Hirdetés

2018. július 18., szerda

Hozzászólások

(#1) smc


smc
(őstag)

Jól értem, hogy ez akkor helyettesíthet egy DDR4-es memória modult? Vagy mi is ez tulajdonképpen?

i53570-2x4GB-GTX1050TIWF2OC4><BQGW2750HM><MSSURBOOK><SZ1

(#2) Fred23 válasza smc (#1) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Egyelőre túl kicsi a mérete, de mind a DDR4-es RAM modulokat, mind az SSD-d helyettesíthetné! Ez a jövő, ez a tuti cucc, csak még nagyon a történet elején járunk. Mire ebből normális árral és kapacitással termék lesz... :DDD

(#3) Robert07 válasza smc (#1) üzenetére


Robert07
(fanatikus tag)

Igen, es az a lenyege, hogy nem felejto memoria, tehat aram nelkul is megtartja a tarolt informaciot.

突き出る釘は打たれる。

(#4) mikej95 válasza smc (#1) üzenetére


mikej95
(fanatikus tag)

A DDR SDRAM-mal szemben, ez nem felejtő memória. A mainapság használt modulok kondenzátorokban tárolják a biteket, ezek pedig egy állandó mágnes és egy változtatható polaritású mágnes segítségével.

Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'

(#5) smc


smc
(őstag)

Köszi az infókat. Jól hangzik. Majd idővel biztosan növelik a kapacitást.
De akkor ismét rettegni kell a mágnesektől? :F

i53570-2x4GB-GTX1050TIWF2OC4><BQGW2750HM><MSSURBOOK><SZ1

(#6) tecsu válasza mikej95 (#4) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

Nehéz elhinni, hogy végtelen átírásra képesek.

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#7) AAAgold válasza tecsu (#6) üzenetére


AAAgold
(senior tag)

szerintem nem az átírás lehet a gond, hanem az áram nélküli adat tartósság...

"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."

(#8) Blindmouse


Blindmouse
(senior tag)

Tehát a beágyazott rendszerek helyett, ahol tesz rá az tervező, hogy mennyibe kerül a memória. De kell a nem felejtő funkcionalitás. Mert új piacokat nyitna meg. Ahelyett elviszik a consumer piacra, ahol minden egyes cent számít. És ezért senki nem fogja megvenni.
Idióták.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#9) Meridian


Meridian
(fanatikus tag)

Régóta várom, hogy ez a termék leváltsa az SSD-ket... de úgy látom még mindig várni kell erre még.

http://www.taxierden.hu

(#10) haxiboy


haxiboy
(PH! addikt)

Elég király lenne.

1 RAM mind felett!

[ Szerkesztve ]

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

(#11) .mf válasza Blindmouse (#8) üzenetére


.mf
(PH! kedvence)

Nem tudom, mit szívsz, de kemény cucc lehet, hogy ilyeneket haluzol tőle...
Egy szó sem volt róla, hogy ez a végfelhasználói piacra érkezne. Csak annyit írtak, hogy DDR4-es modul formátumában már szállítják a mintákat az érdeklődőknek (tesztelési céllal).

(#12) bteebi


bteebi
(PH! addikt)

Ha még 40 nm-en is csak 256 Mbites chipeket készítettek, akkor vajon 180 nm-en (OMG, talán a legelső P4-ek jöttek ilyen csíkszélességen 2000-ben, szóval 2012-ben az már tényleg nem valami korszerű teknika :Y) meg 8-16 Mbit körülieket? :U

Amúgy vajon mit fog ez tudni árban és sebességben a "kommersz" DDR4-hez hasonlítva? 2 GB-os modult már most is tudnak készíteni (mondjuk az tényleg nem valami sok, de 22 nm-en az már lesz 4 is, később meg majd 8), ami ugyan nem valami nagy, de 4 modullal 8 GB-ot kiad, az meg egyáltalán nem rossz. Nem feltétlenül kell mindenkinek 32 GB RAM. Szövegszerkesztéshez meg alap netezéshez jóval kevesebb, 4 GB is elég lehet, de egy nem HC gamernek/renderbajnoknak is simán jó 8 GB.

Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

(#13) Béééla


Béééla
(őstag)

Azért időzítési adatokat igazán kaphatott volna a cikk, piszok kíváncsi vagyok hogy a nyamvadt DRAM-hoz képest mennyivel gyorsabb.

Bélabá

(#14) Yany


Yany
(PH! addikt)

Abu, kedves Ph! Nem a savazás a célom (tényleg nem), de ez már a sokadik cikk, amikor újságírói kritikát tennék... építő jelleggel. Az a gondom, hogy a Ph cikkei nem konzisztensen szólítják meg az olvasókat. Hol éppen a lényeg hiányzik a cikkből, hol az alapozás. Abu, nálad leginkább az a gond, hogy belevágsz egy témába mindenféle megalapozás nélkül, anélkül, hogy az olvasó könnyebben befogadhassa (bár némely cikkedben pont egész ügyesen megcsinálod azt is), más cikkekben (pl. a legutóbbi kvantumos LG TV bemutatóban) meg pont a lényegről nem esik szó, legfeljebb egy mondatban, akár a cikk címének ellenére. Nem lehetne picit összébb boronálni valahogy a csapatot, hogy picit egységesebb arculatot és teljesebb élményt adjanak a cikkek? Ezt kérdezem akár egy operatív középvezetőtől is a Ph-nál.

A jelenlegi cikkek a ph-n igen durván alulmúlják a néhány évvel ezelőtti színvonalat. A bemutatókból elvesztek az egyedi és egyéni kutatómunkák, utánajárások, személyes megkeresések, a kék/piros, illetve a zöld/piros oldalak bemutatása is kicsit balanszos hatású (még ha nem is feltétlen az) és végül a tesztek, az a nagyon kevés... hova lettek? Hol vannak a frankó cpu hűtés tesztek, a kompakt vízhűtők csatái, a színvonalas(!) CPU tesztek, a VGA csaták, az alapos(!) TV bemutatók, a fényképezőgépek, alaplapos írások, SSD benchek. A Mobilaréna copy-paste telefonbemutatói mellett (amelyek még mindig elég jók) hol vannak a releváns egymással összevetett telefonos elemzések, csaták? Bármilyen termékcsoportok shootoutja? Olyan cikkekről beszélek, amit a külföldi sajtóban már videóanyagban is megcsinálnak ezerszer több munkával, míg a Ph!, Magyarország még mindig legrelevánsabb, legszínvonalasabb magazinja még írásban sem tesz meg. Srácok, nem akarom, hogy a szürkületbe vesszetek, de kérlek kezdjetek el dolgozni azon, hogy újra a tartalom öregbítse a nevetek és ne a múlt emlékéből táplálkozzon mindez... mert ez csak egy ideig fog menni.

Régóta érik bennem ez, sry, ha sértettem valakit/valamit.

ps.: a CPU cikknél már feljött indokként, hogy de hát alig kap a szerkesztőség termékeket, de erre konkrétan nincs kifogás: vagy tesztek érte (akár új módszerekkel, ld. közösség ereje, partneri kapcsolatokért felelős kolléga, új platformok, mint a videó, akármi), vagy dünnyögés megy tovább és elkoptok. Szeretlek titeket, évek óta veletek vagyok, és tudom hogy nagyon nehéz, de ezt csak komolyan véve lehet csinálni.

ps2.: érdemes sokszor a saját fórumotokat is használni piackutatási céllal, pl. amikor látjátok, hogy már a közösség faragja a Ryzenes alaplap RAM-beállításos kimutatásokat, beszállhatnátok akár csak összefoglalókkal/moderációval/laborkörülményes tartalmakkal a témában. Ugyanez igaz pl. az SSD benchekre. Integráljátok magatokat a közösségbe ne csak honlap (eszköz) szinten, hanem tartalmilag is. Vegyétek fel a lendületet és együtt haladjatok a közönséggel, velünk.

[ Szerkesztve ]

1700W-os Enermax Platimax tápegység áron alul eladó: https://goo.gl/nGQved

(#15) Arpi válasza Yany (#14) üzenetére


Arpi
(újonc)

Szívemből szóltál.

Létezik élet cél nélkül?

(#16) tecsu válasza Yany (#14) üzenetére


tecsu
(PH! addikt)

+1

https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw

(#17) mzso válasza Meridian (#9) üzenetére


mzso
(PH! addikt)

Ja... Most néztem a könyvjelzőimet. 2011-es PH-s cikkek vannak mentve, amiben az szerepel, hogy majd 3-4 év múlva esedékes a piaci bevezetésük, most hat évvel később van...

(#18) mikej95 válasza mzso (#17) üzenetére


mikej95
(fanatikus tag)

Azóta már rájött a piac, hogy új papíron és tesztpéldányként működő technológiát nem lehet pöccre átültetni tömegtermelésre korszerű node méret mellett. Intel-IBM-Lenovo is megtapasztalta ezt a memorisztoros SSD-vel. Pedig skálázhatóság, élettartam, sebesség, potenciális tárolókapacitás, válaszidő tekintetében ezek a technológiák jelentik a jövőt.

Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'

(#19) mzso válasza mikej95 (#18) üzenetére


mzso
(PH! addikt)

"ezek a technológiák jelentik a jövőt."

Vagy nem. Mint az eddigi tapasztalatok sugallják. Volt már szó MRAM-ról RRAM-ról, racetrack memóriáról, memrisztorokról. De valahogy még mindig ugyanaz sz*r van mint évtizedek óta...

(#20) haxiboy válasza mzso (#19) üzenetére


haxiboy
(PH! addikt)

Mert az évtizedes technológiát sokkal olcsóbb és gyorsabb gyártani mint egy új technológiára átállni ahol tömegtermelésnél felmerülhet egy csomó járulékos költség, hibák stb.
Lehet hogy az adott termék laboratoriumi környezetben hibamentesen működik, jó sebességekkel. Ha meg elkezdenék tömegesen gyártani lehet hogy nagyon magas meghibásodási arány lenne, vagy nem várt problémákba ütköznének ami a technológia zsákutcáját is jelentené.
Tényleg jó hogy vannak új dolgok, de senki nem mer fejest ugrani, ehhez az egész piacot át kell alakítani hogy kompatibilis legyen az új eszközökkel, vagy integrálni rá egy vezérlőt ami visszafelé kompatibilis, de úgy már a hatékonyság megkérdőjelezhető.

SSD technológia ~40 év alatt érte el a mai formáját, bár már sokkal gyorsabb a haladás, szerintem kell 5-8-10 év mire kiforrja magát, megmutatkoznak az előnyök mellett a hátrányok is. Ha valamit nagyon jónak gondolnak abba úgyis befektetnek és pár év alatt a polcokon lesz.

BTC : 1HaxiBoy43dEBpk9amznGuFs8h2YjYH4F7

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.