Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Riasztó topik
- OLED monitor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
no1r
őstag
irtam fentebb, hogy PPro, AE, AU lenne az alap, mivel videozom fokent.
de termeszetesen mivel van ingyenes es (szokas/izles kerdese alapjan) jobb alternativa, igy csak az elejen volt nehezkes a valtas.
minden mar elkezdett projektet be kellett fejeznem.azota a Resolve-Fusion parost hasznalom. hangra meg egyelore kiserletezem, most epp az Ardourral.
szoval nem finnyaskodok, csak jeleztem, hogy a modell nem jo, nem fedi le elegge a felhasznalok igenyeit. szerintem.(#50) Grga_Pitic: pedig van RAWTherapee manual magyarul is, es most az 5.0 verzio mar felhasznalobaratabban is nez ki az eddigieknel
-
A cégnek akkor nyílik a pénztarcaja, ha megéri. Epp most vettem egy szoftvert 500 euróért, amit havi egyszer használok (profiler), de mivel több órát megsporol, ezért bőven megéri.
-
kukulec
őstag
vettem egy canon 80d-t. a cs6 természetesen csak dng-be konvertálva ismeri fel. nekem jobb szoftverre egyelőre nincs szükségem, mégis kényszerítene a cég, hogy fizessek elő. helyette inkább konvertálgatok. ha lesz még valaha lighroom 7, akkor azt veszem. de szerintem nem vagyok egyedül azzal, hogy nem akarok egy fényképezőgépért új előfizetést kötni.
-
Dr. Akula
félisten
"Nem az a lenyeg, hogy a funkcionalitas 100%-a ki legyen hasznalva."
Nem. De azért meg nem is nyílik ki egy cég pénztárcája, jó lesz a régi is, amit egyszer már megvett, onnantól meg 0 Ft a fenntartása. A havidíj meg ketyeg 20 év múlva is. Úgy 15 éve kellett volna banki szoftvert átfordítani COBOL-ból "valami modernebbe" (már nem emlékszem mibe), pedig az már akkor is ugyanolyan múzeumi nyelv volt mint ma, és mégse sietett a bank átiratni mondjuk C#-ba, csak mert az olyan 21. századibb.Az biztos hogy nem jótékonyságból kényszerít mindenkit ebbe az Adobe, nyilván kiszámolták hogy Így több a lóvé. Ami csak nekik jó, nem nekünk.
"Eleg, ha egy dolog van, ami a tobbiben/tobbi verzioban nincs benne, es maris indokolt lehet."
Akkor igen. De mindenkinek kelleni fog? Mert most ugye arról van szó hogy az alternatívákat eltörli az Adobe, ha elég lenne a feleolyan drága is, akkor is inkább fizess duplaannyit. -
válasz
Dr. Akula #56 üzenetére
Kb. mindenki a kornyezetemben kihasznalja a 2016 ujdonsagait (bar ez nem reprezentativ minta). Gondolok pl. a direkt felhos mentesre, kollaboraciora.
Nem az a lenyeg, hogy a funkcionalitas 100%-a ki legyen hasznalva. Pl. egy modern mobiltelefon funkcioinak az ezredreszet se hasznaljuk ki, ettol meg nem lenne elegendo egy butamobil.
> Photoshopban minden extra feature ki van használva a legutolsó menüpontig?
Eleg, ha egy dolog van, ami a tobbiben/tobbi verzioban nincs benne, es maris indokolt lehet.
-
Dr. Akula
félisten
Otthoni júzernél lehet, cégeknél maximálisan kihasználják a megvásárolt szoftvert, csak akkor van csere ha már nagyon muszáj. Mert tök jó hogy tud 5 új dolgot az új, de ha nem használod ki, akkor minek megvenni? Officeból őszintén mennyire hasznáálják ki az emberek mondjuk a 2016-os újdonságait, mi az az égető probléma, ami miatt nem elég mondjuk a 2003-as? Ha nem lenne annyira inkompatibilis a .doc-okkal, akár a Libre is elég lenne a legtöbb céges(!) usernek is. Photoshopban minden extra feature ki van használva a legutolsó menüpontig?
És ez ugye ilyen online biszbasz, nincs net, akkor szevasz, és még fizettél is érte, tényleg tök jó... Olyan Ubisoft 2.
Láthatóan te se vagy képben, te mire fel osztod az észt?
-
X Factor
addikt
Lentebb h-yle összefoglalta. De adott esetben gyárak, vagy szoftverfejlesztésnél is előfordulhat h. ezaz igény, abszolút nem jellemző, de találkoztam már vele.És ez azt jelenti h. a kliensek vannak offline állapotban, attól még updatelhetőek frissÍthetőek csak minden macerássab.
Nyilván a fejlesztési irány, nem a kisebbség igényeihez lesz igazitva, ezt is megértem, csak nem tapsikolok hozzá.
- Adobe, MS stb. sem kötelez folyamatos online elérést.
Üzleti office előfizetés tilt 30 nap esetén, adobe is. Tudom, volt hely ahol sokat szoptam ezzel.
Ha nekem lenne egy cégem épp azt akarnám, hogy tudjam kalkulálni a dolgokat, tudjam mi az amibe ne invesztáljak, tudjam mibe fejlesszek.
Szóval ez nézőpont kérdése.Igen, de a kettő ugyanúgy létezhet egymás mellett, sőt basszus még plusz pénzt is kérhetnek a végleges license-kért, ami mind a mai napig bevett szokás. Nem az a bajom, h. profitorintáltak, aki a SW-ket használja az is ugyanabban a cipőben van, hanem h. egyáltalán elveszik a választási lehetőséget, h. megvegyem és birtokoljam az sw-t.
de 5 év múlva nem nyújt teljes cloud elérést, az 10 év múlva csődbe megy.
Ezt nem egészen értem. Cloud a jövő ebben egyetértünk, de mire gondolsz pontosan? Hogy mondjuk egy film effekteket készÍtő cég, a folyamatban lévő workflow-ját az Adobe cloud szerverein fogja tárolni? Már attól, h. egy account kell, is irtóznak ilyen helyeken.
- Hogy normális-e az érdekes kérdés. Ha te lennél az Adobe élén, akkor is így gondolkodnál?
Nyilván úgy mint most ők, de ettől még Így a másik oldalról, nem egyetérteni is lehet
Összeségében én inkább úgy látom, h. a usereknek kezd elege lenni, abból a fajta ignoranciából amit pl. az adobe vagy az autodesk közvetÍt. És ennek eredménye, h. maya-kat blenderre cserélnek, PS-eket meg affinity termékre, a nagyok meg saját tool-okat fejlesztenek. Így maradnak az egyszemélyes user-ek, akiknek aláÍrom remek és vállalható konstrukciókat raktak össze, meg azok a multik ahol a sales-sek igen nagy lobbierővel rendelkeznek, meg aztán a giga fejlesztési pénzeket elkell verni vmire.
Viszont ilyen esetekben nem hiszem, hogy ne tudnának leülni az Adobe-al és letárgyalni egy offline verziót.
Tárgyaltam Adobe-l, ilyenről, mondták h. hu volt mar egyszer egy ilyen igeny, megkeresik nekem a tech guy-t aki tudja h. hogyan is kéne, majd végül elzárkóztak tőle.
Megfelelő biztonság mellett nem fordulhat elő probléma.
Üzemeltetési területen dolgozom, 100%-osan biztos rendszer nincs. Nyilván az adat szenzitivitásából és a ráfordítható forrásokból lesz egy közös eredő, h. mennyire biztonságos egy rendszer, és ez lehet 99.99% is, de 100 nem ^^
-
h-yle
addikt
Nálunk csak és kizárólag a gyár (fizikai termékeket gyárt, minden tele robbanásveszélyes dolgokkal...) olyan ami teljesen offline, érthető okokból. Minden más online, elég komoly tűzfalak mögött.
Egy tervező ügynökség esetében is lehet ez releváns ha kritikus rendszereket (erőmű, energiahálózat...stb.), esetleg nagyon high profil termékeket (legújabb Samsung/Apple/Lg... telefon pl.) terveznek.Viszont ilyen esetekben nem hiszem, hogy ne tudnának leülni az Adobe-al és letárgyalni egy offline verziót. Anyagiakkal nem hiszem, hogy gond lenne
-
-
-
total90
veterán
- Az IT szegmensben dolgozom, de nem tudom elkepézelni, hogy legyen egy teljesen offline terület, ami hónapokig vagy évekig nincs nethez kapcsolva.
Tudsz egy konkrét példát mondani?- Hogy normális-e az érdekes kérdés. Ha te lennél az Adobe élén, akkor is így gondolkodnál?
Ha nekem lenne egy cégem épp azt akarnám, hogy tudjam kalkulálni a dolgokat, tudjam mi az amibe ne invesztáljak, tudjam mibe fejlesszek.
Szóval ez nézőpont kérdése.- Adobe, MS stb. sem kötelez folyamatos online elérést.
Szerintem ez az egész cloud téma egy új éra, amit még a felhasználóknak szokni kell. Sokan nem értik, nem értenek egyet, de nincs kiút.
Merek fogadni, hogy akár nagy cég is, de 5 év múlva nem nyújt teljes cloud elérést, az 10 év múlva csődbe megy. -
X Factor
addikt
Én igazából nem értem hol a probléma ezzel. Sehol nincs arról szó, hogy 0-24 online kell lenned, hanem, hogy időközönként jelentkezz be.
Ezzel semmi gond, az átlagot tényleg nem érti. Mert szerencsére, nem kerülnek olyan helyzetbe ahol ez számÍtana.
Ellenben bármennyire is meglepő, de vannak helyek ahol a production egy része offline környezetben történik, tehát a gépek elvágva vannak a nettől, ott plusz meló/pénz/idő, amikor mégis bekell őket kötni, tűzfalat elég komolyan konfigolni,bővíteni kiderÍteni, h. akkor mégis az autodesk,adobe, ms milyen portokon ip-ken kommunikál és stb.. stb.., feature-k egy részét letiltjak, ha nem jelentkezel be, persze ettől még fizetsz mint a katona tiszt.
A cégek, akik nem lépnek erre a vonalra mind el fognak hullani.
Ebben egyetértünk, de szerinted ez tényleg normális, h. azért, h. maximalizaljak és jobban kalkulálhatóbbá tegyék a bevételeket, cégekre ráerőltetik a saját üzletpolitkájukat. ?
Aki nem tudja nyújtani azt, hogy mindenhol és mindenről elérhető legyen egy szoftver, azt nem fogják venni.
Ezt nem értem, egy soundforge, filterforge, redshift, substance painter, ugyanúgy teljes értékű termék, mégse köteleznek folyamatos online jelenlétre.
Ennek ellenére, bármikor bárhonnan, megvásárolhatóak, és telepíthetőek a termékeik.
Sőt többeknél van lehetőség, havidÍjas előfizetésre is.
-
total90
veterán
Én igazából nem értem hol a probléma ezzel. Sehol nincs arról szó, hogy 0-24 online kell lenned, hanem, hogy időközönként jelentkezz be.
Nekem Office365 van, amióta kijött és amikor letöltöttem, akkor voltam utoljára bejelentkezve. Havi szinten kapom az értesítést, hogy levonják a havi összeget, vagy amikor amikor automatikusan meghosszabbítják a szerződést.A cégek, akik nem lépnek erre a vonalra mind el fognak hullani. Aki nem tudja nyújtani azt, hogy mindenhol és mindenről elérhető legyen egy szoftver, azt nem fogják venni.
(#43) madgie
OK, nem írtad előzőleg, hogy konkrétan mire kell. Sokan használják LR alternatívaként.
-
X Factor
addikt
Mindegy ki van ellene, minden cég rá fog bólintani, mert nincs más választásuk.
És ez elég szomorú, értem a tendenciát, kénytelen vagyok elfogadni, de az h. nem marad más alternatÍva a részükről, azért több mint gusztustalan.
Megállás nélkül keresnek alternativákat ezek a cégek, PS esetén pont ott az affinity photo, többi tool-t annyira nem ismerem. Autodesk is ezt csinálja, aztán meg néznek, amikor a WETA inkább fejleszt saját tool-t házon belül, mert egyszerűen rentábilisabbá vállik, technológiát fejleszteni, mint mástól licenselni.
Szerintem egy szoftvernél 3-4 év sok, hogy ne frissítsd, de ez tényleg felhasználófüggő.
Ha már egyszer vettél egy terméket, az upgrade price, elég baráti szokott lenni. Arról nem beszélve, h. az adott termékhez, ugyanúgy járnak a frissÍtések, amÍg nincs major version váltás.
-
total90
veterán
válasz
#06658560 #30 üzenetére
Persze, van, hogy elmegy a net egy kis időre, de Adobe nem is várja el, hogy állandóan online légy. 9 havonta egyszer bejelentkezel és kész. Semmit nem kell csinálni, csak egyszer bejelentkezni.
Mindegy ki van ellene, minden cég rá fog bólintani, mert nincs más választásuk.
(#32) no1r
Mit használsz, mit használnál konkrétan?
A másik, hogy 300k az már a CC és Stock csomag. Komolyan kell a Stock?Szerintem egy szoftvernél 3-4 év sok, hogy ne frissítsd, de ez tényleg felhasználófüggő.
A másik, hogy kisebb-nagyobb megkötéssel, de van ingyenes alternatíva.
(#35) madgie
Darktable, próbáltad már?
-
madgie
titán
Ismerem, ágyúval veréb nekem, túl aprólékos, de a katalogizálásban nem erős.
A LR (ACR) óriási előnye nálam az, hogy támogatja a Fuji filmszimulációit. Újabb gépeknél nagyon pontosan. Rengeteg, órákban, napokban mérhető spórolást hoz nekem ez utómunkában, amit nem szeretnék feladni.
-
X Factor
addikt
válasz
#06658560 #24 üzenetére
30 naponta kell bejelentkezni kb. De nálunk pl, van rengeteg offline munkakörnyezet, ott azért van szopás vele, de együtt lehet vele élni.
h-yle Nem, nagyon nem éri meg jobban, tényleg senkinek nem tűnik fel, h. az előfizetéses modellt, nem azért találták ki h. a usernek jó legyen, hanem, h. még jobban keresennek vele ?
Az egységnyi, egyszemélyes otthoni hobbi grafikusnak éri meg.
-
no1r
őstag
lightroom-ra en a Capture One for Sony-t hasznalom (ingyen jott a kamerahoz)
elotte RAWTherapee-t hasznaltam, az is eleg jo volt. PS helyett meg Gimp.de nekem ezek csak masodlagosak. Pl egy PPro + AE + AU csomag miert nincs hasonloan ertelmes arban mint a fotos csomag? mondjuk most mar edesmindegy, mert teljesen lecsereltem az egesz okoszisztemamat amikor bejott a CC...
-
h-yle
addikt
Pontosan. Egy komoly cég eddig is megvette, nekik ez jobban megéri. Akik magánban, vagy "kicsiben" csinálják azok meg, ahogy eddig is megoldják ahogy tudják.
P.l.: Dolgozunk olyan céggel, akiknél egy junor(!) designer óradíja 11k HUF. Egy komplett weboldal, vagy print key visual több milliós (esetleg 10 milliós...) tétel. Ebből ki lehet termelni párszor havi €65-t.
Persze akinek kis cége van 5 emberrel és maximum 5k-10k órabérekkel dolgoznak, ott havi többszáz € jelenthet problémát, de ez akkor sem kifogás. Emelni kell az árakat, vagy hatékonyabban kell dolgozni, és akkor ki lehet termelni a fix költségeket. Aki pedig erre nem képes annak még mindig van "olcsóbb alternatíva"...
A pályán elindulni nehéz (sok a kókler), de ha jó munkát végez az ember és annak meg is kéri az árát, akkor nem akadály évente $1500-t HW-re és $800-at SW-re költeni. -
X Factor
addikt
-
no1r
őstag
az, hogy jellemzoen az Adobe-ra, a maganszemelyekre / vallalkozokra stb szarnak, mint mindig.
vegyunk mondjuk engem. nekem nem budos fizetni valamiert, de mint maganszemely, nem is tudok evente 300ezret kolteni szoftverre. vagy inkabb mondjuk ugy nem igazan gazdasagos.
es ha valaki nincs raizgulva az uj feature-re allandoan az kifizet egyszer ennyit, aztan 3-4evig hasznalja, majd utana upgrade-el joval olcsobban ahogy fentebb is emlitettek.ellenben kedves Adobe CC csomagja annyira zsenialis, hogy mig egyesevel elo lehet fizetni (vagy az egesz pakkra), kulon csomagod csak LightRoom + PS-re van.
Na most, ha mondjuk valakinek csak harom szoftverre lenne szuksege de nem pont PS+Lightroom kombora, akkor darabonkent elofizetve mar nem eri meg mert akkor mar a teljes csomag is olcsobb, de mint mondtam a teljes csomag meg nem igazan gazdasagos maganszemelynek (foleg akkor, ha abbol tenyleg csak harmat hasznalna).kb ennyi a bajom ezzel a modellel.
meg szerencse, hogy vannak ingyenes es legalabb olyan profi szoftverek is a porondon, amikkel ki lehet valtani (szinte) az osszes Adobe termeket. -
-
total90
veterán
válasz
Grga_Pitic #23 üzenetére
Van alternatíva, de sokan használják inkább az Adobe szoftvereit. Aki viszont 1-2-szer használja évente, annak egy ingyenes alternatíva bőven elég.
Egyébként meg ez a jövő, minden felhő alapú lesz. Én nem vagyok ellene.
Microsoftnak sem adok 2-3 évnél többet és átáll, nem lesz box termék, maradt az Open, OV és OVS.(#24) Kopi31415
Egy szoftver vásárlása után 9 havonta egyszer kell online bejelentkezni. A céges ide-oda ugrálás meg az Adobe LWS portálon probléma nélkül megy max. 24 óra alatt.
Semmi ilyen probléma nincs, amit írtál és nem is lehet. Ha ilyen problémák lennének nem is menne az egész.A másik dolog meg... 2017-et írunk, hol nincs internet?
A jövő a felhő alapú szolgáltatásokban van, semmilyen szoftveres cég nem fog életben maradni, aki ez ellen van/lesz. A mindent mindenhonnan elréni a jövő zenéje.
(#28) madgie
9 hónap lesz az.
-
kszabber
tag
Úgy gondolom hogy nem csak anyagi oldal felől érdemes ezt a kérdést megközelíteni.
Ebben az egész felhős előfizetéses dologban az a legrosszabb, hogy ki vagy szolgáltatva egy cégnek. Mivel kreatív dolgokról beszélünk szerintem az alkotók nem akarják megosztani a munkájukat harmadik féllel. Főleg nem az alkotási fázisban.
Értem a gazdasági megfontolást az Adobe részéről, hogy folyamatos bevételre törekednek de képzeljétek el ha mindenki mindent ilyen konstrukcióban árulna. Pl. nem vehetnél villany égőt hanem csak előfizethetnél a fény szolgáltatásra. Vagy kocsit csak lízingelhetnél de soha nem kerülne a Te tulajdonodba. Hogy hangzik?
Az az érv miszerint itt mindig a legújabb verziót használhatod szintén egy kicsit félre viszi a történetet.
Biztos hogy mindenkinek szüksége van a legfrissebb változatra? A szoftverek tekintetében mindenki sznob a legújabbat akarja használni, miközben a feature-k csak egy kis részével dolgozik. Az korábbi változatokban lévő biztonsági hibák javítása meg természetesen garanciális kérdés, hiszen az bizonyítható hogy az eladáskor már benne volt a hiba.Normális esetben szerintem minden ember és szervezet arra törekszik, hogy csökkentse a függőségét külső tényezőktől de ezzel a felhős megközelítéssel éppen az ellenkező irányba haladunk.
-
törölt tag
válasz
Grga_Pitic #23 üzenetére
Profi fotósnak a felhő, mint olyan szívás lehet. Ha a program net nélkül nem fut, egy napnyi kimaradás is nagyon fájhat. Pláne, ha egy projekt késése miatt egy egész cég összes jövendő megrendelését is bukja. Ha a cég költözik, s egy hét esik ki net miatt a munkából, szintén fáj.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Profi fotósoknak havi 10-12 EUR/szék nyilván ajándék. Ráérős amatőröknek, akik heti szinten PS-eznek, szintén jó lehet. Aki használja a LR-ot, de az évi 1-2 alkalomért, amikor komolyabb retusálás kell, nem hajlandó a PS-ért fizetni - mert a Gimp is bőven meghaladja a tudását - természetesen szívja a fogát a CC miatt.
Most 79 euróért tudok LR6-ra upgradelni, és vélhetően 2-3 évig jó lesz ez a verzió. CC-al 7-8 hónap alatt fizetem ki ezt a pénzt, és ha már nem fizetem, akkor egyáltalán nem is tudom használni. Nem várom kitörő örömmel a CC-t, talán érthető.
Szívem szerint lépnék C1-ra, csak az meg 279 EUR. -
total90
veterán
válasz
Dr. Akula #19 üzenetére
Csak egy példa CS6 volt kb 3000€. A CC havi 65€. Tehát közel 4 év alatt perkálod ki az árat. Aztán most váltanál CC-re, mert van egy elavult szoftvered... Dobhatod a kukába a dobozos CS6.
Másik példa, van egy céges 10 dolgozóval... de egy év után már csak 8... fizetted egy évig, aztán ennyi. Doboz meg ott maradt volna rajtad.
VIP Level 12-vel meg havi szinten lemondható. -
válasz
Dr. Akula #19 üzenetére
Meg mindig nem erted...
Amúgy Te mit is írtál az árral kapcsolatban?
Matek...
Igen 1-2evig használod, elavult, nem kapsz újra szoftververziot... ,vetted a következo dobozost... Nem?
Téyleg nagyon jó az ilyesmi, majd havonta kifizetheted azt amit eddig csak 1x kellett...
Ez igaz volt? ...Nem , nem is vagy képben a dolgokkal, akkor miért osztod nagyvonalúan az észt?
-
no1r
őstag
ez a CC modell egy fos. jó lenne ha befürödne vele az Adobe, de sajnos van egy olyan érzésem, hogy nem fognak.
-
kukulec
őstag
arról van valami hír h mikor jön a vélhetően utolsó önálló Lightroom?
-
törölt tag
Ez a felhő működik offline?
-
total90
veterán
-
-
copass
veterán
nem lenne ezzel a cc-vel semmi gond, ha nem kellene minden egyes frissítéskor rettegni hogy most akkor mi fogja összephosni magát. trú. a grafikusok veszet mód tudnak ám káromkodni!
pláne akkor amikor határidős valami és a cc nekiáll dögleni...
-
A produktív termékek árát kár nézni.. Nem a halandó pénztárcának találták ki.
És nem is a magyar fillérreszelő tárcáknak.
Nekünk sok.. Ha viszont egy olyan cégnél lennénk, ahová becsepeg pár MTVA logós színvonalú megrendelés, akkor a szoftver árát a kutya nem nézné..
Itt naprakésznek kell lenni, ha valaki ebből él, akkor ez a legkisebb tétel, havi 20 ropi.. Aztán a könyvelő leírja szépen, és kész...
Ez ilyen.
-
-
Mert annyit fizetsz?
Csak finoman megkérdezem, tisztában vagy a konstrukcióval?
Illetve az 1 szoftverpakk helyett nézd meg mit is kapsz
Előbb informálódj, utána gépelj
Havidíjas konstrukció is van, de nem annyiba kerül mint amit írtál...
-
Komolyan foglalkozni grafikával lehet , csak itthon ezt nem fizetik meg, csak akkor ha valami bödönhöz közel van az ember...
Én foglalkoztam vele... Ma már mindenki DJ vagy grafikus.. a template-k világában ideig-óráig tud az ember sikeres lenni..
Én már lemaradtam, ismerősnek igaza van, itt is naprakésznek kell lennie, akár design, akár trendek, színek tekintetében.
Sajnos már nem tudok olyan mélységben belemenni a "rétegekbe"
Az Adobe lépését értem, így tudnak fix bevételt szerezni, és sokkal csábítóbb lehet a felhasználóknak
-
h-yle
addikt
Helyes. Aki komolyan foglalkozik grafikusi munkákkal az kitermeli a havidíjat, aki meg nem az meg beszerzi máshogy. Ha mindenkinél más verzió fut abból csak a gond van.
-
Nincs gondom a koncepcióval, hiszen így nem kell vacakolni a verziókkal és munkára (nyilván) árban sem vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Négy évvel az utolsó dobozos kiadás, a CS6 után az Adobe végleg megszüntette az értékesítést és támogatását. Mostantól CC vagy semmi.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- 106 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest