Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliskard
senior tag
válasz
fatpingvin #64 üzenetére
Valószínűleg a tőkehiány mellett az elfogadható megtérülési terv összeállítása is hátráltatja a hasonló kezdeményezéseket, e-nélkül pedig nehezebb behúzni támogatást.
Ez részben abból is fakad, hogy az átlag user csak használni akarja a telefont, egy relatív szűk kör kivételével a felhasználói sw-k főként ajánlással terjednek és ez kisebb részben a játékokra is igaz.
Ez hatványozottan igaz a konkért hw+os kombóra is, ezért is nehéz a kétpólusú piacra behozni új telefont.Mind az Apple, mind a Google szempontjából a telefon és az os "csak" közvetítő közeg amin keresztűl szolgáltatásokat üzemeltetnek amikből közvetve/közvetlenül származik bevételük. Persze az Apple bőven profitál a hw-ből is, de ők is egyre inkább fókuszálnak a szolgáltatásokra és azokból származó bevételekre.
Ezért nehéz a Pine64 és hasonló kezdemrnyezéseknek profitábilissá válni amennyiben nem a jótékonysági vagy világ megjavítási faktor a domináns.
Ráadásul a kritikus hw eladás elérése egyre nehezebb, pedig ez ami talán-esetleg-remélhetőleg eléri a fejlesztők ingerküszöbét és elkezdik portolni a saját applikációikat.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
fatpingvin #61 üzenetére
Egyrészt kevesen ismerik őket, másrészt viszont mindre jellemző, hogy baromi kiforratlan a mindennapos használatra, pláne arra, hogy laikusok kezébe lehessen adni ezeket.
Még egy Sailfish OS-t sem igazán adnék laikus kezébe a jelenlegi állapotában, és az a legkisebb baja, hogy nem mindig magától értetődő a UI használata. -
moleculez
veterán
válasz
fatpingvin #64 üzenetére
Sok probléma van, leginkább az appfüggőség a userek részéről. Amíg ez így van, addig új OS-nek sok esélye nincs. Android <-> iOS váltás során mennyit hisztiznek a userek, hogy ez mi az hol, és ha igen miért nem.
Az Apple féle privacy meg pedig nem más, mint előkészítése valami nagyobbnak, amit még nem látunk át, de szvsz a még nagyobb zártság lesz a lényege. Avagy, bízz bennünk, ne a többiekben.
Viszont el kell különíteni a alufóliasapis online paranoiásokat, az egészséges privacy igénnyel rendelkező userektől, mert a jelenlegi Linux alapú megoldások inkább az előbbieket szolgálják ki, míg az Apple látszatintézkedései az utóbbiakat nem igazán, szóval valahol fél úton kellene találkozni. Pl az AOSP egy élhetőbb kiindulási alap, van pár "degoogled" android fork amik ígéretesek. -
fatpingvin
addikt
válasz
moleculez #62 üzenetére
majdnem olyan mintha tőkehiány lenne, valamint a pmOS fejlesztésének kb ott tesznek keresztbe ahol jogilag tudnak.
egyébként meg amit az Apple porhintése nyomán az emberek gondolnak a privacyról anz köszönőviszonyban sincs azzal amiért mondjuk egy ilyen mobil OS-t használna a célközönsége -
moleculez
veterán
válasz
fatpingvin #61 üzenetére
Persze vannak kísérletek, meg ígéretes megoldások, de egy szűk körön kívül a kutya nen hall ezekről.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
moleculez #59 üzenetére
+1 a Windows Phone mellett, hogy csak házon belül maradjak, az Xbox, meg egyáltalán a konzolok úgy általában jól szemléltetik azt, hogy ha kevés hardver van, akkor arra jóval könnyebb egységes UX-et produkálni.
Vagy pl Linuxon a Valve képvisel hasonló szemléletet, csak ott a szoftver oldaláról: Ha adott egy referencia OS, akkor sokkal egyszerűbb az élet mindenki számára, ha ahhoz igazodik, és azzal validálja a kompatibilitást. Legyen az akár egy másik disztribúció, vagy egy játékstúdió. -
moleculez
veterán
Értem, és igazad is van, sőt a Surface vs Atomos dzsunka tabletek is nagyon jó példa volt. Azonban azt gondolom, hogy az MS nek könnyebb lenne úgy optimalizálni ha csak egy platformra kell. Persze, a többiek oldják meg maguknak, de ha az MS megszab egy hardvert (lásd Windows Phone) az garanciát jelentene a usernek is, meg az OEM-eknek is csak köré kénne hányni a körítést, meg extrákat.
-
kilua
senior tag
válasz
moleculez #57 üzenetére
Attól hogy 40ezer forintos dzsunka tabletek is vannak még nem lesz semmivel sem rosszabb a felső kategóriás Samsung Galaxy Tab.
Ugyanez volt igaz windowsra is, attól hogy tényleg 20ezer forintos dzsunka X86os tabletek is jöttek 2015 körül (mert az Intel fillérekért adta a z3735f később z8300 SoC-ot mindenkinek) még nem lett semmivel sem rosszabb a microsoft surface ... különben sokan az M1es macosre teszik fel az ARM windowst manapság virtuálisan ha zárt lenne akkor vagy hivatalosan támogatni kéne vagy el lenne vágva a vonal.
-
moleculez
veterán
De hogy az off-topic nosztalgiavonaton kívül a cikkhez is hozzászóljak:
Szerintem kifejezetten jót tenne a minőségnek ha az esetleges ARM átállást az MS zártan kezdené, ugyanis QC-nak van erőforrása komoly optimalizálásra, és motivációja is. Itt nagyon alacsony szinten kell optimalizálni, és ha bármilyen dzsunka ARM vasra lehetne később Wint rakni, akkor eljönne az Android rákfenéje: töredezettség, és gyenge teljesítmény. -
moleculez
veterán
válasz
this is life #55 üzenetére
Azért pl a privacy elég komoly piaci rés lehet(ne), megfelelő tálalással nagyobb piaca lenne egy open-source, privacy first OS-nek, mint gondolnánk. Az Apple jól elültette a privacy jelentőségét, és az emberek elkezdtek (!) foglalkozni vele, és beszélnek róla. Én pl szívesen látnék végre tényleg élesben például valami Linux forkot mobilon. (nem mintha váltanék iOS-ről, de nem zavarna
)
-
válasz
moleculez #52 üzenetére
Manapság indulni a mára ket szereplosse vált piacon , nagyobb öngyilki lenne mint annak idején volt. Akkoriban bázisnak sokat számított az ex nokiás rajongó tábor , illetve az android se nyújtotta azt a felhasználói élményt alsó és közepkategoriaban mint a wp vagy amivé napjainkba fejlődött Egy lg f6, samsung galaxy ace 2/3 vagy hasonlóak ellen komolyan vehető ajánlat volt az ms-nokia rendszere. Wp8.0-val leptem be a ms ökoszisztemaba amikor mar közel sem volt oly fájdalmas a visszelepes funkció tekintetében a S3 belle-hez viszonyítva , onedrive sync elég hamar elérhető lett (akkor hoztam össze 30 giga lifetime tarhelyet ami a mai napig is az ideiglenes backup-om mobiltelefonon , és win-en is).
Az appok hiánya ölte meg a platformot na es persze az ms, miután megvette a nokia mobil részlegét. Mert amint kiszalltak a finnek, a fejlesztések vissza lettek fogva az erőforrások , prioritások változása miatt . Hátha tanul az esetből az ms , es arm vonalon képes lesz maradandót alkotni desktop ,tablet terén . -
E.Kaufmann
veterán
válasz
moleculez #52 üzenetére
És az alsó kategóriában is fényévekre volt a hasonló árú droidokhoz képest a kamera, mert bár nem volt a millió megapixel meg a Cejsz Karcsi vagy milyen optika, de azért Lumia 550-el is értelmes (amatör) képeket lehetett lőni, de mintha a 435 se lett volna rosz, ami már tényleg a legalsó polc.
-
moleculez
veterán
válasz
this is life #51 üzenetére
Egyáltalán nem egészséges a két szereplős piac, egyedül a devek járnak jól, kevesebb platformra kell fejleszteni.
Manapság minden elérhető és szinte teljes funkcionalitással működik webapp formájában, ez azért nagyon jó kiindulási alap lenne ha ma indulna a WP. Írta fentebb a kolléga, hogy nem az app hiány ölte meg az egészet. Szerintem az, ugyanis csak környezetemben azért rakták le az emberek, mert nem jött se ez se az. Mindenki hiányolt valami appot. Persze hogy eladták.Valamint a híresen jó Lumia kamera emlékét is megszépiti az idő: használtam iPhone 7 mellett párhuzamosan egy 1020-t csak fotózni. Kínlódás volt. Sok GB képet videót usb2.0-n átpakopni gépre... (Mert ugye a OneDrive nem volt már támogatva. )! Lassú exponalas és mentés. Egyedül a stabilizálása volt bitang, meg a xenon vaku, de annak kb 3x láttam hasznát.
Pedig tényleg szerettem. Egy időben versenyeztettem a képeimet, a díjnyertes képeket L925, majd 930-cal lőttem. Jó páros voltunk na' -
válasz
sz.balazs.95 #48 üzenetére
A wp8.0 indította el egy sikeresebb úton a mobil vonalat a ms-nél és a felhasználóknál egyaránt, addig kicsit reménytelennek tűnt a két nagy os mellett labdába rúgni, egy viszonylag ismeretlen es egyben új platformnak.
A wp8.0 még át, megörökölte az addig vitt hub-kat , jó, kényelmes volt a használatuk . De sajnos , gondolom külső nyomásra, ezeket ahogy haladtak a fejlesztéssel kukázni kellett őket. Pedig maradhatott volna , kiegészítve a wp8.x cyan funkcionalitásával , talán a szolgaltatokkal is meg lehetett volna találniuk az egészséges kompromisszumot .
A bb os volt ehhez hasonló , mikor telefon váltás elött álltam wp8.0 vagy bb egyedül az tántorított el a kanadaiak rendszerétől , hogy addigra az a vég óráit járta .morgyi
Miközben akinek egy kis esze, affinitása van adguard dns-t és, vagy adblock,host szűrést használ a telefonján . -
sz.balazs.95
veterán
válasz
#32839680 #49 üzenetére
Pont a Facebook a példa rá, hogy ez nem igaz, legalábbis abból a szempontból, hogy content aggregátorként működik ma már. Szóval a Facebook hozzáféréséhez kell dedikált app, viszont azon át kvázi korlátlanul férsz hozzá tartalmakhoz. Innentől már csak a facebookot, mint közvetítő közeget kellene kikerülni.
Pl egy natív RSS olvasóval, ahol egy felületen látod az összes hírportál híreit, amit egyébként FB hírfolyamon böngésznél, vagy ha visszatérnének az emberek a blogolásra, és azt lehetne egy felületre - pl RSS alapon - összefésülni. És akkor megszűnne a zártság, a vendor lock-in, stb. -
sz.balazs.95
veterán
válasz
this is life #45 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy az emberek többsége a WP 8.x vonalnál ismerkedtek meg a rendszerrel, és az már egy Nokia által erősen átitatott szemléletvilágot tükrözött, és aki ilyen mobilt vett, egészen más igények mentén tette, pl aki egy Lumia 5xx-at vett, szemben mondjuk egy HTC Titan userrel. Én az Optimus 7-emmel még szerencsére az eredeti UX-et ismertem meg, és én ezt tekintem a pre-Nokia érának, ami a WP fejlődésének első szakasza volt. Ilyenkor még egy csomó app nem volt elérhető a rendszerben, ellenben egy csomó szolgáltatás beépült magába az OS-be. Emlékszik még bárki arra, hogy a People Hub-ban lehetett látni a tweeteket, a Fotók közt a Facebook albumokat, az SMS appban pedig a Facebook Chat-et??
Számomra ez volt az igazi trouvaille az egész UX-ben.
Egyik oldalról a hasonló jellegű szolgáltatások Hub-okba csoportosítása, másrészt viszont a post-app szemlélet, hogy ahelyett, hogy minden szarra lenne 1-1 dedikált app, helyette a rendszer által nyújtott appok szolgálnak kliensként az egyes szolgáltatásokhoz.
Ahogyan az magától értetődő, hogy bármelyik e-mail beállítható bármelyik e-mail kliens appban, úgy annak is magától értetődőnek kellene lennie, hogy a Messengertől a Telegramig minden egy Messages appban legyen, mégsem ez a helyzet ma sajnos.
Én éppen ezért nem érteztem soha igazán gondnak az app hiányt. Az egész rendszer aköré a gondolat köré épült, hogy ne is legyen appkra szükség. Az embereknek szolgáltatások kellenek, mégpedig oly módon, hogy azok natívan épüljenek bele a rendszer UX-be.
Ilyet azóta sem tudott semmi felmutatni. Egyedül az Ubuntu esetében voltak kísérletek, de ott is inkább az internetes információáramlás és annak rendszerezése volt fókuszban, ami a „Scope” fantázianevet kapta. Az is egy zseniális koncepció, és szintén a post-app szemlélet köré épül: Mi lenne, ha az internet összes információját - legyen az szöveges, audió, képi vagy videó - kvázi natúr formában, az eredeti szolgáltatások, azok proprietary kliensei és szabványaitól mentesen, egy tematizált, rendszerezett formában tudd fogyasztani? Dedikált Wikipedia app helyett volt Wikipedia Scope, ami egy célzott kereső volt a Wikipedia tartalmaihoz, de natív formában megjelenítve az adatokat. Dedikált Spotify kliens helyett Spotify Scope volt, ahol ilyen formában tudtál rákeresni a zenékre, és natív módon hallgatni, mert a tartalom az igazán fontos, nem az, hogy azt feltétlen az eredeti szolgáltató saját appján keresztül tudd megnézni. -
-
válasz
#32839680 #40 üzenetére
A metró hubjai (kapcsolatok ,videók, zene ..stb) vsz a mai napig odavernek , az ms féle youtube, fb app is a mai napig köröket verne a gyári megoldásokra ha, létezne , de ilyen a Nokia kamera app is .
sz.balazs.95
A wp7.x kimaradt anno , mert kevésnek éreztem arra váltani symbian belle fp2-röl . Igaz akkoriban számomra a droid is kevés volt ehhez .Morgyi #42
Szintén zenész a L735 kérdésében, bár a nyálam nagyon csorgott a 830-ra ,de győzött a józan ész 😀 . Pedig arra a telefonra , talán a mai napig is megmozdul bennem valami .
-mennyire sajnáltam amikor a HUB-kat az ms lehúzta a vécén , a képernyőváltó animációval egyetemben .Jé mennyi ex wp8.x/w10m rajongó gyült össze . Jut eszembe Woland-al mi van , anno elég aktív ms phone és oprendszer felhasználó volt ?
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
#32839680 #42 üzenetére
Őszintén szólva én sem tudnék mit venni.
Én végül iOS-en kötöttem ki, mert ez nyújtja azt a fajta stabilitást, konzisztenciát, esztétikát, és rendszerszerűséget, mint anno a WP. az iPhone 8 meg ennek a platformnak és márkának a megfizethető modellje, de nem érzem szükségesnek a cseréjét. Ráér akkor, ha majd kiderül, melyik lesz az utolsó iOS rá, és majd az akkori budget iPhone-t megveszem.
Néha szemezgetek a XR-rel meg SE-vel, de mindig rájövök, hogy tulajdonképpen csak az újdonság varázsa szólna mellette, technológiailag egyik sem akkora ugrás, hogy azért egy teljes telefon árát kifizessem. -
sz.balazs.95
veterán
válasz
#32839680 #35 üzenetére
Nekem ebben a témában elég sarkos véleményem van:
A Lumiákkal a fő bajom nem a design volt, mert az unibody polikarbonát már az N9 óta tetszett. (más kérdés, hogy szerintem a Harmattan UI sokkal jobban illik az egész koncepcióhoz, hiszen a kettő együtt lett kitalálva).
Viszont az ilyen olcsó fényes plasztik, egyszóval gagyi hatású Lumiáktól mindig is a frász kerülgetett. Ennek az egész platformnak a prémiumsága lett volna a lényege. A korai WP 7 mobilok még ezt a koncepciót követték, a HTC-ken a mai napig látszik az, hogy azok valaha flagship mobilok voltak. Ugyanez mondjuk az akkori Samsung Galaxykról nem feltétlenül mondható el. Egszerűen nagyon prémium, és nagyon időtálló mobilok voltak.
Az szerintem egy hülyeség, és okoskodás, hogy azért volt jó a WP, mert szar hardveren is ment. Kit érdekel? Aki okostelefont akar, az fizesse meg, vegye meg a rendes hardvert, és használja azt.Az Android sem azért volt szar, mert gyenge hardveren nem ment jól, hanem mert gyakorlatilag semmin, mert ha egy app szarul lett megírva, és elvitte az erőforrásokat, akkor az elvitte az egész rendszer stabilitását is. Gyenge hardveren semmi nem megy jól. Normális hardvert kell belepakolni a mobilba, és jóccakát. Az iPhone is azért tud annyira brutál jó lenni - azon túl, hogy az iOS nagyon hatékonyan bánik az erőforrásokkal - mert gyakorlatilag már 2 generációval előrébb jár SoC-ban, mint a Qualcomm, meg a többi.
A WP 7 mobilok is azért voltak olyan marha jók, mert konkrétan szigorúan csak egyféle hardver volt minden mobilban, egyféle SoC, RAM, még a kijelző felbontás is közös volt. Gyakorlatilag olyan stabil platform volt így, mint egy kézikonzol.
Ezt is persze a Nokia rúgta fel elsőnek, amikor csökkentett RAM mennyiséggel adtak ki mobilokat, mert akkor is már ilyeneken filléreskedtek, aztán meg csodálkozott a user, ha nem engedte néhány app telepítését.
Persze, hogy nem volt jó a UX Androidon, amikor a mindenféle noname SoC-kkel adták ki a mobilokat, nulla szoftveres tweak mellett, jóvanazúgy alapon.
A Lumia 735 már kvázi a platform 4. generációja volt (a 7.0-s, 7.5-ös és 8.0-s hullám után) abban a generációban nekem ez is, és a 830 is tetszett. De azért az igazi nagyágyú a 1520 volt, meg a 1020, csak azok ugye régebbiek még. Amúgy vicces, mert a 735-nek van egy kissé Xperiás-Jollás beütése az alakja miatt, azon tökre el tudnám képzelni a Sailfish OS-t is.
Ja igen, a 820-amnál imádtam én is azt, hogy leszedhető volt a hátlapja, de első blikkre full unibodynak tűnt a mobil. Az valóban egy nagy cucc volt, ma is az lenne, ha létezne ilyen!
A 640 XL meg már MS, az már nagyon a platform haláltusája volt, így az sosem állt hozzám közel.moleculez:
Lehet, az elfogultságom miatt, de én sosem szerettem a Win10-es mobilokat. Egyszerűen azt a gyomrom már nem vette be. Ellenben akkoriban egy LG G4-et WP-vel tökre elfogadtam volna, mert az egy tök prémium mobil volt, csak nem túl jó szoftverrel.
Azzal, hogy a WP-t az appok hiánya ölte volna meg, sosem értettem egyet.
Elsősorban az átlag vevő el sem jutott a kérdésig, hiszen (emlékeim szerint) a platform vége felé, a Win10 megjelenése körül kb abból állt a Windows mobilok piaca, hogy voltak a nagyon olcsó, bazári, gagyi Lumiák, meg meg volt 1-2 nagyon drága, mint a HP, Lumia 950 XL, és asszem más nem is nagyon volt. Ja, meg volt olyan koncepció is, hogy a Win 10 Mobile kerüljön a 9" alatti eszközökre, függetlenül attól, hogy az mi. Egy olyan side-by-side összehasonlítást még így utólag is tökre csinálnék, hogy alaposan összevessek egy Win10-es Inteles meg egy Win10 M-es ARM tabletet, hogy melyikre milyen appok vannak, milyen a UI, stb. Mert csak a „full” Win10-ről vannak tapasztalataim, de az botrányosan szar tableten.Visszatérve az appokhoz:
Szerintem pont az ölte meg az egészet, hogy a Microsoft minden erejét a kötötte le, hogy egyrészt megmentse valahogy a Nokiát, másrészt meg hogy egyesével rávegye a fejlesztőket arra, hogy az appjaikat adják ki WP-re is.
Mondjuk ahelyett, hogy a rendszer bugjait és csiszolatlanságait kijavítsák, vagy hogy a gyártókat meggyőzzék, hogy lenne értelme több árkategóriát is lefedni készülékekkel, és hogy esetleg legyen egy értékelhető készülékkínálat.this is life:
Nekem eredendően a WP 7.x design az abszolút kedvenc, az ikonkészletével, az arányosságaival, esztétikájával, újító szellemiségével, meg mindennel.
A csempék mögötti háttér már egy olyan dolog volt, ami ezt a konzisztenciát törte meg, és sok háttér egyszerűen nem illik a UX-be, mint pl az sem, amit mellékeltél. Én már attól is frászt kapok, amikor valaki a Firefox-ot úgy témázza, hogy bonyolult grafikákat rak a címsor mögé. Minek? Legyen egy szolid szín, vagy max egy színátmenet, oszt kész. Legyen funkcionális, letisztult. Ha már mindenféle alakzatok vannak, amik ráadásul óhatatlanul overlap-elnek a UI alakzataival, az nem jó, sem esztétikailag, sem funkcionálisan. Ez lett volna az egész UX lényege pedig. Ha megnézed mondjuk a BKK utastájékoztatását, az sem tartalmaz semmi sallangot, csak pont annyi információt, ami kell a gyors, hatékony tájékozódáshoz. Ezért is lett Metro UI a neve. -
válasz
sz.balazs.95 #33 üzenetére
Nekem a wp8.1 dizájn ami nagyon tetszett , a fenti hs-t is ahhoz próbálom a mai napig , egy kis w10m beütéssel . Mert maga az alapkoncepció akkor és azóta is tetszik.
A w10m készülékek hiánya már a végjáték kezdete volt. Béke poraira kiváló ügynök lehetett volna
.
Qualcomm-on kíváncsi leszek a w11-re , hátha valaki értelmeset össze tud kalapalni az ms, bár a jelek nem ebbe az irányba mutatnak ha az x86/64-et veszi alapul az ember . (tablet ui , gesztusvezérlés vissza faragása funkciók tekintetében ) .
Wp8.1-en ez volt a felületelrendezés amit használtam, kialakítottam . Ez van most egy képernyőnyire össze zsúfolva, húzva kukarobi alatt .
Egy nagy előnye van es volt a wp-n az életnek ami nem más ,mint a google mentes élet ,meg kellett keresni a platformmentes alternatívákat, ennek köszönhetően pedig nem vagyok Os gyártóhoz láncolva . -
moleculez
veterán
válasz
sz.balazs.95 #33 üzenetére
Nekem a W10 Lumiák is tetszettek, sőt nagyon is. A 930 számomra az egyik legszebb teló evör. Sok jó fotót lőttem vele. Az, hogy appok nem jöttek szépen megölte az egészet, de ráadásul a webappok (PWA) sem álltak úgy, mint manapság, de ha mégis, a böngésző nagyon hitvány volt. Nagyon. Annak is kellett vna egy chromium, de akkoriban a Metro stílusú Edge-t erőltették. Ráadásul másik böngésző sem volt.
Én onnan mentem droidra (P9) -> Nexus 6, majd felültem az iOS vonatra (iPhone 7). -
sz.balazs.95
veterán
Pont azt?
Egy low budget, bazári szutyok. Ha már nosztalgiázás, akkor valami minőségi darab is lehetne, a platform fénykorából (kb bármi, ami WP 8.1 előtti, és normál hw felszereltségű).Egyébként nekem is hiányzik a WP, de amikor a Nokia az olcsóbbnál olcsóbb szarjaikkal fosta tele a piacot, az azért elég kiábrándító volt.
A Végén meg a Win10 teljesen nevetségessé tette az egész platformot, plusz hogy nem volt értelmes készülékkínálat sem.
#29 this is life:
Na ez a custom launcher pl állati ocsmány az OG UI-hoz képest.
De már a Win10 Mobile is elég meh volt.Kb ez a gold standard sw és hw design terén egyaránt
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
nemtartom magam ms berencnek, de epp most tettem uj aksit a Lumia 640 -be, mert a mainapig ezt hasznalom; oke alairom, nincsenek nagy igenyeim, amire kell, azt stabilan tudja, es szvsz a csempe mobilra teljesen el/kivan találva, azt meg nem kellett volna eroltetni, hogy az asztali windows is igy nezzen ki.
-
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
A kő egyszerű felület , gyengébb vason is élhető működés , maga a minimalista dizájn , keveset tudott de azt stabilan hozta. Nagy kedvencem volt a névjegyzékbe integrált fb névjegyek , a fehér minimalista ikonok , szemben az android kesze-kusza, színes rendezetlen megjelenésével, ezek mellett nfc, glance screen, timelaps videó,animált fénykép készítés ,utólagos fókuszpont kijelölés , idővonal a lumia usereknek , nokia here .
A lenti példám a módosított android felület , custom launcher-el
-
fatpingvin
addikt
válasz
E.Kaufmann #23 üzenetére
dehogynem, a hardvereiket kifejezetten szeretem, már ami nincs lezárva.
-
moleculez
veterán
Én is nagyon csíptem a WP(10)-t. Lumia 925-930-1020 megvolt, valamint a családban pár L520 szétszórva. Nem fejlődött elég gyorsan, pedig lett volna benne kraft.
Én azt szerettem benne hogy funkcionális.Nem sokat tudott de azt jól és stabilan. Az iOS is így indult, aztán összeszedte magát. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
E.Kaufmann #23 üzenetére
eltölteni=erőltetni
-
E.Kaufmann
veterán
Egyetértek.
Linux uraságnak amúgy se jó bármi, ami májkrém szaft. Úgy tesz mintha ott minden fasza lenne (köhöm Pöttering, és a desktopig még el se jutottunk)Lumiáknál meg az alaprendszer jó volt, még a Windows 10 se volt bűnrossz, csak 1GByte RAM mellett nem kellett volna eltölteni. Meg a népszerűbb mobilos alkalmazások íróknak kellett volna (többet?) tejelni.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
fatpingvin #19 üzenetére
Mindenki is!
-
fatpingvin
addikt
most már én kezdem szarul érezni magam hogy kb mindenki beléjük állt
janem. -
oZone762
tag
válasz
fatpingvin #8 üzenetére
-
Televan74
nagyúr
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Nekem nagyon tetszett még a csempékkel együtt is, ami viszont PC -n nem jött be. A programok hiánya tette be nálam a kiskaput. Akkor megadtam magam a Androidnak. Most örülnék egy Windows 11 mobil verziós telefonnak ami tudja a droidos appokat futtatni.
#13 KISDUCK Bocs, azt hittem hogy csak trollkodsz. De akkor elnézést kérek.
-
-
azbest
félisten
Tudom ez eléggé megfoghatatlan dolog... de jogilag azon múlik, hogy a gyártó választása -e valami, vagy belekényszeríti a beszállító valamibe az erőfölényét kihasználva. Ha így zár ki más beszállítókat egy ilyen széleskörben használt os kapcsán, akkor ez minimum necces. Persze, ha nem volt senki más beszállító, aki akart volna beszállítani, az is más helyzet.
-
-
Televan74
nagyúr
Kellene már egy új Windows Phone. Néha a Lumia 550 előveszem nosztalgiából.
-
gliskard
senior tag
Ez szerintem nem ilyen egyszerű, mivel a SW fejlesztés is költség, pláne amikor egy OS-ről van szó. Másrészről pedig lényegesen egyszerűbb a feladat amennyiben egy szűk HW variációt kell támogatni, ráadásul a tesztelés is legalább egy nagyságrenddel egyszerűbb és gyorsabb.
Az sem elhanyagolható szempont, ha maga a HW gyártó is beszáll a fejlesztésbe. Úgy gondolom egy ilyen méretű projekt elején egyszerűbb összedolgozni és ezért méltányosnak tekinthető ha történik egy megállapodás bizonyos idejű exkluzívitásról. -
fatpingvin
addikt
mekkora veszteség ez a világnak... ja nem.
-
azbest
félisten
Na akkor ez a háttéralku gyanúsan versenyellenes. Abban az esetben, ha nem csak az MS maga árul armos laptopokat windowssal. Ha jól látom a nagyobb gyártóknál is van elvétve arm alapú win-es gép. [link]
Így, hogy beszállítóként megköti a gyártók kezét, ez visszaélés jellegű cselekmény. Nem összetévesztendő az appla laptopjainak osx kapcsolatával, mert ott az apple a gyártó maga. Az ms surface laptopokkal sincs gond pontosan ezért. De hogy az acer, lenovo, samsung és s többiek is csak az ms által lepaktált cégtől rendelhet alkatrészt, ez már gyanús.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az XDA Developers szerint exkluzív megállapodást kötött a cég a Microsofttal, de ez hamarosan lejárhat.
- Oneplus 11 5g 8/128gb.
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Szuper áron DELL XPS 17 9710 UHD+Touch/i9-11900H/32 GB Ram/1TB SSD/IPS/NVIDIA RTX 3060 6 GB/Gari
- Eladó Philips 70PUS6724/12 70 4K UHD Smart TV Ambilight-tal Csak 110.000 Ft!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB Awesome Graphite
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 16 Plus 128GB, Újszerű, Független, 100%, Töltővel, Garanciával!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest