Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • nkmedve

  senior tag

  válasz VIC20 #274 üzenetére

  Nekem a videó helyenként vicces volt, de abban egyetértek, hogy egyáltalán nem alkalmas sem a HL sem a VR promózására. Így szerintem nem is érdemes egyikről sem bármilyen messzemenő következtetést levonni az ilyen videók alapján.

  Rengeteg játék van amiben lehet bohóckodni különböző módokon akár VR nélkül is (HL2-ben is lehetett), de egy átlag gamert ez nem köti le 10 percnél tovább. Ezért nem fog pénzt adni, inkább megnézi valamelyik youtuber videóját (ahol is inkább a beszólások a viccesek, nem maga az amit csinál a játékban), mosolyog rajta kicsit s aztán megy vissza hentelni vagy folytatni a sztorit.

  Még talán az első Rift idejében volt nagy szenzáció a Job Simulator, sokan azzal demózták a nagy VR élményt. Az értékelései legtöbb helyen most is olyan magasak, hogy sok "Év Játéka" is megigyelné. Én pedig amikor az erről szóló videókat néztem akkor csak az motoszkált a fejemben, hogy vicces ez a bohóckodás ideig-óráig, de ha ezt jelenti a VR élmény akkor tőlem ne számítsanak pénzre még néhány évig, mert még legalább annyi kell, hogy a kontent is kiforrja magát. Közben pedig már akkoriban is lehetett rengeteg jobb példa is amivel népszerüsíteni lehetett volna a VR-t, de valamiért mindenki csak az ilyen bohóckodásokat nyomta.
  3-4 évvel később az Alyx-el legalább annyival előrébb vagyunk, hogy már nem csak kizárólag a bohóckodás részét mutogatja mindenki (még ha itt pont egy ilyen videó is volt linkelve), hanem lehet taláni egészen hangulatos bemutatókat is róla. Látszik, hogy ez talán már nem csak egy techdemó és olcsó szórakozás, hanem tényleg van benne valódi "anyag" is (még akkor is ha ez inkább a HL világ érdeme).

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés