Hirdetés
- Akciókamerák
- HTPC (házimozi PC) topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Léghűtés topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valdez
őstag
1.2 nem tud hdr-t, alig van olyan hdr monitor, ami hdr képes dp-t használ (tehát 1.4-et). Pont a monitorokról beszéltem, amikor azt írtam, hogy ott is a hdmi-t részesítik előnyben.
Ha "feleslegesen" nem raknak 1.4-et, akkor miért raknak monitorra komolyabb hdmi-t ami még ráadásul licencdíjas is? -
Dr. Szilikát
őstag
melyekben egyaránt négy szálon futnak majd az adatok
Szimmetrikus jelátvitel lévén négy érpár, azaz 8 szál, hasonlóan a HDMI kábelhez, noha utóbbinál egyik érpár csak órajel, illetve van még 5. érpár is, de az másra szolgál.
-
törölt tag
válasz
Alogonomus #9 üzenetére
A HDMI Forum kivezette a HDMI 2.0-s megjelölést. Most az a mondás, hogy csak 2.1-et hitelesítenek, és a gyártók felelőssége, hogy specifikálják a sávszélességet és a támogatott funkciókat. Egy röhej.
Idevágó rész a linken ettől: What Does the HDMI 2.1 Certification Actually Require? Not a Lot it Seems…
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Már azzal is megnyerik a vásárlókat, ha nem próbálják az 1.4-es kábeleket 2.0-s kábelként eladni, miközben 2.0-s HDMI alkatrészt kaphatsz 2.1-esként.
-
kurta9999
tag
Szerintem meg elfog. Az 1.2 elég 1080p 240Hz-ig, a komolyabb 1440p 10bit 165Hz-en már 1.4-et használnak. Wikin meg lehet nézni, melyik verzió mennyit tud. Feleslegesen nem rakják az 1.4-et, mert gondolom drágább a vezerlő hozzá. Monitorokon meg nem igazán preferálják a HDMI-t, mert sokhelyen a maxot kise tudod hozni azon keresztül a monitorból. A TV az már más
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Jungle Man #3 üzenetére
Annyira nem jellemző rájuk, hogy Dp kábelt "túlgondolnák" a gyártók. Hdmi-ből hamarabb találsz olyat amit leírtál.
inkább kisujj vastagság, 8-10 cm-es min. rádiusz és 2500ft/méter. Ezekre számítanék. -
Valdez
őstag
A legtöbb gyártó még mindig dp 1.2-öt használ, egyértelműen inkább a HDMI-t preferálják és preferálták akkor is, amikor a hdmi szabvány volt hátrányban. Szerintem ez a 2.0 már nem fog elterjedni egyáltalán.
-
Remélem olyan egyértelműek lesznek, mint az USB jelölések, akkor lesz igazán kánaán...
-
törölt tag
válasz
Jungle Man #3 üzenetére
A 48 Gbps HDMI kábelek sem olyanok.
-
törölt tag
Jöjjenek csak az új, még nagyobb sávszélességű Dp kábelek! Mert a korábbi generációs interface-k között is működnek és a túlbiztosítás miatt remélhetőleg sokkal kevesebb hibával dolgoznak mint a mostaniak.
-
törölt tag
Nice. Megjelenítő és videokártya vagy más forrás pedig további évek múlva, gondolom, azok is inkább a 40-es sáveszélességgel.
Az fontos azért, hogy a 4320p@60, illetve 2160p@240 tömörítés nélkül értendő. DSC-vel a 8640p@60@10-bit@4:4:4 is megy.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A VESA új certifikációs programot indít és új logókat is bevezet a vásárlók dolgának megkönnyítése érdekében.