Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Dyingsoul

  veterán

  válasz nkmedve #219 üzenetére

  Az immerzió szót picit rosszul használod ezt már az előző hozzászólásodban is láttam de amellett inkább elmentem szó nélkül, ezidáig. :DDD

  Olyan nem létezik, hogy valami túl immerzív. A VR-nak pont az a lényege, hogy totál elhitesse a felhasználóval, hogy máshol van. Ha ez teljes mértékben sikerülne akkor nem immerzióról hanem talán alternatív valóságról beszélnénk. :DDD Itt valami más szót keresel szerintem. Talán tulságosan ijesztő az a tény, hogy máshol vagy és nem tudod a valóságban mi történik körülötted. Esetleg pont az a gond, hogy nem elég nagy az immerzió és nem tudja veled tökéletesen elhitetni azt a VR eszköz, hogy egy másik valóságban vagy.

  Éppen ezért a VR felhasználók azt mondják az immerziót növelni kell a következő módokon:
  -Nagyobb felbontás (a pixeleket ne lássuk, ez rombolja az immerziót)
  -Nagyobb FOV azaz nagyobb horizontális látószög (a kicsi látószög miatt van néha olyan érzése az embernek, mintha egy búvár szemüvegen keresztül nézni a világot, ez ics rombolja az immerziót)
  -Gyenge audio megoldások (pl a Rift S audio rendszere ami csapnivaló, de van rá megoldás egyéb esetben alapból ez is rombolja az immerziót)
  -Nagyobb képfrissítés (ez az én vesszőparipám amióta megnéztema Tested review-ját a Valve Indexről, illetve a bekapcsolt ASW-vel tapasztalt 45 fps botrányosan rossz élmény, immerzió romboló)
  -Kényelmetlenség (nyomja a fejed, ez is rombolja az immerziót. Erre is van megoldás: HMD jó beállítása, különböző hackek és VR Cover)

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés