Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • doeeg

  senior tag

  LOGOUT blog

  válasz pilóta #15 üzenetére

  Bár kicsit szélsőséges Alg véleménye, ez a "most a legjobb élni" mantra is nagyon unalmas már.

  Persze, tudom hogy a média nyomja az arcomba azt a tartalmat, amitől feszengek, próbálom is minimalizálni a hírek/szósölmédia fogyasztását. De pl. itt volt az elmúlt egy év is, amikor kiderült hogy (még mindig) nagyon sok hülyével vagyunk körülvéve, akik lehet hogy nincsenek olyan sokan mint az értelmesek, de sokkal hangosabbak, hiába nem akarom meghallani őket.

  De mondjuk azt, hogy ha csak az emberi tényezőket nézzük, átlagosan tényleg a valaha volt legjobb most embernek lenni. Van valami klímaváltozásnak elnevezett dolog a Föld tarsolyában.... (ne kezdjük el fejtegetni, hogy mi okoztuk, vagy természetes, a hatásaival nekünk kell küzdenünk).

  Nyilván az egyénen is múlik hogy hogyan dolgozza fel az őt érő pozitív/negatív ingereket, de ez olyan, hogy "a múltkor odajött hozzám valaki, és mondta hogy ne legyek már ilyen depressziós. b+ hogy ez eddig nem jutott eszembe!"

  Szóval OK, jó most élni, főleg ha egész nap tehenet kapálsz az Alpokban, és amúgy nem érdekel semmi. De egyébként meg (és szerintem ez tök normális) a(z emberi) lét mindig is tele volt és lesz kihívásokkal, csak a modern kor lehetővé teszi hogy ha valaki akarja ÉS képes rá, figyelmen kívül hagyhassa ezeket.

  [ Szerkesztve ]

  "Life is short. Make sure you spend as much time as possible on the internet arguing with strangers about politics +cryptocurrency and virology."

Hozzászólok Aktív témák