Hirdetés
- Hobby elektronika
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tin
veterán
megkérném az apple trollokat, hogy fejezzék be.
a cikk témája ontopik, az apple történelme és a windows-al összehasonlítása meg offtopik.
-
Parallaxis
addikt
de ha te szívesen lecseréled az usbs egered, billed, meg kismillió perifériádat, ahol az usb-c-s sebességnek semmi előnye, csak annyi h kell hozzá átalakító, akkor hajrá.
Apple notebooknál én egyiknek sem éreztem soha szükségét, végül is egy mobil eszközről beszélünk.
Otthon desktop gépem van...Ez igaz a consumer nyomtatókra, a rendes irodaiakra azonban nem
Consumer nyomtatókat pont nem ismerem, a cégnél irodai HP lézerek vannak és gond nélkül együttműködnek.
adapterrel, a gyári apple pl csak 100mbpses
Ühümm...
nem használnak céges környezetben wifit, csak ha muszáj.
Erről a cégek valószínű elfelejtettek téged értesíteni
Van bejárásom jó pár nagyobb céghez és Wifi mindenhol volt (nyomtatni is tudtam pár helyen, mert szükség volt rá, úgyhogy hidd el, tapasztalatból tudom, hogy ez nem olyan lehetetlen küldetés).
Ez meg a tipikus maces önáltatás, nem azért terjedt el, mert az imacben megjelent,
Gondolom az akkoriban megjelent szinte összes USB-s periféria nem ezért majmolta az iMac áttetsző műanyag design-ját
(Nekem konkrétan nagyon nem tetszett az a kinézet és utáltam, hogy szinte mindenki azt akarta majmolni.)De ha nem lépik meg, akkor is elterjedt volna, csak lassabban.
Ezt természetesen senki nem vitatja.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Parallaxis #101 üzenetére
Csak halkan súgom meg, h már az új macbook idejétől van usb3 laptopokon, annyi különbséggel, h 2 tb3/usb3.1 mellé tesznek 2 usb a-t is 15ös méretben átlagban. Legacy portokra meg még jóidejig szükség lesz, de ha te szívesen lecseréled az usbs egered, billed, meg kismillió perifériádat, ahol az usb-c-s sebességnek semmi előnye, csak annyi h kell hozzá átalakító, akkor hajrá.
"Bármelyik Windows-os hálózati nyomtatót két kattintással elérem és gond nélkül használom." Ez igaz a consumer nyomtatókra, a rendes irodaiakra azonban nem, s ugyan inkább a gyártó hibája, de soknak kegyetlen szar a drivere macre, s befagy folyamat.
(#106) Parallaxis
"- mindegyik Mac gépen megoldható a normál ethernet csatlakozás"
ja, adapterrel, a gyári apple pl csak 100mbpses... pcs adapterek felét meg fel sem ismeri
"- a notebookokat céges környezetben sem feltétlen szokták ethernetről használni és szeparált hálózatról sem nagy ördöngösség elérni a nyomtatókat, ha az úgy van beállítva."
ja, csak úgy nem érik el a belső hálót, eleve kevésbé biztonságos, lassabb stb. nem használnak céges környezetben wifit, csak ha muszáj."Egyébként segítek: az USB áttörését az iMac hozta el 1998-ban, igen, valóban 1 évvel annak bevezetése után. Mert addig bár jó pár alaplapra rákerült, de a periféria gyártók nagyjából magasról tettek rá, nem nagyon volt mire használni."
Ez meg a tipikus maces önáltatás, nem azért terjedt el, mert az imacben megjelent, hanem azért, mert minden új adapternek kell felfutási idő, míg elterjedt lesz. Nyilván ebben az imac is segített, gyorsította, ezt nehéz vitatni. De ha nem lépik meg, akkor is elterjedt volna, csak lassabban. -
bambano
titán
válasz
buvartacsko #103 üzenetére
"Azt ugye tudod, hogy a MacBook elott is voltak laptopjai az Applenek?": rendben, egyezzünk meg döntetlenben. A Lombardban volt először usb, 1999-ben.
A windowsban meg 1997-ben volt először usb támogatás.
tehát továbbra sem az alma találta fel az usb-t, hanem a wintel.
"Elég kellemetlen cikis helyzet h meg azt sem olvasod el amit belinkelsz.": nem cikisebb, mint megmondani látatlanban, hogy én mit tapasztaltam.
-
Parallaxis
addikt
súgok: ha nincs a mekedben drótos ethernet, akkor kénytelen vagy wifin nyomtatni. ha pedig nem vagy teljesen megőrülve, akkor a wifis hálózatod szeparált a céges belső hálózattól,
- mindegyik Mac gépen megoldható a normál ethernet csatlakozás
- a notebookokat céges környezetben sem feltétlen szokták ethernetről használni és szeparált hálózatról sem nagy ördöngösség elérni a nyomtatókat, ha az úgy van beállítva.és tényleg, az apple feltalálta az usb-t, hiszen ők kezdték el használni, 1997-től a notebookjaikban, nem a wintel világ... oh wait, a macbookot csak 2006-tól gyártják...
Elég sok érdekességet írsz, de ugye nem gond, ha ezeken picit mosolygok.
Egyébként segítek: az USB áttörését az iMac hozta el 1998-ban, igen, valóban 1 évvel annak bevezetése után. Mert addig bár jó pár alaplapra rákerült, de a periféria gyártók nagyjából magasról tettek rá, nem nagyon volt mire használni.
ez tény, így, most, hogy egyetlen csatlakozó fölött dönthetsz, igazi király vagy, aki cipelhet egy kistáskát az mbp kábeleknek.
Erre volt analógia az USB bevezetése is.. Ott is cipelhettél kábeleket, meg átalakítókat, aztán hirtelen már mindenki azt támogatta csak.
Tudod, elsőnek nehéz lenni, de néha megéri -
Parallaxis
addikt
A macOS-nek pontosan ugyanannyi köze van a Unixhoz, mint a Linuxoknak. Esetleg csak Unix-szerűnek lehet nevezni .
Az OSX a 10.5-ös változattól minősített UNIX rendszer.
Amúgy viszont hivatalosan azt lehet UNIX-nak nevezni, ami után a gyártó kifizeti az OpenGroupnak a regisztárciós díjat a UNIX03 trademark használatért cserébe
Pontosan. [link]
Az egész iparág kiállt az USB mellett teljes melszélességgel.
Ja, kiállt és pár évig a kutya nem használta, aztán az Apple kijött az iMac-el és hirtelen a csapból is USB-s perifériák kezdtek folyni. (Gagyi iMac utánzat burkolattal főleg.)
olyan természetes és magátől értődő lépéseket , amit a kompetitív windows piacon versenyző gyártók esetleg csak később engedhetnek meg maguknak, még nem teszi őket forradalmárrá.
Érdekes, miután ők meglépnek valamit, hirtelen már a Windows piac is képes lesz rá nagy hirtelen
-
0P1
aktív tag
válasz
"Az OSX/MacOS Unix rendszer (BSD alapokkal), nulla köze van a Linux-hoz."
A macOS-nek pontosan ugyanannyi köze van a Unixhoz, mint a Linuxoknak. Esetleg csak Unix-szerűnek lehet nevezni . Amúgy viszont hivatalosan azt lehet UNIX-nak nevezni, ami után a gyártó kifizeti az OpenGroupnak a regisztárciós díjat a UNIX03 trademark használatért cserébe. Igen az Apple általában milyen macOS verziót regisztráltatni szokta, de több Linux disztribútor is , így azokat is hívjatjuk UNIX-nak,.
"Ez igaz, anno elhagyták a soros és nyomtató portot és bevezették az USB-t, mindenki kiröhögte őket, aztán a teljes ipar ment utánuk."
Hát én semmilyen kiröhögésre nem emlékszem. Az egész iparág kiállt az USB mellett teljes melszélességgel. AZ USB groupot a Compaq, a DEC, az intel, a Microsoft, az IBM, a Nortel és a NEC alapította. A legfőbb támogató a MS volt. Az Apple csak annyiban volt esetleg első, hogy ha jól emlékszem, az első iMac volt az első olyan PC, amiből a "legacy" port mentes volt, a PC-s alaplapgyártók eleinte párhuzamosan támogatták a hagyományos portokat és az USB-t is párhuzamosan,
"Elhagyták a floppy-t, majd a Wintel világ szintén. Elhagyták az optikai meghajtókat, a fanyalgók egyből temetni kezdték őket, aztán a PC-kből is hogy, hogy nem eltűnt."
Na ez már kezd vicces lenne. A kenyérpirítót nem az Apple találta fél véletlenül?
Az, hogy speciális helyzetéből fakadóan (egy kézben van a hardver és a szoftver, nem kell versenyeznie a platformon más gyártóval) néha esetleg hamarabb megléphet
olyan természetes és magátől értődő lépéseket , amit a kompetitív windows piacon versenyző gyártók esetleg csak később engedhetnek meg maguknak, még nem teszi őket forradalmárrá.
Én világ életemben magam állítottam össze a PC-ket, és az Applenél jó pár évvel hamarabb számúztem a gépemből a floppyt is és az optikai meghajtót is. (Floppy talán sose volt a gépemben, legalábbis nem nagyon emlékszem rá. Esetleg a legelső PC-mben volt talán a 90es évek elején. ) Optikai meghajtót sem láttam legalább 10 éve. -
bambano
titán
válasz
ugye ugye... "ui: nem szeretnék vitát olyanokkal, akik nem teljes egészében olvasták és értelmezték ezt a hsz-t." és "ha ezt nem olyan környezetbe rakod, amit az alma elképzelt, akkor lábonlőtted magad"
miért olyan nehéz értelmezni egy hozzászólást akkor is, ha külön felhívom rá a figyelmet?
súgok: ha nincs a mekedben drótos ethernet, akkor kénytelen vagy wifin nyomtatni. ha pedig nem vagy teljesen megőrülve, akkor a wifis hálózatod szeparált a céges belső hálózattól, ismert biztonsági problémák miatt. ha pedig rendesen szeparáltad a két hálózatot, akkor a bonzsúr nem megy át, és akkor lőttek az egyszerű klikkelgetésnek. akkor rendes feketeöves műsorszám következik, amit a csillagok háborúja egyik szereplőjével lehet könnyen azonosítani (vagy egy barkácsáruház-lánccal).
"Innentől érdektelen amit írsz, mert fogalmad sincs miről van szó.": persze, nyilván fogalmam sincs róla, miután hónapokig tekergették az idegrendszerem azzal az egy mekkel... legalább ne akarnád megmondani, hogy milyen személyes tapasztalataim voltak.
és tényleg, az apple feltalálta az usb-t, hiszen ők kezdték el használni, 1997-től a notebookjaikban, nem a wintel világ... oh wait, a macbookot csak 2006-tól gyártják...
"végre elég egyetlen csatlakozó és én döntöm majd el, mit dugok rá és milyen sorrendben": ez tény, így, most, hogy egyetlen csatlakozó fölött dönthetsz, igazi király vagy, aki cipelhet egy kistáskát az mbp kábeleknek... risitas on mbp
-
Parallaxis
addikt
a lomját integrálni a hálózatba rémálom volt. nem tudtam megoldani, hogy lehessen nyomtatni a gépről, stb.
Bármelyik Windows-os hálózati nyomtatót két kattintással elérem és gond nélkül használom.
totálisan infantilis grafikus kezelőfelülete van, ami alatt kiherélt linuxos cuccok futnak.
Innentől érdektelen amit írsz, mert fogalmad sincs miről van szó.
Csak segítségképpen: Az OSX/MacOS Unix rendszer (BSD alapokkal), nulla köze van a Linux-hoz.
ráadásul az alma felfedezte azt a lehúzási modellt (eredetileg: üzleti modell), hogy az elvakult alma fanok azért is hajlandók többet fizetni, amikor kiszednek valamit (valami szolgáltatást) a gépből.
Ez igaz, anno elhagyták a soros és nyomtató portot és bevezették az USB-t, mindenki kiröhögte őket, aztán a teljes ipar ment utánuk. Elhagyták a floppy-t, majd a Wintel világ szintén. Elhagyták az optikai meghajtókat, a fanyalgók egyből temetni kezdték őket, aztán a PC-kből is hogy, hogy nem eltűnt.
Most is fanyalognak az emberek, de én előre örülök, hogy végre elég egyetlen csatlakozó és én döntöm majd el, mit dugok rá és milyen sorrendben.
Nem kell nagy jóstehetség, hogy fél éven belül a Windows-os gépeknél is ez lesz az alap.ehhez képest egy xp home-on a nyomtatás annyi, hogy lpd szerver, ip cím, nyomtatási sor neve, oszt csókolom.
Helyi nyomtatásnál nálam annyi, hogy rádugom a nyomtatót és működik.
Hálózati nyomtatónál meg kiválasztom a Windows-os hálózatot, a nyomtatót és megy.Gond csak akkor van, ha nagyon régi a nyomtató és nincs driver, de ez mondjuk Windows 10-nél nagyobb gond, mert jó pár régebbi nyomtatóhoz hamarabb találok OSX-es drivert, mint Win 10-est.
-
mekker
őstag
Mobil környezetben bevált, különben nem használná szinte minden gyártó (beleértve az Intel is). Sőt, manapság PC-n sem használ senki sem két szálas processzorokat, bármennyire is úgy érzed, hogy nem vált be.
Lehet, hogy az Apple két szálas procija kiváló benchmarkozni, ettől független még nem biztos, hogy átlagos felhasználás során takarékosabb ez a felépítés.
Az említett 10 magos processzor is úgy működik, hogy könnyű használat során gyengébb a53 magokat használ, ha pedig benchmark/játék a cél, akkor átkapcsol két erős magra.De nem csak a fogyasztásba szól bele, valószínűleg drágább ugyanazt megvalósítani kevesebb maggal (pl. rosszabb kihozatali arány, nagyobb tervezési költség). De ezek igazából már 10 éve lefutott körök. Jobb lenne sok teljesítményigényes alkalmazásnál kevesebb mag magas órajelekkel és több tranzisztorral, de szemmel láthatóan több dolog köti a gyártókat, így jelenleg maximum high-endben választják ezt az opciót.
-
Misi1979
őstag
válasz
Parallaxis #96 üzenetére
A nyomtatásra visszatérve, én eddig bárhol voltam, mindig sikerült kinyomtatni a gépemről, amit akartam. Legutóbbi ilyen élményem (nem most volt, kb tavaly év közepén), hogy X cégnél szóltak az informatikusoknak, hogy hogy tudunk legegyszerűbben guestként nyomtatni.
Odaadták a telefont, informatikus szólt, hogy két lehetőség van: vagy hozzáadom a nyomtatójukat, amely látszik a guest hálózat alól is (valami epson workforce), vagy elküldöm a doksit mailben arra a printerre (xxx@yyy.hu). Úgy voltam vele, hogy fene fog állítgatni, telepítgetni, ám az infomókus tökre képben volt osx-el kapcsolatban is, mikor mondtam, hogy mac-ről vagyok - kb beállítások-nyomtatók-hozzáadás-oké, ez volt a teendő.
Több ilyen sztori nem is rémlik, ez is csak azért maradt meg a fejemben, mert a "nehezebbik" utat választottam (a kb 4 kattintásos telepítést) ahelyett, hogy mailben küldtem volna a printerre.
-
bambano
titán
válasz
Parallaxis #97 üzenetére
volt egy időszak, amikor az egyik cégben, akikkel kapcsolatban vagyok, dolgozott egy mac-es ember.
a lomját integrálni a hálózatba rémálom volt. nem tudtam megoldani, hogy lehessen nyomtatni a gépről, stb.
a problémák akkor oldódtak meg, mikor felmondott és kikerült a gépe a hálózatból.totálisan infantilis grafikus kezelőfelülete van, ami alatt kiherélt linuxos cuccok futnak. konkrétan a nyomtatási alrendszere a cups. ha ezt nem olyan környezetbe rakod, amit az alma elképzelt, akkor lábonlőtted magad, de nyomtatni nem fogsz.
úgyhogy hajlandó vagyok elhinni, hogy egyedi géppel vagy tisztán maces hálózatban nincs sok gond (nem, csak nincs türelmem vitázni róla
), de nagyvállalati környezetben csak röhögök, mikor azt mondják, hogy a mac milyen jó.
ráadásul az alma felfedezte azt a lehúzási modellt (eredetileg: üzleti modell), hogy az elvakult alma fanok azért is hajlandók többet fizetni, amikor kiszednek valamit (valami szolgáltatást) a gépből. rotfl. hogy az mbp-n nincs ethernet, meg újabban sd kártya olvasó se, de legalább újabban vehetsz hozzá hetven tonna adaptert, az gigamegarotlf. nem csak én mondom, az apple fő magyarországi szócsöve, az appleblog is.
ezen a helyzeten már csak olyan kicsit tud rontani az a plusz 3-4% fogyasztás, ami az arm segédproci hiánya miatt keletkezik, hogy az említésre se méltó.
ehhez képest egy xp home-on a nyomtatás annyi, hogy lpd szerver, ip cím, nyomtatási sor neve, oszt csókolom.
ui: nem szeretnék vitát olyanokkal, akik nem teljes egészében olvasták és értelmezték ezt a hsz-t.
-
Parallaxis
addikt
válasz
#06658560 #90 üzenetére
Nem szívok Windows mellett sem. Aki hülye az IT-hez, az szokta ezt mantrázni leginkább, hogy szívni lehet csak a Winnel.
Gondolom az IBM-nél is csak hülyék dolgoznak, akik nem értenek az IT-hez, mert pont ők azok akik kiszámolták, hogy a vas nagyjából azonos árban van, ha márkás gépeket vesznek, de a fenntartási költség a töredéke egy Apple alapú rendszernek, mint a Windows-osnak, mert lényegesen kevesebb a rendszergazdai feladat egy OSX-es rendszernél. Jóval könnyebb és olcsóbb menedzselni egy ilyen hálózatot.
Nálunk is van pár Mac a cégnél, de a rendszergazda azt se tudja, hogy mi van velük, mert a vásárlás és beüzemelés óta nem hívták OSX-es kérdésekkel, ellenben a Windows-os gépekkel napi szintűek a problémák.
---
Ennyit ér a bivalyerős Windows-os PC egy MacBook Pro-val szemben, ha nem játékról van szó.
Ez szól azoknak is, akik szerint az új MBP nem nevezhető Pro eszköznek.
-
Misi1979
őstag
Én úgy tudom, az IBM-nél, ami -mondjuk ki- egy gagyi kis sufnicég, a dolgozók nagy többsége apple-termékeket használ (laptop, mobiltelefon). Mondjuk valszeg ha nagyobb cég lennének, lehet átgondolnák a dolgot..
-
Madwe
nagyúr
"Vállalati célra az OSX egyszerűen alkalmatlan, de ez az Apple is tudja, nem is oda szánják. Esetleg nagyon kis vállalatoknak jó lehet, ahol maximum prezentációkra, netezésre és levelezésre használják a számítógépeket ...."
Ez így igaz, de oda elég egy 200ezres lapos is, nem kell 800ezres erre a feladatra, szvsz... főleg ha kicsi a cég
ok, ha fontos a külső, akkor zenbook 300kért vagy esetleg xps13 500kért, ami mégiscsak használhatóbb, olcsóbb s szvsz szebb is
-
0P1
aktív tag
"Macrókat nem lehet futtatni."
Mondjuk az engem annyira nem érdekel, mert ma már csak dinoszauruszok használnak VBA makrókat
.
Ami viszont bosszantó, hogy a mai nagyvállalati featur-ös is hiányoznak, nincs Get & Transform (leánykori nevén Power Query ), nincs Data Model (PowerPivot), nincs Power BI, se Power View , nincs VSTO,
ERP add-inek, is hiányoznak, OLAP kockák, és még lehetne sorolni a hiányosságokat. Még az olyan régi vállalati feature-ök is hiányoznak, mint a Microsoft Query , OLE DB"Cégbe bűn os xet használni. "
Vállalati célra az OSX egyszerűen alkalmatlan, de ez az Apple is tudja, nem is oda szánják. Esetleg nagyon kis vállalatoknak jó lehet, ahol maximum prezentációkra, netezésre és levelezésre használják a számítógépeket ....
-
0P1
aktív tag
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
"A cégnek elég nagy és fejlett gépparkja van és biza nem 1-2 perc a frissítés Win 10 alatt sem, az anniversary update meg a főnököm i7-es, SSD-s HP-jén majdnem 1,5 óra volt."
Elég hulladék vagy selejtes SSD és/vagy i7 lehet az.
Nekem kb 10 perc szokott lenni egy-egy build frissítés (i7-6770 HQ, 16 GB RAM, 950 Pro NVMe), de utóbbi időben inkább 6-7 perc.
Anniversary update-re már nem nagyon emlékszem, de az biztos, hogy nem volt több az sem 20 percnél.
"Nem hiszek semmit, de ha néha át kell ülnöm egy Windows-os gép elé, akkor úgy érzem, hogy legalább 10 évet időutaztam visszafele. Nehézkes, ostoba és lassú még a legerősebb vassal is."
Érdekes, én pontosan ugyanezt érzem, amikor a Windowsos gép után ülök át az OSX elé ...
-
Madwe
nagyúr
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Na mert céges környezetben az osx olyan jó, nem? smb bugos már évek óta, afp lassú szar, s fixen amúgy se lehet hálózati meghajtót felvenni. Félmillió feletti Konica Minolta nyomtatódriverek macre olyan szarok, h van h egy nyomtatás úgy beakasztja h hardresetelni kell a nyomtatókat (3 tipus is van, s minden drivert végigpróbáltunk már) így szívnak addig winesek is.
Office eleve fura, wordbe lementett doksik azon a gépen jónak tűnnek, rendes gépen nincsenek benne space-ek pl. Macrókat nem lehet futtatni. Cégbe bűn os xet használni. Nyilván egy grafikus, filmes vagy fotós cég más eset, de azért nem az a jellemzőbb. Rendes irodai munkára alkalmatlan, körülményesebb, rosszabb.
Mellesleg megintcsak irodai gépek esetén munka végeztével frissít a gép, így ott nem probléma. Ha laptop s hazaviszi, este majd update-el egyet. S anniversary update nálunk se tartott, egy gépen se 30pnél tovább. -
törölt tag
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Nekem HDD-s gépem van, az update soha nem volt még fél órás se. Valamint este kikapcsolom a gépet, majd ha végzett leáll. Nem kell mellette ülnöm.
Nem szívok Windows mellett sem. Aki hülye az IT-hez, az szokta ezt mantrázni leginkább, hogy szívni lehet csak a Winnel.
-
Tin
veterán
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Mindig szerettem olvasni a Windows-os esti meséket. A cégnek elég nagy és fejlett gépparkja van és biza nem 1-2 perc a frissítés Win 10 alatt sem, az anniversary update meg a főnököm i7-es, SSD-s HP-jén majdnem 1,5 óra volt.
értem. esetleg nem az unokahúgod ex-pasijának a szomszédja mesélte? nekem ennyi volt. két laptopon és egy asztali gépen is. szar a főnököd gépe, erről én nem tehetek.Nem hiszek semmit, de ha néha át kell ülnöm egy Windows-os gép elé, akkor úgy érzem, hogy legalább 10 évet időutaztam visszafele. Nehézkes, ostoba és lassú még a legerősebb vassal is.
ez a te véleményed, sok más ember véleménye meg más. ne tartsunk már ott, hogy az osx jobb, mint a windows, mert az idők végezetéig vitatkozhatnánk. nem ez volt a téma, ne rángass be újabb és újabb témákat csak azért, hogy igazad lehessen.Az ARM csak egy megoldás, hogy még jobb legyen egy már meglévő funkció.
de erről szólt a cikk ember!! erről beszélt mindenki rajtatok, almásokon kívül...Semmi gond, aki szívni akar, az használjon csak Windows-t nyugodtan, engem ez nem izgat különösebben.
erre meg nehéz bármit is mondani. -
Parallaxis
addikt
5 éve csak ssd-s gépet használok, a világon semmi gond nincs ezekkel. a frissítések 1-2 percek, van, amikor a negyede sem, talán az anniversary update volt 15 perc a gyengébbik laptopon, de nem több.
Mindig szerettem olvasni a Windows-os esti meséket.
A cégnek elég nagy és fejlett gépparkja van és biza nem 1-2 perc a frissítés Win 10 alatt sem, az anniversary update meg a főnököm i7-es, SSD-s HP-jén majdnem 1,5 óra volt.
nézd, ha a "just works" egyház annyira hívővé tesz, hogy azt hiszed, hogy az mindennek a csúcsa, engem aztán nem zavar. ez egy nyitott technikai fórum
Nem hiszek semmit, de ha néha át kell ülnöm egy Windows-os gép elé, akkor úgy érzem, hogy legalább 10 évet időutaztam visszafele. Nehézkes, ostoba és lassú még a legerősebb vassal is.
itt az arm processzor szükségességéről és ésszerűségéről volt szó, nem pedig a "power nap" funkció létjogosultságáról
Az ARM csak egy megoldás, hogy még jobb legyen egy már meglévő funkció.
a "just works" annyira alád rak mindent, látom gondolkozni ezen már nem is kell, keresel valami mást, amivel promózhatod az almás logót.
Semmi gond, aki szívni akar, az használjon csak Windows-t nyugodtan, engem ez nem izgat különösebben.
-
Tin
veterán
válasz
Parallaxis #86 üzenetére
Meglepő, hisz a Windows legidegesítőbb dolga ami mindenkit bosszant.
sosem állítottam be a windows-t automatikus telepítésre, szólt ha letöltötte, és kézzel ráengedtem a megfelelő pillanatban. 10+ évvel ezelőtt talán előfordult néhányszor, hogy véletlenül úgy shutdown-oltam a gépet, hogy elindult a telepítés, és várnom kellett 10 percet, de földhöz vágni akkor sem akartam.Hát igen, ez egy Windows-os gépnél valós probléma, MacOS-nél nem.
probléma? nem érzem annak. ha macem lenne, akkor is kikapcsolnám, mert minek menjen.Aha, mesélj még.. Egy komolyabb Windows frissítés néha 30-40 perc is lehet, főleg, ha nem SSD-n van a rendszer. (De újratelepítésnél, mikor minden frissítést újratelepít, akkor 2-3 órát is eltart jó pár újraindulással fűszerezve.)
emberem. te most egy macbook pro-t hasonlítasz egy 40 ezer forintos celeronos laptophoz? láttál már mai modern windowst? 5 éve csak ssd-s gépet használok, a világon semmi gond nincs ezekkel. a frissítések 1-2 percek, van, amikor a negyede sem, talán az anniversary update volt 15 perc a gyengébbik laptopon, de nem több.Ezért nem használok én már Windowst egy ideje, mert ezen problémákkal nem kell foglalkoznom, működik és kész.
tudom, sokan vannak így. de erről a "just works"-ről nekem más a véleményem, és a személyes tapasztalatom. igaz, nem osx-el, hanem ios-el.A lényeget nem érti itt a Windows-os kompánia... A funkció már évek óta működik és teszi a dolgát, ahogy kell. Az újdonság annyi, hogy még energiatakarékosabb lesz.
és még drágább az új macbook.... értem énPersze, hogy nem erről beszéltek, hisz azt sem tudjátok miről van szó, mert az általatok használt eszközökben még hasonló funkció sincs.
nézd, ha a "just works" egyház annyira hívővé tesz, hogy azt hiszed, hogy az mindennek a csúcsa, engem aztán nem zavar. ez egy nyitott technikai fórum, vélemények ütköztetésére való, itt az arm processzor szükségességéről és ésszerűségéről volt szó, nem pedig a "power nap" funkció létjogosultságáról. mivel a "just works" annyira alád rak mindent, látom gondolkozni ezen már nem is kell, keresel valami mást, amivel promózhatod az almás logót. -
Parallaxis
addikt
nem emlékszem ilyenre.
Meglepő, hisz a Windows legidegesítőbb dolga ami mindenkit bosszant.
Jobban szeretem én magam kontrollálni, hogy mit csinál a gépem, és inkább csak ne zabálja le az aksit a háttérben, hogy aztán másnap meglepődjek.
Hát igen, ez egy Windows-os gépnél valós probléma, MacOS-nél nem.
nálad mennyi ideig tart a frissítés? merthogy nálam 1-2 perc, de néha akár 5 is van.
Aha, mesélj még..
Egy komolyabb Windows frissítés néha 30-40 perc is lehet, főleg, ha nem SSD-n van a rendszer.
(De újratelepítésnél, mikor minden frissítést újratelepít, akkor 2-3 órát is eltart jó pár újraindulással fűszerezve.)igen, ezért szoktam kikapcsolni a gépet. amikor nincs kontroll alatt, ne akarjon működni.
Ezért nem használok én már Windowst egy ideje, mert ezen problémákkal nem kell foglalkoznom, működik és kész.
főleg, mivel 1-2 év múlva, ha lesz termék
A lényeget nem érti itt a Windows-os kompánia... A funkció már évek óta működik és teszi a dolgát, ahogy kell. Az újdonság annyi, hogy még energiatakarékosabb lesz.
de a cikk nem erről szólt, és mi sem erről beszéltünk.
Persze, hogy nem erről beszéltek, hisz azt sem tudjátok miről van szó, mert az általatok használt eszközökben még hasonló funkció sincs.
-
Tin
veterán
válasz
buvartacsko #84 üzenetére
ezt érvként felhozni pontosan annyira korrekt, mint az előző hsz-em kiragadott részére válaszolni.
főleg, mivel 1-2 év múlva, ha lesz termék, és ha fel lesz árazva, erre a beszélgetésre már nem fog emlékezni senki. te meg most azt gondolod, hogy ettől bármiben is igazad lett.
elhangzott a véleményem, többekkel megbeszéltük a dolgot pro és kontra, a te hozzászólásaid pedig nem az arm segédprocesszor témáról szóltak (1 rövid kivétellel), hanem arról, hogy másoknak elmondd, hogy mennyire jó a time machine.
de a cikk nem erről szólt, és mi sem erről beszéltünk.
-
Tin
veterán
válasz
buvartacsko #82 üzenetére
egyrészt az egy válasz volt valamire, másrészt külön szeretem, amikor kiragadnak a hsz-ből egy részt, és nekiállnak érvelni ellene. ha hallasz egy beszélgetést, odamész, kiveszed akkor kiveszed a középső mondatát, és mindegy, mit mondott előtte, nekiállsz meggyőzni arról, hogy az ott nem igaz?
de nem vagyok almás, az egy más gondolkodás, más szempontokkal.
számomra az egész egy előzetes magyarázat arra, miért lesz $200-al drágább a következő generáció.ez a része vonatkozott a hozzászólásnak rád. de ha visszaolvasol, leírtam, hogy életszerű lehet almás körökben az a módszer, hogy lecsukott géppel akarnak feladatokat végrehajtani, és még az sem zavar, ha a felhőbe tolják a képeiket, azonnal szinkronizálni akarnak a soha ki nem kapcsolt gépükre, mert ha hazaérnek, nem bekapcsolják a gépet, hogy leszinkronizáljon, és közben mondjuk kezet mosnak, hanem ha leülnek, akkor azonnal kell az anyag. hát, legyen, feljebb is írtam: más gondolkodás, más szempontok.
szerintem attól még baromság ezért még egy proci, meg egy kövérebb árcédula.
-
buvartacsko
addikt
sokkal egyszerűbb megoldás: shudown after backup and cloud synchronization - aztán rádugod a töltőre, lecsukod a géped, elvégzi a feladatait, és kikapcsol
miért akartok egy már évek óta bevált és működő funkciót megváltoztatni, vagy hülyeségnek beállítani?
nem, nem fagy le reggelre a gép, nem melegszik túl a táskában, csak simán működik, ennyi.
és nem lenne egyszerűbb az itt leírt, mert pont az a lényege hogy lecsukom, sleepel, ameddig nem vagyok itthon néha felkel és az addig lőtt fényképeket videókat már synceli is, így mire hazaérek, már minden itt vár a gépen.
ha lecsukom és akkor szinkronizál akkor mire legközelebb ide ülök elé, akkor nem várnak majd itt a frissen készült képek és videót, érthető?
-
Tin
veterán
válasz
Parallaxis #80 üzenetére
Mert ugye, ha töltőn van a géped, akkor nem fogyaszt áramot...
dehogynem, de akkor nem mindegy, hogy a core i7 pörög alapjáraton, vagy az arm proci?Te még nem akartál földhöz vágni egy ostoba Windows-os szart se, ami éppen akkor nyomja a képedbe, hogy ne kapcsold ki, mert éppen frissít, amikor éppen KI AKAROD KAPCSOLNI?
nem emlékszem ilyenre. jelzi, ha frissíteni akar, és általában kikapcsoláskor rányomok, és frissít. gondolkozom, de nem emlékszem, mikor okozott ez problémát.Mennyivel elegánsabb lenne, ha ezt a háttérben elvégezné, amikor te nem használod a gépet?
jobban szeretem én magam kontrollálni, hogy mit csinál a gépem, és inkább csak ne zabálja le az aksit a háttérben, hogy aztán másnap meglepődjek.Nem egyszerűbb és ez jóval több energiát és akár a te idődet is pazarolja.
nálad mennyi ideig tart a frissítés? merthogy nálam 1-2 perc, de néha akár 5 is van.(No meg jó pár Windows-os notesz nem is szíveli, ha lecsukva működik, mert a hűtése nem igazán van értelmesen megoldva.)
igen, ezért szoktam kikapcsolni a gépet. amikor nincs kontroll alatt, ne akarjon működni. -
Parallaxis
addikt
csak ha ez akkor történik, amikor nem használod a gépet (egy hosszú nap után), akkor én úgyis töltőn tartanám, tehát a dolog nálam ezen meg is bukott.
Mert ugye, ha töltőn van a géped, akkor nem fogyaszt áramot...
ha belegondolok, hogy mi értelme egy kvázi soha ki nem kapcsolt gépnek, ami eközben a hálózaton lóg és kommunikál, a fent írtakon kívül nem sok értelmét látom
Te még nem akartál földhöz vágni egy ostoba Windows-os szart se, ami éppen akkor nyomja a képedbe, hogy ne kapcsold ki, mert éppen frissít, amikor éppen KI AKAROD KAPCSOLNI?
Mennyivel elegánsabb lenne, ha ezt a háttérben elvégezné, amikor te nem használod a gépet?sokkal egyszerűbb megoldás: shudown after backup and cloud synchronization - aztán rádugod a töltőre, lecsukod a géped, elvégzi a feladatait, és kikapcsol.
Nem egyszerűbb és ez jóval több energiát és akár a te idődet is pazarolja.
(No meg jó pár Windows-os notesz nem is szíveli, ha lecsukva működik, mert a hűtése nem igazán van értelmesen megoldva.) -
bambano
titán
válasz
noPublicFG #77 üzenetére
"Tehát a kérdésem még mindig helytálló: Két processzor hogyan fogyaszt kevesebbet, mint egy?": úgy, hogy nem egyszerre megy a két proci, viszont az arm-os prociknak az energiahatékonysága lényegesen jobb, mint az intelnek. ha olyan feladatot kell végrehajtani, ami kis teljesítményigényű, ezért egy armos mag is elboldogul vele, akkor felesleges bekapcsolni a nagy böszme intelt.
a hálózati szinkronizálás meg tipikusan ilyen: az idő zömében a proc vár a hálózat válaszára.
-
Tin
veterán
válasz
noPublicFG #77 üzenetére
itt feljebb pár mbp felhasználó elmondta, mire jó. én a többségét baromságnak tartom, de a backupot, vagy a nagyobb fájlok felhős szinkronizálását nem. csak ha ez akkor történik, amikor nem használod a gépet (egy hosszú nap után), akkor én úgyis töltőn tartanám, tehát a dolog nálam ezen meg is bukott.
a cikkből nekem az jött le, hogy a "power nap" funkció teljes egészében az arm procin menne, magyarul az hajtaná végre a taszkokat, és az lenne valami alig-fogyasztó üzemmódban, fogadva az üzeneteket, végrehajtva a háttérfeladatokat addig, amíg a gép kvázi "ki van kapcsolva".
gyakorlatilag az egész olyan, mint a telefonod, amikor nem használod. ha belegondolok, hogy mi értelme egy kvázi soha ki nem kapcsolt gépnek, ami eközben a hálózaton lóg és kommunikál, a fent írtakon kívül nem sok értelmét látom - és, hogy őszinte legyen, sem a backup, sem pedig a felhőszinkronizálás nem olyan hatalmas dolog nekem, ami miatt megérje bekapcsolva tartani a gépet.
sokkal egyszerűbb megoldás: shudown after backup and cloud synchronization - aztán rádugod a töltőre, lecsukod a géped, elvégzi a feladatait, és kikapcsol.
de nem vagyok almás, az egy más gondolkodás, más szempontokkal.
számomra az egész egy előzetes magyarázat arra, miért lesz $200-al drágább a következő generáció.
-
A cikkben leírják, hogy ezzel a technológiával javítanak az üzemidőn:
"Az említett feladatok dedikált processzorra való kihelyezésével lényegesen csökkenne a Power Nap funkciók futtatása közbeni energiaigény, ami végeredményben javítana az elérhető üzemidőn."
Tehát a kérdésem még mindig helytálló: Két processzor hogyan fogyaszt kevesebbet, mint egy?
Csak, hogy idézzelek: "Javaslom a cikk ujboli ertelmezeset." Neked is.
#51 Tin "nem értem, minek kell egy gyenge magot rakni egy erős gépbe azért, hogy napi(!!!) 7% helyett 3%-ot merüljön, miközben a gépet nem is használják."
Ugyanezt kérdeztem én is. Most már akkor is biztosan enni fogja az akkut, ha kikapcsoltam, de jó!
-
Tin
veterán
1. elfogadom, a backup szükségességében nem tudok és nem is akarok vitatkozni, nem is tettem feljebb sem, bár tudod, ha úgyis lerakod, rádugod tölteni, akkor meg minek az arm?
2. ez is trollkodás volt azért, windows-on sem érzem annyira, hogy gáz lenne, szól, majd valamikor újraindítom, és kész. lassú gépen sz.pás, de az mbp sem lassú gép
3. ez nyilván azaz alsó részéről beszéltem végig. hogy MINEK? arról beszélnek, hogy ő majd a macbookba is saját procit raknak, aztán előjönnek ezzel a hülyeséggel, ami tök egyértelműen arról szól, hogy levámoljanak még többet a userekről valami hülyeség címén. a konkrét akkus dolgot meg én is írtam feljebb, nem is értem, hogy egy melóra való erőgépet miért akarnak a végletekig kikönnyíteni? arra ott az air. abba persze nem kell arm proci, mert alig eszik úgy is. van 6500u-s ultrabookom, amire az nem elég, arra én már asztalit használnák, pedig van HQ-s procis laptopom is. de ezzel nem az MBP vagy a bika laptop létjogosultságát kérdőjelezem meg, hanem éppen azt, hogy minek egy HQ-s procit ultrabook kategóriában eladni, miért nem lehet belerakni a szükséges méretű akkut.
(#73) Misi1979: drágább lesz, ahogy mindegyik követő modell az, és a következőben ez lesz majd a "nagy" feature, ami miatt drágítanak. közben a 90% számára semmi előnye nem lesz.
(#75) strogov: minden szavaddal egyetértek. ilyen is ritkán van velem
-
strogov
senior tag
Olcsóbb biztosan nem.
Biztosan van olyan akinek ez hasznos funkció, de ... ezt intellel is megcsinálták eddig és nem égett le a ház. Tehát nem arról van szó, hogy kap egy eddig ismeretlen funkciót a nép, hanem arról, hogy intel helyett arm-mal oldják ezt meg.
Az apple indoklása alapján az ARM segédlet növelni fogja az akku időt. De ha szinkronizálsz akkor az SSD-nek a SATA-nak és minden bus-nak ugyanúgy égnie kell. Csak az intel cpu helyett az arm pörög. A teljes fogyasztásból hány százalék egy takarékon égő cpu? És egy intel cpu-val 8-10 óra üzemidejű gépnek mennyi pluszt jelent majd ha extrém mennyiségű szinkronnál 1 óráig arm pörög intel helyett? 8 helyett 8.5 órát mehet a gép ... megéri egy pro book-nál. Ráadásul ez a megoldás csak a napi 20GB-ot fotózó, mobilnettel szinkronizálóknak nyújt majd marginális akku idő többletet.Szerintem ha 2mm-rel növelnék az akku magasságát akkor valóban pro lehetne a gép. Ez így bohóckodás.
Aki nem fotóz el napi 20GB képet annak a teljes naptár és email szinkron gyorsabban lemegy minthogy megdörzsölné a szemét.
-
Madwe
nagyúr
1. Otthon van a timemachine szervered. Egész nap úton vagy s dolgozol. Mikor hazaérsz, még picit használod a gépet esetleg kinyitva, de inkább család, gyerekek. A géped csukott állapotban leszinkronizálja a biztonsági mentést inkrementálisan, mondjuk 20gb, azért az is eltart jó darabig! Annyit nincs is nyitva a géped, ergo ha nem lenne powernap, jósokszor kimaradna.
2. Frissítéseket automatikusan letölti s telepíti az os, nem kell neked ezzel vacakolnod. Win után fura lehet, h a frissítések 90% nem igényel rebootot, se semmilyen eula módosítás nem jár vele, de osxen kb észrevehetetlen, így viszont végképp.
3. Csak egy pillanatra nézed meg a géped notificationök miatt, nyersz 3mpet az életedben, ami jelenlegi pénzkereseteddel kb 1.000.000 forint. Ok, nyilván ez trollkodás voltA power napnek van valamennyi értelme, az h mégkevesebbett fogyasszon külön procivalm szerintem baromság. Főleg egy olyan apple esetében, aki csak azért tett 20% kisebb akkut a gépeibe, aminek fizikai helye ugyanúgy megvan, h könnyebb legyen. Ezek után miről is beszélünk?
De az apple üzleti döntései a kiérő Tim Cook érában egyébként is bicskanyitogatóak már számomra, nem véletlen hagytam őket ott 15 év után, de sebaj, pörög az iphone biznisz, ki tudja hol áll meg (remélem rohadt hamar s észbe kapnak, h ja amugy volt egyéb piacunk is, lehet azokkal is kéne kezdeni vmit, s nem elintézni annyival h nesze ittvan a gép, kisebb, könnyebb,gyengébb, kevesebb ideig bírja, de van rajta Smileybar! ja meg nagyobb rajta a profitunk, s eleve port sincs rajta, mert mi tudjuk a tutit, vegyél donglet még, nagy profittal. Smileydonglegyár lettek -
Tin
veterán
szerintem hasznos lehet a fenti, viszonylag kevés embert érintő _valós_ szkenárióban, de ezért felárat kérni faszság. nem tudom megérteni, hogy minek a pc-be egy arm proci "segédfeladatokra". miért nem építenek egy saját cpu-t, ami tud így működni, és a probléma meg van oldva.
nem látom azt a _valós_ piaci igényt, ami ezt indokolná, azon kívül, hogy valami plusz feature-t akarnak felárként eladni, és aztán annak a bugjaival tovább szivatni a felhasználókat. -
Misi1979
őstag
Pár kérdés:
Szerinted hasznos a power nap-funkció vagy sem, azaz a gép alvó állapotban frissíti/aktualizálja a levelezést/naptárakat/icloud tartalmakat (fotók, fájlok stb), biztonsági mentést végez?
Igen/nem
Ha az előző kérdésre igennel válaszoltál, következő kérdés: hasznos lehet-e az, hogy a fenti feature energiatakarékosabban tud megvalósulni - akkumulátorról használva a gépet?
Igen/nem
Ha szerinted az egész power nap-funkció fölösleges, el tudod képzelni azt a szcenáriót, hogy valaki számára hasznos lehet ez, illetve meg tudja könnyíteni az életét/munkáját?
Igen/nem
-
buvartacsko
addikt
nem, aksiról számít.
ad1) a funkció létezik évek óta és hasznos, de te ennek ellenére megkérdezőjeled a létjogosultságát.
ad2) ez az egész csak pletyka.
ad3) hidd el jobb érzés megnyitni mac-en úgy a photos appot, hogy már eleve ott van a tegnap lőtt 2-3GB kép/videó, mert az nem 2-3 másodperc mire betölt mint ahogy te fentebb ezt behaluztad.
ad4) lehet hogy első körben csak ennyi lenne ennek a segédprocesszornak a feladata, aztán bővülne a felhasználási köre. szerintem ezzel semmi gond, így halad előre a világ, de magyarázhatom ezt annak aki egy 12 éves mobiltelefonnal járkál.
(amivel nem lenne semmi gond, ha nem ítélnéd el az új dolgokat, vagy esetleg azokat amiknek te nem látod értelmét, de egyértelműen látszik hogy vannak akiknek ez hasznos, mondjuk pont azoknak akik ezt használják is veled ellentétben.)
remélem ez így már elég világos volt, és lassan megérted hogy mi a helyzet.
-
bambano
titán
válasz
buvartacsko #60 üzenetére
értem, tehát amikor este töltőn van a gép, akkor számít, hogy az intel procija megy a bejövő áramról vagy az arm. oh wait...
a többire nem reagálok, mert ha kitörlöm belőle a nagy erőlködéssel összehozott személyeskedést, nem marad semmit.
-
strogov
senior tag
A legerősebb (és valószínű energia takarékosságban is kiváló) ARM az Apple-é és jelenleg 2 magos. Még csak nem is 2+2, hanem 2db jól skálázható egység.
A fogyasztásnak nem sok köze van a magok számához, ahogy azt sem mondjuk, hogy a magasabb órajelű cpu mindig gyorsabb egy alacsonyabb órajelűnél.
A big.LITTLE megoldás javít az üzemidőn, de semmi nincs ingyen. Az a tranzisztor amit az alacsony fogyasztású magokra költesz hiányozni fog máshonnan pl. cache-ből. Az apple megoldása jelenleg egyértelműen a leghatékonyabb. Ez mondjuk teljesen meglepő egy cégtől amelyik házon belül tudhatja a szoftvert és a hardvert -
Ribi
nagyúr
Lehet, hogy amikor nagy teljesítmény kell akkor jobb sok kis magot használni, habár Intel pont az Y prociknál azt hirdette bőszen, hogy a pár másodpercig tartó boost mennyire jó fogyasztás szempontjából, mintsem alacsonyabb frekin több ideig tart ugyanazt elintézni és tulajdonképp többet eszik emiatt. De valahogy még mindig nem értem, hogy Intelnek ezt nem sikerül megdoldania ennyi évtized háttérrel, hogy ARM úgy veri tarkón, hogy csak lesnek.
-
buvartacsko
addikt
én már ki is találtam, úgy alkotsz véleményt valamiről, hogy nem is használtad még soha, és nem is ismered.
egy őskövület vagy aki minden újban csak a rosszat látja. maga a funkció neked lehet hogy új, mi már 1000 éve használjuk és szeretjük, de te most jössz és megmondod hogy baromság.
nem csipog lecsukott állapotban a gép, és nem is zenél, hanem szépen csendben lehúzza a mail frissítéseket, üzeneteket, csinál backupot Time Machinra, valamint amiket a világ másik végén fényképezek vagy videózok a telefonommal leszinkronizálja és mire hazaérek, már minden anyag ott van a laptopon / desktop gépen, nem kell várni fél másodpercet sem. csak simán ott vannak. de rossz is ez!
-
buvartacsko
addikt
meglepő is lett volna hogy ha elolvasod és megérted, vagy rá googlezol arra amiről fogalmad sincs, de értetlenkedsz itt ahogy mindig szoktál.
"azt nem értem, mi a fenének akarnám szinkronizálni a leveleimet, amikor letettem pihenni a gépet. ha meg akarom nézni, hogy van-e levelem, akkor kinyitom a gépet, tizedmásodpercek alatt lerántja a leveleket, oszt jónapot."
semmi gond, nem kell értened, mi mindenesetre használjuk a funkciót, így amikor este töltőn van a gép és alszik, gond nélkül synceli a dolgokat, így amikor feléleszted a gépet már eleve minden up to date.
ez kb egy 5-6 éve létező funkció a MacOS-ben, de vicces hogy te most kezded el megkérdőjelezni a létezésének értelmét.
itt most annyi történik, hogy mögé raknak egy ARM procit TALÁN, és ez végezné el a feladatot.
-
Tin
veterán
akkor sem győztél meg... kinyitja, és ott a levele. és a mekker sem a torrenttel. vagyis, feljebb írtam, ha egy teljes értékű "mobiltelefon" erősséget tudna a másik procija, pl. natív iOS alkalmazások futtatására, talán még lenne is érteme, bár akkor is a kijelző zabálná fel az energia nagy részét.
szóval, még minidg várom az ötleteket, mire lehet jó egy ilyen
azon kívül, hogy innovációnak tűnik, és extraként árulható macbook pro+ címkével
-
Misi1979
őstag
Tegyük fel, szombat este van, H. Árpád a neved és épp Ibizán küldöd arcodba a csíkokat egymás után egy szórakozóhelyen, mikor megcsörren a mobilod - 'VityaPRIVÁT' -villog a hívóazonosító. Egyből kijózanodsz (nem), amikor közli a főnököd telefonon, hogy már két napja áttoltak neked a freemailedre némi azonnal átnézendő közbeszerzéses cuccot, amire választ vár egy full ismeretlen grúz csávó, miniszterelnök vagy valami hasonló.
Hívásvárakoztatásra teszed a Vityát, hunyorogsz egy sort és próbálsz rájönni, hogy hol is vagy éppen és miért kameráznak feléd vadidegen arcok, feltápászkodsz, valahogy átküzdöd magad a ruhatárig. Kikéred a lúivuttyont, benne ott figyel a céges mekbúk, természetesen. Visszakúszol vele a vip-páhogy kobe-tőgybőr kanapéjára, a gépet felnyitod és miközben hunyorogva próbálsz rájönni arra, hogy miért nincs ingyen wifi egy ilyen vacak helyen, ahol pitiáner 200 euróért adják a Crystalt és még a Moët is 800 alatt van, tiszta ciki, dupla ennyiért is megvennék, ekkor észreveszed, hogy bizony már ott figyel az új mail a postafiókodban, Vitya szupertitkos citromailjéről küldve
Visszakapcsolod a hívást "ööhhmm aha ez jónak tűnik Főni, tudnak ez grúzok és kivételesen nem a herkájukra gondolok, már ha érted, mire célzok, haha". Kinyomod a telefont mert kicsit kezded viccesen érezni magad attól, hogy az üvegasztal, amin a mekbúkod hever, kísértetiesen hasonlít egy vitrinre és ettől kontrollálatlanul elkezd folyni a nyálad lefelé az arcodon.
-
mekker
őstag
Azonos teljesítményt több maggal takarékosabb kihozni, mint magasabb órajellel és komplexebb magokkal. "Valós" 12 magos ARM procik szerintem nincsenek consumer piacon, csupán big-little konstrukcióban.
Sőt, ezek a 10-12 magos Mediatek chipek ha jól tudom 2 helyett 3 "egységet" használnak, azaz van 3x4, vagy 2x4 + 1x2 egységük közös memóriával, viszont itt is csak 2 vagy 4 magot használ egy időben.Annak van létjogosultsága, hogy a többség 4+4 magban gondolkozik, az Apple meg erősebb 2-3 magos little.bigben, de alapvetően egy Androidos, mobilos, multitaskingolós környezetben jól bevált a recept, és merem állítani, hogy jobban is működik, mint a legacy kódhalmazt foltozó desktopon. Egy Chrome jól skálázódik, videólejátszáshoz úgyis van huzalozott hw gyorsítás, a játékok meg egyelőre el vannak 1-2 maggal és egy "bika" gpuval. Az os plusz a többi szolgáltatás pedig már könnyebben elosztja az erőforrásokat.
-
mekker
őstag
Nekem tetszenek a felsorolt funkciók, de akár az is jó lenne, ha torrent, playlist menne tartalékról. Ezekhez nem kell, hogy fusson a robosztus OS, meg az i5.
Egyébként mit zavar téged, hogy ki mire használná? Fel lett már sorolva több létező funkció, amik nem is marhaságok. Például biztonsági mentés. Ezek azoknak is kényelmesek lehetnek, akik munkára használják a gépet, de te is jól tudod, hogy nem mindenki 7/24 munkára veszi. Van, aki egyébként is hajlandó rászánni 5-600k-t egy ilyen gépre, nem értem honnan veszed, hogy ezt mindenki csak arra használja, hogy 12 órát igásló, aztán másnapig elő sem veszi.
-
strogov
senior tag
MS már utánozza. Ha nem shift+shutdown kombinációval kapcsolod ki a gépet (értsd sleep-ben is) akkor az alkalmas hardvert felébreszti a win és lefrissít. Remek volt amikor táskában hagytam estére a T440-et és reggelre meg ott volt bekapcsolva a login prompt-nál, mert nem tudta befejezni.
-
Tin
veterán
Misi most abból amit leírtam, tényleg ez jött le, hogy akkor dolgozzak mobilról? mennyire kell hülyének nézni a másikat, hogy ezt írd válasznak?
most én is válaszoljak hasonló stílusban? jó.
- lehet hálózatról engedélyezni? akkor minek az alacsony fogyasztású mag?
- biztonsági mentés, icloud szinkronizálás kikapcsolt állapotban? minek, nincs elég ideig bekapcsolva a gép, hogy a háttérben elvégezze?
- mesélj, milyen égetően fontos tartalmaid vannak, amik nem tudnak bekapcsolt állapotban leszinkronizálódni?
- esetleg az az érv, hogy mert drága a mobilnet, és így wifin lejönnek a cuccok? drága a mobilnet egy háromnegyedmilliós géphez?
- vagy esetleg valaki mb prót használ a mezőn a tehenek között, ahol nincs mobilnet, és az odavezető úton sem, de a pajtában még volt wifi, és ott akkor leszinkronizálódhattak az életbevágó tartalmak?
- 7% helyett 3% az életmentő? hol? a kávézóban? egy MacBook pró-val? amire ráadásul most panaszkodnak a felhasználók, hogy addig vékonyították, amíg már alig bírja akkuról?
- tök sok lehetőség? mégis mi? mi az, amit a munkavégzés idejében nem tud megcsinálni, és a telefonodon nem tudod megnézni, hogy aztán fél percen belül a gépedre is leszinkronizálódjon?egy olyan dolgot mondj, amire ez a szar tényleg jó. de úgy, hogy feltételezem, hogy aki megvesz egy háromnegyedmilliós erőgépet, az munkára akarja használni, és nem a kávézóban a 15 éves csitriknek villantani a latte mellett, hogy EMBÉPRÓ.
-
Misi1979
őstag
Dolgozz akkor Te mobilról
A power nap egy kényelmi funkció. Nem kötelező használni. Lehet hálózatról és/vagy akkumulátorról engedélyezni. Ha Te nem tudsz olyan helyzetet elképzelni, amikor hasznos lehet az, hogy minden fontos tartalmad leszinkronizálódik automatikusan az alvó laptopodra, amely a táskádban/asztalodon pihen, menetkészen, nem biztos, hogy másnak nem könnyíti meg az életét eme feature..
S az, hogy 7% helyett 3%-ot merül majd (ez persze hasraütés részedről), szerintem hasznos. Laptopnál ez a 4-5% simán jelenthet akár + fél óra akkukapacitást is. Arról nem is beszélve, hogy a power nap, mint funkció töksok lehetőséget rejt magában, jelenleg biztonsági mentést tud végezni (time machine), icloud tartalmakat tud szinkronizálni, meg persze levelek, naptárak stb., viszont a jövőben, ha még energiatakarékosabbá tudják tenni, új funkciókat is adhatnak hozzá..
-
Tin
veterán
fanok, áruljatok el valamit kérlek...
mire jó ez a "hibrid alvás", ha azokat a funkciókat kezeli le, amit a mobilod is?
2017-ben, de komolyan, a mobilról kb dolgozni lehet. nyilván kényelmetlen, de akkor meg ott a rendes laptop, a kis laptop, a nagy asztali gép, vagy amit akar az ember, mindegyik a neki megfelelő teljesítménnyel, akkuidővel, súllyal, és mindennel.
nem értem, minek kell egy gyenge magot rakni egy erős gépbe azért, hogy napi(!!!) 7% helyett 3%-ot merüljön, miközben a gépet nem is használják.
mobilnak van értelme, hiszen mobil. a háttérben, kikapcsolt képernyőnél ne zabálja le az akkut semmi, ott vannak a gyenge magok, kezelik, és amikor meg kell az erő, használja az erős magokat.
de egy laptopnak jellemzően mégis mikor van olyan ciklusa, hogy nem csinál semmit, és ki van kapcsolva a kijelző? csak mert ugye ssd van benne, tehát megoldható, hogy lemegy sleep-be, aztán meg egyszerűen 30p után hibernálja magát. aztán kinyitod, és 3mp múlva magához tér, és újabb 3mp múlva meg már le is szinkronizált neked.
-
sb
veterán
Őőő, és ha engem...
1. mondjuk munkában elérnek ha úton vagyok akkor is, viszont este kikapcsol automatikusan a push?
2. mondjuk nem csak munkában érnek el, hanem a család is, pl. ha nem vagyok telefonképes helyen? Az SMS miben jobb mondjuk egy chat üzenetnél?
Ördögi egy dolog ez, valóban.Nem tudom, persze van aki a repüléstől is fél, mer' az nem az embernek való, nincs helye a levegőben. Jobb lenne a világ ha mindenki élne a saját kontinensén és át se jutottunk volna a másikra. Vagy TV-t se szabad nézni, mert az is az ördög műve, a VV22 nyilván pont ugyanúgy mint egy ismeretterjesztő film.
De befejeztem. Szerintem kár tovább ragozni, elég érthető talán. Vannak önmagában is szar technológiák, pl. a hidrogénbomba. De a döntő többségükben azért csak annyira szarok amennyire szarul használjuk.
-
bambano
titán
szerintem meg okosuser ahhoz kell, hogy az ember képes legyen határt szabni a munkaidőnek. ha mindenféle szolgáltatások felhasználásával megoldom, hogy mindig elérhető legyek, akkor mindig el is akarnak majd érni. vagyis lőttek a magánszférámnak.
-
cog777
senior tag
Fuggetlenul hogy hasznos v nem hasznos vkinek ez a ficsor... mar egy ideje magamban kuncogok mert akkora epic faceplam lehetosegek vannak benne... mindenki (khm.. MS esetleg
) el kezdi utanozni hogy ez mekkora jo ficsor es ahogy Bambano emlitette.. korabban lekapcsolt laptopot bekapcsolod aztan ra lehet csodalkozni hogy A) jobb esetben ujraindult az OS mikozben osszes megnyitott program es doksik eltuntek B) kevesbe jo esetben nehany hardware pl. videokartya csak reszlegesen mukodik C) legrosszabb esetben boot loopot kaptal.
Sot! ha eleg eros az ARM proci, meg a ransomware is vegezhet amig le van kapcsolva a gep.
Tovabb gondolva:
Irjunk kemprogramot ami a lakapcsolt notin bekapcsolja a mikorfont es tovabbit minden elhangzott adatot. Aksit persze nem lehet majd kivenni.. -
bambano
titán
"És 10 percenként felnyitod, hogy jött-e valami?": minek nyitnám fel?
pontosan az a lényeges különbség köztem, meg néhány másik itteni fórumozó között, hogy NEM AKAROM TUDNI, hogy jött-e valami. ha meg akarnám tudni (de nem akarom, csak 2 másodpercre feltételezzük), hogy mi jött, akkor ott lenne az üzemelő gép.a telefonom nokia 6230i. a többit találd ki.
-
sb
veterán
És 10 percenként felnyitod, hogy jött-e valami? A telefonod sem jelzi, ha hívnak vagy sms jön?
Ez kicsit fordított gondolatmenet... én azt várom mikor oldják már meg Wines gépeken is ahogy droidon egész jól megy ez az egész.És mondom, ezt úgy, hogy se egy messenger, se fb nem volt még a telefonomon soha.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
noPublicFG #42 üzenetére
Javaslom a cikk ujboli ertelmezeset. #PISA
Mikor lett ennyire meno az esz nelkuli fikazas?
-
Misi1979
őstag
Én szeretem (és használom is) a power nap-funkciót. Hasznos, mert nem kell pl. reggelente felnyitnom a gépemet ahhoz, hogy X órával később, akár teljesen offline is minden levelem, naptár-frissítések, új icloud-anyagok ott figyeljenek rajta.
Vagy adott esetben egy napok óta táskámban pihenő laptop is naprakész lesz.. Jó, tudom, mindenhol van wifi/mobilnet és normális esetben le lehet húzni ezeket az adatokat, amint használni kezded a gépet. De jártam már úgy, hogy bizony mentem valahova, wifi nem volt, mobilnet is csak EDGE.. namármost, mire 10 darab 4-5 megás mail lejött volna, megőszülök...
Ja igen, akkumulátorról történő egész napos power nap nagyjából 7-10%-ot vesz le az aksiból. Ha ezt redukálni tudják az ARM-prockóval, hajrá!
-
Szóval két központi egység kevesebbet fogyaszt mint egy.
Aha, értem?! Wtf? -
Robert07
aktív tag
Telefonoknal felhoznam az SD820-at peldanak. 2+2 mag, es mind a teljesitmenye es a fogyasztasa nagyon jo. Es attol fuggetlenul, hogy egy processzor HQ-s, nem feltetlenul fogyasz idle-ben jelentosen tobbet az U-s processzoroknal, mert lenyegeben ugyanaz az uncore resz, csak van benne plusz ket mag, amit ugyanugy le tud venni 800Mhz kornyekere ha nincs szukseg a teljesitmenyukre. Tehat ilyen szempontbol ugyanannyi ertelme lenne a dolognak U-s es HQ-s processzoroknal is.
Amugy szerintem soncs tul sok ertelme, eleg gyorsan lehet szinronizalni azt a par dolgot, en ezert nem hagynam bekapcsolva a wifit stb. A frissites meg vegkepp nem tetszene, mert mi van, ha amikor bekapcsolnam meg mindig frissit es en mar hasznalnam. Az nem igazan lenne hasznos.
-
strogov
senior tag
Desktop vonalon nagyon mondvacsinált az egész. Ha egy laptop-ot lecsukok akkor az vagy töltőn van, vagy a táskámba kerül. Táskában nekem ne csipogjon meg szinkronizáljon, mert nem kell. Amikor felnyitom kb. másfél másodperc alatt lehúzza a leveleim, szinkronizálja a naptárat, és főz egy kávét. Dróton meg majdnem mindegy, hogy 0,01W, vagy 3W. Mert ez nem fogyasztás pl. a tv készenlétijéhez képest sem.
Telefonnál egész más a helyzet. A kommunikációs funkcióknak ugyanúgy menni kell "alvó" módban is. Ezek nagyon kis erőforrás igényű feladatok, de nagyon fontosak.Nyilván nincs szükség ezer magra telefonnál sem csak normális energiatakarékos megoldásra. Ahoy írod is iphone-nak "csak" 2 magja van. Talán egyszerűbb megoldani az alacsony fogyasztású magok miatt, hogy idle-ben csak át kell kapcsolnia a gyenge magokra.
-
Wwax
csendes tag
Majd végzi a lebegőpontos számításokat, mert az i7 nem tudja
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
-Faceless- #36 üzenetére
En el tudom kepzelni, hogy frissitesekkel felokositjak es az egesz inkabb egy hosszabb tavu strategia resze.
-
-Faceless-
őstag
Az ég egy adta világon semmi baj nincs ezzel az elképzeléssel, de én inkább a gyakorlati hasznára lennék kíváncsi. Ha csak az említett funkciókat tudja, akkor a tényleges üzemidőre kötve hiszem, hogy sok befolyással lesz.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#06658560 #11 üzenetére
Nincs erről szó. Ez OS X / Mac OS része már pár éve és nem kértek érte semmi pénzt. Ki is lehet kapcsolni, vagy beállítani hogy csak töltőn lévő gépen legyen aktív. Elvileg tud frissíteni, biztonsági mentést készíteni, felhős dolgokat szinkronizálni, e-mail, naptár szinkronizálást és hasonlókat.
Ez csak egy sokadlagos opcionális kényelmi funkció. Van akinek jól jön, másnak meg lényegtelen.
-
Ribi
nagyúr
Desktopon szerinted nem fut kb. 40 service, alkalmazás meg miatököm egyszerre?
Én csak nem értem, hogy megy ennyire más irányba a két platform. Vagy fogyasztás miatt kénytelenek dinnyét csinálni erős magok helyett? De miért nem csinálnak akkor 2 jó erős magot és mellé 2-3 gyengét idle módra? Mint alma? Akkor a mobil miért nem ezt a vonalat követi? Legtöbb alkalmazás képtelen sok magot kihasnzálni egyszerre, vagy ez csak desktop vonalon érvényes? Amint valaki mobilra fejlesz hirtelen rájön, hogy multithread alkalmazást hogy kell fejleszteni?
Tényleg csak az egymásnak totálisan ellentétes feljesztési vonalat nem értem. -
Tin
veterán
az orbánra se fogok soha szavazni, mégis lehet véleményem, nem?
figyelj, ez egy tech fórum, és egy tech hír volt. miért ne lehetne véleménye az embereknek róla? ha mondjuk egy tök újonnan induló cégről szólna, aki ezt akarja csinálni, akkor üres lenne a fórum, mert senkinek sincs?
ez nem az apple elleni támadás, hanem a baromság elleni. már, hacsak nem csinálják meg értelmesen.
-
zola96
senior tag
oké én elengedtem... mindenki okos, de gondolom ebből a sok hsz-ből 99%ig mindenki macet használ..
-
bambano
titán
egyébként a fordított koncepciónak lenne értelme.
egy erősebb arm proci, akár szintén big.LITTLE verzióban, ami hajtja az alap dolgokat, meg egy bikás intel. A programoknál meg be lehetne állítani, hogy melyiken fusson. A napi átlag netezéshez elég egy jobb arm, amikor meg videót akar vágni, bebootolna az intel. -
Tin
veterán
nem érted. az a szempont, hogy a legerősebb legyen a gépük, a legvékonyabb, a legkönnyebb, és legyen valami barom fícsör, aminek az értelme kb nulla - ha csukva van a gép, úgyse dolgozol rajta.
ezeknek az erős gépeknek is megvan a létjogosultsága, pl. játékra (ja, bocs, mac..), na de akkor mondjuk videovágásra meg ilyenekre, de ha dolgozol vele, úgyis leszopja az akkut, másrészt meg amikor nem vagy a gépnél, kijönnek az értesítéseid a telefonra. amikor kinyitod, akkor meg leszinkronizál.
fájdalmas, hogy az apple mennyire kifogyott.
-
[CsuCsu]
őstag
i3 mindenre eleg... LOL. Azt is mondd mar meg, hogy az Apple hogyan oldja meg az Intel procijanak a fogyasztasat. A 12 telos mag pedig egy i7 magot sem tesz ki. A parhuzamositas miatt pakoljak, ami a sok szart egyszerre futtato telefonon jol jon. Annyira vicces hogy ezen a forumon az emberek fele okosabb az osszes sziliciumvolgyi mernoknel.
-
Ribi
nagyúr
Szóval beleraktak egy buta telefont elfuserált hosszú kijelzővel a notebookba?
És jobban megéri bedrótozni a teljesen más architektúrába mintsem megoldani a mostani proci alacsony fogyasztását? Érdekes, hogy desktopnál egy i3 mindenre elég, de telefonnál már lassan 12 magos szörnyeket tenyésztenek mindenféle hülye indokkal? Valahol valaki nagyon sokat szipuzik -
Tin
veterán
ja, én se
(#20) zola96: jaj igen ennyire nem értek hozzá. szóval akkor azokban valami HQ proci van. de akkor meg miért az akkuidő a fontos szempont? most szerinted csinálni akarnak majd egy hibrid oprendszer, ahol a feladatok egyik felét az ARM proci végzi, a többit meg az Intel? és majd közben mindegyiknek lesz saját memóriaterülete vagy adatbusza meg háttértárja, vagy majd a közöset használják? vagy hogy? vagy beleraknak egy iOS-t az OSX mellé, és akkor lesz egy 2in1 géped?
értem a kisnagy architektúra lényegét, és az ennyire akku-érzékeny alkalmazási területeken, mint a mobiltelefon, látom is értelmét, de itt... nem lenne sokkal egyszerűbb saját fejlesztésű processzort használniuk amibe olyan magokat pakolnak amilyeneket akarnak?
és tudod miért fa..ág az egész? mert rámentek ezekre az 1 kilós szarokra, mert a design az első, miközben a probléma nem lenne probléma, ha hozzácsapnának 20-30 dekányi plusz akkut. akinek a teljesítmény kell, az fogadja el a súlyát is.
-
zola96
senior tag
Egy Pro masinában most is gyengének mondhatók a procik, hát még ha beleraknak egy U-t... Nagyobb benne a fantázia, minthogy nem. Mivel megmarad az erő ha kell, de ha nem kell akkor nem fogyaszt feleslegesen arra amit a kisebb is eltud végezni fele olyan fogyasztással, hiába veszi le az i5 az órajelét.
-
bambano
titán
"nem gondolkozol almásan": ez tény, pontos megfogalmazás.
meg fészbukosan se meg 2010-es évtizedesen se. nem érzem, hogy intravénásan kellene magamba tölteni a neten fellelhető marhaságokat.(#12) [CsuCsu] "A Power Nap most is letezik": látom, nem értetted meg, amit írtam. Nem azt vitatom, hogy a powernap létezik-e vagy sem. Azt vitatom, hogy olyan felhasználói igény létezik, amire a powernap meg a segédproci való.
-
Tin
veterán
nem gondolkozol almásan. van egy bikaerős vasad, ami még akkor is működik, ha valójában nem használod.
a koncepciónak még lehetne is értelme, ha azt mondaná, hogy az ARM magon natívan képes iOS alkalmazások futtatására, mert csak, mert miért ne.
de erre, hogy még kevesebbet fogyasszon, amíg alszik? az ssd-k meg az U procik idejében?
(#17) arminlok: mesélj nekem erről
Attól még mert te nem csinálsz semmit vele és nincs bekapcsolva a kép nem jelenti azt hogy ne pörögne le másodpercenként pár millió utasítás. -
arminlok
senior tag
Azért nagy itt a homály a számítógép működéséről és hogy hogyan is működik egy operációs rendszer
. Attól még mert te nem csinálsz semmit vele és nincs bekapcsolva a kép nem jelenti azt hogy ne pörögne le másodpercenként pár millió utasítás. Tudom nehéz elképzelni de mielőtt kommentelnétek művelődjetek a témában. Nagyon gyorsan kiderül, hogy elméletben mi az előnye egy kissebb teljesítményű processzornak és a big little architektúrának. Az hogy a gyakorlat mit mutat és menniyre nehéz rá programozni az más kérdés.
-
zola96
senior tag
válasz
#06658560 #13 üzenetére
Nem fogok ipadet venni mert: nincs fizikai bill. (nem játszik a gagyi 30ezres tok), filmet rakni rá felér egy körülmetéléssel és akkor meg minek azon nézném? De ha kell PS vagy vágni akkor meg ott van a gép. de ha csak este filmet akarok nézni akkor is ott van. Ha van egy félmilliós prom tényleg minek vegyek hozzá még egy nagy semmit? Mert az én szememben nincs létjogosultsága a tableteknek. Legyen az apple vagy sem.
-
-
-
bambano
titán
elolvastam a cikket, és nem jöttem rá.
tehát azt értem, hogyha szinkronizálni akarnám a leveleimet, akkor erre egy armos proci is elég.
azt nem értem, mi a fenének akarnám szinkronizálni a leveleimet, amikor letettem pihenni a gépet. ha meg akarom nézni, hogy van-e levelem, akkor kinyitom a gépet, tizedmásodpercek alatt lerántja a leveleket, oszt jónapot.a frissítésekkel kapcsolatban meg az a helyzet, hogy amekkora balfogások voltak frissítés területén általában (értsd: minden elterjedtebb desktop oprendszernél), eszembe nem jutna, hogy hagyjam háttérben felügyelet nélkül frissíteni, pláne, hogy nem ritkán új licenszfeltételeket is el kellene fogadni.
szerintem ez a cucc egy kiváló megoldás egy nemlétező problémára.
-
Tigerclaw
nagyúr
A Power Nap pont arról szól, hogy bizonyos funkciók ebben a suspended/standy szerű állapotban is tovább működnek. Szóval ezért kell egy takarékosabb chip, hogy ellássa ezeket a funkciókat.
Az iPad és Mac vonal évről évre közelít egymáshoz mind hardverben, GUI-ban, OS tekintetében, szóval ki tudja mit hoz a - talán nem túl távoli - jövő. Talán lesz dual OS iPad Pro pár éven belül, vagy érintőképernyős iMac.
A Microsoft Surface Studio-ra szerintem szeretnének nagyon válaszolni. Ha az MS elvinné azt az alacsonyabb árszegmensbe és komolyabban venné az érintős szoftverek fejlesztését, akkor elég komolyan keresztbe tehetne az Apple-nek.
-
Pont ez a lényege, hogy csinál valamit.
Alacsony fogyasztású SoC megoldja a frissítést, szinkronizál, mindent némán, hőtermelés nélkül.
Én értem mit csinálnak, mondjuk ezt lehet szoftverrel és a fő procival meg lehetne oldani magletiltással és órajelcsökkentéssel.
Mondhatni előkészíti a terepet a használathoz. Én nem tartom olyan rossz gondolatnak, az elképzelés jó.
-
Cyber_Bird
senior tag
pl feleleszti a wifit, lerantja a maileket, meg a notificationoket, majd lelovi a wifit es ennyi nem kell az egesz gepet feleleszteni, csak egy alacsony fogyasztasu procit, meg par egyeb chipet.
Legalabbis en erre gondoltam.igy amikor bekapcsolod a geped, minden mail up to date lesz, minden notification ott lesz, stb.
-
bambano
titán
no, az alma feltalálja a big.LITTLE koncepciót?
egyébként csak én nem értem, minek egy plusz processzor ahhoz, hogy egy alvó gép ne csináljon semmit?
-
-
törölt tag
Milyen piacot uralnak a chipek? Az iOS rendszerű termékekét?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az elsődleges fejlesztési irány a Power Nap funkciók dedikált chippel való feldolgozása, ami energiát takarítana meg.
- Revolut
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Spórolós topik
- Hobby elektronika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Horgász topik
- MILC felhasználók szakmai topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest