Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • aginor

  addikt

  válasz Dyingsoul #52 üzenetére

  Azzal tisztában vagyok, ahogy azzal is, hogy ettől még a komolyabb grafikájú címekhez sajnos kevés (különösen a videokártya). Azért az sem mindegy, hogy mit nevezünk jó gamer monitornak. Én ide sorolom a jelenlegit és a harmada sem volt az említett 200k-nak. Reálisan számolva, kellene maga a cucc, új VGA minimum, ami olyan 350-400k amiből lejön a VGA használt ára (kb: 60-70k). Nekem ez sajnos sok, egy bizonytalan élményért, de nyilván vannak olyanok, akiknek nem az. Remélem lesz ez a buli még olcsóbb is, mert amúgy érdekelne a dolog és ésszerű keretek között szívesen kipróbálnám.
  Amúgy a hiány nem feltétlenül az egetverő kereslet miatt van, okozhatja alultermelés, vagy átmeneti többletkereslet is (pl. pont az Alyx miatt). Számok nélkül ezt eldönteni szerintem nem lehet.

  Raymond: ebben mondjuk nem teljesen értünk egyet, mivel próba nélkül is biztosra veszem, hogy a kábelekkel csak a baj van, pláne ha mindenhez tartozik egy. Amúgy milyen színvonalas megoldás van egy gyárilag kábeles eszközre? Lehet hozzá adaptert csatlakoztatni gondolom, akkor valóban nem fog kábellel közvetlenül kapcsolódni a PC-hez, de az eszközhöz tartozó madzag akkor is megmarad, mint "probléma", vagy tévedek? :B

  Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

 • proci985

  MODERÁTOR

  válasz Dyingsoul #115 üzenetére

  egyebkent nem eloszor van ez, hogy nincs keszlet. anno 2017 nyaran amikor az oculusnal bejott a 450 euros akcio (controllerrel meg egy rakas jatekkal) konkretan az amazonok (UK es DE biztosan) "nem rendelheto" es "raktaron" kozott ugralt oda-vissza meg augusztus kozepen is amikor mar egy ideje tartott az akcio.

  sved / nordic webshopokban ahogy nezem sehol nincs epp rift s, ahol irnak szallitas az junius eleje. 64GBs questbol van egy helyen raktaron (egyebkent majus eleje).

  3d TVnek meg technologiai szinten koze nincs a VRhez.

  Social distancing in lagom amount.

 • Jacek

  addikt

  válasz Dyingsoul #115 üzenetére

  Svédeknél álltalában mindent kapni mert van pénz lovéra, de se S se Quest se Reverb( a drábább van) Lehet venni HTC Cosmost ami nem kell senkinek...

 • Samott

  őstag

  válasz Dyingsoul #115 üzenetére

  En ugye csak annyit mondtam, hogy kivulrol nezve pont ugyanolyan egzotikum mindketto. Egyebkent 3D TV-t meg annyit se kapni mostanaban, mint VR set-et. Ha mar. :)

  Nem vitainditonak szantam, nem zavar a hobbitok, jo szorakozast vele. Csak tenyleg pont ugyanez volt a 3D TV rajongokkal is, azok is at hittek hogy itt a forradalom. Es pont ugyanilyen vitak mentek ott is. Mikozben csak egy szuk retegigeny mindketto.

  (There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

 • nkmedve

  senior tag

  válasz Dyingsoul #197 üzenetére

  "Ha így álltok hozzá a technológia elmegy mellettetek és olyanok lesztek, mint azok az idősek akiket nem érdekel az okostelefon és az internet sem. Nincs ezzel gond, csak ők nem irogatnak butaságokat szakmai témában."

  That escalated quickly :DD Pedig azokkal amit azelőtt írtál még egyet is tudtam volna érteni, nem tudom minek kellett egy ilyen beszólással lenullázni a teljes érvelést.

  Sehol nem mondtam, hogy szar a VR ("elveszi a munkát" :D ) vagy semmi ilyen ostobaságot amit ezzel a kommenttel sugallni próbáltál. Egyszerűen üzleti és praktikai szempontból vizsgáltam azt hogy jelenleg mennyi kontent van és a jövőben mennyi várható az alapján, hogy az Alyx mint exkluzív játék és húzócím mennyire volt sikeres vagy bukás a fejlesztőnek.

  Lehet hozni millió példát a jól ismert játékok jobb vagy rosszabb VR változatáról, de ezek nem tartoznak a minőségi VR exkluzív termékek közé amiről beszéltem, legtöbben az ilyen "portok" miatt biztos nem költenének VR szemüvegre, ahogy én sem.
  Pl. egy mezei Fallout/Skyrim-et nem fogok headsettel a világtól elszigetelve játszani ha ugyanúgy megtehetem egy minőségi, magas frekvenciás monitoron is ahol majdnem ugyanolyan jó immerziót ad, de közben nem kell a VR semmilyen hátrányával szembesüljek. Ha már ráveszem magam, hogy felrakjam azt a kényelmetlen headset-et (nálam többszörösen is az, már csak azért is mert nagyon érzékeny a fej és arcbőröm) ami sokkal jobban kifáraszt, esetleg hosszabb idő után fejfájást is okoz, akkor elvárom, hogy valami egyedi élményt kapjak.
  Ez az amit nem tudom, hogy milyen mértékben fogok megkapni a jövőben, még ha az Alyx egy jó kezdet is lenne. Ennyi évnyi VR után kicsit furcsa kezdetnek nevezni, de nekem tényleg az, HL Alyx előtt soha eszembe sem jutott volna VR-re költeni, pedig futólag próbáltam már néhány headset-et a múltban.

 • kiskuplung

  őstag

  válasz Dyingsoul #202 üzenetére

  Én azt se értem, hogy miért jön itt mindenki eladott darabszámokkal, mikor teljesen egyértelmű, hogy ez egy kutatás/fejlesztés állapotában leledző terület.

  Ebbe most dézsaszám kell öntetni a pénzt, aztán 5-10-15 év múlva majd beindul. A Facebooknak meg rendelkezésére áll a világ összes pénze, hogy finanszírozza a ezeket. A trendeket diktálni akarják, és nem követni.

  Gondolom, az itt hozzászólok tetemes része nem nézi az évente megjelenő Abrash előadásokat a VR jelenéről, és a jövőjéről : Michael Abrash OC6: The Future of VR

 • nkmedve

  senior tag

  válasz Dyingsoul #202 üzenetére

  A VR vs Gamer monitor, kellemetlen/fárasztó VR headset, normál játékok VR portjai és hasonló szubjektív dolgokra most nem fogok részletesen ragálni. Gondolom abban egyetérthetünk, hogy mindenki másként viszonyul a szórakozás, immerzió és minőségi kontent fogalmához. Örvendek, hogy te a VR-re ennyire pozitívan tekintesz és semmi más nem vetekedhet vele. Nálam már kicsit árnyaltabb a kép és ez konkrét tapasztalatok alapján fogalmazódott meg. Őszintén fogalmam sincs miért gondoljátok ti VR felhasználók, hogy azok akik nem vásároltak még életükben legalább 2-3 headset-et azok soha nem is próbálták sehol.

  Néhány dologra kicsit részeletesebben, mert úgy látom ezeket nagyon magadra vetted:
  1. VR Fanok
  Felhívom a figyelmet, hogy a fan szót nem feltétlenül negatív értelemben szokás használni. Valamint a felhasználó egy eszköz használóját jelenti, nem pedig azokat akik bármi áron védik azt egy fórumon, az már inkább a rajongás (ie. fandom) fogalmát meríti ki. Ha egyértelműen negatív értelemben akartam volna jellemezni felhasználókat, akkor inkább az agresszív vérfan jelzőt használtam volna. Az agresszivitás amúgy igaz volt itt egyesekre az alapján ahogy leugatták a cikkírót, sőt az egész PH-t, de nem akartam személyeskedni és kiragadni konkrét egyéneket. Ezért kéretik a fan jelzőt nem bántásnak venni (bár aki tényleg agresszív vérfannak érzi magát az nyugodtan magára veheti :D ).

  2. A VR haldoklik
  Nem tudom ez a mondat miért fáj neked annyira, de nem én vagyok az első vagy egyetlen aki szerint ez a helyzet. Millió cikk van az elmúlt évekből ami semmilyen növekedési potenciált nem lát ebben a piacban (ami bármilyen termék piacán = hanyatlás, haldoklás), csak olvasgatni kéne kicsit a saját buborékodon kívül is.
  A HL Alyx bejelentése után valami változott, sokan megváltóként várták a játékot és a VR ujjászületésétét látták benne. Most, hogy kezd lecsengeni az Alyx láz, ismét egyre többen kezdenek kevésbé rózsaszín jövőt látni a VR-el kapcsolatban. Ahogy mondtam, ez teljesen logikus, egy fecske nem csinál nyarat, még ha pillanatnyilag meg is dobhatja az eladásokat. Szerintem sokkal több ehhez hasonló kiadás kéne a sikerhez, és ki tudja talán lesz is a jövőben, s akkor pedig a VR piac visszatérhet a haldoklásból (addig viszont maradok ennél a jelzőnél).
  Ez csak az én véleményem, nem kell egyetérteni vele (nem attól lesz valami sikeres vagy halott hogy én mit mondok ;) ). Hogyha neked megnyugvást jelent azt gondolni, hogy a VR él és virul akkor felőlem gondold azt. Főként azt remélem, hogy attól függetlenül, hogy én vagy bárki más mit ír, továbbra is nagyon élvezni fogod a VR adta lehetőségeket. Lehet meglepő, de ez nekem legkevésbé sem fáj.

  ps. Lehet ezon is meg fogsz lepődni, de egyáltalán nincs kizárva, hogy én is beszerzek egy headset-et valamikor a jövőben. Ahogy már korábban is említettem, az Alyx engem is gondolkodóba ejtett. Ha tudnám, hogy gyakrabban jön ilyen kaliberű kontent akkor nagy valószínűséggel hamarosan belevágnék a dologba, de egyelőre még kivárok. És igen, mindezt úgy mondom, hogy szerintem igenis haldoklik ez a piac és kis esélyt látok rá, hogy jelentősen megerősödjön, ez viszont nem fog adott esetben eltántorítani egy vásárlástól (ahogy pl. Androidos tabletem is van és lesz, pedig az egy méginkább haldokló piac).

  ps2. "Ha valaki egyszer leír valamit, majd kicsit letörik a szarvát, az életben nem tágít a véleménye mellől pláne nem ismeri be, hogy butaságot írt, tévedett."
  Ahogy már mondtam, kicsit hitelesebb lenne ha az ilyen másokat lesajnáló (ie. személyeskedő) beszólások helyett inkább az érvelésre és értő olvasásra koncentrálnál, akkor még talán konstruktív diskurzust is tudnánk folytatni.

  (#204) Jacek
  (#206) proci985
  Még mindig erősen szubjektív dolgokról beszélünk. Én egyszerűen nem bírom hosszú ideig teljesen elszigetelni magam a külvilágtól, szeretem tudni mi történik körülöttem, főleg ha másokkal egy légtérben vagyok. ez olyan szintű dolog, hogyha tehetem akkor inkább hangfalakat használok és nem fejhallgatót pl. Ilyen alapon nálam egy Fallout/Skyrim típusú játék amibe általában több órát szoktam egyhuzamban beletolni nem ideális VR-re. VR-t sokkal inkább valami rövidebb, de tényleg arra tervezett címmel tudok elképzelni.
  Ismételten ez mind személyes preferencia, nem kötelező egyetérteni vele, mindenki magának döntse el, hogy mi az az immerzió ami neki elég (megjegyzem én egy könyv olvasásában is bele tudok merülni eléggé, nem kell nekem ahhoz VR :) ).

  [ Szerkesztve ]

 • arn

  félisten

  válasz Dyingsoul #202 üzenetére

  Kicsit olyan, foleg ahol a vr alternativa es nem egyeduli eszkoz, mintha arrol vitatkoznank, hogy fulhallgato, vs hangdoboz. En speciel utalok fulessel jatszani, mert szeretem, ha van egy reteg kozottem es a jatek kozott, nem akarom kizarni a vilagot.

  Az alyx pl mas teszta, mert ott megkerulhetetlen eszkoz a vr, de egy atlagos szimulatornal nem csodalkoznek, ha sok ember velekedne hasonloan. A zenehallgatoknak is egy resze szereti a fulest, egy resze kenyszerbol.

  Ennek kellene a helyere kerulni, hogy a vr csak egy specialis kiegeszito marad (mint a kormany), vagy altalanosabban megkovetelt eszkoz (mint a 3ds kartya anno). Kiegeszitokent sose fog tul nagy penzt mozgatni, ez pedig befolyasolja a megteruleset a fejlesztok oldalarol.

  facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

 • nkmedve

  senior tag

  válasz Dyingsoul #211 üzenetére

  Már korábban volt, így nem is emlékszem hogy miket próbáltam már pontosan (valamelyik Rift biztos járt a fejemen, talán az S), de nem konkrétan a VR minőségével volt gondom. Az több helyen is elég meggyőző volt és ezért is mondtam, hogy még gondolkozom a beszerzésén.

  Ami gondjaim voltak:
  - Enyhén klausztrofób érzés amíg rajtam volt a headset, nem éreztem úgy, hogy nagyon sokáig el tudnám viselni azt az állapotot
  - Ahogy mondtam, érzékeny az arcbőröm (értsd, egy egyszerű szemüveg, de még egy nagyobb fejhallgató hosszabb viselése is nyomot tud hagyni), így ez kicsit nehézkesebbé és kelemetlenné teszi a viselést.
  - Már nem tudom pontosan milyen címeket próbáltam, de kicsit kezdetleges demóknak tűntek. Gyengébb grafika (persze tudom, hardverigényes a VR) és valami egyszerűbb irányítás ahol annyi volt a lényeg, hogy menj ide, fogd meg ezt, rakd ide. Ahol lövöldözni kellett vagy valami komplexebb mozgásokat végezni ott már egész élvezetes volt. Legtöbb dologgal kapcsolatban amit láttam (akár élőben akár videón) kicsit olyan mobiljátékos érzésem volt. Valószínűleg rövidebb ideig el tudnék szórakozni velük, de hamar megunom.

  Ettől eltekintve volt ami nagyon tetszett, pl. Wilson's Heart videók alapján bejövős volt (talán mert elég nagy Lovecraft rajongó vagyok), és persze a HL Alyx is ahogy már mondtam nagyon vonzana. Ezek tényleg nagyon hangulatosnak/immerzívnek tűnnek ellenben a mindenhol sokat mutogatott sport, puzzle, szimulátor cuccokkal amiknek egyáltalán nem én vagyok a célközönsége (mobilon vagy PC-n sem játszom ilyesmikkel). Ha kicsit gyakrabban jönne ilyen Alyx/Wilson's Heart féle alkotás (ahol van hangulat és sztori) akkor tényleg megérhetné nekem is beszerezni egy headset-et.

 • aerosmith

  őstag

  válasz Dyingsoul #215 üzenetére

  "Engem tényleg csak ez bosszant picit, hogy nem látják át ezt az emberek és megpróbálják lehúzni azért mert alapból nem tetszik nekik az amiről a VR szól. Ha valami nem az én világom azt én pl szó nélkül kihagyom és nem állok le vitázni arról, hogy valami nem jó azért mert az alapkoncepciója nem tetszik."

  Audi vs. BMW
  Android vs. iOS
  elektromos vs. benzines
  fejhallgató vs. hifi rendszer
  konzol vs. pc
  soroljam? :U

  Sajnos amíg az ignore funkció fizetős a PHn addig marad a gyorsan átscrollozás az ilyen postokon vagy az előfizetés.

  [ Szerkesztve ]

  6N3P elektroncsövek, többféle verzió eladó (PM)

 • proci985

  MODERÁTOR

  válasz Dyingsoul #221 üzenetére

  amit a VR felhasznalokrol irsz az altalaban konszenzussal le van irva kutatasi teruleten is. mar a 90es evekben is.

  kepfrissites inkabb performance szinten szokott elojonni, szimulatoros communityben visszatero, hogy hogyan allitsuk be mediumra a Dirt2ot ugy, hogy meglegy a 90fps min egy high-end kartyan.

  VR cover szerintem kenyelmes, egesz minimalisan nyom es mondjuk 2 ora utan latszik picit de az elmulik. meg kell egy szobaventi.

  fov tekintetben annyira nem egyertelmu a helyzet. nagyobb fov jobb immerziot jelent... de ront a rosszulleten.

  felbontas visszatero problema, igaz ez is javul.

  Social distancing in lagom amount.

 • arn

  félisten

  válasz Dyingsoul #215 üzenetére

  no igen... de erre van par szinvonalas jatek, ami megmozgatja az emberek fantaziajat. masok meg jatszanak massal.

  facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

 • aerosmith

  őstag

  válasz Dyingsoul #218 üzenetére

  Egyetértek veled csupán azt akartam példával bizonyítani hogy mindig lesznek okoskodó megmondóemberek akik próba nélkül vagy kevés tudásalappal fogják osztani az észt bármilyen témában bármilyen fórumon. Őket max ingorálni tudod mert meggyőzni nem lehet őket.

  6N3P elektroncsövek, többféle verzió eladó (PM)

 • nkmedve

  senior tag

  válasz Dyingsoul #221 üzenetére

  Nem tudom rosszul használom-e magát a kifejezést, de nekem pont ezzel a "totál elhitesse, hogy máshol vagy" résszel van bajom, ez nekem kicsit túlságosan elszigetelt játékélményt jelent hosszabb távon.
  Tudom ezzel most megint a VR alaptétele ellen beszéltem és megint meg fogom kapni valakitől, hogy ez nem nekem való és fejezzem be a kommentelést. Ettől eltekintve nem vagyok összességében a VR ellen. A magam részéről úgy tudom elképzelni hogy amikor esetleg teljesen egyedül vagyok itthon akkor nyomok vele egy rövidebb (mondjuk max. 1 órás) játékot, utána pedig váltok vissza a normál monitorra (munkára amúgy is az megy). Ezek csak az én személyes problémáim és viselkedési formáim, nem hiszem hogy olyan nagy értelme lenne tovább ragozni.

  Persze a technikai javításokkal tökéletesen egyetértek, a jobb frissítés, felbontás, hang, FOV mindenhol kívánatos. Ezek nekem is fontosak, ahogy kontent szintjén is vannak bizonyos elvárásaim, úgy a headset-eket is alaposan meg fogom nézni mielőtt döntök valami mellett. Ezt persze majd akkor ha kapható lesz bármi, most az Alyx és vírus miatt minden értelmesebb ajánlat ki van fogyva. :)

  [ Szerkesztve ]

 • TheDragon007

  senior tag

  válasz Dyingsoul #221 üzenetére

  Eltettem könyvjelzőbe, köszi. Hasznos lehet valamikor.

  Érdekel a téma, bár még csak egy egyetemi kísérleten próbáltam VR-t egy HTCvel 2(3?) éve. Az egyik kollégám Questet használ tavaly óta és sok jót hallok tőle.

  Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha

 • #33253120

  törölt tag

  válasz Dyingsoul #190 üzenetére

  Persze, ez megvan. De sok esetben amikor körül akarsz nézni, azok olyan pontok, ahol vagy látvány van (tervezhető) vagy esemény (elfordulsz megnézni ki szúrta nyakon, honnan lőtték le, meg hasonló helyzetek) és ezekben az esetekben egy gameplay visszanézés kapna egy kis szabadságfokot, valamivel többet, mint a dvd filmeknél a távirányítóval választható befejezés. :)

 • kiskuplung

  őstag

  válasz Dyingsoul #263 üzenetére

  De pont ez az, ami egy ósdi megoldás. Ha magától nem jön rá az ember, pláne olyan, aki már régóta tolja, akkor az nem természetes -> nem való VR-ba.

  Én most újrakezdtem az Arktika.1-et, és bár látszik, hogy abban a korszakban készült (3 éve :D), amikor a teleportolás volt az inkább elfogadott megoldás, a fegyverkezelés sokkal kielégítőbb ;) , mint az Alyxben. Egyszerűen természetesebb a vállad mögül elővenni a fegyvert.

  Cserébe nincsenek ilyen pillanatok :D Kíváncsi vagyok, hogy akik monitoron várják az Alyx-et, azok hogy képzelik el ezt monitoron.

  [ Szerkesztve ]

 • proci985

  MODERÁTOR

  válasz Dyingsoul #292 üzenetére

  ez egy jo poen, de effekteken velul level designban is egyertelmuen ket mas vilag. avagy az ember siman elhiszi, hogy ez itt egy rendes muhely, egy rendes hotel vagy egy valos utca a berendezes alapjan. Alyxnal funkcionalisan stimmel a belsoepiteszet is, FPSeknel ez tenyleg az utobbi par ev. marmint kint vannak a postitek, van szemet, cuccok szerteszet hevernek amikkel nem lehet interakcioba lepni, meg nem egy szimbolikus textura az osszes konyvespolc vagy az osszes szemetkupac pl.

  siman tudja azt, amit mondjuk a Prey, a Dishonored2, a Borderlands3, a Far Cry 5 vagy a tobbi modern AAA immersion simulator (BL3mat sokan nem ide soroljak, de a gyakorlatban az is egy immersion simulator megfejelve ket extra lepessel).

  egyebkent ugyanezt el lehetett volna jatszani a Crysis1el szemben is hasonlo eredmennyel.

  Social distancing in lagom amount.

Hozzászólok Aktív témák