Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-Skylake-
addikt
válasz
Komplikato #16 üzenetére
"PCIE VGA tudja használni és használja is a rendszer memória egy részét, nem?"
Nem. A telefonok belso memoriajat pedig a leirasban sem RAM-nak irjak, hanem ROM-nak. Ez egyebkent igy helyes is.
-
-
Az Optane nem NAND flash, hanem ReRAM vagy pontosabb nevén 3D XPoint. Jóval strapabíróbb (állítólag 1000x, de a rendelkezésre álló adatok szerint inkább 10x), illetve az NAND-hoz képest szintén 10x jobb a késleltetése, így a NAND flash és RAM között van félúton, ezért alkalmas kiegészíteni a RAM-ot. Persze a RAM-nál még így is 5-10x lassabb, szóval nem az igazi, meg a sávszéle se annyira jó. Na meg rohadt drága.
-
#Morcosmedve
veterán
Én is meglepődtem, de közel egyenlő programindításokat produkál egy optane-os rendszer is (már az első win restart után is).
Itt inkább az elnevezés az inkorrekt...ilyen módon. Mindenhova oda kéne írni az elosztást, mert marha férrevezető, akár mit is mond az intel, szerintem ilyen szinten nem is fogja sokáig mondani, mert szétperelik őket egy idő után, vagy politikai szinten intézkednek.
A webshopok tudnak/lesznek kénytelenek védekezni majd, hogy ne legyen sok visszahozott gép.
joghurt: Nézz meg más laptopokat is, hasonló kategóriában, hogy miket lehet valójában cseréni, meg fogsz lepődni.
-
borg25
senior tag
Kivéve ha a vezérlőchip leheli ki a lelkét...régebben az volt a szokás. Nekem is az volt, hogy egyszer még megy, aztán következő újraindításkor a BIOS nem látja. A lényeg, hogy ne abból indulj ki, hogy majd látod, hogy mikor kezd el tönkremenni, aztán majd még lesz időd lementeni az adataidat, mert ez nagy valószínűséggel nem így lesz. (Mondjuk ezt talán a HDD-re is el lehet mondani, mert egy 4TB HDD lementése 100MB/s esetén 11 óra kemény használat lenne.)
-
flashpointer
őstag
Az optane az uj gtx 970
-
-
gusthy
veterán
Ami nekem gáz, hogy mi van, ha meghal az SSD, akkor kuka a laptop? Egy szerverben ki lehet tenni meg berakni egy újat.
-
GIJoe
addikt
raid0ba 1 olcsó asrocklapba Ryzen alá el tudnám képzelni
2 x 64 elég a systemnek... -
Az Intel most már kimaxolja a vásárlók átverését.
-
Komplikato
veterán
Azoké, hogy ezzel a reklám maszlaggal a 128MB-os (64 bites) alja hulladékot adták el, de az összes PCIE VGA tudja használni és használja is a rendszer memória egy részét, nem?
A cikkhez meg ... úgy látszik a kínai jó szokás, hogy a mobilok, tabletek flash memóriáját "RAM"-nak hívják a leírásban begyűrűzött a Noti és PC piacra is.
-
Rayyy
senior tag
Ha a RAM-ot keressük, akkor elvileg nem lehet félrevezető (például egy webshop-os szűrőnél), mert ez nem RAM. De ha annyit írnak, hogy "rendszermemória", akkor az már lehet félrevezető. Egy ímélt nekem meg fog érni a fogyasztóvédelemhez... hogy mégis mit kezdenek vele.
Végigpörgettem pár oldalt... szerencsére kiírják a memóriák típusait tételesen. Szerintem, ha egy áruház itthon elkezdni ezt a módszert gyakorolni, akkor elég, ha néhányunk ír nekik levelet – amit esetleg a fogyasztóvédelemnek is csatol – és gyorsan leszoknak róla. -
proci985
MODERÁTOR
térjünk vissza onba
-
erer1000
őstag
ekkora marketinges bullshiet...
ez már tényleg az táverés szintje.
-
törölt tag
Az még ok, hogy valami nagyon spéci feladatnál hasznos lehet az Optane, így egyes workstation-ökben lehet(?) értelme.... de egy laptopban mi a francot keres?!
-
kalmani
tag
A DDR4-hez képest lassú Optane -rendszer memóriaként használva- nem lassítja le a rendszert?
Amúgy nekem tetszene az Optane SSD, ha elérné legalább a DDR3 sebességét. -
De jó, akkor nekem fél terás rendszermemóriám van!
Ez csak azért szívás, mert így baromi sok időt fog elvenni az összehasonlító oldalakon, hogy megnézze az ember, hogy pl. a 32 GB-s szűrés végeredményéből kik a 32 RAM-osak, és kik a sunyi 16+16 Octane-osak.
-
Ugyanez megvolt kb 10éve is, akkoriban Turbo memorynak hívták a cuccost. Kérdés persze, hogy a gyakorlatban mire jó az Optane, amikor a userek 80%-a már gyors SSD-kről futtatja a programjait?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az OEM-ek technikailag csak az Intel új ajánlásait követik, de mégis rendkívül félrevezető az így megszabott specifikáció.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest