Hirdetés

2019. július 21., vasárnap

Hozzászólások

(#1) Pug


Pug
(PH! kedvence)

Helyes-helyes, rázza csak meg magat kicsit az elaludt kék óriás! :K

(#2) cheatergs válasza Pug (#1) üzenetére


cheatergs
(senior tag)

Csak neh "szevasz, AMD" legyen ebből megint, mert akk lehet készíteni a pizsit a kövi 10 év dögunalmas Intel +1%/év bealvásra.

Mindig minden mindegy

(#3) Dr. Akula


Dr. Akula
(PH! nagyúr)

Aztán az egészre raknak mezei ragasztót a kupak alá forrasztás helyett, és onnantól kb. tökmindegy mit újítottak.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#4) nubu015 válasza Dr. Akula (#3) üzenetére


nubu015
(kvázi-tag)

Na és van itt valaki aki annyira képben van a fejlesztés és piacra kerülés átfutási idejével kapcsolatban hogy meg tudná mondani mikor lesz ebből valami ? 3 év 5 év ? Szerintem az intel okosai már vagy másfél éve látták hogy itt bajok lesznek, szóval vegyük azt optimistán hogy mondjuk ezt már egy éve fejlesztik.

[ Szerkesztve ]

m.

(#5) ughhh válasza nubu015 (#4) üzenetére


ughhh
(tag)

A Ryzen virágzási ideje pont mint az Athlon 64 :)
Remélem nem így lesz :)

(#6) Aprósólyom


Aprósólyom
(őstag)

Hasonlít ez az infity fabrichoz?

(#7) wazzew


wazzew
(lelkes újonc)

én azt matekoztam hogy minimum 32 fizikai mag,és ha netán csak egy olyan kis kockába eldugnak még 4 fizikai magot ?? :DDD kiváncsi leszek mikor jön adat a specről, de ami biztos hogy az AMD is már elkezdett agyalni valamin amifvel versenyezhet majd ( :

[ Szerkesztve ]

(#8) Sinesol válasza nubu015 (#4) üzenetére


Sinesol
(PH! addikt)

Elvileg a Foveros-t használó chipek már ez év második felébe jöhetnek, szóval eléggé készen van a technológia azon része, gondolom ezt az ODI-t sem mostanában kezdték el fejleszteni, szóval ki tudja, lehet már jövőre jöhet vele chip.

(#9) nubu015 válasza Sinesol (#8) üzenetére


nubu015
(kvázi-tag)

Hát akkor sajna nem sok ideje lesz az amd-nek hogy egy kis előnyt felépítsen. A tízszer nagyobb intel hamar be fogja érni. Pedig 3-4 év előny mostantól már talán elég lenne hogy valami egészséges 30% körüli részesedést elérjen minden fronton.

m.

(#10) DraXoN válasza Sinesol (#8) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

Fizikai chipet nem nagyon láttunk (terméket), csak ígéretet szép prezentációkon.. de utóbbit 10nm-ről is sokat láttunk és nem volt sehol..
Ha most jön is valami, szerintem max tapasztalatszerzésre és nem piaci termékként egyenlőre.

Azt mondanám még minimum 2 év kell ennek amíg használható termék lesz belőle, de látszólag most az AMD se alszik mint anno, legalábbis ők is tervezik már a mostani utáni újabb "ugrást", ami utóbbi cégnél is a Foveroshoz hasonló 3D tokozás lehet (kérdés csak az, hogy utóbbi cég elkészül-e a zen4ig a 3D tokozással), Hallottam infókat miszerint, hogy intel kicsit előrébb jár a 3D tokozásban, viszont core-core nagy sebességű kapcsolatban meg az AMD áll jobban... (bár elvileg AMD mostanság rengeteg pénzt költ a 3D tokozás kifejlesztésére, gyakorlatilag a zenből jöhető lehetséges profit helyett abba raknak rengeteg pénzt, ezért a kis profitszámok).

De visszatérve erre a technológiára, érdekes dolgok születhetnek még ebből, talán lesz pár "jó évünk" és újra eljön egy 95-2005-ös fejlődési időszak (fejlődési sebességben).. bár igaz akkoriban egy 2-3 éves hardver erősen elavultnak számított és "olcsón" meglehetett venni újkori árához képest.
De úgy érzem ez lesz az egyenlőre "utolsó nagy ugrás" a hardver fejlődésben a kvantumprocesszorok előtt (ha utóbbi lehetséges lesz valaha is egyáltalán).. amíg nem találunk majd újabb, más irányt (de ne rohanjunk annyira előre, ebben az irányban van egy 10-15 év simán amit hozni lehet fokozatos teljesítmény "előrelépéssel")...
a kvantum cpu-k meg 10 éve, 10 év távlatra vannak, kb. mint a nagy kapacitású nanotechnológiás akkumulátorok mindig 2-3 év múlva 10x kapacitást ígérnek (csak a 2-3 év is "fix távolságra" marad a jövőben)

The human head cannot turn 360 degrees... || Siemens A35 -> Siemens C55 -> Alcatel OT556 -> Flying F996 -> Nokia 5230 -> Sony Xperia P -> Sony Xperia Z1 Compact -> Lenovo K3 Note -> LG v20 || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB

(#11) arn


arn
(PH! nagyúr)

Ez jol hangzik...csak ket problema van, egyreszt a gyartastechnologiat kellene surgosen megoldani, mert akarmilyen csodaskalazhatosagot kitalalnak, ha a mainstream procikjuk a 200 wattot nyaldossa. A masik, hogy kicsit keson jon, mert desktopon 32 mag fole skalazni sok ertelme nem lesz, az amd meg mar most 16 magnal tart. Mire ertelmesen megvalositjak, lement a kor.

A heterogen erara kell mar koncentralni.

RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)

(#12) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(őstag)

Jól hangzik ez az egymásra pakolt mindenféle, de a normális hűtést hogyan oldják meg? Egymásra van építve egy rakat melegedő alkatrész, amik szépen megfőzik egymást.
Annak idején az IBM valami heatpipe-szerű járatokkal kísérletezett, de arról sem hallottam semmit már vagy 10 éve.

(#10) DraXoN: A kvantum számítógép otthoni felhasználása még nagyon messze van. Először a szilíciumot kellene leváltani, de még azt sem tudjuk, hogy azt mivel fogják (grafén? szén nanocső? elektro-optika?), ahogy az újfajta memóriák is döcögnek.

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#13) Cifu válasza Geri Bátyó (#12) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

Itt pont arról van szó, hogy nem egymásra építik az elemeket, hanem egymás mellé.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#14) wsanyi


wsanyi
(senior tag)

És lám, megjelent a super glue. :) Most akkor hogy is van ez??? :O

Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.

(#15) Geri Bátyó válasza Cifu (#13) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Az csak az EMIB. A Foveros pedig a 3D. A cikk szerint itt mindkettő játszik.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#16) Cifu válasza Geri Bátyó (#15) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)

Oh, akkor kevertem.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#17) Geri Bátyó válasza Cifu (#16) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Én is inkább újraolvastam a Foveros-ról szóló írást. Az EMIB nagyjából stimmelt.
Itt valami olyasmi lesz, mint amit az AMD csinál a Zen 2-vel, csak 3D tokozással. Lesz egy nagyobb csíkszélességen gyártott IO chip, lesznek processzormagok (akár különbözőek) és jó eséllyel IGP, miket planárisan kapcsolnak ösze EMIB-el és akár még memória is. Mindezeket a részegségeket pedig a Foveros-al egymásra rétegzik.

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#18) Duracellm...


Duracellm...
(PH! kedvence)

Jól néz ki, de a régi arch-al max. a xeon-okhoz lesz jó, ahol a turbo alacsonyan van, és bármeddig fel lehet tolni a TDP-t, ha elég nagy a kupak alapterülete, így tudnak majd 1 utas szervert kínálni, sok maggal.
Desktopra ez nem lesz megoldás, oda új csoda arch kell, ami 10nm-en, jelenlegi képességével <3,5Ghz-en, annyit tud, mint most a 14nm-en az "5Ghz."

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.