Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Dyingsoul

  veterán

  válasz arn #212 üzenetére

  A VR az nem alternatíva. Az egy teljesen különálló műfaj, csak önmagához hasonlítható kategória. Én pont erről beszélek. Ezt nem lehet helyettesíteni, kiváltani semmivel.
  Az más dolog, hogy valakinek alapból nem tetszik a koncepció (pl az, hogy teljesen kizárod a külvilágot). Ez ennek a technikának nem a mellékhatása, hanem ez a lényege! Ha ez a koncepció nem tetszik valakinek akkor szvsz nem neki való a VR, ez ennyire egyszerű és nincs ezzel semmi baj. Pl egy tériszonyost sem fogsz befogni az építkezésre tetőn való munkára de van más pálya ahol lehet sikeres. Ugyanígy ha a VR mint szabadidős, kikapcsolódási forma ha valakinek nem tetszik, rengeteg más van amivel el lehet ütni az időt, ki lehet kapcsolódni.
  Engem tényleg csak ez bosszant picit, hogy nem látják át ezt az emberek és megpróbálják lehúzni azért mert alapból nem tetszik nekik az amiről a VR szól. Ha valami nem az én világom azt én pl szó nélkül kihagyom és nem állok le vitázni arról, hogy valami nem jó azért mert az alapkoncepciója nem tetszik.

  A VR már most több, mint egy speciális kiegészítő ha pl a kormányhoz hasonlítod. Sokkal több alkalmazás és tech kütyü épül rá, mint bármilyen más kontrollerre. Azt viszont én sem gondolom, hogy minden egyes ember otthonában lesz VR szett rövid időn belül. Lásd amit feljebb írtam: nem való ez mindenkinek de ezzel nincs is baj! Kb egy olyan ökoszisztémát tudok elképzelni a VR-nak, mint amilyen a PC, a konzol és a handheld. Nincs mindenkinek egyszerre PC-je, konzolja és handheld konzolja egyszerre és nem is kell, hogy legyen. De szerintem van olyan jó a VR, hogy népes tábora lesz. Ezt megint csak a VR eszközök tartós készlethiányával tudom magyarázni ami már a koronavírust és a HL Alyx bejelentése előtt is tény volt.

  (#213) nkmedve : Köszönöm a választ de erre sajnos nem tudok érdemben reagálni. Szerettem volna belelátni, hogy mi okozhatott csalódást és tovább vinni a gondolatot egy jobb eszköz és neked való alkalmazás kipróbálásának javalatával de ezt így nem tudom megtenni. Az is simán lehet, hogy rosszul volt beállítva a fejeden a HMD. Gyakran előfordul, pláne ha PlayIT-en próbálod ki vagy egyszerűen csak nem szánják rá azt az 1 percet hogy beállítsák neked a te fej és arcformádhoz a fejest. Az arc érzékenység problémájára is van már millió egy megoldás. Van olyan eszköz aminek CV1-hez hasonló headstrap-je van és van a halo megoldás. De ezeken felül ott van még a VR Cover is, még anyagban is tudsz variálni, hogy mi érintkezzen az arcbőröddel.
  A klausztrofób érzést a nagyobb FOV tudja csökkenteni.

  A címek meghatározóak.
  Volt olyan aki úgy jött be a topikba, hogy x éve ott ül a VR cucca a fiókban. Ajánljunk neki valami programot máskülönben eladja. Találtunk neki való címeket és sikerült megtalálnia a szent grált, újra VR-ozik napi szinten már hónapok óta. De ez is azért volt, mert nem követte a piacot, az elérhető alkalmazásokat, VR tulajként sem volt tisztában azzal, hogy mi van a piacon. Én ezért mondom, hogy az akinek nincs VR cucca pláne nincs vele tisztában. Nekem nincs PS5-öm azt sem tudom milyen exkluzív címek vannak ott.

  Egyébként pedig csinálhatod azt, hogy rendelsz egy VR cuccot Alza-ról. Megveszed vagy kölcsönkéred egy barátodtól az Alyx-et (Steam family sharing), végigviszed majd a 14 napos elállási lehetőséggel visszaküldöd a VR cuccot az Alza-nak. Most az Alza-t emeltem ki mert tudom, hogy ott simán működik ez a dolog de máshol is jó lehet mert a interneten keresztüli vásárlás 14 napos visszaküldési jogával bármelyik online shopban élhetsz. Ez nem etikátlan dolog, kipróbálod, ha tetszik megtartod ha nem tetszik visszaküldöd (utóbbi a valószínű), ezért találták ki ezt a jogszabályt.

  [ Szerkesztve ]

  - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

Új hozzászólás Aktív témák