Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • gliskard

  aktív tag

  válasz kpbendeguz #25 üzenetére

  Nintendo sok mindenben saját utat jár. Jelenleg a handheld kategóriában az övék a piac (és ez egy viszonylag nagy user bázis). Switch részben ezért, részben a N64 és a Wii U konzoloknál "tanultak" miatt próbál az XBOX/PS vonaltól minél távolabb kerülni (eladások alapján ez sikerült).

  Ráadásul a Nintendo a korábbiak alapján hajlandó elég radikális döntéseket hozni. pl. anno már kész volt a GB utódja amikor kijött a Pokémon és olyan eladásokat generált ami miatt törölték a next gen konzolt. Később a GBA már egy újabb variáció volt, de azt akkor dobták piacra amikor már kifulladt a GB/GBC vonal.

  Ez a profitról szól, ami tulajdonképpen a vásárlók elégedettségével kovergál. Minél tovább tudják használni az adott konzolt és jönnek ki új (és főleg exkluzív) játékok annál elégedettebbek a user-ek (nagy része). A nagy user bázis, alapvetően előre vetíti a nagy vásárlói bázist. Nintendonak a saját brand-jei elég brutál számokat hoztak eddig is mind switch-en, mind a korábbi (sikeres) paltformokon.

  Ezek alapján szerintem érthető a Pro változat halasztgatása (fragmentálja a piacot) és a Cloud Gaming tessék-lássék támogatása (nem mobil).

Hozzászólok Aktív témák