Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pn4hvq

    senior tag

    válasz Zola007 #146335 üzenetére

    Aham, én vettem a fiamnak Q50-est vagy 2 vagy 3 éve húsvétra. Vettem bele egy Domino simet és arra valami ameddigelnemfogy netet (nem jut eszembe a neve, ha kell, utánajárok). Én telefon helyett adtam a gyerekre.
    Tapasztalatok:
    -csak a telefonos appban beállított számok hívhatják fel az órát (mert ugye telefonként is működik), mint a Knight Riderben
    -az óráról listából hívhatók a fentebb beállított számok
    -egy gombnyomásos sos hívás. Ha nem veszem fel, akkor smsben küldi a gps koordinátákat.
    -én minden este felteszem a töltőre (az akkuja nem valami bika), a biztonság kedvéért (ha valamiért hívnia kell, tudjon)
    -tudsz oda-vissza hangüzenetet küldeni (a telefonról az órára és vissza)
    -észleli, ha le van véve a kézről (pulzusfigyeléshez hasonló érzékelő van rajta)
    -be lehet állítani geofence-t: meghúzol egy x méretű kört, és ha kimegy belőle, jelez. Ezt nem használtam, csak van ilyen opció.
    -3 lépésben változtatható, hogy milyen időközönként küldjön az appba (felhőbe) koordinátákat. Pl. egyszer próbaként beállítottam 1 perces intervallumot, és gyönyörűen látszott egy google térképen (vagy ugyanolyanon), hogy melyik útvonalon biciklizett a gyerek.

    Negatívum:
    -smst nem tud fogadni (legalábbis én nem jöttem még rá, hogyan lehet)
    -épület árnyékolhatja
    -van, mikor sacc/kb 20m-rel odébbra mutatja, mint a tényleges hely
    - az appban néha 5-10 percet elszórakozok, hogy lekérem az aktuális pozíciót, és még mindig a korábbit mutatja. Ez lehet, hogy azért van, mert az iskolában az épület árnyékolja.

    Szerk.: felhőből szinkronizál, így elvileg mások is láthatják az óra helyzetét. Hogy ez problémaforrás-e, az egyéni döntés.

    Én újra megvenném, ha "nyomkövetni" (ez neki és nekünk, szülőknek is biztonságérzetet ad) szeretném a fiamat és nagy méretű telefon helyett bármikor el tudjon érni erről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák