Hirdetés
- A Transcend lehet a RAM-para következő áldozata?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Projektor topic
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Indításnál feldob egy pop-up buborékot amiben rákérdez, hogy bekapcsolhatja-e a funkciót. Eldöntendő kérdés.
Akartam róla screenshotot készíteni, most frissítettem le, de ezek szerint még nem éles a verzió amiben ezek benne lesznek, mert nálam a Google Play sem jelzi a jogosultságoknál, hogy alkalmazásadatokat kérne és az appon belül sincs nyoma erre vonatkozó beállítási lehetőségnek, csak ami eddig is volt: Engedélyezed-e a földrajzi helyedhez való hozzáférést. Első indításnál egyébként erről is feldob egy pop-up buborékot amire igen vagy nem választ kell adni (a Facebook alkalmazás alapból figyel és erre nem is hívja fel a figyelmet, kapcsold ki magadnak ha akarod).
Megnéztem a desktop Twittert is, ott vannak pipálható dolgok arról, hogy akarsz-e személyre szabott reklámokat, de hiába van bepipálva, a böngésző do-not-track kérése felülírja, szóval ottfelejtett pipa esetén sem követ.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
jogszabály szerint az ilyen cuccok opt-in-ek, tehát lehet, hogy egy kicsivel korrektebb, mint a facebook, attól még törvénytelen, amit csinál. a jogszabály azt várja el, hogy alapértelmezetten kikapcsolt legyen minden ilyen cucc, és neked külön csinálnod kelljen valamit, hogy bekapcsoljon.
-
Stauffenberg
nagyúr
Szerencsére azért sokkal korrektebb a Facebooknál, hiszen nem egy automatikusan elfogadásra kerülő Terms of Service frissítés 98. bekezdésének 14. sorában lévő zárójeles, apró betűs, jogi nyelven írt megjegyzésében figyelmeztet rá, hanem:
1.) Androidon az app frissítésénél figyelmeztet, hogy megváltoztak a kért jogosultságok (iOS esetén nem tudom van-e ilyen).
2.) A frissített app indításakor egy pop-up ablakban is figyelmeztet, hogy mit szeretne és rákérdez, hogy megengeded-e neki.
3.) Utólag is kikapcsolható, ahogy a hírben is írva vagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bitcoin topic
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Most már tényleg itt az Ítéletnap, premier előzetesen a Terminator 2D: NO FATE
- A Transcend lehet a RAM-para következő áldozata?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest