Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Így hirtelen, nem tudom, van-e értelme!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
PROTRON
addikt
Céges környezetben simán van igény egyszer írható eszközökre, HA és HA normális áron van.
Még mindig van olyan partnerünk, aki a tervdoksikat 1x írható CD-n is elkéri, a pendrive nem jó "mert le lehet törölni", szal valami kell. Persze le lehet védeni a pendriveot, de ez már madzsik, ami a mezei menedzsereknek sok.
Egy átadási doksi fotó mellékletekkel fel tud ám kúszni gugli melléklet fölé, mármint hogy a másik oldalon nem fogják tudni fogadni.
A legolcsóbb, belépő szintű "használható" pendriveot én most 4k huf körül látom, persze nem sebesség bajnok, de legalább 2 fajta csatival van szerelve, ami ma már szerintem alapkövetelmény.
Ha annyiért adják, simán venni fogják mint a cukrot.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
SD kártya, a kis "lock" pöcök odébb tol?
A tej élet, erő, egészség.
-
M@cika
őstag
Lehet, hogy ez nem számít,. de az tuti, hogy sokkal gyorsabb, mint amikre alternatívát kínál.
Nyilván az ár lesz a sarkalatos pont.
Protron: 7k-ért igazi (sokszor írható) SSD-t lehet kapni ugyanilyen kapacitással, szóval a 4k-s pendrive aligha rúghat labdába mondjuk negyed akkora tárhellyel.Nasit a kis fehér medvének!
-
lemusz
addikt
waste of resources
-
Gdi
senior tag
Hát biztos jobb, mint 180 CD vagy 27 DVD.
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
strogov
senior tag
Kérdés itthon a naprakész jogszabályok megengedik-e a használatát mint nem módosítható adathordozó? Kevésbé sérülékeny mint egy dvd, és project zárásnál forráskód átadásra teljesen jó lenne.
-
veterán
-
mpierre
veterán
Teljesen jó megoldás. Kicsapom rá a 120GB-nyi tervet, fotót, stb. És nem egy dvd torony + hdd + nas helyet foglal. Egyedül az érdekel, hogy hányszor olvasható vissza?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
PHM
addikt
Negyed ekkora kapacitással érdekelne, ha:
- alkalmas hosszú idejű adattárolásra,
- nincs nagyon elszállva az ára.
Tartok tőle, hogy egyik feltétel sem fog teljesülni...Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Graphics
Jómunkásember
Okos, igazából a Verbatim egy szoftvert fejlesztett, amit csatol egy termékhez.
Külön a szoftver a kutyát nem érdekelte volna eddig. Most már felmerül, lehet van rá igény.
Ezt egy sima SSD-vel el lehet játszani valószínűleg megfelelő szoftverrel.
@PROTRON: Teljesen kizárt, hogy annyiért adják, és a fapados pendrive-okhoz ezt nem is érdemes hasonlítani, sebességben sehol nincs egy olcsó pendrive... 10MB/s esetleg, az meg harmatos írásra.. Olvasásra esetleg több.
De két eltérő termék. Ez nem pendrive, ez egy 128GB-os külső SSD, tempóval és szoftverrel, utóbbi kerül itt pénzbe inkább.
Tehát alaphangon 15-20 ezer forint.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Dr. Akula
félisten
Itt legalább nem lesz probléma a QLC cellák karcsú újraírhatóságával.
-
fatpingvin
addikt
azt tudod hogy ez magán a kártyán semmit nem csinál, csak a szabványosan megvalósított SD olvasón zár rövidre egy kontaktot ami mutatja a vezérlőnek hogy szabad-e írnia vagy sem?
én egy kivételéből az összes SD kártya olvasómból kikötöttem ezt a kontaktot ugyanis mindig rám hozza a frászt hogy basszus ennyire döglött már a kártya hogy readonlyban csatolja fel...A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
azbest
félisten
lol, a japán oldalon lefordítva:
Nem garantálják, hogy nem módosíthatóAmúg inkább tippelnék sokszoros árra egy sima ssd-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
nyilván korlátlanul visszaolvasható
ezt bármelyik ssd tudja, csak azokat lehet később is használni, ez meg kuka írás szempontjából - sztem adatot tárolni rajta anélkül hogy fél évente ránézne valaki nem a legjobb megoldás ha hosszabb távra is kell -
normál ssd-nél értem a gart, itt nem tudom mire adnak 10 évet
tbw-vel biztos nem lesz gond : ) ...ha teleírták akkor meg már írni nem lehet rá, a ráírt adatokban meg lehet hiba ha hosszabb ideig nem volt gépben - legalábbis ha ezt még nem küszöbölték ki -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kelna91
senior tag
Ez az SD kártya még sokkal jobb, hiszen nem kell hozzá szoftver, és sokkal sokoldalúbb. Csak hát elég drága, de legalább sokféle méretben kapható.
-
Semplar
őstag
Gyári hibás, egyszer írható SSD-vel lepte meg a japánokat a Verbatim
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
jeni
félisten
Kik lehetnek a célközönségeik egy ilyen 1x írható SSD-nek?
Windows op rendszert ezen kiadni?
Olyan szoftver alkalmazások közt használva amelyeket nem lehessen felülírni,módosítani? -
S_x96x_S
addikt
> Kik lehetnek a célközönségeik egy ilyen 1x írható SSD-nek?
amúgy nem rossz ..
nekem ami beugrik..
az a (céges/home office) security ..
pl. spéci linux image , ami a RAM-ban ( és felhőben ) fut ..
és a virusok és kémprogramok nem tudnak csak úgy rákerülni ..
és helyben se kell semmit se tárolni.
de Windows-al is megoldható ..Még egy távoli "önmegsemmisitő" is kell ..
ha elveszítené az illető ..Mottó: "A verseny jó!"
-
Ajándékok
aktív tag
Az interneten keringő tartalom 90%-a mehetne ilyenre, ha elég nagy kapacitású és elég olcsó lenne. Persze ahhoz valódi egyszer írható kellene és nem GB hanem TB kellene a 128 mögé.
[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
PROTRON
addikt
Ezt a linket köszi, rákeresve viszont egyik haza boltban sem találok ilyet, pedig itt még cikkeztek is róla: [link]
Ez azért eléggé furcsa...más helyeken egyébként árulnak 12TB méretű, más formátumú kialakítást bruttó 42 ezer hufért, de most nem fogom berendelni kipróbálni...
De hogy hazai boltban nem kapni, mondjuk érthető ha sokan még csak most jutottak el a "floppy-ra nem férnek el az adatok, ezért próbáljuk ki azt a vadiúj technológiát, a CD-t dologig".#4 M@cika
cégnél kollegináknak az egér oldalsó gombok is már űrtechnológia, nem fárasztom őket olyan dologgal hogy fél tégla méretű külső házban SSD, kábellel rádugni a gépre.
Amúgy csak költői kérdés:
A 4k-s pendriveot kicsomagolom és semmit sem kell hozzá tennem már be tudom dugni az USB-be és használni. A 7k-s alternatívával mi a helyzet? Nem kéne hozzá SSD ház+ pénzért? Ha meg amúgy sincs akkora méretű adat mozgatva hogy 32GB-re nem fér fel, akkor már ár-érték arányban nem visel hozzáadott értéket a többlet kapacitás a felárért. A sebesség sem számít apró autocad meg pdf fájlok mozgatásakor, azt a + pár percet meg addig elkávézza a kolegina.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
koby11h
őstag
26 DVD kapacitása, nekem ez 6000 Ft bruttó.
Fél évi tartósan megőrzendő mentés férne rá, és gyorsabb. Ez alapján kb. 10-12000-et bruttó megérne. Ha a fölött lesz, akkor marad a DVD."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Claude Leon
senior tag
Van már egyszer írható pendrive?
Nem így, külön szoftverrel működő, hanem csak egyszerűen minden szektora csak egyszer írható, így bármivel használható (raw vagy stream üzem) -
Graphics
Jómunkásember
válasz powerage76 #32 üzenetére
Ez annyira nem is ipari környezethez van, mert azert "garanciat" nem vallalnak a dologra.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
nexplo
őstag
Az a baj hogy ezt a méretet most, normál sdd-vel egy külső házzal megvéve elég drágán lehet kihozni. Nem hiszem hogy bárki ezt a kombót töredék áron ki fogja hozni, mert nemes egyszerűséggel nem fogja megérni neki. Nem tudja olcsóbban kihozni mert ugyanaz kb a cumó mint az írható társánál. Ennélfogva nem hiszem hogy ez el fog terjedni, esetleg rétegtermékként egy két cégnél talán..
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
mumin007
tag
Én tudok egyszerű felhasználási módot is: a családi fotókat és videókat tárolnám rajta. Persze, ha nem lenne irreálisan drága.
-
veterán
-
Rive
veterán
Hát, nekem ez a 'spéci szoftver' résznél bukik
Kapcsolót kérek rá, ami a helyi firmware-ben állítja, hogy írható-e vagy sem.Ja, meg tíz év garanciát az adatok megőrzésére.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
PHM
addikt
PROM az adatok tárolására, még olyan áron is, hogy kisebb a kapacitás,
és csak nagyobb blokkonként írható.
EEPROM a fájlrendszernek, és 100 év garancia az adatok megőrzésére.
Na, ez lenne az igazi, de szerintem soha nem lesz ilyen.
Így viszont nem látom sok értelmét. Sem otthonra, sem ipari szinten.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
nexplo
őstag
válasz Donki Hóte #39 üzenetére
Az már az örökkévalóságba lesz belevésve Ez tetszett amit írtál
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Rive
veterán
Hát, végülis a CD/DVD(/BR) efféle irányba akart mutatni, csak aztán kiderült, hogy archiváláshoz nem elég gombaálló
A jelen SSD irányra építve azt látom aggasztónak, hogy:
- nincs rajta írásvédős gomb, ugye
- túl finom a struktúra, előbb-utóbb valszeg megeszi a háttérsugárzás.../// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
jbcs
tag
válasz Donki Hóte #39 üzenetére
Ezt már Sztálin idejében is meg tudták oldani, a közös képről folyamatosan tűntek el mellőle a nem kívánatos személyek...
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
King Unique
titán
Magához a telepítéshez a 4-5 GB-os W10/11 ISO-t nyilván nem fogják egy 128 GB-os külső SSD-n kiadni (max. a WTG-nek lenne értelme akkorán), meg a korábban / jelenleg megvásárolható USB-s kiadás amúgy is gyárilag - vsz firmware szinten - read only, akárcsak a DVD-ROM változat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest