Hirdetés

2019. augusztus 22., csütörtök

Hozzászólások

(#51) Juhaszatti


Juhaszatti
(senior tag)

Kíváncsi vagyok rá milyen lesz, valamilyen formában biztosan ki is próbálom majd. De ha a helyi banki alkalmazások nem működnek, és a legtöbbet használt appjaimat is apk-val kéne ráügyeskedni, akkor nálam felejtős, mint ahogy az emberek legnagyobb százalékánál is.
Ez az orosz összeborulás, és a jelenlegi Vörös Álom elnevezés sem túl biztató.

(#52) this is life válasza bagkri01 (#50) üzenetére


this is life
(veterán)

Azt hozzá tehetnéd hogy más gondok is nehezítették a wp x.x térnyerését, a késői piacra lépés,eleinte fizetni kellet az Os-ért ,wp7.x,wp8.x felhasználók tökön rúgása ,lassú fejlesztés ,fejlődés emiatt alacsony felhasználói bázis ebből adódóan az alkalmazás fejlesztők se törték kezüket lábukat hogy a windows store-ban is jelen legyenek.

A témához kapcsolódóan vsz Trump és tanácsadói testülete igen csak nagy hibát vétett azzal hogy felébresztette az alvó oroszlánt . Mert bár lehet hogy se sw se hw terén még nem teljesen felkészült a huawei , de a tiltás csak arra lett jó hogy több erőforrást csoportosítsanak erre a területre(állami dotáció,szakember bevonása ...stb) és minél elöbb meg legyen majd a lehetőség a teljes függetlenedésre az USA lincencek-től.
A jelenleg tesztelt Os működésével alapjaiba véve nem lehet gond, hisz belpiacon is google szolgáltatás csomag nélkül működik az os, a kérdés inkább az hogy az újdonsággal be tudnak e lépni a globális piacra ( a felhasználói bázisuk meg van hozzá) a kérdés inkább az hogy mennyi halandóság lesz a google nélküli életre .

"aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

(#53) nxferenc válasza bagkri01 (#48) üzenetére


nxferenc
(senior tag)

Android lesz, az android nyílt forráskódú, azt csinálsz vele amit akarsz. Olyan lehet majd, mint egy lineage OS gapps nélkül. Nem lesz benne play store/music/movies/books/, google services, goolge maps, gmail, meg semmi ami google vagy bármilyen más amerikai cég szolgáltatása.

(#54) hmb válasza bagkri01 (#50) üzenetére


hmb
(tag)

Volt nekem is,jo rendszer volt szerettem,de az etalon nalam meg mindig a bb10

a valasz az elet a vilagmindenseg meg mindenre...az hogy 42!

(#55) joey04 válasza csiribá (#46) üzenetére


joey04
(félisten)

A huawei akkor bukik el, ha marad minden hw és sw tiltás. Ezt mondta “mindenki”. Ne ferdíts.

(#56) NGA válasza bagkri01 (#48) üzenetére


NGA
(addikt)

Azért ez elég balgaság, amit írsz. Az MS is már készített androidot google nélkül, működőképes volt. A Huawei-nek van áruháza, ahonnan rengeteg app letölthető már. Meg ha jól tudom vannak egyéb áruházak is.

(#57) this is life válasza NGA (#56) üzenetére


this is life
(veterán)

A huawei saját áruháza/Os akkor lehet sikeres ha a széles körben használt alkalmazások alapból elérhetőek lesznek rajta gondolok a fb,instagramm ..stb közösségi alkalmazások ,játékok illetve a megszokott appok hosszú sora pl. banki,szolgátatói és hosszan lehetne még sorolni. Azért egy átlag android felhasználónak nem opció egy custom áruházban,tárhelyen való keresés pl: aptoide,apk mirror ..stb.

"aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

(#58) pusszycat válasza Ricardo (#44) üzenetére


pusszycat
(veterán)

Pontosan. Jól látod, velem együtt. :)

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#59) 2xar


2xar
(junior tag)

Na végre felkavarja valami az állóvizet. Kellett már egy kis verseny a googlenek is, mert évek óta gyakorlatilag konkurencia nélkül áll (apple fanyboyok ne nevettessetek... nekem is Iphone a céges telóm, "okostelefonnak" nehezen lenne nevezhető), és ez bizony látszik is az elkényelmesedett fejlesztési tempón. Trumpnak, amekkora idióta, valószínűleg soha életében nem fog leesni, hogy ezzel megint csak a kínaiak előretörését gyorsította fel és az amcsi cégeket szivatta meg hosszútávon. Nem baj, mi fogyasztók csak jól járhatunk ezzel.

(#60) bagkri01 válasza NGA (#56) üzenetére


bagkri01
(őstag)

Miért is? A korlátozás lényege éppen ez, hogy semmilyen google eredetű terméket nem használhatnak és a szellemi termék is termék. Ui.: persze tudom, hogy nem csak a google-el nem lehet közös együttműködésük , de itt most az OS a lényeg.

Ui.: arról meg még csak nem is hallottam, hogy az MS bármilyen Androidot rendszert készített volna.

[ Szerkesztve ]

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#61) Giovan! válasza Cingáriusz (#40) üzenetére


Giovan!
(őstag)

A Microsoft nem kapta meg Kína "minden pénzét", szóval a sokszoros költségeket illetően nem lennék ennyire magabiztos.

(#46) csiribá:
Amíg ez a Népköztársaság érdeke, addig nem fog bukni a huawei. Nincs túl nagy veszteség, ha a Föld második legerősebb gazdasága áll mögötted (illetve harmadik, ha az EU-t egy gazdaságnak számoljuk).

[ Szerkesztve ]

A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.

(#62) _cHAos_


_cHAos_
(aktív tag)

Biztosss jó lesz a Hongmeng OS (2 tál rízsért fejlesztik pisztollyal a halanátékuknál :DDD , tudom, hogy szereotípia, de nem kevés alapja van. ) Ja, hogy még 60% gyorsabb is a konkurens Androidnál (arról nem szól a fáma, hogy milyen környezetben) Hol lehet ilyet venni? Kérnék négyet, egyet az asszonynak kettőt a gyerekeknek és jómagamnak is jóféle Hongmeng applikációkkal, rég kinőttem a sz@r driodot és ios-t.
A hozzászólás kb. annyira komooly, mint min a Huawei bejelentése. :DDD

Ízleljétek a nevét piacvezető lesz: Hongmeng OS! ;]

[ Szerkesztve ]

Singularity is near

(#63) Lami66 válasza _cHAos_ (#62) üzenetére


Lami66
(aktív tag)

Tudod mi jutott eszembe erről a kommentről? A régi Nokia fanok dumája, hogy háháhá kínai dzsunkatelefon, miatököm redmi, szart se ér, ezek fényévekre vannak a nagy Nokiától...nem folytatom 😃

[ Szerkesztve ]

(#64) _cHAos_ válasza Lami66 (#63) üzenetére


_cHAos_
(aktív tag)

Nem értem mire akarsz kilyukadni, minden mobil eszközömön Hongmeng fog futni, amint megjelent. ;) Már rég Hongmeng futna, kár, hogy még nem jelent meg. :O

[ Szerkesztve ]

Singularity is near

(#65) NGA válasza bagkri01 (#60) üzenetére


NGA
(addikt)

Akkor olvass: [link] Ez egy google nélküli android. Maga az android nem a google tulajdona. Csak ezt sokan nem hiszik el. a Nokia X Platformra épül, melynek alapja az Android Open Source Project (AOSP)

(#66) _cHAos_ válasza NGA (#65) üzenetére


_cHAos_
(aktív tag)

Attól, hogy az Andriod mobile platform opensource, attól még a Google tette naggyá, ők vásolták fel 10+ éve, felesleges tovább ragozni szvsz... Kb. sehol nem lenne 2019-ben a Google nélkül.:U

mod: a putyinos kép feldobta a napomat. :D :R

[ Szerkesztve ]

Singularity is near

(#67) Lami66 válasza Lami66 (#63) üzenetére


Lami66
(aktív tag)

Ősszel cserélek telefont. Van három esékyes (MI9SE, S10e, P30). És egy egyre nagyobb az esélye a P30-nak nálam pont a Hongmeng miatt, mert szeretném kipróbálni.

(#68) _cHAos_ válasza Lami66 (#67) üzenetére


_cHAos_
(aktív tag)

Iregyellek, hogy 300k-t ér neked egy kínai oprendszer tesztelése. :R

Singularity is near

(#69) Lami66 válasza _cHAos_ (#68) üzenetére


Lami66
(aktív tag)

300? Kevered a pro-val.
Bontatlan 2 év gyári garisakat hirdetnek 150-160 ezerért.

(#70) _cHAos_ válasza Lami66 (#69) üzenetére


_cHAos_
(aktív tag)

Valószínű. De ettől függetlenül látatalanba nekem max 100e-ret érne egy Hongmenges telefon. :)

[ Szerkesztve ]

Singularity is near

(#71) Lami66 válasza _cHAos_ (#70) üzenetére


Lami66
(aktív tag)

Az még odébb lesz mire globálban lesz elérhető, és akkor se azonnalra fogom felrakni. Kicsit olvasok előtte tapasztalatokat

(#72) ollie válasza this is life (#52) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Hagyjuk már, nem ébresztettek fel semmit. Ez a hongmen os olyan nagy bukás lesz nyugaton, mint egy ház. Eleve azzal kell kezdeni, hogy ki kell tiltani minden demokratikus országból. Persze ha valaki a kínaihoz hasonló diktatúrával, vagy az orosz féldiktatúrával szimpatizál, azon semmi sem segít.

***

(#73) Lami66 válasza ollie (#72) üzenetére


Lami66
(aktív tag)

Mert telefonok, os-ek között csak politikai meggyőzödésből lehet választani. Más verzió el se képzelhető?
Aki eddig kínai telefint vett az komcsinak számít (hardveres szemszögből) vagy a demokrácia terjesztőjének (szoftveres oldalról) ?

(#74) Giovan! válasza Lami66 (#73) üzenetére


Giovan!
(őstag)

Nem az user dönt erről. Amíg Kína 1984-esdit játszik, szimplán nem kell megengedni neki, hogy nyugaton terjessze a “Vörös Álmot”. Amíg potenciális nemzetbiztonsági kockázatot jelent, terjeszkedjen inkább csak otthon, esetleg a baráti Oroszországban.

De ez a hozzászólás számomra amúgyis értelmezhetetlen. A kolléga egy szóval sem említette hogy az android a “demokrácia terjesztője” lenne.

A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.

(#75) csiribá


csiribá
(aktív tag)

A zindex is megirta hogy a huaweinek vége, a google nélkül élet sincs a földön.
Én hiszek nekik hiszen azt is megjósolták, hogy sose fogunk netezni a telefonról, meg filmet nézni sem. :DDD
[link]

(#76) nyisziati válasza Giovan! (#74) üzenetére


nyisziati
(addikt)

A demokrácia terjesztője inkább a Google, Facebook és társaik. Nem véletlen, hogy Kínában már rég tiltva vannak.

Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Time Steel

(#77) csiribá válasza nyisziati (#76) üzenetére


csiribá
(aktív tag)

Amúgy teljesen igazad van.

[ Szerkesztve ]

(#78) this is life válasza ollie (#72) üzenetére


this is life
(veterán)

Ne szó szerint vedd az ébresztést, és nem csak a Huawei érintettsége a lényeg benne , hanem hogy kényszerpályára rakták a kínai IT/kommunikációs szektor egyik jelentős szereplőjét ezzel rámutatva ,hogy mennyire sokat számít a Kínai IT cégeknek,gazdaságnak ,hadseregnek az Usa IT szektortól való függőségük.Ha eddig nem fordítottak volna elég energiát a saját sw/hw fejlesztésre,jó eséllyel ezután másképp lesz . Tény sokba kerül mindezt megvalósítani , de közel sem érzem lehetetlen feladatnak.
Hála a nyugati cégek oda vitték a technológiát,ezzel a tudást is , nem a semmiből kell építkezni és jó eséllyel nem is most állnak neki a fejlesztésnek ,legfeljebb a prioritás és persze a bele fektetett energia és pénz mértéke ami nagyban változhat.

nyisziati
Kínában a fb,google inkább csak a cenzúra áldozata lett ,nehogy a sok fajta információ megzavarja a fejeket esetleg a nemleges válaszuk azon megkeresésre hogy ne csak az NSA-nak beszéljenek haza hanem a Kínai nemzetbiztonsági hivatalnak is .

[ Szerkesztve ]

"aminek a szagával, a két hete nem mosott kőműves zokniból is ki lehet űzni a Gonoszt." by Anonymus

(#79) pusszycat válasza csiribá (#75) üzenetére


pusszycat
(veterán)

Érdekes, most nem tudnának olyat nyilatkozni ami 19 év múlva valóság lesz, és én most nem tudnám elképzelni.

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart

(#80) keldorpapa88 válasza _cHAos_ (#64) üzenetére


keldorpapa88
(félisten)

Karl Marx kedveli ezt.

(#81) PreikeStoleN válasza csiribá (#75) üzenetére


PreikeStoleN
(addikt)

Mondjuk ez durva. :D
Aki a cikket írta, vajon emlékszik rá, hogy mekkora egy marha? :D
Valószínűleg egész életében egy nagy “asshole”.

RAMONES '74 ___ *Johnny*Joey*Dee Dee*Tommy*

(#82) nyisziati válasza PreikeStoleN (#81) üzenetére


nyisziati
(addikt)

Nem "asshole" egyébként, kiváló politikai érzékkel rendelkezik, csak a technológiához nem ért (látványosan). Szerencsére azóta tartózkodik az ilyesfajta kirohanásoktól. :D
Ha jól tudom, most talán a 444-et szerkeszti.

Samsung Galaxy A9 (2018); Pebble Time Steel

(#83) bagkri01 válasza NGA (#65) üzenetére


bagkri01
(őstag)

Ne sertődj meg, de Te pedig értő olvass. Android AOSP az alap, ami Google tulajdon. A Google alkalmazásait és szolgáltatásait helyettísetéttek a sajátjukkal, tehát android csak olyan rendesen kiherélt féle, amire még rányomtak a saját szolgáltatásukat.

samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note

(#84) NGA válasza bagkri01 (#83) üzenetére


NGA
(addikt)

Tehát akkor mégis android. És mégis van google nélküli android. Az alkalmazások kb 70%-a képes futni google apik nélkül is, én egy ideig szórakoztam win-es tableten, amire felraktam valami android emulátort, és képes volt futtatni normálisan az android app egy részét. A gond ott volt, mikor google apit hívott. Ezt kell lefordítania egy rétegnek ami az app és az api-k között van. Az ms sem fizetett a googlenak az aosp használatáért, mert az ingyenes. Csak nem használhatta az android nevet. Ezért kell a hüvelykmatyinak is ábrándos esti vörös naplemente os-nek hívnia. A Nokia X-en is futott az android alkalmazások nagy része mindenféle mókolás nélkül, egyszerűen weboldalról letöltöttem az apk-t és telepítette.

(#85) Hobbbyt válasza NGA (#84) üzenetére


Hobbbyt
(őstag)

Nem tudom, hogy a lényeg felett miért siklottál el már 2x is.
Az android alapja pedig a linux.
A Nokia N900-on a legtöbb androidos progi elment, pedig Maemonak semmi köze nem volt a droidhoz, a közös Linux alapoktól eltekintve.

Istenem de imádtam az N900-at..

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |.. sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ s6e ..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore...

(#86) PreikeStoleN


PreikeStoleN
(addikt)

Hongmeng...
Kiváncsi leszek, Kínán kívül hogyan fognak “muzsikálni”.

RAMONES '74 ___ *Johnny*Joey*Dee Dee*Tommy*

(#87) Szakiii válasza csiribá (#46) üzenetére


Szakiii
(őstag)

Az oke hogy a harmada de nem a harmadat bukja rajtuk.. ahogy irtak is kinaban nem hadznalhatoak a google termekek es maga az android rendszer free akkor ott mit bukik vele? Aki meg eddig droidot hasznalt euban az akkor most nem huaweit vesz hanem egy samut, egy lgt egy sonyt egy htct stb. Kicsit tulkapjak itt egyesek a googleel szemben mert erejet.

(#88) csiribá válasza Szakiii (#87) üzenetére


csiribá
(aktív tag)

Ha így van a googlenak felesleges izgulnia és közbenjárnia a huawei érdekében ugyse fogják használni.
Valaki szóljon már nekik. ;]

Amúgy csak érdekességképpen nem szükséges AOSP sem android apk futattásához.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#89) nxferenc válasza csiribá (#88) üzenetére


nxferenc
(senior tag)

Csak érdekességképpen, épp Sailfishről írnak sok helyen a huaweivel kapcsolatban. A Sailfish nem aosp, de dalvik és art virtual machine fut rajta, így futtathat android appeket.

(#90) Lami66 válasza PreikeStoleN (#86) üzenetére


Lami66
(aktív tag)

Erre vagyok kíváncsi én is. Eu teljesen usaszoftverfüggő ezért itt nem lesz könnyű dolguk. Ha a létszükséglet facse + meszenzser valamint a top játékok futnak rajta akkor nyert ügyük van. Pláne ha még olcsóbb is lesz a hongmenges verzió a droidosnál (erre egyébként fogadni is mernék)

(#91) csiribá válasza Lami66 (#90) üzenetére


csiribá
(aktív tag)

A google attól fél hogy ha a mostani google használók csak 10% kezd el használni, kipróbálni más szolgáltatást az eu-ban ( huawei storeban megjelenhetnek olyan szolgáltatások amiket eddignem ismertek a világ ezen részén) az elindíthat egy olyan folyamatot ahol konkurenciát kapnak az eddigi konkurencia mentes piacukon.

Nem véletlenül próbálnak közbenjárni a hüvely érdekében - pedig egy pillanatra már elhittem, hogy a biztonságomért aggódnak a drágák, ;]

[ Szerkesztve ]

(#92) PreikeStoleN válasza Lami66 (#90) üzenetére


PreikeStoleN
(addikt)

Jó reklámmal talán megoldja a Huawei.
Szolgáltatóknál legyen elérhető, legyen olcsóbb, mint a többi és nem lesz gond. A hétköznapi ember nem fogja észrevenni, hogy nem androidos, ha kb.úgy fog kinézni és nem szólnak neki, hogy “hé, ez valami hongkongkingkong”. Úgyhogy szerintem nem lesz gond....
Persze ha lejárató kampány indul a médiában ellenük, akkor bajban lesznek. De egyelőre még nincs...

[ Szerkesztve ]

RAMONES '74 ___ *Johnny*Joey*Dee Dee*Tommy*

(#94) Lami66 válasza PreikeStoleN (#92) üzenetére


Lami66
(aktív tag)

Jól mondod! A médiában MÉG nincs. A fórumon már van.
Csiribá
A gugli már továbbgondolta ezt a Huawei dolgot. Mi lesz ha nem Huawei rendszer lesz, hanem összkínai? Jajjajjaj a világ droidos telóinak 60 %-a kínai! Azon kívül gyakorlatilag csak a Samsung van, mert a htcsonylg még egybeszámolva is csekélyke. Mi lesz ha ezek a százmilliók rájönnek, hogy gugli nélkül is egészen jól el lehet lenni...Neadjisten még a Samsung is rákap a dolgra? Szóval a gugli világvezető pozícióból pár év alatt a harmadik helyen találhatja magát, töredék bevételekkel. A gugli valójában a saját pozíciojának megtartásáért küzd nem a Huawei érdekében
Szóval teljesen egyetértünk 😃

[ Szerkesztve ]

(#95) nxferenc válasza PreikeStoleN (#92) üzenetére


nxferenc
(senior tag)

Nem a lejáratókampánnyal van gond, vagy akár azzal, hogy máshogy néz ki. Az átlagembert (és itt nagyon nem arra gondolok, aki idejön fórumozni) az fogja érdekelni, hogy elérhető-e mindaz amit eddig használt, amit a szomszéd Pistike beállított neki, tud-e írni messengeren az ismerősöknek, látja e Facebookon a család fotóit. És az átlag nem nézi majd, hogy apkmirrorról le tudja tölteni random app apkját és azt fel tudja telepíteni a telefonjára. Ez egy olyan lehetőség, amit az itt fórumozók egy rétege talán megcsinál. De az átlagnak egy e-mail elküldése is nehézség, és nem fog bajlódni harmadik-féltől akármilyen cuccok beszerzésével.
Nem azt mondom, hogy nem lehet sikeres, de hogy EU területen nagyon nehéz lesz USA szolgáltatások nélkül érvényesülni az 100%.

(#96) csiribá válasza nxferenc (#95) üzenetére


csiribá
(aktív tag)

Igen ez pont így van és ezért kampányol a google.

Nem a playestore hanem hüvelysztór lesz az alapértelmezett áruház az új telón.

Első indításkor megfogja kérdezni a júzert zavar-e ha innen onnan letöltött facebook microg vel működik.
Az átlaguser meg el se fogja olvasni csak rábök letölti és örül.
Kb pont nem fogja érdekelni honnan van a facebook a telóján és az hogyan működik.

De ráfog bökni a Tencent mozgó színes ikonos alkalmazására, mert az 3D szempillát növeszt a szemére, és már van is egy weechat fiókja amit egyik nap el kezd majd használni.

Na ez az igazi amerikai horror story a googlenak!
:DDD

(#97) rep3at válasza bagkri01 (#50) üzenetére


rep3at
(őstag)

Szintén magánvélemény: Használjon munkára mobilt akinek hét anyja van.. Notin amúgy szerintem (is) a Win a legjobb.

Forward thinking. كرر

(#98) Giovan! válasza Lami66 (#94) üzenetére


Giovan!
(őstag)

Ez csak álmodozás. Ha ennyire egyszerű lenne a dolog, eddig sem közösködtek volna a Google-el a kínaiak. Mellesleg szerinted egy kínai heggesztett OS-el felszerelt készülékre is ugyanakkora lenne a kereslet pl. itt Európában, mint ugyanannak a készüléknek az androidos verziójára?
Persze erre lehet az a válasz, hogy max majd olcsóbban adják a Vörös Álom-mal felszerelt modelleket, csak ezt a kínai állam támogatását nem élvező, piaci alapon működő cégek (mint pl. a Samsung) nehezen tehetnék meg.
De az is kérdéses, hogy olcsón egyáltalán kellene-e a fejlett világ népének a kínai android fork.

[ Szerkesztve ]

A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.

(#99) nxferenc válasza csiribá (#96) üzenetére


nxferenc
(senior tag)

És ez meddig működhet? Hány nap múlva záratja be a Google/Facebook/akárki azt a storet ami az ő appjait engedély nélkül terjeszti? Volt már arra is példa, hogy apkmirrorról egy cég levetette az appjeit.

(#100) csiribá válasza nxferenc (#99) üzenetére


csiribá
(aktív tag)

Nemtudom az amazon firetv storeban miota működik a nem hivatalos youtube alkalmazás.
Évek?
Amúgy egy kínai cégről beszélünk ami gondolom szívesen felajánl egy ingyen tárhelyet kínában az aptodite-nak tőle függetlenül persze, sok sikert a bezáratásához.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.