Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • kpbendeguz

  őstag

  válasz morgyi #7 üzenetére

  Amikor Steve Jobs azt mondta anno, hogy az Apple-t nem különösebben érdekli, hogy bluray vagy hd-dvd, mert pár éven belül úgyis mindent online fognak terjeszteni, ment a huhogás, hogy mégis hogy képzeli, hiszen a világ felének még ISDN-je is alig van.
  Szal a jelenlegi helyzetből semmi értelme kiindulni, ha hosszabb távra terveznek.

  Anno a Netflix userbázisát is erősen az eléhető sávszélesség limitálta, míg mára megfordult a helyzet: nem azért néz Netflixet, mert van jó a sávszélesség, hanem azért fizet elő a jobb sávszélességre, mert Netflixet akar nézni.
  Azaz a szolgáltatás feltétele a megfelelő infrastruktúra, de ha a szolgáltatás népszerű, az lökést ad az infrastruktúra fejlesztésnek.

  A cloud gaming most a bevezető szakaszban jár, de az elég nyilvánvaló, hogy a kiadóknak jobban megéri cloud-ban gondolkodni, mint x platformra optimalizálni mindent.
  Jelenleg úgy zajlik a játékfejlesztés, hogy megcsinálják a játékot az elérhető lehető legjobb hardverre, aztán addig vesznek vissza a részletekből és reszelgetik a kódot, amíg elfogadható sebességgel nem fut a célplatformon.
  Ehhez képest cloud-ban ott a referencia hardver és a kiadó eldöntheti, hogy ár/minőség szempontból mikor mire éri meg fejleszteni a hardvert és nem a konzoleladásokat meg az n gyártó n+1 hardver variációit kell elemezniük, hogy melyik platformon érdemes megjelenni.

  [ Szerkesztve ]

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

 • kpbendeguz

  őstag

  válasz morgyi #20 üzenetére

  Ha egy cég akkor kezd stratégia váltásba, amikor a trend már felfutóban van és a növekvő kereslet hatására már kiépült az infrastruktúra, akkor az a cég keresztet vethet a piacára.
  Ezért foglalkoznak most a játékfejlesztők a cloud gaming-el, hogy mire kinövi magát a technológia, addigra ott legyenek az élbolyban.
  Lásd: Netflix. A TV csatornák és a filmstúdiók későn kapcsoltak és mire kiderült, hogy az online steaming nem csak hogy életképes, de gyakorlatilag az összes addigi disztribúciós csatornát lekörözi, addigra a Netflix forgalmazóként és tartalomgyártóként is a fejükre nőtt.
  Tehát igen, jelenleg a cloud gaming egyelőre a futottak még kategóriában versenyez, de csak idő kérdése, hogy mainstream megoldássá váljon.

  #11 Polllen:

  Ha a nagy kiadók saját cloud szolgáltatást indítanak és csak licenszelik a technológiát az nvidia-tól (vagy mástól), esetleg bérlik a hardvert az MS-től, Amazontól, stb. akkor elég lesz egyetlen referencia hardverre fejleszteniük.

  ZX Spectrum 48K + ZX Interface 1 + ZX Microdrive + vDrive; Commodore 64 + 1541

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés