Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Eastman

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  A riport egy az MTA SZTAKI által kiadott és a Magyar Tudományos Akadémia nevével fémjelzett szótár DVD kapcsán készült, mivel egy kislány megnyitotta otthon a számítógépén és ezt olvasta: [link]

  Korábbi hozzászólások itt!

  "This is Hungary calling; the last remaining station forward to United Nations. Early this morning Soviet troops launched a general attack on Hungary. We are requesting you to send us immediate aid. For the sake of God and freedom - help Hungary!"

 • cousin333

  addikt

  Megnéztem az inkriminált szócikket, a neten sokkal több kifejezés tartozik hozzá. Köztük az alábbi is (a SZTAKI-sok mindig vevők egy kis tréfára):

  "please, please me - szopj le, kérlek (Köszöntjük kedves tévénézőinket!)" :C

  Amúgy a cikk véleményével egyetértek, legalábbis ami a hely alkalmasságát és idejét illeti. Mondjuk sokat már nem ront a helyzeten, gyakran én vagyok zavarban, olyan mocskos szájú tud lenni néhány sub-tizenéves. :( Lányoktól meg főleg kínos ilyesmit hallani. :((

  [ Szerkesztve ]

  "We spared no expense"

 • cousin333

  addikt

  Mondjuk nem hinném, hogy teljesen pontos ez a fordítás, mert a Beatles dal folytatása: "Like I please you" :)

  "We spared no expense"

 • dabadab

  félisten

  Nezd csak meg az egesz szoveget, szerintem ennel egyertelmubb nem nagyon lehetne, hogy az oralis szex kolcsonos voltanak szuksegessegerol szol (bar persze, ha nem Jonh, hanem Jane Lennon enekelte volna, akkor nyilvan a gender-specifikus jelentes modosult volna).
  :)

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • Vladi

  nagyúr

  Khmm... én nem látok az eredeti szövegben olyan kijelentéseket, hogy:
  sVck, fVck stb.
  De attól még az orális szexről szól.
  Nah kb ennyi - nem kicsi - a különbség a költészet és a trágárság között. Csak sajna erről a magyar "közszolgálati" """""médiának""""" (rengeteg idézőjelben) fogalma sincs.

  Jani másszál fel! Maradj a kompon!

 • Eastman

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Please Please Me (1962)

  Lennon/McCartney

  Last night I said these words to my girl,
  I know you never even try, girl,
  C'mon...
  Please please me, whoa yeah, like I please you.

  You don't need me to show the way, love.
  Why do I always have to say "love,"
  C'mon...
  Please please me, whoa yeah, like I please you.

  I don't wanna sound complainin',
  But you know there's always rain in my heart (in my heart).
  I do all the pleasin' with you, it's so hard to reason
  With you, whoah yeah, why do you make me blue.

  Last night I said these words to my girl,
  I know you never even try, girl,
  C'mon...
  Please please me, whoa yeah, like I please you.

  "This was rumored to be about oral sex. The Beatles denied this, since they had a very clean image to maintain at the time." forrás

  De akár így is meg lehet fogalmazni:

  Fonográf: Hunyd le a szemed (1978)

  Bródy/Tolcsvay

  Oly gyönyörü vagy, fényes a hajad
  Engedd, hogy érezzelek téged
  Csillog a szemed, bontsd ki az öved
  Nem kell most semmitöl sem félned

  Mondd el, ami bánt, vesd le a ruhád
  Nem bün ma már az, amit kérek
  Hunyd le a szemed, tárd ki a szíved
  Hallod, hogy hív, hív az ének

  Jöjj, ölelj úgy kedvesem
  ölelj úgy, hogy jó legyen
  Hunyd le a szemed, tárd ki a szíved
  Úgy szeretlek, úgy szeretnélek

  Jöjj, gyere velem, jöjj, kedvesem
  Ne mondd, hogy nem, ha mélyen érzed
  Hunyd le a szemed, tárd ki a szíved
  Szoríts meg jól, hogyha kérlek

  Jöjj, ölelj úgy kedvesem
  ölelj úgy, hogy jó legyen
  Hunyd le a szemed, tárd ki a szíved
  Úgy szeretlek, úgy szeretnélek.

  Én mondjuk kb ezt a megoldást használom ha az orális szex szükségességét egyértelműen ki akarom fejezni, de hát mint tudjuk maradi vagyok...

  De lehet akár így is: [link]

  [ Módosította: Pompi ]

  "This is Hungary calling; the last remaining station forward to United Nations. Early this morning Soviet troops launched a general attack on Hungary. We are requesting you to send us immediate aid. For the sake of God and freedom - help Hungary!"

 • dabadab

  félisten

  Oke, akkor forditsd le az adott kifejezest ugy, hogy az eredmeny legyen teljesen egyertelmu, kozertheto es nem tragar.

  Az a baj, hogy kb. az osszes, szexualitassal kapcsolatos magyar kifejezes vmiert a "tragarsag" cimszo ala esik (vagy legalabbis paran ugy csinalnak), helyettek max. latin kifejezeseket lehetne hasznalni, amik egyreszt hulyen hangzanak masreszt egy csomoan nem is ertik. Szerintem rehabilitalni kellene a vonatkozo kifejezeseket (hogy Veres Palt idezzem: "a magyar embernek fasza van, nem penisze" ill. "aki latinul emlegit a pinat, az vagy pap, vagy utalkozo buzi" :) )

  DRM is theft

 • Vladi

  nagyúr

  #6. Már válaszoltak is. :))

  Jani másszál fel! Maradj a kompon!

 • dabadab

  félisten

  Bocs, egesz konkretan hol? A fonografos nyalas maszatolas baromira nem egyertelmu (lehet szo konkretan sima hazassag elotti szexrol (sot, nem gyereknemzes erdekeben torteno dugasrol), mint legvaloszinubb ertelmezes, a szopast meg kb annyira lehet belemagyarazni, mint az analis szexet v a gruppent), a masik meg hatarozottan tragarabb, mint a sztakis bejegyzes.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • föccer

  nagyúr

  Juszt is volt bátor hozzá, hogy kimondjon "olyan" szavakat is. Nem a durvább verziót, hanem a "finomabbat". Hogy pontosan mi volt az, nem emlékszem, mert csak fél füllel hallgattam a műsort. Még a beszélgetés elején volt, és valami olyasmivel vezette be, ..ha Ön kimondta, akkor Én is kimondhatom...

  Üdv.: föccer

  ps:

  Ja, és mint késöbb kiderült, hogy a gyermegét féltő családapa szépen csőbehúzta Jusztékat, azért, hogy lejárassa a Sztakit. Közben há togy is mondjam, eléggé gátlástalan üzletember kép alakult ki róla bennem (pornópar, saját szótár dvd kiadása, forgalmazása....)

  Közben meg játszani próbálta a szentet. Észrevettétek, hogy mennyire zavarban volt, amikor rákérdeztek arra, hogy miért vette meg a dvd-t, és miért vettette fel ezt a témát a Tv Ügyvédjének? :P

  üdv.: föccer

  [ Szerkesztve ]

 • cousin333

  addikt

  Nem állítom, hogy én vagyok a föld legjobb angolosa, de én sehol nem olvastam egyértelmű utalásokat. Szerintem csak piszkos a fantáziád :P Pláne, hogy ilyeneket olvasni alatta, hogy "This was rumored to be about oral sex. The Beatles denied this, since they had a very clean image to maintain at the time." Kiemelés tőlem. Ha ők (az angol anyanyelvűek) is csak pusmogták, akkor nem lehet olyan egyértelmű. Egyezzünk ki egy "kielégít"-ben :K

  "We spared no expense"

 • sac

  csendes tag

  Egy. #1 a feltöltött kép eléggé nehezen jöhetett össze... Szóeleji egyezéssel keresve a fentebb beírtnak látszó please szóra adott negyvenvalahanyadik találat a please, please me és fordítása. (szotar.sztaki.hu) Persze akkor az angol cucc a bal oldalon, a magyar megfejtés a jobb oldalon van. Ha valaki beírja a teljes magyar megfejtést, és az eredményt megpillantva föléírja a keresési mezőbe, hogy please, az szerintem erősen csúsztat...

  Kettő. Ha bekopog valaki a Juszthoz, és elkezd sarat dobálni, állít valamit a "terméked"ről, amit állít azt alátámasztja trágársággal... Én itt érzek némi kényszerítő erőt, hogy azt talán ki is kellett mondani:) Szoktam én is káromkodni, bár előtte körbe szoktam szimatolni, hogy nincsenek-e ott kiskorúak, ám a tv-ben/játszótéren/utcán engem is zavar a csúnya beszéd. De ha nekem tizenpercekig a k.anyádról, vagy genitáliákról beszélnek, és közben egyfolytában körülírogatják vigyázva hímes lelekem üdvére, hát az már talán sok lenne.

  Három. Jól beégett a sárdobáló... És nem kicsit Juszték is. Ha valaki felelős a tv-ben elhangzottakért, az a műsor szerkesztője, aki ilyen témát vitt színre. Hogy mr K.D. szeretne egy konkurrenst beégetni azzal, hogy jó/vitatható, de jó fordítást adott egy szóra egy szótárban, ami az ő konkurenciája... És ezt még képes volt egy nyilvánvalóan gyermeteg és kitalált történetbe ágyazni.

  Ui. Még azt hozzá kell tennem, hogy a Sztaki irányában elfogult vagyok. Respect to Sztaki.

 • Eastman

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Hi sac!

  Egy. 4 klikkelésre jött össze a kép. Ebből egy fent a könyvjelzőim között a SZTAKI szótár és egy lent a tálcán a screenshot. A szótár oldalán a keresőablakba csak annyit írtam, hogy "please". Az ominózus találat linkesítve van, tehát a lefotózott oldalra mutat. Ennyi.
  Viszont értékelem a poént, ami most ki van írva a találat után! :D
  Hiába, valakinek legyen stílusa! ...bár a "Köszöntjük a kedves tévénézőket!" helyesebbnek tűnik, de mivel Te lehetsz a SZTAKI berkein belül, Te tudhatod, hogy van-é televíziós műsoruk.

  Kettő. Nem kell kimondani! Ott nem! ...szerintem... ...vagy ha mégis, karikával ami lehet sárga vagy piros. Lásd fentebb!
  "Jó, hogy a műsorvezető előre felhívta rá a figyelmet, de aki a millió csatorna pörgetése közben egy másodperc múlva téved oda?"

  Három. Cseppet sem érdekel a sárdobáló. Szerintem is beégette magát. Engem az érdekel, hogy a DVD-n - ha jól tudom - nincs korhatárt jelző karika. Még sárga sem. Csak egy utalás miszerint a kiadó nem vállal felelősséget a tartalomért. Mivel ezek a riportban hallott információk, ha van rá módod kérlek támaszd alá tényekkel esetleg a borítóról készült fotóval! Márpedig a kifejezés szerepel a DVD-n. A kérdésem a következő - függetlenül attól, hogy ki az aki felhívta rá a figyelmet:
  Ha én pl. tudatos szülő vagyok és szeretném a gyermekem angol tanulását segíteni egy az MTA nevével fémjelzett kiadvánnyal, hogyan kerülhetem el azt, hogy a gyerek rátaláljon ezekre a kifejezésekre? A boltok polcainál keresgélve honnan tudom, hogy ez a DVD olyan kifejezéseket tartalmaz amit nem szeretnék a pl 2. osztályos gyerekkel megosztani? Sőt - tudatos szülőként - esetleg még óvom is őt tőlük. Tök mindegy, hogy mint alapvető kifejezést beírja a "please" szót, vagy fél év múlva találja meg, ott van rajta. Lehet, hogy a gyerek nem is szól, ergo a szülő nem is tud róla.

  Elmesélek röviden egy történetet:
  A haveromnál pókereztünk, 20-as 30-asok többen. A nagycsoportos óvodás kislánya szépen csendben rajzolgatott a másik asztalnál. Egyszer csak megkérdezte nagy szemekkel szőkén és ártatlanul, hogy "Apu, a bácsik miért pisilnek a nénik szájábaaa?" Senki sem nevetett. A haverom bement másnap a oviba és kiderült, hogy az egyik kissrác bevitte az apja pornóújságjait és a gyerekek azt nézegették.

  Négy. Szélmalomharc ugyan, de valahogy azt kellene megállítani, hogy a hétköznapi nyelvben mint kötőszavak szerepeljenek az idézett kifejezések! Azt, hogy az általános iskolás gyerekek ne használják kétpercenként teljes természetességgel a genitáliákra és a szexualitásra utaló durva kifejezéseket! Mert ez lesz a következménye:

  ...és mert nem ez a feladatuk! Az a feladatuk, hogy tanuljanak, játszanak és olyan dolgokkal foglalkozzanak ami a szellemileg fejleszti őket.

  Az akadémiai munkatársaknak meg az a feladatuk, hogy jó példával járjanak elöl!
  Ha már ők is így lesüllyedtek akkor tényleg komoly baj van!

  [ Módosította: Grafiqs ]

  "This is Hungary calling; the last remaining station forward to United Nations. Early this morning Soviet troops launched a general attack on Hungary. We are requesting you to send us immediate aid. For the sake of God and freedom - help Hungary!"

 • dabadab

  félisten

  Akkor tegyunk gyorsan helyre par dolgot:
  1. Az akademiai munkatarsaknak nem az a dolga, hogy gyereket neveljenek, hanem - jelent esetben - az, hogy ismeretet terjesszenek - ezt meg is tettek (es igen, a jobb/nagyobb szotarak lefedik a vulgaris kifejezeseket is, mar az Orszagh-fele angol szotarban is ott volt ez a nyelvi reteg).
  2. Az inkriminalt "szopas" kifejezes adott kontextusban egyaltalan nem karomkodas, hanem a fellaciora hasznaltos kb egyetlen magyar nyelvu kifejezes, igy gyakorlatilag megkerulhetetlen (ill. ha gondolod, varom a javaslataidat).
  3. A tudatos szulo nevelje a gyereket, de ne akarjon mindent cenzurazni azzal, hogy "na de hat a gyerekek!".

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • sac

  csendes tag

  Dear Eastman!

  #13 Valamit nem értek, és ez inkább technikai jellegű kérdés. Légyszi priviben írd meg nekem, hogy hogyan jöhetett össze, hogy a please szóra keresve egyetlen találatot kaptál, és az az ominózus, cikkben is említett. Nekem sehogy se sikerült összehozzam, de lehet hogy az én készülékemmel van a baj.

  Kettő-be, amit írtál nem kötök bele, mert bár nem értünk egyet, nem hiszem, hogy meggyőzhetnénk egymást. Ez egy ilyen műsor lett (szerintem ilyen műsort akart csinálni belőle a Juszt, csak hát nem egészen arról szólt, amit előre kitervelt, és nem is az lett a végkimenetele, amit várt). Ebben a műsorban szerintem simán benne van, hogy a végén ökölharcban egyenlítenek a szembenálló felek, hogy ez eddig nem történt meg (megtörtént már? még egyetlen részét sem láttam ezen kívül) az a véletlen műve, a csatorna érdeke ez lenne... Onnastól pedig... Szerintem nem a kiskorúak műsora, a nagyobbak meg elviselhetik a trágárságokat is. Szerintem. Szerinted meg nem. Ilyen is van, olyan is van. Részemről pont.

  Három: A tudatos szülő nem vesz ezek szerint nagyszótárat. Nem vesz se papírososat, se pedig cd-set. Mert a papírososban is benne lesz, amit kifogásolsz. Talán nem a please, please me, de hogy egy pussy -t ne lehessen lefordítani a nagyszótárral (már az Országh kéziszótárban is benne van, még a szopás szó is), az a világ csodája lenne. Kész erkölcsi fertő. A szótárral egyébiránt nem vesz senki zsákbamacskát. A nagyon tudatosak megnézve a borítót azt találják, hogy az online változat szókincsét tartalmazza, és az oldalainkon hosszas értekezések vannak a pussychewer nevű hallal kapcsolatban pl. (semmi rosszra ne gondoljon senki... tényleg egy halfajta). Az is szerepel, hogy 180e szó/kifejezést tartalmaz. Ez bőven a nagyszótári szint. Ovisszótárat nem ismerek, abban biztos kevesebb szó lesz, és az mind édibédi.

  Négy. Igen, csatlakozom. Én gyakorló szülőként a gyerekem szájára vágok, ha nem szépen beszél. Hallok mindenfélét a játszótéren is, és ott is próbálok elhatárolódni, stb. Ha minden gyakorló szülő így tesz, akkor jó. Aki nem tesz így, az elk.rta. Nem félek, hogy az én kölkeim annyira elkanászodnának, hogy ne büszkén mutogassam őket akár társaságban is. A 13-éves girl-ös kép inkább kirívó dolog lehet, és nem gondolnám, hogy az eset a környezetében található emberek beszédstílusából eredne...

 • Eastman

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Rendben Uraim!
  Be kell látnom így nyilvánosan, hogy rossz nyomon járok. Tévedtem!
  Beírtam a "pussy" szót is és nincs több észrevételem. Minden jó így ahogy van. ...komolyan mondom. El kell fogadnom, hogy trágárság része a XXI. századi urbánus ember szókincsének. Én vagyok őskövület.

  De engedtessék meg nekem, hogy rossz szemmel nézzem ahogy 13-17 éves fiúk és lányok kétpercenként trágárul beszéljenek nyilvános helyeken és ha ez összegyűlik bennem, így kiakadjak! ...ezentúl magamban.

  A magyartanároknak pedig javaslom, hogy k*rvagyorsan zárkózzanak fel, nehogy komplex ismeretek nélkül maradjon a következő nemzedék!

  Álljon itt végezetül a kedvenc Tóth Árpád versem:

  A KÖRKÉRDÉS

  Kiküldött a szerkesztő úr engem,
  Aszongya:
  Hallja, maga, Spongya,
  Menten
  Menjen
  S zengjen
  A színészek fülébe
  Valami húsvéti körkérdést,
  Valami furcsát,
  Akármit,
  Csak körkérdés legyen,
  Hogy a konkurrens-újság
  Megpukkadjon,
  S belőle a fene
  Jóízűt egyen.

  Menten
  El is mentem,
  S a fejemet törtem,
  Törtem és kentem,
  Hogy mi a fenét
  Körkérdezzek mostan,
  Törtem a fejem,
  Törtem és mostam,
  De valami szenzációsat
  Nem tudtam kieszelni,
  Milyen körkérdéssel kéne
  A húsvéti számot
  Cifrára meszelni.
  Hopp! de végre
  Hálásan pislogtam az égre,
  Mert a körkérdés,
  Mint a derült
  Égbül a villám,
  Egyszerre
  Eszembe penderült.

  Felkerestem a szinészeket,
  S feltettem nékik
  A körkérdést nagykomolyan,
  Mert illik,
  Hogy ilyenkor az ember
  Komoly arcot öltsön:
  Mondja, kedves művész úr,
  Nem volna-e
  Tíz koronája kölcsön?

  Csak az a baj,
  Hogy mind nagyon
  Egyformán feleltek.
  S hogy mit feleltek?
  Most kezdek ám hatolni és ötölni!
  Nos, hogy mit feleltek?
  Hát, hát - azt nem lehet leközölni.

  "This is Hungary calling; the last remaining station forward to United Nations. Early this morning Soviet troops launched a general attack on Hungary. We are requesting you to send us immediate aid. For the sake of God and freedom - help Hungary!"

 • Cathfaern

  nagyúr

  LOGOUT blog

  Az a probléma, hogy a 13-17 éves fiúk és lányok (de szerintem lehetne a korosztályt lentebb is vinni) nem azért beszélnek trágárul mert a tv-ben egyszer hallják ezt a szót, vagy látják egy szótárban. Azzal, ha teljesen elzárod őket ezektől csak az ellenkezőjét éred el...tudod egy gyerek mindig azt akarja amit tilos. Gyereknevelésnek pontosan az lenne az igazi értelme, hogy mindent megmutatni nekik (értelmes korlátok között!), s ezekre egy értékrendet adni, hogy mi ezek közül a jó és a rossz. Nem attól fog a gyerek káromkodni, ha tv-ben hallja egyszer ezt a szót, hanem mert a szülei nem 2 percenként, hanem percenként használják. Ellenben ha nincs ez, hanem mondjuk hazajön egyszer és káromkodik egyet, s akkor a szülei leülnek vele, hogy kisfiam / kislányom ezt hol hallattod, miért mondom stb, akkor nagyon jó eséllyel nem fog későbbiekben káromkodni. Persze ehhez nem árt egy normális szülő - gyermek kapcsolat. De ez már külön témakör :)

 • dabadab

  félisten

  "El kell fogadnom, hogy trágárság része a XXI. századi urbánus ember szókincsének. Én vagyok őskövület."

  Azert erdekelne, mar csak igy kulturantropologiailag is, hogy mikor es melyik ember szokincsenek nem volt resze a tragarsag? Nos?

  Egyre inkabb az az erzesem, hogy valami magad altal krealt alszent vilagban elsz es azon vagy felhaborodva, hogy a valosag nem egyezik ezzel - aminek resze egyebkent az is, hogy az itt elhangzo kerdesekre es felvetesekre nem reagalsz erdemben.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • Eastman

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Valóban - bár Te más kifejezéseket használtál - idealista vagyok. Álszent nem hiszem.
  Nincsenek átfogó kultúrantropológiai ismereteim. A jelenről beszélek.

  Addig Te gondolkozz kérlek a közszolgálat kifejezésen, hiszen onnan indultunk.
  Tehát a közszolgálat az, amire széles körben igény van? A közszolgálati média a kereskedelmi csatornákkal versenyez. Mást úgy látszik nem tehet.
  A beszéd az önkifejezés módja. A médiában ez manipulatív dologgá is válhat. Tehát, ha egyre lejjebb húzod a szintet, az másnap az iskolákban, munkahelyeken, közösségekben mint elfogadott dolog jelentkezik. Pl a "vazzeg" szó. Ami valóban lágyabb és jobb mint a baszd meg, de Gálvölgyi művészúrnak köszönhetően azok is használják ezt a kifejezést akik korábban nem engedték meg maguknak. Széles körben elfogadottá vált. Az igaz, hogy ő csak egy karikatúrát rajzolt meg, de mikor ez bejött és másnap az egész ország erről beszélt, nem engedte ki a szelet a vitorlájából és szinte az unalomig ismételte.
  Akik a TV-ből hozzád beszélnek formál(hat)nak, ezért felelősek. ...szerintem.

  Várj, mit is kérdeztél még? Ja igen! A szopás helyett nincs egy szavam. Előfordul, hogy a haverjaim között én is használom. De nagy nyilvánosság előtt a "kényeztetés nyelvvel" kifejezéssel megkerülhető.

  Visszakérdezek: kb 25-30 éves lehetsz. Hány nőtől kérdezted meg idáig, hogy "Leszopsz?" vagy utasítottad, hogy "Szopj le!"?

  "This is Hungary calling; the last remaining station forward to United Nations. Early this morning Soviet troops launched a general attack on Hungary. We are requesting you to send us immediate aid. For the sake of God and freedom - help Hungary!"

 • Eastman

  őstag

  LOGOUT blog (1)

  Éjjel találkoztam a kamaszkori szerelmemmel. Csodálatos lány. Gyönyörű barna szemei és kb fenékig érő hosszú, egyenes sötétbarna haja van. Az orrocskája, a szemöldöke, az ajka íve! Pont az ideálom. A barátnőivel váratlanul megjelent a sörözőben ahol dolgozom. Nagyot nézett, hogy a pult mögött lát.
  Én már elég fáradt voltam, ráadásul hajnalra megint elpusztított egy hülye-részeg társaság. ...kis híján szó szerint. Két év után először éreztem, hogy nem tudom kézben tartani a - sajnos mára már megszokottá vált - szarvasbőgéssel járó konfliktusokat. Hiába, ilyen a "bankszakma" :) .
  Szóval a lány belépett, leültek a bárpulthoz. A barátnői ittak, de ő csak ásványvizet. "Hmm, ez szimpi!" - gondoltam magamban.
  Sokat nevettek, jól érezték magukat. Miután hátrébb elmosogattam, visszatértem hozzájuk. Addigra lelazultak teljesen és elhangzott egy két határozott "bazzeg" meg "f@szom" . Ez utóbbi az ő szájából, nem is egyszer :((( . Nem sokkal ezután már a pult mögött volt mellettem. Kíváncsian faggatott, hogy mi van velem. Egy ponton mélyen rám nézett, közben elmondta, hogy nemrég lett vége egy hosszú kapcsolatának és most kicsit szomorú. ...de ez engem már cseppet sem érdekelt. Felfordult a gyomrom. Ennyi.

  Az én "idealista" világomban a NŐ kedves, szelíd és a szívéből, szavaiból melegséget áraszt. Vannak ilyen lányok. A két hosszú kapcsolatom ezt igazolja.

  ...és hiszem, hogy egyszer ŐT is megtalálom!

  [ Szerkesztve ]

  "This is Hungary calling; the last remaining station forward to United Nations. Early this morning Soviet troops launched a general attack on Hungary. We are requesting you to send us immediate aid. For the sake of God and freedom - help Hungary!"

 • philoxenia

  MODERÁTOR

  A trágárság szerintem kulturálatlan dolog,
  de ez nem egyenlő a szexhez kapcsolódó beszéddel.
  A trágár beszéd kicsit a nemi erőszakkal rokon, több
  benne a durvaság mint a szex.

  Milyen szépen beszólhatsz úgy is valakinek:
  " Legyen édesanyádnak egy gyermeke, amelynek te vagy az apja." :D

 • Cs.Orsolya

  aktív tag

  Szia!

  Ez most kiverte nálam a biztosítékot. Tudtam, hogy nagy a gáz, de hogy ennyire nincs már kontroll alatt a szexualitás, és a szexuális életre nevelés...! Hát, ez engem sokkol most. Tényleg. Egy pszichopatát értek. Az emberi hülyeséget, felelőtlenséget, nem törődömséget viszont ép ésszel fel nem foghatom...

  Írtad, hogy egy nő legyen kedves, bájos, finom, stb. Alapvetően olykor, még a kedves, finom, bájos lényeknek is nagyon-nagyon kell káromkodniuk. :B

  "Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

 • Cs.Orsolya

  aktív tag

  Variációk szopásra: orális szex, oboázás, furulyázás, francia, kanalas orvosság, kígyóbűvölés, stb.
  Azért kultiválják a szopás szót, mert rövid, és egyértelmű.

  "Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

Hozzászólok Aktív témák