztán a gyakorlatban mégsem indították perek tucatjait és a facebook kommentelési lehetőség valamilért kivétellé is volt téve, ezért fokozatosan visszatértek a kommentelési lehetőségek. De emiatt van majdnem mindenütt külső kommentelési rendszer (facebook vagy disqus).

  Az utólagos moderáció sem olyan, hogy akkor ne moderálhatnának semmit. Ha a törvénysértő tartalmakat nem távolítják el, akkor a hatóságok is megkérdezhetik, hogy ugyan miért nem tették meg. Nem csak bírósági úton. A cégek pedig beleszólhatnak, hogy mihez adják a nevüket. Tetszik nem tetszik, de megválogathatják, hogy mit engednek és mit nem. Pont azért mert nem közművek. Ami nem törvénysértő, azt megtehetik, követhetik a saját "értékrendjüket".

  Megpróbálhatod beperelni a facebookot. Más kérdés, hogy igen kicsi az esélyed és igen drága játék lenne.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák