Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • nkmedve

  senior tag

  válasz proci985 #311 üzenetére

  "maga a jatek desktopon kb dogunalmas lenne."

  Miért lenne unalmas? A videókból amit láttam ez is egy standard HL rész, egy kis lopakodással megfűszerezve. A hangulat, sztori, karakterek, kinyírni való ellenfelek hada itt is megvan. Teljesen vállalhatónak tűnik shooter/stealth játék formájában is, csak a konverzió minőségére kell egy kicsit odafigyelni, és persze egy kis kreativitásra lesz szükség az irányítás tekintetében.

  Nem mondom, hogy nincs benne semmi plusz mechanika a HL2-höz képest, mert az videókból is látszik. hogy van. Ugyanakkor legtöbb helyen a VR által nyújtott extrák nem tűnnek olyan kritikusnak a játékmenet/sztori szempontjából, sokan inkább csak bohóckodásra használják a gravity glove és a két kézzel való hadonászás adta lehetőségeket, valamint ezeket is limitált formában át lehet ültetni bilentyűzet+egérre. A HL2-ben is volt halom lehetőség a fizikával és tárgyakkal való játszadozásra ami még ma is élvezetes, még ha messze nem is azon a szinten van mint az Alyx-ben.

  Szerintem szükség lenne egy konvertált verzióra mindenképp (legjobb lenne ha a Valve csinálná hivatalosan), egyébként túl szűk közönséghez jut el a játék, és így kicsi az esélye a HL3-nak, vagy egy Alyx folytatásnak. Lehet most a Valve-nak megérte veszteséggel is kiadni a játékot, mert eladtak halom Index-et vele, de kétlem, hogy a következő rész is ennyire megdobná a headset eladásokat. Lehetne VR exkluzív minden rész bizonyos ideig (mondjuk 6 hónap, akár 1 év) de aztán szerintem kell a stadard kiadás is, másképp az egész HL sorozat "ujjászületése" egy vakvágány lesz, s ezt mint HL rajongó nem szeretném.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés