Hozzászólok Aktív témák
-
zsolt501
veterán
Évről évre jönnek ki az újabbnál újabb és egyre magasabb órajelű ramok, de sajnos azt is látnom kell nekem is, hogy a késleltetések nem akarnak igazán csökkenni.
Nekem az az órajel hajkurászás akkor lenne igazán megnyerő, ha lényegesen alacsonyabb késleltetéssel is tudnák ezt hozni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Crytek
veterán
Én meg lefosom
Amíg nem hallani hogy a játékok akadnak és vagy nagyságrendekkel lassabbak mint a jobb ramnál addig ezek csak számok levegőben.De jó látni, hogy valaki ilyen jelentéktelen számokon tud lovagolni.
Gigabyte Z170 D3H, i5 6600K@4.4ghz, 2x4GB Kingston Fury Hyper X DDR4, EVGA Supernova 650 G1, Zalman Z9, CM 212+,Zotac 1070Ti AMP! Extreme / Xbox One X
-
D1Rect
félisten
1,35V mellett nem lehetne már elhagyni a kiemelkedő hűtőbordákat?
Simán el tudnám képzelni valami VGA nélküli mITX konfigban hamarosan, de ott minden milliméter számít."Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011
-
Oki23
tag
A DDR3-2000MHz modulok nagy része CL9-es késleltetéssel rendelkezik, ahhoz képest most 4000MHz-en CL19, amit nem neveznék nagy növekedésnek (időben tulajdonképpen ugyanannyi). De ha még nagyobb is lenne, attól még ugyanúgy lehet nagyobb az átviteli sebesség a korábbi memóriákhoz képest az órajel növelésével. A fejlesztések célja pedig az, hogy az átviteli sebesség egyre nagyobb legyen. Ez pedig azért érhető el akár nagyobb CL mellett is, mert a CAS (Column Access Strobe) késleltetés az utasítás kiadása (mem. vezérlő által) és a cellatartalom rendelkezésre állása között eltelt idő, ami csak akkor jelenik meg, ha nem a soron következő cellát akarjuk kiolvasni. A jellemző pedig az, hogy sok cellából álló, összefüggő adatterületen végzünk műveletet, ami a magasabb órajel miatt gyorsabb lesz (a CAS időt csak az első cella kijelölésekor kell megvárni, így egy nagyobb burst esetén elhanyagolható ez a plusz idő).
Az abszolút késleltetés csökkenni pedig nem nagyon fog, mert a további csökkentésnek már fizikai akadályai vannak (az újabb technológia sem segít, mert az elektronok akkor sem fognak gyorsabban mozogni).
[ Szerkesztve ]
-
alfiboy
aktív tag
+1
Ez engem is érdekelne.
...
Hozzászólok Aktív témák
ph Számos Ripjaws V és Trident Z sorozatú csomag közül választhatnak a potenciális vásárlók.
- Futás, futópályák
- Path of Exile (ARPG)
- World of Tanks - MMO
- [Re:] Huawei P30 Pro - teletalálat
- Bluetooth hangszórók
- PlayStation 4
- [Re:] Ga-z77-ds3h+Intel® Core™ i7-2600 8M 3.80 GHz 16GB ddr3+120GB ssd+500gb hdd+nvidia qvadro400 2gb+650W
- Milyen merevlemezt vegyek?
- [Re:] December közepére itt lehet a Radeon RX 5500
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...