Hirdetés

2019. március 20., szerda

Hozzászólások

(#1) zzola


zzola
(PH! félisten)

Érdekes egy egység.
Mi lenne, ha az MS is kiadna egy ilyet?

(#2) SonicX válasza zzola (#1) üzenetére


SonicX
(fanatikus tag)

de nem fog, pont az a céljuk hogy a pc-t és az xbox-ot egyre inkább összeolvassák, ezért is van pc alapja a mostani generációnak, plusz az api is dx12 rajta, oprendszer meg majdnem 1:1 win10, szal mondhatni hogy totál pc-t csinált már az m$ is a konzolból

The Fastest Thing Alive

(#3) macilaci78


macilaci78
(Korrektor)

Vajon mennyi bevétele van a lapcsaládnak a Zhongshan Subor-tól? Már a 3. cikk a konzollal kapcsolatban, mintha egy review előzetesének minden mondatát külön cikkben közölnék. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Egy mag, két mag, négy mag, nyolc mag, tizenhat mag, harminckét mag... A proci lassan súrolja a ''dinnye'' szó fogalmát...

(#4) alevan válasza macilaci78 (#3) üzenetére


alevan
(PH! addikt)

Csak amennyi a többinek. Külföldi kiadású weboldalak is be vannak indulva a témára. Van olyan online lap, aki redditen próbál valakit a cégtől találni, elég idegesítően, egy interjú és/vagy egy tesztpéldány miatt.

[ Szerkesztve ]

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#5) rodrigez válasza macilaci78 (#3) üzenetére


rodrigez
(senior tag)

És ez téged ..... izé .... bánt?

(#6) alevan


alevan
(PH! addikt)

Ám a Win10 IOT verziójában minden szolgáltatás benne van, hogy futtattasson játékokat? Ez nem egy kiherélt verzió?

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#7) flashpointer


flashpointer
(senior tag)

olyan exkluziv program lesz rajra mint az androidos keszulekeken a gyariak amiket elso inditas utan torolni kell? : )

(#8) Qkackca válasza alevan (#6) üzenetére


Qkackca
(fanatikus tag)

Igen és nem.
Szerintem is zavaró az iot név, viszont az IoT Enterprise az lényegében a w10 Enterprise megfelelője. Ráadásul a régebbi embedded rendszerek utóda is elvileg. Más a licencelése is, meg gondolom jobban igényre szabható.

http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | Ballistix@aszekrénytetején

(#9) -=MrLF=-


-=MrLF=-
(senior tag)

Kiadhatnák valami rendesebb (visszafogottabb) házban, normális BIOS-szal, op. rendszer nélkül, legerősebb minigép lehetne. :C Lenne rá kereslet.

protonmail.com Secure Email Based in Switzerland

(#10) SunyaMacs


SunyaMacs
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Gondolom le lehet másolni a rendszert és átrakni egy közönséges x86 PC-re, ami majd tudja futtatni ezt a fabrikált rendszert, és vele együtt az exkluzív játékokat

•_•

(#11) Ribi válasza SonicX (#2) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Annyira jó, eddig a PC-ből akartak tablet meg mobil kinézetet csinálni (W8), most meg át akarja majd szabni Xbox kinézetre?
Ezek mi a frászt szipuznak állandóan? Ki az aki ezekre rábólint?

(#12) SonicX válasza Ribi (#11) üzenetére


SonicX
(fanatikus tag)

sajna eléggé sokan mint láthatod az xbone tulajok táborából... szinte nulla exkluzív kínálat és mégis veszik mert xbone, így lehet bepalizni a játékosokat

The Fastest Thing Alive

(#13) pepejoe válasza Ribi (#11) üzenetére


pepejoe
(tag)

Öszintén ha lenne egy olyan konzol ami tud win10-et futtatni és lenne hozzá bill és egér támogatás akkor én simán lecserélném a pc-t. Koca gamerkedni elég lenne a vas.

(#14) golya87 válasza -=MrLF=- (#9) üzenetére


golya87
(őstag)

Szerintem ilyen kiadás inkább a teljes értékű fenghuang-ból lesz. De egy NUC-szerű dolog valóban jól jönne már AMD oldalon is.

(#15) Televan


Televan
(PH! kedvence)

Ha sikeres lesz,Kínának lesz egy PC-Konzolja.Mert nem hiszem hogy mi tömegesen látjuk majd itt.Amúgy sem venném meg,ki tudja mekkora backdoor lesz a rendszerbe beépítve. ;]

| AMD Radeon & Ryzen Fanboy Status : On | Nvidia & Intel Fanboy Status : Moderate | Semmi baj nem lenne ha a fű férfi volna, de a fű nő!!! |

(#16) golya87 válasza Televan (#15) üzenetére


golya87
(őstag)

Ha normális ára lesz és a minősége is jó, akkor akár egy Pi-szerű (persze sokkal visszafogottabb) platform is lehet belőle a DIY körökben.

(#17) Ribi válasza golya87 (#16) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Ez 200k. Majdnem 3x annyi mint egy xbox.

(#18) Dandris válasza Ribi (#17) üzenetére


Dandris
(fanatikus tag)

De windows játékokkal is lehet rajta játszani. Steam?

(#19) golya87 válasza Ribi (#17) üzenetére


golya87
(őstag)

Ja már van konkrét ár?

(#20) Ribi válasza golya87 (#19) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

650 ojró körül lesz.

(#18) Dandris: Csak kérdés, hogy akkor ez most konzolként vagy PCként megy?
PC ugye sokszor azért lassú, mert sok köztes drivert meg minden vackot használ.
Akkor ez most PC vagy konzol lesz? Vagy amolyan dual bootos? Ha meg nem konzol lesz, akkor nem is fut rajta konzolos játék? Vagy a portolt cuccokat kell rajta futtatni? Ha tudod konzolként használni, akkor egy normál gépet ezzel a kicsit még jobban hekkelt oprendszerrel tudja majd konzolként használni?

(#21) Dandris válasza Ribi (#20) üzenetére


Dandris
(fanatikus tag)

Jogosak a kérdések...

(#22) Abu85 válasza Ribi (#20) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

A PC-s verzió nyilván csak PC. A konzolos esetében nyilván a PC-s portok ugyanúgy futnak, ahogy PC-n, de a saját tartalmaknál rengeteg olyan dolgot lehet majd megtenni, amit egy PC-vel nem. Ez pusztán azért realitás, mert fix a hardver. Már a mostani explicit grafikus API-kban is van rengeteg olyan lehetőség, amit általánosan nem lehet kihasználni igazán, de úgy ahogy a Subor áll hozzá abszolút reálissá válnak, hiszen nem számít, hogy dedikált GPU-n nem futna jól, ebben a gépben ugyanis olyan hardver nincs. Ebből a szempontból lehet rá exkluzív konzolcímekhez hasonló egyedi tartalmat csinálni, de olyan mély lehetőségek nincsenek, mint mondjuk az X1-en és a PS4-en, gondolva itt a közvetlen memóriakezelésre, stb. Viszont a kínai piac sajátja, hogy nem igazán tud megszabadulni a PC-s alapoktól. Emiatt a hagyományos konzolok itt nem tudnak komoly eredményt elérni. A Subor emiatt csinálta valószínűleg úgy, hogy akkor legyen maga a rendszer egy PC, ami a hagyományos PC-s tartalmat is futtatni tudja (erre tök jó a Windows 10 kernel), és akkor lesz hozzá mellé egy exkluzív tartalomszolgáltatás is. Ez már egy olyan modell, ami a kínai, amúgy tényleg igen specifikus igényeket figyelembe veszi.

Az biztos, hogy megmozdult valami, mert a kínai OEM-eknek nagyon nem tetszik, hogy az AMD és a Microsoft egyedi lehetőségeket ad egy cégnek. Alapvetően befostak, hogy nem tudnak ellenük mit kezdeni, hacsak nem kérik meg maguk is ugyanerre az AMD-t és a Microsoftot. De ha így is döntenek, az időelőny már a Suboré. A költségekbe beleférne, mert anyagilag nem sokkal több egy egyedi gép, mint egy normál PC, a szoftveres háttér/tartalom kidolgozása viszi inkább a pénzt. Viszont ha sokan ezt látva még az egyedi gép mellett is döntenek, akkor is legalább három év mire elő tudják húzni az első fejlesztést.
Világszinten valószínűleg ez a modell nem működne, de Kína annyira specifikus és a vásárlóbázis annyira nagy, hogy egyszerűen megéri direkten az igényekhez igazodni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#23) Madárpók


Madárpók
(fanatikus tag)

"Egyedileg konfigurált Windows 10"
Első gondolatom a KMS Pico és rokon megoldások felé esett :DDD

(#24) Yutani válasza Abu85 (#22) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Világszinten valószínűleg ez a modell nem működne, de Kína annyira specifikus és a vásárlóbázis annyira nagy, hogy egyszerűen megéri direkten az igényekhez igazodni.

Lásd autóipar. Nemzetközi nagy konszernek is exkluzív modelleket forgalmaznak Kínában.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#25) Ribi válasza Abu85 (#22) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

De megint ott tartunk, hogy ez egy kvázi egyedi PC, ami akár tök átlagos PC is lehetne, majd írnak egy kissé mókolt windowst, amire írnak majd kvázi egyedi dolgokat.
Akkor mindezt csak azért csinálják, hogy ne lehessen futtatni bármin?
Csak hogy nekik is legyen egy amolyan egyedi konzol szerűség, mert mennyire pronyo, hogy nincs saját konzoljuk? Ami nem is igazán egyedi. Mint ahogy mindent másolnak, csak hogy ne legyen annyira copy paste kicsit mókolnak rajta?
Még mindig nem értem minek. Lehet nem is akarom megérteni. :(

(#26) Abu85 válasza Ribi (#25) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Ezt csak Kína miatt csinálják. Ott megvan az igény a konzolra, de nem úgy, hogy a PC-t is eldobják érte. Ergo ez egy olyan konzolként funkcionáló eszköz, ami egyben PC-nek is jó. Valószínűleg az van az egész mögött, hogy a kínai konzolpiac azért arányaiban nem pici, de rengeteg konzol között oszlik meg a vásárlóbázis, illetve ezek az emberek, akik vesznek x, y és z konzolokat, vásárolnak PC-t is maguknak. A Subor kitalálta, hogy akkor legyen egy olyan gép is, ami egyben egy konzol és egy PC is, vagyis gyakorlatilag azt az igényt, amit ott nem kevés ember két géppel fed le, most meg tudják célozni egyetlen hardverrel. És ez így már egy elég zsíros piac ahhoz, hogy működjön is a koncepció. Nem véletlen, hogy a kínai OEM-ek már összeráncolták a szemöldöküket, hogy ez így eléggé olyan felállás, ami gondot jelenthet nekik, mert nem csak egy sokadik új konzol. Ott jelent ez igazából problémát, ha mondjuk csinálnak vagy szimplán vesznek egy olyan eSport címet, ami mondjuk népszerű lesz Kínában, és akkor gyakorlatilag behúzzák az összes iCafét erre a gépre, mert nekik ugye kell az az eSport cím, ami csak a Subornál elérhető (akár csak fél évnyi ideiglenes exkluzivitással), és egyben ezzel a rendszerrel PC-t is vesznek a többi eSport játékra. Ez hatalmas gyomros lenne az ottani, PC-ben utazó OEM-eknek, és valószínűleg a Subor eleve ilyen gyomrosokat akar osztogatni.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#27) hombre[EU]


hombre[EU]
(senior tag)

On the financial side, we can put some numbers to all this. The project is reported to cost 400 million RMB (~58.4M USD) from start to this point, including buying the chips from AMD.
Vagy nagyon keveset terveznek eladni, vagy rohadt olcsón szerzik be a komponenseket :F

you must be the change you wish to see in the world

(#28) Yutani válasza Abu85 (#26) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

Azért érdemes hozzátenni, hogy IGP szintjén most jutottunk el odáig, hogy akár az aktuális desktop alsó-középkategóriába is belenyal teljesítményben. Soha nem volt ennyire relative erős IGP a piacon tudtommal. (Abszolút értékben is a legerősebb, amit valaha kínáltak, de most a relatív sebességen van a hangsúly.)

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#29) Ribi válasza Abu85 (#26) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

Én csak azt nem tudom, hogy ez mennyire lesz konzol?
Mert ez most nekem inkább tűnik egy PCnek, ami relatíve olcsó.
Konzol olcsó, mert relatíve gyengébb a vas benne, de a spec OS ezt "kompenzálja". Windows ezt nem adja, innentől nekem ez egy vékony PC. Nem tudom, hogy lesz ebből konzol?
Ehh mind1, majd kiderül.

[ Szerkesztve ]

(#30) Plague666 válasza Ribi (#29) üzenetére


Plague666
(tag)

Lehet le vagyok maradva, de nem úgy volt, hogy ez csak Kínában lesz? Ha igen, akkor max tech szempontból érdekes, de minek itt napi szinten cikket megjelentetni róla? Mondjuk részben a keserűség mondatja ezt velem, mert tökjó ez a koncepció. Nekünk marad a drága pc vs. korlátozott felhasználású, gyerekeknek való konzolfelhozatal. Simán beneveznék én is egy ilyen gépre.

(#31) Yutani válasza Ribi (#29) üzenetére


Yutani
(PH! nagyúr)

A fix hardver ad helyet a sokkal alaposabb optimalizációnak. Így sem lesz konzol-szintű, mert az OS nem tud olyan hardverközeli lenni, hiszen mégiscsak egy Win10-es PC-ről van szó, de az optimalizálás magasabb szintű lesz, mint a normál PC-ken, ahol millióegy hardveren el kell futni a játéknak.

Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

(#32) kikikirly válasza Ribi (#29) üzenetére


kikikirly
(fanatikus tag)

Ahogy Yutani kolléga mondja.Tudnak olyan kódot irni ami csak ezen a hardveren fut le,nem szempont hogy tökre eltérő AMD ,Nvidia,Intel hardvereken lefusson(és még a gyártók saját architektúra váltásairól nem is beszéltünk).

[ Szerkesztve ]

(#33) Silenc3Hun válasza SonicX (#12) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Köszönjük, napi Xbox fika megvolt, lehet továbbfáradni...

Érdekes megoldás, jó lenne belőle egy teszt, ha esetleg tudnátok szerezni egyet valahogy

"There's a reason that we came across in this world..."

(#34) SonicX válasza Silenc3Hun (#33) üzenetére


SonicX
(fanatikus tag)

sajna ha így látod amit írtam és nem látod az igazságot...
ha fikáznám bármelyik konzolt is, akkor az nem így nézne ki...

The Fastest Thing Alive

(#35) Ribi válasza kikikirly (#32) üzenetére


Ribi
(PH! nagyúr)

És hozzátette, hogy soha nem lesz konzol szintű, mert win 10 az alapja.
Én az eddigi játék portokon azt vettem észre, hogy vagy normálisan futott mindenen, vagy kő szarul. Nyilván a vga és cpu függvényében. Ezen nem tudom mennyire segít hogy csak 1 hw-re kell írni valamit. Eddig is a xar porok mindenen szarul futottak, akadtak, lagosak voltak, stb stb. Hiába volt alatta erőmű. De akkor ők mégis min teszteltek? Mert még azon is szarul kellett mennie.

(#36) BBencK válasza Televan (#15) üzenetére


BBencK
(lelkes újonc)

Nagyjából ekkora. :DDD

(#37) idegen lény


idegen lény
(őstag)

Mikor lesz magyarítás a játékokra?

AVerMedia Game Capture HD C281 Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz!Pesten házhoz viszem! Zuckerberg vagy Elon Musk az Antikrisztus; a következő amerikai elnök, később a Föld teljhatalmú vezetője A csicseriborsó egy szokatlan formájú egynyári hüvelyes növény, leginkább egy madárcsőrű bárányfejre hasonlít

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.