Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • nkmedve

  senior tag

  Nem konkrétan egy hsz-re válaszolva, csak többször is olvastam már itt és máshol is...
  Szerintem az, hogy az Alyx-et nem lehetne megoldani VR nélkül, vagy hogy egy élvezhetetlen valami lenne belőle, pont olyan túlzás és valótlanság, mint sok negatívum is ami magáról a VR-ről terjeng (pl. hogy minimum Index kell az élvezéséhez, vagy hogy mindenki hányik és rosszul van tőle).

  Persze teljesen más lenne az Alyx VR nélkül, sokat kéne egyszerűsíteni az élményen, de egy rajonó aki végijátszott legalább 4-5 HL játékot billentyűzet+egéren és olyan évezetet adtak neki azok a játékok (a mai napig is, lásd Black Mesa) hogy egész nap a képernyő elé tudott ragadni, nem fog kétségbe esni azért mert mondjuk F vagy E billentyűvel kell valamilyen előre szkriptelt mozdulatot megcsináljon ahelyett, hogy hadonásszon.

  Szóval szerintem lépjünk túl azon, hogy egy HL játékban mit lehet és mit nem lehet VR nélkül megcsinálni. Az Alyx VR-esítése egyszerű üzleti döntés volt, ahogy az is az lesz ha majd néhány év múlva a Valve mégis úgy dönt, hogy kiad egy VR-mentes átdolgozott változatot (nem biztos, hogy megtörténik, de kizárni sem lehet). Olyan jó lesz mint a mostani változat? Biztos nem, de ez elsődlegesen egy HL játék amit eddig sem a VR adott el, és anélkül is olyan világa, hangulata és élménye van amit nagyon kevés más játék tud adni.

  Ezt csak azért írtam le, mert az ilyen magamfajtát aki még nem döntötte el, hogy beszálljon a VR felhasználók közé vagy ne, inkább csak eltántorítják az ilyen sarkított kijelentések miszerint X vagy Y játék folytatása nem megoldható VR nélkül. Amikor ilyesmiket olvasok akkor az az érzésem, hogy erőszakkal akarnak valamit lenyomni a torkomon, vagy csak simán hülyének néznek. Szerintem semmi szükség ilyen módon próbálni rávenni embereket arra, hogy beruházzanak egy headset-be, a VR önmagában elég jó és sok pluszt tud adni. Inkább azon kell dolgozni, hogy még jobb legyen az élmény, még több minőségi tartalom jöjjön, kicsit még faragni az áron és akkor az emberek maguktól is venni fogják.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés