Új hozzászólás Aktív témák
-
Tejes Pite
aktív tag
8 Hobbits = 1 Hobbyte ### cool guys don't look at explosions!
-
Graphics
Jómunkásember
Az igen, először azt hittem mini-Peltier lesz ebből, de az durva lett volna ,ez nem semmi megoldás, örvendetes, viszont még az elején járnak
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
törölt tag
Elektrosztatikusan szelet generálni?
-
Translator
tag
És ha elég ügyesek, fel tudják tolni a frekvenciát az ultrahang-tartományba, és kutyákat is lehet vele abajgatni
Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin
-
MZperX75
addikt
Ha beporosodik akkor meg ba***tod!
Akkor inkább egy passzív fém ház ami hőtő-hátlap, ami hővezetőként működik,azt csókolom .
-
Cobra.
őstag
Ezzel csak annyi a baj, hogy elég karcsú lehet a légszállítás.
-
MZperX75
addikt
válasz
Tejes Pite #11 üzenetére
Nem teljesen erre gondoltam,borda nélkül elég a felület,azt majd fúja a leheletem.
Egy laptop hátsó fele egy jó kis fém lap,amire kivezetve hőcsöveken a meleg.,az a hőleadó felület,hangja sincs,és nem is fogyaszt. -
Tikakukac
titán
Olcsó megoldás: nem rakunk 4 magos i7-et egy papírlap vékonyságú gépbe, mert amúgyis minek. Kérem fáradjon a kasszához.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
Alternatív légmozgáslétrehozásra gondoltam. Megértettem, egy rezgö membrán a szerkezet. Ami a rezgés miatt bizonyos frekvencián hangot generál.
#12 MZperX75: felxibilis höcsöre van szükséged, amit át tudsz vezetni a zsanéron- ahol már megy a monitor és egyéb kábelezése, valamint ha viszed magaddal a notit A-ból B-be irodán belül hogy ne süssön meg?
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
válasz
Tejes Pite #17 üzenetére
Már hogyne lenne - könnyen törnek majd.
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Tejes Pite
aktív tag
válasz
albinolynx #18 üzenetére
Igen, épp ezért lesz semmi.
-
morcosharcos
csendes tag
Na ez innováció a javából! (főleg, ha megjelenik majd civil piacon)
Elemlámpákkal, NiMH, Li-ion, Li-Poly akkukkal, töltőkkel kapcsolatban nyugodtan kérdezzetek priviben, tudásomhoz mérten próbálok segíteni....
-
Male
nagyúr
Érdekes megoldás (végülis ugyan az, mint egy membrános szivattyú, csak a két lap méretváltozása okozza a mozgását, és nem egy rúd nyomkodja), viszont felvet pár kérdést:
- Hang? Ügyesen végig zene van a videóban, így nem derül ki erről semmi
- Tartósság? Érdemleges légszállításhoz ekkora méretben, igen gyorsan kell mozognia... kérdés meddig bírja.
- Fogyasztás? Azonos légszállítás esetén egy ventihez képest érdekes lenne.
- Mi van, ha belehullik valami? Eddig összegyűlt a kosz a bordánál a notikban, de sok kellett az elzáráshoz, ide viszont valami ha bekerül, ami megakadályozza az összezáródást, akkor vége.Persze nyilván ezekre ők is gondoltak.
-
all6atos
tag
Modernkori fújtató.
-
Érdekes koncepció, de szerintem ez alig csinál légáramlást.
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
all6atos
tag
válasz
FrozenThrone #23 üzenetére
Biztos csinál az eleget, és halott légréteggel se kell számolni. Inkább az a kérdés, hogy jut el a hő a két fémlaphoz, amik ráadásul elég vékonyak -> nagy hőellenállás.
-
Tejes Pite
aktív tag
válasz
morcosharcos #20 üzenetére
Civil piac? Miért hol jelenne meg? Minden a vásárlóknak készül.
-
Tejes Pite
aktív tag
válasz
FrozenThrone #23 üzenetére
Igen, biztos igazad van. A cégnél meg fogyatékos mérnökök dolgoznak és 2 év alatt nem vették észre hogy értelmetlen a fejlesztésük. -1 neked!
-
Destructo
aktív tag
Nemsemmi..kíváncsi vagyok mi lesz belőlle.
-
Angel1981
veterán
Ügyes!
Mindazonáltal ez sem lesz elég; mindig vékonyítani akarnak majd.... -
törölt tag
Gyakorlatilag kilapítottak egy piezoelektromos hangszórót...
-
válasz
Tejes Pite #26 üzenetére
Majd akkor hiszek neked ha ténylegesen kapható lesz a boltokba ilyen hűtővel szerelt ultrabook. Lehetett már egy valag hasonló hírt olvasni, aztán érdekes, mind eltűnt..... -10 neked
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
M3oH
addikt
válasz
FrozenThrone #32 üzenetére
A videoban lathato laptop epp ezzel volt hutve
Amugy, asztali fronton is megjelenhetne. Gondolom senki nem banna, ha nem bogne a CPU/VGA terheles mellett.
-
.mf
veterán
Értem én, hogy
gőzmozdonyvalamivel vékonyabb, mint egy venti (legyen mondjuk 4-5mm helyett 1,5mm, tehát 2,5-3,5mm megtakarítás), viszont felületét nézve ez sem foglal sokkal kevesebb helyet, s légmozgásban sem tűnik olyan jónak. Az ultrabookokban pedig ez a nagyobb gond, hogy egyszerűen nincs hely. Max. úgy tudnám elképzelni, ha több kisebbet tennének az alaplap síkjával párhuzamosan. De még mindig azt tartanám a jobb megoldásnak, hogy 10W-os ULV procik / SoC-ek (ehhez a fogyasztáshoz órajellel az Ivy / Haswell teljesítménye még bőven elég lesz) s egy-két hőcső, ami a fém fenéklemezre, mint passzív hőleadó felületre vezeti ki a hőt.Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Elektrostrikció szelet generál. Anno ebből kellett előadást tartanom szakközépben
.
(#7) Translator A kvarcnak több MHz is lehet a frekvenciája, de már pár száz Hz-től indulhatnak a kristályok.
(#33) tomab04a: A mai hangtechnikában is a magas sugárzók egy része szintén hangszóró.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
powerup2
addikt
A mostani gépek is piszok vékonyak macbook air vagy retinás macbook pro hova akarják vékonyitani lassan nem lehet megfogni
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Nas: Synology DS218
-
Akula
őstag
amiről itt szó van az inverz piezoelektromos hatás alkalmazása lemez, vag membrán deformációjára. ún. aktuátoros hatás. semmi több. úgy képzeld el, mint egy kis dugattyú ami föl-le jár. a végleges megvalósítás komolyabb mérnöki munkát igényel még, de az ötlet rendben van. a közeget meg lehet áramoltatni, csak megfelelő szelepezésről kell gondoskodni, hogy egy irányba történjen a nyomásnövelés. így működik a szív is és öregapám kézi pumpás szivattyúja is amivel lemossa a gumicsizmáját
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
törölt tag
Én drukkolok nekik. Legyen belőle egy használható termék.
Csak könyörgöm hogy ne sípoljon, meg ne interferáljon semmivel mert attól a falra tudok mászni
Új hozzászólás Aktív témák
ph A General Electric a DCJ névre keresztelt technológiával támadná le a piacot.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest