Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • nkmedve

  senior tag

  válasz Dyingsoul #211 üzenetére

  Már korábban volt, így nem is emlékszem hogy miket próbáltam már pontosan (valamelyik Rift biztos járt a fejemen, talán az S), de nem konkrétan a VR minőségével volt gondom. Az több helyen is elég meggyőző volt és ezért is mondtam, hogy még gondolkozom a beszerzésén.

  Ami gondjaim voltak:
  - Enyhén klausztrofób érzés amíg rajtam volt a headset, nem éreztem úgy, hogy nagyon sokáig el tudnám viselni azt az állapotot
  - Ahogy mondtam, érzékeny az arcbőröm (értsd, egy egyszerű szemüveg, de még egy nagyobb fejhallgató hosszabb viselése is nyomot tud hagyni), így ez kicsit nehézkesebbé és kelemetlenné teszi a viselést.
  - Már nem tudom pontosan milyen címeket próbáltam, de kicsit kezdetleges demóknak tűntek. Gyengébb grafika (persze tudom, hardverigényes a VR) és valami egyszerűbb irányítás ahol annyi volt a lényeg, hogy menj ide, fogd meg ezt, rakd ide. Ahol lövöldözni kellett vagy valami komplexebb mozgásokat végezni ott már egész élvezetes volt. Legtöbb dologgal kapcsolatban amit láttam (akár élőben akár videón) kicsit olyan mobiljátékos érzésem volt. Valószínűleg rövidebb ideig el tudnék szórakozni velük, de hamar megunom.

  Ettől eltekintve volt ami nagyon tetszett, pl. Wilson's Heart videók alapján bejövős volt (talán mert elég nagy Lovecraft rajongó vagyok), és persze a HL Alyx is ahogy már mondtam nagyon vonzana. Ezek tényleg nagyon hangulatosnak/immerzívnek tűnnek ellenben a mindenhol sokat mutogatott sport, puzzle, szimulátor cuccokkal amiknek egyáltalán nem én vagyok a célközönsége (mobilon vagy PC-n sem játszom ilyesmikkel). Ha kicsit gyakrabban jönne ilyen Alyx/Wilson's Heart féle alkotás (ahol van hangulat és sztori) akkor tényleg megérhetné nekem is beszerezni egy headset-et.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés