Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Precorus #169 üzenetére
Én se azt írtam, csak felhoztam egy olyan helyzetet, amivel ÁtlagJóska is összetalálkozhat, mert játékoknál már találni többet is, amik tovább léptek a 4 magon és ez a jövőben tovább nőhet. Na és a legfontosabb, hogy ehhez még csak évente se kell gépet cserélni, csak a 8. generációtól kezdve elmozdult az intel is a több magos megoldások felé a megfizethetőbb kategóriákban, így ma már egy i3 is sokkal erősebb lehet, mint egy régi 4 magos i7.
A sokáig nem kellett fejleszteni dolog a 2. generációtól a 7. generációig volt igaz, mert minimális gyorsulások voltak csak a szériák között.
Az i5 4440 játékok terén 2070 vga-val kb 25-30%-kal erősebb, mint az i5 760.
A másik kategória részről, meg a 10400 is bőven elég lenne a 2080-nak, ami msrp ára 182 dollár, de ott az igp nélküli verziója a 10400f, ami 155-157 dollár.
Persze, ha neked teljesen megfelel a mostani, akkor nincs értelme cserélni. -
Precorus
tag
válasz
Dragon3000 #156 üzenetére
Nem azt mondtam hogy nincs olyan eset amikor elfogy, hanem hogy nekem elég, és ÁtlagJóskának is elég lesz.
Igen, ez volt a lényeg a reakciómnak. A linkelt videóban szépen kijon 2 proci között a különbség, csak egyik sem passzol sajnos a helyzethez. Az egyik 3 gennel korábbi mint ami nekem van, a másik pedig fentebbi kategória.
És ez szépen látszik ark.intel MSRP - n is.
4440 190$
10600k 260$Sajnos olyan videót nem találtam, ami direkt a 4440et hasonlítja össze 10400-10500-al. Azok elég közel vannak MSRPben.
Chaser
Lásd fentebb. MSRP sem passzol. -
Dragon3000
nagyúr
Nem ajánlgattam, csak leírtam, hogy semmivel nem jár rosszabbul ezzel a cpu-val, mint a 10600k-val és nem kell 90+e-ret költeni rá, de Te nem bírtad ki, hogy ne köss bele, de ott van 2e-rel drágábban több boltból is, de sírj még itt a hülyeségen, főleg, hogy nem ez a szaros 2e volt a mondandóm lényege, de ezt nagyon nem akarod megérteni, hanem a 30+e, ami van a két cpu között.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #166 üzenetére
nyilván tudják, hiszen 3 db-ra kapnak annyi kedvezményt, mint azok a boltok akik 300-at vesznek, egyértelmű
meg kell csak nézni az ák-s értékeléseket róluk
teljesen mindegy mire írsz árat, lehet amd, lehet intel, lehet a qrva élet is, ha nem fedi a valóságot - vagy csak egy olyan elvont világban, ahol a van = ha _mákod lesz_ akkor lesz annyiért, jó esetben 2 héten belül , de lehet nem lesz mákod és lóPh@szt se kapsz, akkor mindenképp van
lehet keversz magaddal, a fals az fals, mindegy mi a témája
de zárjuk le, ajánlgasd az ák-s legolcsóbb áraitesetünkben két full nimad boltnál "van", ezeket ajánlottad:
egy év garanciával a 3 helyett, ami jó vicc
és érdekes mód, pont ua. a weblap felépítése mindkettőnél
egyiknél "előrendelhető"
másiknál "nincs raktáron"
ezeket ajánlgatod bazzzz, gratulálok
harmadik legolcsóbb bolt a csodás kazy computers, ahol szintén nincs, jó esetben egy hét, de inkább 2
utána jön a compker ahol már majdnem 54eft, ő náluk esélyen nem kell várni heteket
továbbiakban elkerüllek messziről, múltkor tanulhattam volna belőle, erre egy értelmes reakció az lett volna:
benéztem, sorry
de vered a tamtamot a hülyeségre, a full nimand kamu boltokkal és az áfacsaló nepperekkel, tényleg gratulálni tudok ehhez -
Dragon3000
nagyúr
Honnan veszed, hogy ezen olcsóbb boltok nem tudják szállítani? Vásároltál már náluk vagy csak, hogy igazold magad inkább folytatod az értelmetlen hülyeséged, mert még mindig nem ez volt a lényege az írásomnak, de nagyon szúrja a csőröd az a 2e Ft míg egy nagyobb bolt kínálatához érünk. Gondolom, ha amd szerepelt volna az írásban, akkor nem kötöttél volna bele.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #164 üzenetére
a nálam az hogy van, nem egyenlő azzal hogy listában "van"
maximum helyesbítettem
ennyi erővel feltolok ák-ra egy shopot, majd 45e-ért kirakom a 10400f-et, oszt' onnantól lehet mondani hogy 45e, de sajnos szállítani én sem fogom tudni ( :
no de erre varrjál gombot:
ms flight simulator
gp-ből szedtem le az "elejét", talán pár száz mb, utána saját telepítője indul és tölt
de ilyen 1-2-3-4 mbit/s, ez hogy honnan jön nem tudom, de ez eddig a leghitványabb game letöltésem -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #162 üzenetére
ne fárasszál már, seftes árak mióta mérvadóak?
nem álltam bele, valótlant állítottál
pont -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #160 üzenetére
nem zavart, mivel nem láttam ( :
ha neked nem változtat, küldöm a számlaszámom, jöhet 2e ft, elfér -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #158 üzenetére
nem vita, de ma már másodszor látom az 52e-s árat, ami nem valós
-
Chaser
legenda
válasz
Precorus #155 üzenetére
az akkori és jelenlegi árfolyamot ne felejtsd ki, ha most annyi lenne az eur mint akkor, azért élhetőbb lenne sok minden ára
Dragon3000
ezek az árak honnan jönnek?
10400f
10400
előbbi a legutolsó nimand boltban van _listázva_ max 52e-ért, bármelyik értelmes boltból 54e a legalja ahol nem csak kábítanak és nem 2-3 hét múlva lesz esetleg belőle valami, utóbbi pedig 60e-től fölfelé
nem olyan nagy eltérés, de na -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Precorus #155 üzenetére
Akkor kezdődnek a gondok, amikor olyan játékba futsz bele, ami a 4 magot 100%-ig terheli és nem érted miért vannak microlagjaid, egyre több ilyen játék van és ehhez nem kell évente gépet cserélni, de azért az amd sok mag kierőszakolása az inteltől olcsóbb kategóriákban elmozdította kicsit a piacot. Amúgy ott van a 10400F és 10400 is, ha intelnél maradna az ember 52 és 58e-ért, bőven jók ezek is.
-
Precorus
tag
Jó ez így nekem. Legendákban mesélik, hogy 30 éve évente dobták ki a gépet, mert már nem vitte a játékokat. Kösz, nem, maradok inkább a jelenben
Nem tudom hogy lehetne összehasonlítani a ddr3-ddr4 különbséget. Ahhoz csontra ugyan annak kéne minden másnak lennie a rendszerben. És az 580--> 1070 váltással amúgy is többet nyernék, mint a memórián
Majd pár év múlva váltok. Nem sürgős#154 ollie
Lehet. De amikkel én játszok, amilyen felbontáson én játszok, azokhoz nem kell több kakaó.
Nem azt mondtam hogy nem jobbak az újak, hanem hogy sok esetben(ÁtlagJóskának) jó az 5-10 éves tech is. Akik két évente cserélgetik a gépüket/kártyájukat, azok szerintem nagyon nagy kisebbségben vannak.szerk.: egyébként a 4440-4460 45-55k környéként ment anno, ez a 10600 80k+. Ráadásul van 3 gen az enyém, meg a videóban lévő között. Úgyhogy max extrém esetekben lesz ekkora különbség. +50% lenne szerintem a reális.
-
Precorus
tag
-
Chaser
legenda
válasz
BerserkGuts #147 üzenetére
120mb-es - megabit - netem van, mondjuk a cod-ok pont nem érdekelnek ( :
de hiába lenne gyorsabb netem, ha még a 120mb-et is ritkán használja ki gp játék letöltésnél a serverüksheratan
én is pc-re töltök most, de konzolnál is ugyanez volt -
Busterftw
nagyúr
válasz
Robitrix #149 üzenetére
Pontosan en is igy nezem a konzolokat.
Konnyen lehet dobalni, hogy egyszer kell kifizetni az 500 dollart, de PC sem dragabb ha ezt a 6-7 evet nezed, havi lebontasban nem draga es sokkal tobb mindenre hasznalhato.Persze valasztani sem kell, mostani genben is a PC+PS4 a legjobb kombo egy gamernek.
-
Robitrix
senior tag
pont ez a gond a konzolokkal. kiadnak egy új generációt aztán évekig az van. esetleg az életciklusának fele környékén kap némi ráncfelvarrást(például órajel emelt változatok) lásd PS 4 vs. PS 4 Pro. a PS 5 is vélhetően velünk lesz 6-7 évet. A mai meglehetősen ütős teljesítménye meg elavul. 6-7 év múlva egy PS 5 is nagyjából egy kommersz polcról levett Tesco PC szintjén lesz. a technológia kíméletlenül halad előre pár év alatt. Egy PC viszont folyamatosan fejleszthető.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #141 üzenetére
"akkor Chaser-nek miért nagyon ritka a 120Mbps sebesség?"
mert nem bírja az nvme ssd-je :d
anno xbox topikban másoknál is ez volt, hol jobban csorog az adat, hol nem
én sűrűn nem töltök le játékot, legutóbbiak valamikor nyáron voltak, de mindig azt tapasztaltam hektikus, és nagyon ritkán maxolja ki a sávszélt
más letöltésekkel nincs gond jellemzően, torrent is jön maxon, lehet a csoda flip net veszik össze az ms serverrel, benne van a pakliban, de nem hiszem -
törölt tag
válasz
Dragon3000 #144 üzenetére
Minden bizonnyal tisztában vannak ezzel és dolgoznak rajta. Én évekkel ezelőtt felhagytam a lemezes vásárlással, pedig lenne rá lehetőség. Éppen ezért fogok digitális kiadást venni, mert szebb a design és úgyse használom semmire az optikai meghajtót. Ja és olcsóbb is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#16820480 #143 üzenetére
Nekem nincs gondom a letöltéssel pc-n, de valljuk be konzolon sokkal többen játszanak és ha a digitális kiadás lesz elterjedtebb, akkor oda kell a szerver oldalról is a megfelelő háttér. Amúgy konzolnál az egyik nagy érv volt, hogy használtan is meg lehet venni a játékot, illetve el lehet adni, ez a digitális megoldásnál felejtős lesz.
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #141 üzenetére
Ha mondjuk fél óra alatt letölt egy 30-40 gigás játékot, az bőven gyorsabb, mintha lemezen szerzed be. Hacsak nem közvetlen a bolt felett laksz, ami éjjel-nappal nyitva van, ünnepnapokon is és állandó raktárkészletük van a teljes játékpalettából.
De ha ennyire zavar a letöltés, akkor vedd meg lemezen. Bár persze erre is egyre kevésbé van lehetőség PC-n, ahol már kb csak egy aktiváló kódot kapsz a dobozban, lemezt nem. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
#16820480 #139 üzenetére
Chaser írta a sebességet, hogy nagyon ritka, amikor ki tudja használni a 120Mbites netét, akkor miért is én hordok ez ügyben össze minden zöldséget. Az meg ha megy gyorsabban még mindig kevés ahhoz képest, hogy nagyon sokan lemezt használnak. Ez akkor lesz igazán érdekes, amikor a sok ps5 digital edition tulaj majd rászabadul a szerverekre.
Nem találkoztam az elmúlt 10 évben olyan hdd-vel, ami ne bírt volna 60MB/s-kel írni (egy lassú 2,5 colos 500GB-os hdd, jelenleg is megvan még, előbb vettem, minthogy a ps4 megjelent volna), torrent is megy hdd-re 100-110MB/s-kel. Vegyünk alapul egy lassabb hdd-t pl az említett 60MB/s, 500Mbps körüli sebességről beszélünk, akkor Chaser-nek miért nagyon ritka a 120Mbps sebesség? -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #138 üzenetére
ezt elnézve igen...
szerencsére nekem 1-2-3 játék kell tőlük, max megnézni néha felrakok valamit, nem érdekel fél óra múlva van lenn vagy másnap
aki gyorsan szeretne játszani annak biztos zavaró -
törölt tag
válasz
Dragon3000 #134 üzenetére
Csak az a baj, hogy amúgy ezer éve van online áruháza a Sonynak és MS-nek is, és teljesen jól használhatók. Gigabites neten majdnem max sávszéllel jön a letöltés PS Store-ból, kb a konzolban levő HDD a szűk keresztmetszet.
Használtad egyáltalán? Vagy csak összehordasz itt minden zöldséget, hogy igazold a saját előítéleteid...? -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #136 üzenetére
én pc-re töltöttem, konzolokban is gb-es lan van, azért még a 2,5-es hdd-re is elég sok mb tudna lepötyögni, egyszerűen ennyit tudnak a serverek
notebookon wifivel maxon tudok tölteni, ms-től kábellel is nagyon ritkán ha gp-s játék csorog le
gondolom a közelmúltban azért a gp és sony megoldása népszerűbb lett, többen használják, de serverek fejlesztését azért túlzásba nem viszik -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #134 üzenetére
tudom hogy sokat butítanak rajta, jobb minőségű 720p jobban néz ki a 14" fhd notebookon ( :
na de globálisan biztosan többen használják a netflix servereit mint a sonyét, és pár ezer ft az előfizetés
persze ha a sony szerint az lesz a business hogy a digitális verziós játék a drágább, hát lelkük rajta, én nem látom stimmelni a matekot
ma a forzát olyan max 70-80mb-tel tudtam elérni, az ms nem gondolja túl azért a server kérdést ( : -
Dragon3000
nagyúr
Nagyon sok ember a rövidtávú spórolást nézi, vagyis jaj 35e-rel olcsóbb és nem is lát tovább. Netflix és társai, amikor 25Mbps a 4k tartalom bitrátája, akkor nem kell attól félni, hogy szétterhelnék az emberek. Egy jobb 1080p remux is magasabb bitrate-tel kerül fel az oldalakra, a 4k-ról nem is beszélve, így elég durva butításon esnek át a tartalmak, hogy biztos bírja a hálózat. A 120Mbps-et sem elérő sebesség meg egy vicc, amikor mindent majd onnan kell szednie a felhasználónak.
A sony plust kár ide keverni, mert ha a felhasználók nagy része csak úgy érné el az összes játékot, akkor elhiheted, hogy gondban lenne a sony, főleg, ha most is csoda ha 100Mbps körüli sebességet lehet csak elérni. Azért az említett steam,battlenet,epic,..... közel gigabittel jönnek a játékok, ebből is látszik, hogy sokkal nagyobb szerver oldali kapacitással bírnak, mint a sony. Aki mégis ezt választja, biztos örülni fog a jó esetben csak 1-2 órát kell tölteni a játékokat, rosszabb esetben sok órát -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #130 üzenetére
ott van náluk a sony plus vagy akármi, az is kap leterheltséget, mégis apróért megy
gp-vel én szinte soha nem tudok tölteni 120mb-tel, akkora net van, megoldják ők hogy ne dőljön be a server ( : nagyon ritka amikor elérem a 120-at, persze kábelen
valaki mondta a netflixet, na ilyen erővel mennyi lenne a díja? 3e ft körül már van
akárhogy nézem öntökén lövés ha a digitális játékot adják drágán, lemezes olcsóbb és még el is adható? azért kettőig emberek többsége azért el tud számolni, és nem esik hasra így a 30e ft-tal olcsóbb optika nélküli géptől -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del #131 üzenetére
Mivel egyből írták rá a választ, így ez már nem sokat segített.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Dragon3000 #124 üzenetére
Nem jol!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#16820480 #128 üzenetére
Nem is ez volt a lényeg, hanem, hogy miért lenne többlet költség a digitálisan kiadott játék, hát pont a szerverek miatt, a lemezek előállítása minimális összeg, maga a logisztika már költség, de a kellő szerverek fenntartása és üzemeltetése sokkal többe kerül és ezekhez a megfelelő sávszélesség. A példáimban csak 1 játékra kaptak rá az emberek és bedőltek a szerverek a terheltségtől. Na ha a ps5 esetében 1000 játékról van szó, akkor sokkal nagyobb felhasználóbázis fogja terhelni a szervereket, mint a példában lévő, elvégre sokkal több embernek lesz megfelelő tartalom. Nem hiszem, hogy erre megfelelően felkészült volna a sony.
-
Chaser
legenda
válasz
#16820480 #128 üzenetére
nálam speciel nem 250gb van, a legkisebb 500gb, pár év múlva én azért nem mosolyognék ha 1 év garral vettem volna őket és megmurdelne vmelyik, mindegyik ssd-met 5 év garral vettem, amire 3-at adnak nem volt annyival olcsóbb hogy inkább azt venném
én se vennék miele-t, mert hülyének néznek, ha alsó hangon adnak 5 évet kisbetűk nélkül még akkor is túlárazott, tipikus az a gyártó aki a nevéből él, és arra alapoz, hogy minél több ember bedőljön a marketing rizsának -
törölt tag
Úgy értettem az SSD-t meg memóriát, hogy ekkora mennyiségen, ami most van (256GB, vagy 16GB RAM) csak mosolyogni fogunk annyi év múlva már inkább, hogy ilyet is lehetett kapni.
Miele...Kinek van arra pénze
Amúgy pont nézegettem mostanában hűtőt, meg egyebeket, és kb az volt a tendencia, hogy ami funkciókban és fogyasztásban is tetszik, arra kevés garancia van, amire meg sok, az vagy nem tud dolgokat, amik kellenének nekem, vagy másfélszer annyit fogyaszt
Dragon3000: Nézd, még ha bedől a szerver és pár órával később tudom csak letölteni a játékot, akkor sem történi semmi igazából
És még valószínűleg úgy is gyorsabb, mint boltba menni a lemezes verzióért.
Nem tudom a Sony mennyit vesz le, biztosan vannak dealjeik a fejlesztőkkel. Viszont szerinted a nagyker meg a kisker mennyit vesz le a lemezes játék árából...? -
Chaser
legenda
gen4 ssd, és 8c/16t cpu ha jól tudom, nem szimplán 8 magos, egy 3700x alacsonyabb órajelekkel
a 16gb ram pedig gddr6 közös vram-rendszer memória
ezt ha összerakja az ember pc-ben az két sx ára kb, ha uo. felépítésű itx házikóba akarja és itx lappal, akkoz nzxt h1, ami táppal, vízhűtéssel magában 140e ft, ott kaparjuk már a félmillát', és az sx háza még az nzxt h1-nél is kisebb
szóval ennyiért nem rosszak a konzolok sztem - nekem a ps5 design egyáltalán nem tetszik, de ez szubjektív - -
hombre[EU]
veterán
ez még semmi, várjátok meg a SquareEnix új játékát (project Athia)...az még a szomszéd videókártyájából is kifogja harapni a memóriát
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Dragon3000 #124 üzenetére
Nem, az csak a GPU
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#16820480 #112 üzenetére
Warzone megjelenésekor a battlenet szerverei bedőltek, mert nem bírta a terhelést, gta5 ingyenesség az epic szerverei bedőltek, mert nem bírta a terhelést, volt ilyen a steamnél is..... Pedig sokkal nagyobb szerveres háttérrel rendelkeznek, mint a sony. Mindegyik esetnél csak egy játékról beszélünk, az olcsóbb ps5 esetében meg minden játékot csak így lehet majd beszerezni, ami összességében sokkal nagyobb terhelést fog jelenteni. Az epicen kívül a többi tudomásom szerint 30%-ot kér a játék árából, ami nem kevés.
-
Dvix
senior tag
válasz
Carlos Padre #118 üzenetére
Uhhhhh.
Big uff! Kérdés kinek mi a középkategória.
-
Chaser
legenda
válasz
Carlos Padre #118 üzenetére
nem
elvárás -
Chaser
legenda
válasz
#16820480 #116 üzenetére
ha olyan boltból vetted meg ahol hülyének nézik a vevőt akkor simán :d
ott vannak a gyártók oldalai, összes amd és intel cpu 3 év garos, ahogy az alaplapok is
ssd-ből nem nimandot' kell venni, sztem egy samsung kaliber még azért pár évig ott lesz, és igen, sokra mégy vele ha a 60-70e ft-os ssd megdöglik az 5 év alattahogy egy 50-100e ft-os memóriánál sem hátrány éppen, de ha csak 20e-s kategóriáról beszéünk, ott is van különbség aközött hogy nem buktad be, vagy igen - nem beszélve arról, ha nem tudják cserélni pontosan uo-ra, nem agy köteles elfogadni más cserét/levásárlást, a teljes vételárat visszakérheted, nyilván ehhez nem suttyó boltban kell vásárolni, ahol úgy gondolják ők hozzák a jogszabályokat -
beko az egyik jah, nem is adott mindenre 5 évet, de sok mindenre, bőven 100e alatti kategóriánál is, ezért egy vicc a miele is többek között, 6x annyiba kerülő szuper strapa gép 1 évvel..luller ( :
whirlpool időszakosan ad többet, bosch is, notebookoknál sem ritka már a 3év, több gyártónál alap, és viszonylag olcsón lehet bővíteni gyári garral, nem biztosítós hülyeséggel -
törölt tag
Hmm, nem tudom, nekem szerintem a szokásos 2 év garancia járt az alaplap és proci mellé is, de már nem emlékszem. SSD meg memória pont olyan dolog, amivel sokra mész az 5 év feletti garanciával, lehet addigra már a gyártó sem létezik
De mondjuk mit csinálsz manapság egy 10 éves memóriamodullal?
Háztartási gépeknél is a Beko-t láttam 5 évvel, kb minden mást 1-2 évvel, és már a Beko sem ad mindenre, egyre kevesebb termékükre van
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
drotsztyuart #113 üzenetére
Hat nem tudom.
Az tuti hogy hardverzabalo de hogy ronda lenne az eleg messze van a valosagtol -
Chaser
legenda
válasz
#16820480 #112 üzenetére
alaplap, vga, cpu mind 3 év garos
legtöbb ssd már 5, memóriák 10, sok táp 5-10 év, de van 12 évvel is
persze ezeket nem gyűri az ember két kézzel ( :
ezért is érdekes konzolra a 2 év gar, azért legalább 3 lehetne
sok háztartási gépre is van 5 év gar, és nem kell hozzá magas árkategóriában lenni, de zömében kevesebbet adnak, a miele is, erre mondom elhiszek én mindent, persze szuper megbízhatóak, csak emellett valahogy nem jön ki a matek a mellékelt 1-2 év garral ( :szerk:
drotsztyuart
ez bizony megvan
és neked megvan, hogy konzolra valóban optimalizálnak, pc-re meg szintén AS, ahogy a kontrollerek? ( :
de amíg te kicserélsz egy vga-t 200k-ért, addig azért kapsz egy új komplett konzolt
driverekkel tuti nem szívsz, cserébe játékon és netezésen kívül nem tudod használni mint a pc-t
van sok pro és kontra, jelenlegi árakért a konzolok korrektek, ha azt a hw-t összepakolod ami az új genes konzolokban van, nem lesz őszinte a mosolyod mikor megveszed pc-ben ( :
másrészről nálam autósnál és tomb raider szerű játékoknál megáll a kontoller, de már utóbbi is sokkal jobb egér+billzettel -
drotsztyuart
tag
"Durván memóriagyilkos lesz a Godfall című játék"
Meg hardverzabalo, viszont legalabb ronda is.#102 Arra a konzolra gonolsz ami a days gone-t nem tudja fix 4k-n mghajtani 60 fps-el?
Meg ki se jott a cucc, de mar nem aktualis ahogy nezem.
Az ugye meg van hogy az ido haladasaval egyre tobbet kell butitani a jatekokon hogy fussanak a konzolokon. Es 3-4 ev utan a pc-s low szint a konzolos megfeleloje.
Es ahhoz a szinthez ha megelegszel vele, a pc-n se nagyon kell fejleszteni. -
törölt tag
válasz
Dragon3000 #110 üzenetére
Ezt úgy írod, mintha most jöttél volna rá a nagy cégek előtt, akik ebből élnek és egy megoldhatatlan problémát jelentene
Steam sale alatt mit csinál a szerver, amikor pár millióan elkezdenek letölteni? Vagy egy új film megjelenésekor a Netflix/Amazon/HBO szerver?
Chaser: Nem nagyon adnak semmire annyi garanciát, kb csak autókra. Meg vannak persze ezek az élettartam garanciás adattárolók, amik előbb avulnak el, mint hogy tönkre menjenek.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #110 üzenetére
biztos nagy
de ott a gp-sony féle előfizu', ilyen alapon azok havi 20e-be kerülnének minimum...és akárhogy nézzük, ha digit kódot adnak el azt biztos nem adja tovább a vevő, a lemezes játék pedig tetszőleges számú emberkénél is landolhat, szóval sztem sántít a matek
oké, hogy kell üzemeltetni kell a servert, de a lemezt meg le kell gyártani, tárolni, szállítani, az is ktsg.sheratan
én sajnos régimódi vagyok, abban hiszek amit látok, és nem látok 3-5 év gart, addig pedig csak AS a megbízhatóság, van akinél strapa, van akinél nem, az vehet újat -
Linem
senior tag
Azt is tegyük hozzá, hogy a Godfall csak egy játék lesz a sok cím közül, amik mostantól jönnek az új generációkra. Írtam szeptemberben is, hogy ma már egy 10GB-os videokártya nem jövőálló, és inkább megvárnám a 20GB-os verziót. A 2080Ti-hoz képest is visszalépés. Őszintén szólva a 16GB rendszer memória követelmény gondolom csak a játékra értendő, mert ha valaki úgy használja a gépet, ahogy én, hogy játék közben is nyitva hagyom az ablakaimat, programjaimat, mert közben is szoktam váltogatni, akkor már nyugodtan mehet a minimum 32 GB egy gamer PC-be. Én a 16GB-tal már évekkel ezelőtt is beleszaladtam a rendszermemória megtelt figyelmeztetésbe win10 alatt.
Persze biztos vannak olyanok, akik havonta cserélik a hardvereiket, de a többség évekre vesz ilyen drága cuccokat a gépbe. Akik 500-650k-ért megvették a 3080-akat, mert brutál hardvert akartak gamer gépbe, azokra meg már inkább nem is írok semmit... Megérdemlik. -
törölt tag
Persze hogy feltételezés a jó ég áldjon már meg, hát mi mást lehetne mondani még meg nem jelent konzolról és egy megjelent de kb pár tucat emberhez eljutott kártyáról egy meg nem jelent játék tekintetében?
Ez egyszerűn annyi, hogy én ahogy osztok-szorzok a saját igényeimnek és lehetőségeimnek megfelelően, úgy mindig az jön ki, hogy csak jobban megéri a konzolra hajtani. Ha meg csak jövőre jön a RT patch, hát jöjjön, nem 1 évre tervezem a PS5-öt, és nem is egyszer tervezek játszani a CP2077-tel semChaser: Persze, az új kontrollerről nem lehet még ilyeneket mondani, de a PS4-ek elég jól bírták. Az enyémnek sincs semmi baja, de nálam sokkal többet játszó emberektől is azt hallani, hogy több éves kontrollerek tökéletesen működnek. Szóval ezek alapján én bízom az új generációban is.
-
Ez a memória mennyiség ma már nem számít extrémnek.
-
Dvix
senior tag
Tök mindegy, hogy a játék meg mennyi memót eszik h úgy néz ki mint a segg!
Komolyan annyira szánalmasnak néz ki h az valami hihetetlen. Egy Kindoms of Amalur gameplay is ráver mérföldekkel. ÉS még ott van a Gearbox is kiadónak. Biztos tök jó lesz hjah.
-
Chaser
legenda
válasz
#16820480 #103 üzenetére
strapabírósággal én úgy vagyok minden terén, már egy ideje nem hiszek a télapóban ( : egy tesztelő ne állapiccsa' már meg két hét alatt, hogy az strapa, majd két év múlva esetleg :d
elhiszem én hogy strapa, csak akkor mért 1 év gar van rá, mért nem legalább 3?
nyilván mindkét gyártónak elég szép bevétel folyik be kontrollerekből, ha esetleg maga a konzol nullszaldósra is jön ki, játékok mellett az is növeli a pénztárcát
egyébként is hanuka, sboxoknál legalábbis sehol nem közlik az 1 év gart amit a konzol mellé adnak, az hogy szólóban 1 év gart adnak az nem mérvadó a konzolos csomagnál - és jogilag is érdekes -
magával a minőségével nekem sem volt bajom -
válasz
#16820480 #99 üzenetére
Az a helyzet, hogy ha mondjuk szeretnék 4K 60fps-sel játszani mondjuk CP2077-et, akkor most vagy próbálhatnék szerezni egy 3070-et, és mellé egy új tápot is, mert a jelenlegi nem vinné el, vagy veszek egy PS5-öt féláron és játszok azzal (XSX-et azért nem írom, mert abból nincs sajna digital only edition, csak a csökkentett hardverrel, így ott a 4K kicsit drágább).
Megkérdezhetem, hogy ezen megállapítások alapja mi?
A PS5-ön alapból feltehetően nem lesz Ray-Tracing (az új konzolokon az extra képességeket egy külön patch-ben kapják meg, valamikor 2021-ben).
Az, hogy az RTX 3070-en hogy fog szaladgálni még nem tudjuk.Szóval méretes adag feltételezés van csak, így mélyenszántó megállapításokat nem lehet tenni...
-
törölt tag
Ja, csak 5-10 év múlva (főleg 10) már egy konkrétan teljesen másik PC-d lesz, mert nem lesz semmi kompatibilis igazából a mostani alkatrészekkel, tehát ennyi idő alatt lényegében ráköltöd egy új PC árát.
SunMount3r: Ezt meglátjuk, lehetséges persze. De azért jóval jobban kell teljesítsen, mint a konzol, hogy megérje a felárat.
Chaser: Igaz, nem olcsók a kontrollerek, de azért mondjuk a PS5 elég jó lett a tesztelők véleménye alapján, a ffb-es analóg triggerek, meg az egész strapabírása. Egy normális billentyűzet is kerül ennyibe, meg egy egér, ha nem ilyen 1000 forintos tescos perifériákkal akarod tolni. Persze PC-n legalább megvan a lehetőség az olcsó cuccok használatára, ez igaz.
-
Chaser
legenda
5-10 év múlva a jelenlegi pc-ből kb a ház lesz aktuális, cserélgetsz benne mindent az nagyon jó, a konzolt meg fogod és eladod és váltasz majd a következőre
5-6 év múlva jön a következő gen, akkor már "senkit" nem fog érdekelni a ps5
ha behoznák fixen az egér+bill kombót akkor odavágnának a pc játéknak, nyilván pont ezért nem hozzák be, jah meg így jóóóó drágán tudják adni a kontrollereket ( : -
savior
őstag
A pc-t lehet majd fejleszteni, de a ps5 tudása 5-10 év múlva is ugyanez marad.
-
törölt tag
válasz
Dragon3000 #92 üzenetére
Több költség egy serveren tárolni 50-80 gigát, mint kinyomni több millió példányban lemezen?
Nem vagyok benne biztos
Amúgy meg nem egyértelműen drágábbak a játékok az online store-ban, mert ott meg folyamatos leárazások vannak, heti akciókkal, promóciókkal, ha van PS+ előfizetésed, akkor még további akciókat kapsz (szemben egy offline bolttal, ahova hiába mész be, hogy tessék már olcsóbban adni, mert PS+-om van).
Illetve ha valaki nem akar játékokkal kereskedni, akkor azt nem fogja érdekelni a lemez, nem kell pakolgatni, nem gyűjti a port, nem kell berakosgatni a lemezt, ha játszani akarsz. PS4-re sem vettem már évek óta semmit lemezen, sőt, ha be lehetne váltani online aktiváltra azt a pár lemezes játékomat, akkor megtenném, és menne a lemez a kukába. De így majd odaadom a PS4 mellé, ha lesz helyette PS5, többet meg nem foglalkozom inkább lemezzelAmúgy meg ha már a hardver összeguberálós példával jöttél, oké, legyen egy 3600, meg hozzá a 20-30 ezres lap, ez mondjuk ~100 ezer, hozzá a jóindulattal 200 ezres 3070 (más kérdés, hogy mikor lehet majd annyiért kapni) az már 300, ha akarsz egy normális kinézetű házat, ami nem egy undorító nagy betonkeverő, akkor az is még 20-30 ezer, egy rendes táp is 20-30, memória szintén (és akkor még csak 16GB-ot néztünk), ez már még egy újabb 100-as, szóval 400 és akkor dobj már mellé egy 1TB-os PCIe 4.0 SSD-t, mert ugye az új konzolokban ez van. Persze ha egy 5 éves gépbe bővítesz egy darab 3070-et, ami már önmagában drágább egy konzolnál, akkor lehet, hogy legalább hasonlítható árra jönnél ki vele, de az meg nem az a teljesítmény, főleg nem háttértár szinten, ami önmagában már kb 200$+áfa.
Az a helyzet, hogy ha mondjuk szeretnék 4K 60fps-sel játszani mondjuk CP2077-et, akkor most vagy próbálhatnék szerezni egy 3070-et, és mellé egy új tápot is, mert a jelenlegi nem vinné el, vagy veszek egy PS5-öt féláron és játszok azzal (XSX-et azért nem írom, mert abból nincs sajna digital only edition, csak a csökkentett hardverrel, így ott a 4K kicsit drágább). -
BerserkGuts
addikt
Azt úgy nem értettem a cikkből hogy a pc miért nem elég amikor 24GB vram elérhető rtx 3090-el és alaplapon 128GB
sőt ssdből is újabbak kb 4000mb/s elég gyorsak
-
jokeph
nagyúr
válasz
#89309696 #45 üzenetére
Bizony, ismerős gyereke erősen moddolt minecrafttal játszik, így az új gépbe a mostani ramárak kedvező mivolta miatt kapásból 2*16 GB ram került. Simán oda lehet pakolni 16 GB-is neki.
Sajátomba is bekerült nemrég +2*8 GB, összesen 4*8=32GB darabig elég lesz.
Garázsgép is megkapta a 8*4 GB-t, occsó REG ECC ramból, hadd fütyüljön. -
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #92 üzenetére
ez igaz, de nyilván így meg bevételtől esnek el, egy licensz egy ember, egy cd lehet 10 ember
gp, uplay, sonynál is van valami, full digit, apróért adják, és az csak serverről tud lecsorogni -
Chaser
legenda
válasz
Televan74 #89 üzenetére
ezt nem tudtam
ettől független optika nélkül ua. a hw elérhető 150 körül is
mondjuk nem tudom mi a ráció abban nekik, hogy a digitális verzió drágább, lemezt el lehet adni, a digitálisat nem
ha csak nem ezzel próbálják a drágábbik verzió felé terelni a népet
esetemben pl sx-en forza érdekel, gp-ben is ott van, nem érint hogy drágább olcsóbb, tőlem pár ezer ft-nál többet nem látnak "játékokért" az biztos -
Ja, csak van összesen 10 játék amiben egyáltalán be lehet kapcsolni, abból 5-ben jó minőséget ad, a másik 5-ben meg nem. Ez nem olyan, mint az elsimítás, hogy csak be kell kapcsolni, és működik, hanem egy szuperszámítógépen kell komoly számításokat végezni hozzá, hogy működjön. Én is használom, de ez nem lesz benne minden játékban, sőt, a jövőben is csak kevésben lesz benne ilyen formában.
-
Zorel
senior tag
Az a baj, hogy ezek a programozók Téged folyamatosan megvezetnek vagy Te próbálod a ph-s olvasókat megvezetni
Inkább az előbbit gondolnám valószínűbbnek és gondolom azt már elfelejtette hozzátenni a programozó, hogy meglehetett volna ezt úgy is írni, hogy 6-8GB VRAM is elég legyen ugyanilyen minőség mellett, de az AMD amit adott ezt kérte cserébe. Magyarul ez az egész full szándékos, hogy meglegyen a marketing a 6xxx kártyáknak.
Ezzel nincs is semmi baj egyébként csak a tálalás nem jó. Gondolom a Cyberpunk nagyon fáj nekik...3DMark új teszt és még talán lesz vagy 1-2 cím amivel ezt eltudják játszani. Sok nem lesz az biztos, mert a piaci többségnek nem akarnak majd a kiadók ellent menni. -
Sinesol
veterán
Van egy tippem, hogy optimalizalatlan f.shalmaz lesz és ezért kell a sok memória..
-
Armagedown
őstag
A nagy memóriaigény mellé jó grafika is társul, vagy csak azért van ez, mert bloat lett a játék?
-
ha azt mondják hogy ki kell adni a játékot és a végső verziót küldték át akkor nincs apelláta , nem fogja Nv azt mondani ja ok, akkor is tréningelem a játékot még 2 hétig aztán állom a költségeket az Ubisoft fele a csúszás miatt.
Xbox felmelegedett és leállt Ps4 becrashelt tőle eltünedeztek az autók fák, bokrok emberek benne. Félkész játékot adtak ki. Szánalmas. -
SunMount3r
nagyúr
És ez még mindig ehhez a 20'-tól változatlan "minmanaó" poligonos Unreal-hez? Anno a Doom 3-as ID engine nagyobb poligonokkal dolgozott mint ez. Liliputi full effekt és textura világbajnokság győztesei, csak erre a "nagy engine"-esek nem neveznek...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a marketingesüket kérdeztem, ha erre gondolsz, hanem egy programozót.
#73 b. : A DLSS 1-nél ez nem az NV sara volt, hiszen mindenki maga csinálta a neuronhálót. A DLSS 2.0-nál az NV adja ezt is, tehát ha nem tudja felismerni a tartalmat, akkor azzal a fejlesztő már nem tud mit kezdeni. A DLSS 1-nél ezt tudták javítani, más kérdés, hogy leszarták.
Egyébként ez igazából senkinek sem a sara. A technológia még nem tart ott, hogy jó legyen. Ez van. -
nagyon jól tudod hogy az nem Nv sara, hiába írod hogy azt készen kapták. Erre se volt idő mint nagyon sok mindenre azzal a játékkal kapcsolatban nem hogy tréningelnia neuronhálót. Twitteren mentegetőznek a srácok ,első nap 1,5 GB patchek jöttek rá, hogy egyáltalán menjen úgy ahogy...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem véletlen, hogy ezeket a játékokat emelted ki, pedig támogatja még ennél sokkal több játék. Na azoknál már durván nem jó a helyzet. Ez a baj az AI felskálázással. A minősége elképesztően ingadozó. Attól függ, hogy a neuronháló felismeri-e a tartalmat. Ha nem, akkor nem tudja kezelni, és még egy adott játékon belül is bele lehet futni ilyenbe. Az egyik jelenet szép, de pár folyosóval arrébb baj van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem nagyon láttad, hogy a DLSS mit művel az új Watch Dogs alatt ugye?
Sok játékbeli tartalommal még mindig nem működnek jól ezek az AI felskálázások. A Microsoft a saját neuronhálója kapcsán nagyon ígérget, de én szkeptikus vagyok ezzel, látva azt, hogy a DLSS mire képes. Abban látok egyedül rációt, hogy a fejlesztők majd saját neuronhálót tudnak tréningelni az Azure-on. Az működhet, de a puding próbája ott is az evés lesz, ígéret már rengeteg volt az AI felskálázás tekintetében, az eredmények azonban hiányoznak.
-
Chaser
legenda
válasz
Dragon3000 #58 üzenetére
alma-körte a konzol és pc, mindkettő mellett van sok érv/ellenérv
pc-nél a tipikus "mindenre IS lehet használni", a konzolt meg nem - mondjuk esetenként driverekkel sem kell szívni -
és ha valaki nem mindennel akar játszani, akkor nem is kell olyan rengeteget elverni pc-re, ha mindennel, az zsebbenyúlós, főleg 144hz 1440p-n, vagy 4k-npaprobert
mostani konzol gen ajándék áron van, azért 3xxx alapú 8 magos cpu, 1tb gen4 ssd, talán 5700xt vagy afölötti vga már magában szép pénz, mellé a 16gb gddr6 vram-ram + os + házikó táppal
de én úgy láttam játékok viszont drágábbak konzolra - alternatív beszerzési helyeken mindenképp - -
GhostRider93
tag
Itt az a helyzet sztem hogy az új konzolgeneráció RAM mennyisége lehetővé teszi az új generációs játékoknak a magasabb részletességet és ha mondjuk 12 giga Vramot megeszik a játék konzolon oda a pc 8 giga vram-ja bármilyen gyors is már kevés lesz. Nekem is 8 van és ha nem lesz elég akkor ez van. Az hogy az új rtx 3xxx annyival jött ki amennyivel nem fogja érdekelni a játékfejlesztőket. Futni fog a game csak nem max grafikával.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#16820480 #55 üzenetére
Miért is kellene 100e-res cpu meg 50e-res alaplap, ha 4k a cél? Ott bőven elég egy 3600 vagy 10400 cpu és mellé egy 20-30e-res alaplap, amivel az amd megoldását, még oc-ni is lehet. Ebben a felbontásban a 100e-res cpu és 50e-res alaplappal se fog többet menni egy 3070. De másképp nézve a dolgokat, pl van egy jó gépem és elég csak a vga-t cserélni, eladva a jelenlegit és hozzátéve venni akár egy 3070-et, még mindig kevesebb plusz költség, mint megvenni a 150e-res konzolt. Hardveraprót nézve 260-330e-ig lehet találni jó értékelésű eladóktól, boltban, ahol van ár is ott is van választék 300-330e között. Akkor konzol esetében vehetnék egy tv-t is, mert az eddigi megoldások se szerették a 21:9-es megjelenítőket, na meg lehet fizetni a multiért és a játékok is drágábbak, a 150e-res ps5-nél még a régi játék eladását is el lehet felejteni, mert ügye digitálisan tudod csak beszerezni. Legalábbis utoljára ezt olvastam, ha azóta ez változott, akkor ezt kihúzhatjuk a negatív listáról.
-
Chaser
legenda
válasz
#16820480 #55 üzenetére
nem, de ha fps-sel akarsz játszani akkor a konzol legtöbb embernél fasorban sincs, kontrollerrel ugyan lehet játszani fps-t ha az valakinek játék, nekem nem volt az
fél millió' nem fussa' ki egyébként, ha mindenből legalább középkategóriát akar valaki, és mondjuk azt sem szeretné, ha helikopter üzemmódban működne a gép + még egy monitor sem árt, amit konzolnál legtöbben letudják az "úgyis van tv" dologgal, úgy már bőven 6-700e-nél járunk - persze ha nem 24" 1080p-s a monitor 144hz-cel, hanem 27" 1440p 144hz - -
törölt tag
Azért az elég sok pénz összességében, tegyük fel, hogy 200 ezer körül lenne, akkor mellé még egy közel 100 ezres processzor, meg egy 40-50 ezres alaplap, meg egyéb dolgok, és lassan fél milliónál tartunk.
Ehhez képest kb 150 ezerért kap az ember PS5-öt és 180 körül XSX-et majd? Szóval még ha középkategóriás gép tudását hozzák is csak, azért árban nagyon nem egy kategória. -
erer1000
őstag
árukeresőn ddr4, 16GB opciót benyomtam, top terméket listázza, és 19.999 a 3200MHz 2x8GB, de van ennél olcsóbb is, de azt most hagyjuk.
40k már egy teljes, kimondottan Gamer PC árából nem vészes szerintem. kvázi 10%-a a teljes árnak, és előbb fog szétesni a gépe, vagy platformot váltani minthogy 32->64 váltást meg kelljen lépnie.
#3, köszi
elvileg 1.05 patchet felraktam, de csekkolom mindjárt, lehet csak benéztem.
a RAM még nem is zavar, de a több FPS-t elfogadnám.
Hisz szerintem én vagyok az egyetlen idióta aki FX 8350 mellett 32GB noname kínai ramot használ egy 1050Ti mellett játék céljából. -
GhostRider93
tag
-
válasz
Busterftw #44 üzenetére
Szerintem sem. Hozzá kell tenni, hogy kiváncsiságból utánanézve derült csak fény arra, hogy a Godfall AMD támogott cím, a [külön videóban ecsetelik mennyire együttműködnek az AMD-vel] .
Amivel nincs baj, csak így már inkább marketingről beszélünk...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A konzol lapalapú memóriamenedzsmenttel működik. Mindkét új gép. PC-n csak allokációkat lehet menedzselni sajnos.
Előbbi azért több nagyságrenddel hatékonyabb, mert ha 4 kB-os lapból kell csak információ, akkor elég azt bemásolni a memóriába, de ha PC-n az a 4 kB-nyi információ egy 200 MB-os allokációban van, akkor 4 kB-ért foglaltál 200 MB-nyi helyet. Arról nem is beszélve, hogy lapalapú memóriamenedzsmenttel nem alakulhat ki töredezettség a memóriában.
-
válasz
kikikirly #39 üzenetére
4K Gamingre inkább az RTX 3080 / RTX 3090 való szvsz. A GDDR6X drágasága miatt viszont az RTX 3080 esetén a 20GB eléggé megdobná az árat (és csökkentené a profitot) .
Az RTX 3070 esetén megjátszhatnák, hogy 16GB GDDR6-al szerelik, hogy ezt miért nem lépték meg alapból, az érdekes kérdés, de esélyesen hülyén vette volna ki magát, hogy az RTX 3080 csak 10GB VRAM-ot kap, a kisebb RTX 3070 meg többet.
Ezzel lábon lőtte magát az nVidia - szerintem... -
kikikirly
senior tag
válasz
#98320896 #25 üzenetére
Yapp.+1
Én se értem hogy gondolták 4K gamingre teljesen alkalmas 3070-et kiadni 8bg Vrammal(aka 2080TI 11gb)...
Még erősebb 3080-at 10-el. Min 10-12gb kellene rájuk, igy konzolgeneráció váltás idején.
Másik oldalnál várhatóan 6700/XT kártyákon is lesz vagy 12gb.
Alapvetően rendbe lennének az Ampere kártyák,de a GPU Power/ Vram arányt szánt szándékkal se lehetett volna jobban alul méretezni. Értjük hogy drága GDDR6X, gyakorlatban a plusz sebességével nem sokra megyek...Kb. mint Fury flagship kártyaként 4gb HBM memóval... -
siposz
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #24 üzenetére
Rosszul vezeted elő. Mondtam neki, hogy gondolkodom egy kabrió és a gamer PC között. Nagyon támogatta a PCt.
-
#meg 2-3 evig eleg a 10GB VRAM az max grafikahoz.....
Well-well.
-
E.Kaufmann
veterán
-
siposz
aktív tag
Idén vettem gépet, és azért már érezhető volt, hogy aki hosszú távra tervez, és nem cserélgetős a hozzáállása, az jobban jár ha rögtön 32 GB-al kezd.
-
satz18
őstag
Nincs abban semmi extra hogy 16 GB RAM meg 8 GB VRAM kell egy játéknak. A cikknek durván olyan szaga van inkább, hogy szar az nvidia 8-10 GB-al, de bezzeg az AMD 16-al. Így hogy az AMD lenyomta a konkurenciát lassan minden fronton, szerintem már nincs szükség az ilyen izzadságszagú cikkekre.
-
Az én gépem bőven elegendő lenne a 32 GB RAM-mal, de ránéztem a játékra és hát ez bizony szar téma, nem érdekel kategória. F2P verzióban sem érdekelne
-
Őőőő.... "Borzalmasan sok" memória? Ez nem igaz, figyelembe véve a 16GB RAM és 4GB VRAM igényt tekintve.
Ahogy az is ferdítés, hogy "A szóban forgó konzol memóriaalrendszere olyan részletesség megjelenítésére ad lehetőséget, amire korábban nem volt lehetőség". Konzolon valóban nem, de PC-n azért erre a lehetőség finoman szólva jó ideje rendelkezésre áll...
-
Ixion77
addikt
Működött a "Durván memóriagyilkos" clickbait... Beléptem hogy megnézzem hogy 128Gb felett van-e az igénye, vagy csak 64Gb felett. Erre 16Gb? Komolyan?! Ez már évek óta a minimum egy desktop PC-be! Könyörgöm, 2020-at írunk, egyes mobiltelefonokban is már 12Gb van!
Jelentkezzen akinek nincs a desktop gépében az RTX2060 vagy akár GTX1660 mellett legalább 16Gb rendszermemória! -
Televan74
nagyúr
Én most pattintottam be 32GB -ot az alaplapba szerintem a 16GB -os RX6800 -al nem lesz problémám.
Mi lesz a méregdrága RTX 3080 10GB és a kissé olcsóbb RTX 3070 8GB -os kártyákkal? Out of memory?
-
dokanin
aktív tag
Rövidesen elérkezik a gamer pc-k korának a vége is.
Már most is látszik, hogy az új generációs konzolok képességeit lassan már a csúcs gépek se érik el, az árról meg ne is beszéljünk. -
-
erer1000
őstag
pontosan.
nem is horribilis árú már a ram hogy ne lehessen bővíteni.
tegnap tettem fel a Horizon Zero Dawnt és amikor megláttam hogy 15GB RAM-ot evett, akkor elsőre pislogtam hogy mi van, de végülis 2020 van, egyáltalán nem durva ez, csak játékoknál mindenki hőzöngött valamiért hogy jaj 10GB fölé ment úristen.
főleg úgy hogy mennyi egy csúcs VGA, ahhoz képest egy decensebb ram ára már eltörpül
-
snecy20
nagyúr
Szerintem nem egy olyan horribilis követelmény ma már sem a 16GB rendszermemória, sem a 6-8GB VRAM-mal szerelt videokártya. Ha abból indulunk ki, hogy egy nem túl drága RX 570-580-on is ott virít a 8GB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- PowerColor Red Devil RX 7900 XTX
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest