Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Chapel

  addikt

  válasz VIC20 #274 üzenetére

  ...

  [ Szerkesztve ]

  Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

 • Dyingsoul

  veterán

  válasz VIC20 #274 üzenetére

  Az a probléma, hogy full komolyan vettél egy vicces videót. Neked nem ment át, van ilyen. :)

  DE a VR nem erről szól, hanem erről is szól. Tolhatod full komolyba is ha neked az az irány tetszik. Pont ezért jó: ugyanúgy cselekedhetsz adott keretek között, mint a való életben. Ha ilyen vicces figura vagy akkor a legkomolyabb játékokban is leállhatsz poénkodni. Ha nem vagy az, az sem gáz mert bujkálhatsz fedezékek mögött és lőhetsz szép headshotokat. Úgy, hogy a kezedben lévő fegyvert a szemed elé emeled és becsukod az egyik szemed. Pont, mint a valóságban. Erről szól a VR.

  Egyszer egy rendőr hadnagy haverom jött át kipróbálni a Robo Recallt meg pár címet. Még nézni is hátborzongató volt... Minden mozdulatán látszott, hogy nagy gyakorlata van a lőfegyverek használatában és az akciókban. Contractorsban a mozgásban még a guardian-nel is nehéz volt korlátozni annyira kereste a fedezékeket. Neked mondjuk lehet az ilyen videók jönnének be, biztos vannak ilyenek is a neten.

  [ Szerkesztve ]

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

 • nkmedve

  senior tag

  válasz VIC20 #274 üzenetére

  Nekem a videó helyenként vicces volt, de abban egyetértek, hogy egyáltalán nem alkalmas sem a HL sem a VR promózására. Így szerintem nem is érdemes egyikről sem bármilyen messzemenő következtetést levonni az ilyen videók alapján.

  Rengeteg játék van amiben lehet bohóckodni különböző módokon akár VR nélkül is (HL2-ben is lehetett), de egy átlag gamert ez nem köti le 10 percnél tovább. Ezért nem fog pénzt adni, inkább megnézi valamelyik youtuber videóját (ahol is inkább a beszólások a viccesek, nem maga az amit csinál a játékban), mosolyog rajta kicsit s aztán megy vissza hentelni vagy folytatni a sztorit.

  Még talán az első Rift idejében volt nagy szenzáció a Job Simulator, sokan azzal demózták a nagy VR élményt. Az értékelései legtöbb helyen most is olyan magasak, hogy sok "Év Játéka" is megigyelné. Én pedig amikor az erről szóló videókat néztem akkor csak az motoszkált a fejemben, hogy vicces ez a bohóckodás ideig-óráig, de ha ezt jelenti a VR élmény akkor tőlem ne számítsanak pénzre még néhány évig, mert még legalább annyi kell, hogy a kontent is kiforrja magát. Közben pedig már akkoriban is lehetett rengeteg jobb példa is amivel népszerüsíteni lehetett volna a VR-t, de valamiért mindenki csak az ilyen bohóckodásokat nyomta.
  3-4 évvel később az Alyx-el legalább annyival előrébb vagyunk, hogy már nem csak kizárólag a bohóckodás részét mutogatja mindenki (még ha itt pont egy ilyen videó is volt linkelve), hanem lehet taláni egészen hangulatos bemutatókat is róla. Látszik, hogy ez talán már nem csak egy techdemó és olcsó szórakozás, hanem tényleg van benne valódi "anyag" is (még akkor is ha ez inkább a HL világ érdeme).

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés