Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
"PCI Express tápcsatlakozók 8+6 tűs"
a sapphire szerint elég lesz neki "1 x 8-pin Power Connector."
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Zotya84
őstag
Esélyes, de akkor nem igazán marad benne semennyi teljesítménynövelési célra használható tuningpotenciál, hisz kicentizik a felvehető max teljesítményt. Oszt' majd kiderül.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Geller72
veterán
"jellemzű hűtővel dolgozú"
-
Kansas
addikt
Az csak akkor lenne gond, ha a tuningosoknak készülne.
De egyre kevésbé készül bármi nekik, VGA és CPU fronton is igyekeznek gyárilag a csúcsig hajtani a modelleket a gyártók.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
fanti
addikt
Majd a tényleges ára határozza meg a létjogosultságát.
Úgy tudom, hogy ez a GPU 1440p - re jött ki, akkor meg a 12GB - 10GB VRAM csökkentést nem nagyon értem, de remélem a gyártója igen.
-
fatpingvin
addikt
gondolom a 6pin az akkor kell ha húzni akarod. szval jó lesz egy 1x8 pinről is
(tetszik az aláírásod btw )mindazonáltal egy ígéretes kártya így leírás alapján.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Kansas
addikt
válasz WhrlpoolMind #8 üzenetére
Szerintem meg még jobb lenne 16GB, de ha selejtből visszamaradt vágott chippel dolgozol, annyit kötsz rá, amennyit tudsz.
Ha kénytelen vagy 160 bit szélesre vágni a memóriavezérlőt, akkor arra ha fejre állsz se tudsz normálisan 12GB-t kötni, csak max úgy, ahogy a GTX970-re a 4GB-t... annak is hogy örült mindenki...
20GB-ot lehetne még, de annyit középkategóriás GPU-ra tuti nem fognak, mert egyrészt felviszi az árát, másrészt a GPU úgysem tud meghajtani olyan appot(bányán kívül), ami annyi VRAM-ot kihasznál.
1440p-re még jó ideig elég lesz a 10GB is.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz fatpingvin #10 üzenetére
4GB VRAM van a kártyán, de ebből csak 3,5GB-t ér el teljes sávszélen(az utolsó 0,5GB 1/7 sebességen), ha ennél több VRAM-ra van szükség, esetenként nagyon durván beeshet a teljesítmény. Az volt a mák, hogy abban az időben nem sok játék lépte túl a 3,5GB-t, és 1080p-ben ma se sok olyan ami a kártyán jó sebességgel futna, szóval a gyakorlatban kisebb a dráma.
Csoportos pert bukott miatta az NVidia.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Igen, nekem is van egy ilyen gyanúm.
-
fanti
addikt
válasz WhrlpoolMind #8 üzenetére
Pontosan!
Egy 1440p-re kreált GPU esetében szükség lehet akár mind a 12GB VRAM-ra, ezért furcsállottam egy ilyen vágott verziós, csökkentett VRAM-os megoldást... -
Kansas
addikt
Egyelőre ott tartunk hogy 4K-nál sincs túl gyakran szükség rá...
-
fanti
addikt
Nincs?
Akkor bocs. Abból indultam ki, hogy a legzabálósabb játék, a CP2077 1080p-ben, mindent Magas-ra állítva, és sugárkövetve (Ultra) és DLSS-ezve olykor helyszíntől függően belenyal a 7GB VRAM használatba...de az igaz, hogy a jellemző inkább a 4-6GB közti tartomány.
4K esetében sugárkövetve nem eszi meg a 12GB-ot?
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
A CP lehet. És?
Egyrészt nem minden játék CP, másrészt nézz meg pár tesztet az originál 10GB-s RTX 3080-ról, ott pont ilyen indíttatásból több teszter is megnézte. Az se véletlen, hogy a refresh 3080 se ment 12GB fölé, pedig garantálom, hogy 4K-ban több játék van, amit azzal ki lehet maxolni, mint egy ilyen Sapphire 6700-zal, illetve gyakrabban lát 4K játékot vagy bekapcsolt RT -t úgy egyáltalán.[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Akkor mostmár csak az RTX 3090-esek 24GB VRAM - ját nem értem...
Arra mitől nem volt elég 16GB?Jó, persze tudom, hogy a 384 bites memória busz... de az is lemehetett volna akár 256 bitesre is, hiszen úgy is az a retekgyors, közel 20GHz-es GDDR6X van rajtuk...
Vagy, na jó, legyen 320 bites sín és 20GB VRAM maximum... és még olcsóbb is lenne legalább 15-20%-al a kártya. Azt a 20GB-ot is milyen játék használná? Semmi... -
Kansas
addikt
Azt szerintem senki se érti... talán kivagyiságból, talán hogy a régi Titan kártyák utódja lehessen munkakártyaként... passz, az én tippem se jobb bárki másénál ebben a kérdésben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs