- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
wattafaka
senior tag
Ezt sem írtam, hogy bebuktuk 100%-ra. Csak hogy ugyanannyi az esélye. Közel 0.
Elnézve csak az itt lévő kommenteket, ahol bármilyen indokkal (elgépelés, nem egyező vélemény, unatkozás) egyből belédállnak, miért lenne minimális bizadalmam abban, hogy majd az emberiség összefog bármilyen közös cél érdekében? Sose volt. Részben emiatt.
-
60as években minden számított, csak a klíma nem. Szóval remek példa
(egyébként ki volt az a húdefiatal elnök a 60as években? Kennedy 44 éves volt, oké... de őt gyorsan lelőtték... aztán 55 ill. 56 éves elnökök jöttek... tehát ha lett is volna klímaválság, ezek az emberek is sz-rtak volna már rá. egyébként 35 éves kor kell az elnökséghez, minimum és ez valahol érthető is... nade 70+ -os tatákra bízni a JÖVŐT?!)
-
-
wattafaka
senior tag
Nem álláspont, hanem tények.
Én teszek ellene (a józan ész határain belül), mégse javul a helyzet. Győzködni, vagy érvelni bárkinek is én pedig nem fogok, abból már megjöttem. Még én leszek a hülye.
Én megteszem amit kell, nyugodtan halok meg, a többiek meg jóformán csináljanak, amit akarnak -
nexwo
őstag
Amúgy nem idegesíteni akarom az itt lévő embereket, de találni 200 és 255 ezer Ft között videókártyák (persze ahhoz résen kell lenni, lásd ebben a topicban [link]
-
g@norbert
tag
válasz
wattafaka #96 üzenetére
Osztom a véleményed, teljesen hülyének nézik az embereket a gyártók, mert sikerült elérniük hogy megosztottak legyenek a vásárlók, így gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak, nincs semmi ellensúly, nincs visszatartó erő, és nincs határ, amit átléphetnének.
A kánaán... 🤣
Megmondták év végén, hogy a legszerencsésebb esetben is minimum 5 hónap 🤣🤣🤣
Jönnek sokan hogy tavasszal majd... Jó reggelt, örüljünk, ha ebből idén lesz valami. 🤣🤣🤣 -
g@norbert
tag
,, Az embereket nem lehet nevelni, egyszerűen el kellene árasztani mindenféle VGA-val a piacot ''
És itt is az élő példa, hogy igen is lehet tudatosan a felhasználói célcsoportokat nevelni, következménymentesen, és egyoldalúan kész tények elé állítani, mert jelenleg a mamut gyártó cégek pontosan ezt csinálják 🤣🤣🤣
Az egész világon nyüszít mindenki, mintha drogfüggők lennének, hogy nincsenek a boltban eladó hardverek, 2-3 szoros áron veszik meg a hardverkomponenseket, mintha az életük múlna rajta 🤣🤣🤣
Ha nem ragaszkodsz a 1440p - 4k RT vonalhoz, akkor már a gtx1070-1070ti-1080-1080ti kártyák egyikével is gyönyörűen tudsz játszani kis kompromisszummal 🦾💪👍👍
Az a röhejes, ha (tegyük fel) a gyártó konkrétan tudná azt tényszerűen, hogyha egy ilyen helyzetben mint ami most is van, nem tudja megfelelő módon kiszolgálni a vevőket időben, akkor rárohad minden, mert megveszik a másik versenytárstól, és hatalmas bevételkiesésre számíthat, esetleg csődközeli helyzetbe hozza magát a piac eme részén, hidd el vga dömping lenne, meg ezerrel az akciók 🤣🤣🤣
Pontosan úgy mint régen volt, februárban lennt voltak az árak, hogy egyáltalán legyen forgalmuk, sok akció volt, mert az emberek év végén karácsony-szilveszter kiköltekeztek, és nem vásároltak olyan ütemben, mint szerették volna🤣🤣🤣
Ez teljesen megszünt, már nem akarják a vásárlók kegyeit elnyerni, hanem most már örülhet a kedves vevő, ha egyáltalán kap valamit dupla-tripla áron 🤣🤣🤣
De mivel csak egy kirakat versenyhelyzet van, nincs komoly tét, a két monopol cég között megállapodások vannak, piac is gyakorlatilag felosztott, csak kizárólagosan a vevők szívják meg ezt az egészet, pontosan úgy mint konkrétan most, ha nem tudnak nemet momdani. 👍
Méghogy nem lehet nevelni az embereket 🤣🤣🤣
Most jön majd még a globális áremelés az amerikai szankciók miatt, majd akkor figyelj milyen érdekesen fognak alakulni az új, és a használtpiaci árak 🤣🤣🤣Azt hogy mit kellene csinálniuk, azt mindenki tudja, azt is mindenki érti, hogy túlkínálatnak kellene lennie, de mivel az átlag user nem felelős, és tudatos vásárló, nem tesz ezért semmit a vásárlási szokásainak a kordában tartásával, így veszteségmentes üzletpolitikával , sőt nagy haszonnal zár mindegyik gyártó, minden évben, az átlag user meg csöcsön van 🤣🤣🤣
Nem gondolom úgy, hogy ez lenne a helyes irány 💩, de ez csak az én véleményem. 😷 -
wattafaka
senior tag
válasz
g@norbert #87 üzenetére
Én annyira tudatos vagyok, hogy már mint tudod 5+ éve nem vettem új kártyát
És "sajnos" a processzorral is így vagyok. Van egy i7-6700K-m. Jelenleg végtelen pénzzel sem cserélném le semmire.
Egyrészt amire használom arra hibátlan. A VGA-t kimaxolja. 7. és 8. generáció felejtős, mert minimális teljesítménybeli ugrás, nem mellesleg valószínű már kapni sem lehet őket.
9. és 10. generáció nekem forrófejű. Leszarom a villanyszámlát, de a gép az legyen halk és ne melegedjen irracionálisan.
Rocket-Lakeről meg tegnap olvastam. Szánalom kategória. 14nm, gyengébb játékteljesítmény, megkurtított L2, max 8 mag, ja és persze mindezt 250Watt turbóval. Annyi szent, hogy az Intel nem ezzel fog kiugrani a szarból
És amúgy igen, néha már azt érzem a gyártók azon fogadnak cégen belül, hogy vajon meddig lehet levinni a minőséget, amit még mindig megvesznekÉs én egy bizonyos ponton nem tudok rájuk haragudni. Ha egy 5-ös szintű fejlesztést egyesével is megvesznek, minek adják ki egybe?
A fanboyságot már csak emiatt sem értem, mert az összes cég egyenlően nézi hülyének a vásárlóit.
Stockholm szindróma kicsit másképpJa, amúgy elhitte bárki is, hogy tavaszra eljön a kánaán?
-
Cs1csó
titán
ez a lényeg, sőt óvatosan a fényképekkel is. Nem egy olyan bolt van ahol rossz képet mutatnak.
Egy példa: szünetmentes áramforrás, aminek van két típusa, az egyiknek az elején LCD kijelző van tehát viszonylag sok információ leolvasható a másikon csak 3db kicsi LED lámpa van az elején, amik ugye jóval kevesebb információt tudnak megosztani.
Nem egyszer, volt az LCD-s típusnál a LED-es képe. -
ricsip
addikt
Mikor pontosan 1 éve vettem a 2070 Super-emet, Gigabyte oldalára felmentem, és kb. 10 fajta 2070 Super-t árultak csak ők egyedül. Úgy kellett táblázatokat bújni, hogy mi a fasz különbség volt pl. WINDFORCE OC 3X, WINDFORCE 3X, WINDFORCE OC, WINDFORCE között.
Az h. egyiken van USB-C, másikon meg nem, az kb. semmiféle táblázatból ki sem derült. Ha valaki nem mondja h. nézzem meg a fotókon, az egyiken látszott az USB-C, magamtól észre se vettem volna, annyira tökegyforma volt az összes kártya fotója simán azt hittem ugyanazt kopizták mindenhova. A -GD jelzés a modellkód végén mutatja h. nuku USB-C, a -GC meg h. van USB-C. Persze ez leírva sehol nincs a tetves oldalukon.
Egyik verzión 5 heatpipe, másikon 6, egyiken 82mm-es ventillátor, másikon 80mm, x darab VRM fázis vagy x+1 db VRM fázis, metal blackplate vagy enhanced metal blackplate, asse írták mi a különbség (ha volt egyáltalán)... agyhalál volt összehasonlítani... Szándékos kibaszás a fogyasztóval. Elárasztja a gyártó annyi egymástól megkülönböztethetetlen variációval a vevőt, hogy az teljesen belezavarodik, és ne tudjon higgadt helyes döntést hozni. Büntetném. -
Cs1csó
titán
válasz
g@norbert #87 üzenetére
Az embereket nem lehet nevelni, egyszerűen el kellene árasztani mindenféle VGA-val a piacot és akkor lenne megfelelő kínálat ami feszívná a keresletet a kedélyek megnyugodnának.
Vegyük pl. az SSD piacot kismillió SSD van most vettem egy 1TB-os 2,5"-at 32k-ért ami vállalható 6 éve 26k-ért vettem 120GB-osat. -
fanti
addikt
Az tény, hogy nem is lehet kapni semmit sem VGA fronton. Tegnap nézegettem és 3060Ti alatt csak egy boltnál volt 170-ért egy 1660 super...
Sem alsó, sem közép kategória nincsen sehol semmiből, az új csodakártyák meg ha vannak is elvétve, rettenetes áron kaphatóak. -
g@norbert
tag
,, az eleve drága termékek is tovább drágulhatnak.
Az újabb áremelkedésnek most nem a COVID-19, illetve a hardverek iránti extrém magas kereslet az oka, hanem az, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Kína közötti gazdasági háború újabb fejezeteként életbe lépnek az újabb büntetővámok ''Itt kezdődik a másik, és evvel egy újabb probléma is, ami a mostani árakat szintén emelni fogja, és nem hinném hogy megelégszenek pár százalék emeléssel, mivel a vevőkre hárítják biztosan ezeket a terheket is...
Nem hiszem hogy csökkennének az árak egy darabig, sőőőőőt 🤮😠😡🤬 -
Prof
addikt
Tok jo lesz a top5% vasarloknak sokfele kartya ami nem kaphato a piac 95%-a meg kompletten le van szarva..
-
g@norbert
tag
válasz
wattafaka #86 üzenetére
Itt alapvetően a tudatos, és felelős vásárlás teljes degenerációjával van az igazi probléma szerintem.
Nem a bányászok miatt van ez a konkrét probléma, hanem miattunk, vásárlók miatt alakult ki ez a helyzet, és valószínűleg ez rosszabb is lesz, mivel magunk alatt vágjuk a fát.
Minden vásárló beledől a saját vasvillájába (kivéve a bányászok, mivel nekik max több időbe telik mire kitermeli a vga a beruházott összeg árát), mert kifizetik ezeket a mesterségesen feltornászott hardver árakat, viszont evvel mindenki szivat mindenkit, ha hasonlóképpen teszi, és nem is lesz jobb csak akkor, ha egy kicsit tudunk parancsolni magunknak, és nem veszünk ilyen indokolatlanul drágán hardverkomponenseket.
Ezek szerint mint a mostani helyzet nyilvánvalóvá is tette, azért drágul még jobban minden, mert megveszik, és ennyi...
Nem kell ebbe túl sokat beleképzelni🤣🤣🤣
Addíg, amíg mindent megvesznek többszörös áron, nem lesz olcsóbb semmi, miért is lenne ?
Vegyük észre azt a konkrét, és erőszakos üzleti célt, hogy minél gyorsabb időközönként, és minél drágábban vegyék a vásárlók a termékeiket, ez legyen bármelyik gyártó is, mindegyik egyre több pénzt akar keresni.
Ne csodálkozzon senki, ha ennyire emelkednek a használt hardver árak, hiába a szájtépés, hogy 1070es kártyát vettem 50ért is, meg nem ér annyit, ez kit érdekel? 🤣🤣🤣
Napjainkban nem 50ért, hanem szó szerint a duplájáért is mennek el 1070es kártyák a hardveraprón 🤣🤣🤣
Sebaj Hölgyeim és uraim, lesz ez még rosszabb is, mivel az amcsi szankciók miatt most fognak csak emelkedni az árak, az asus már bejelentette 🤣🤣🤣 -
wattafaka
senior tag
Amúgy meg inkább a boltokat tömnék meg
-
janeszgol
félisten
Ha el tudnam adni azt a btc mennyiseget, akkor orulnek neki, de nem ugranek a buliba. Draga.
Ha meg nem tudom eladni, szoval nincs aki megvegye, akkor meg mindegy mennyibe kerul.Most van a gamestaron hir: 78 darab rtx3080 mar jol hoz. Hat akitol megveszik ezt a kartya mennyiseget, annak tuti. [link]
-
wattafaka
senior tag
Elhiszi még valaki, hogy tavaszra helyreáll minden? Akkora itt a fejetlenség, hogy a fejlesztéstől is elment a kedvem.
"Nagyon fontos, hogy ezen a fejlesztésen a partnerek pénzt is tudjanak keresni."
Próbáltam ellenállni, de ezt megkönnyeztem :/ -
Gyick
őstag
Inkább az alsó/középházat tömnék meg emberi árú kártyákkal....Ezek a kategoriák nem is léteznek most.
-
arn
félisten
válasz
janeszgol #77 üzenetére
Fura ezt hallani, amikor az auto, keszulekgyartokat stb meg folyamatosan szankcionaljak az egyre szigorubb takarekossagi es kibocsajtasi kvotak miatt. Az a plusz aram a kornyezetvedelem rovasara megy, ugy, hogy nincs se kenyelmi, se szuksegessegi, se semmi haszna, max szurkezona mutyizasnak. De valszeg ez utobbi miatt tartjak eletben, amugy total nyivanvalo, hogy egy atlagpolgar ennek max a kornyezetszennyezo reszet veszi eszre.
-
Robitrix
senior tag
Már jóval több megy energiából értelmetlenül a semmibe. éves szinten úgy 1-2 európai közepes ország éves energia felhasználásának megfelelő mennyiség. vagyis kurva drágán feleslegesen reszelik a fingot.
Egy normál pénz mögött ott ál fedezetnek egy ország gazdasági teljesítménye. Illetve a valuták köz végső soron az országok egymáshoz képest végzett gazdasági teljesítménye. a kriptóvaluta mögött csak spekuláció és a semmi áll. Így aktuális értéke a csillagos ég és a béka segge közt bármi lehet..... -
SaGaIn
senior tag
A Világnak lépni kellene a értelmetlen energiapazarlás azaz a bányászat ellen. Be kellene globálisan tiltani a criptocoinokat. A pénz állami monopólium kell hogy maradjon. Ha valaki arra akar gazdaságot építeni hogy magánemberek konkrétan levegőből csinálnak pénzt mindenféle mögöttes érték nélkül mely a végtelenségig folytatható annak beláthatatlan következménye lesz a gazdságra és a bolygóra. Ez az őrület kb 12éve kedődött és mát ott tarunk hogy egy komplett Magyarországnyi elekromos áram megy a semmibe. Komolyan kérdem hol lesz ennek a vége? 35000$ egy virtuális coinért? Emlékszem mikor 2011 körül 200$ volt még. Addig csinálják míg nem jön egy újabb 1929?
-
Robitrix
senior tag
nekem is R5 3600 van egy GTX-1660 és 16 GB 3200-es RAM társaságában. Van bent úgy 1,75 TB SSD és 2 TB HDD társasságában. Igaz ma már úgy 1,5 éves a cucc, és kb 5 év után lesz kicserélve valami alapvetően újra. Addig évente kap 1-2 részegység fejlesztést. Már kapott egy 1 TB-os SSD-t és egy FHD 24"-es 144 Hz-es gaming monitort. Tervben van erre az évre egy 4 TBos hdd. év végén vagy jővő év elején talán egy grafika csere beérik. Amit majd követ az FHD-ről a QHDre átállás és egy monitor. majd valamikor amikor szükségét érzem, hogy a 16 GB RAm már karcsú egy 16 GB -> 32 GB RAM
Aztán indul a ciklus elölről. Új ház, alaplap, táp, proci megtartva néhány még jó alkatrészt. Építek magamnak egy új gépet. Az egész cucc úgy jelenleg úgy 400 ezret ér tokkal vonóval.... jelenleg remekül eljátszom mindent nem hiányzik 4K vagy RT. felesleges. Ennél többet nem adok ki azért, hogy játszom -
Robitrix
senior tag
na ja ebben egyet értek. értelmetlenül elpocsékolni 2-3 közepes ország éves energia felhasználását gyakorlatilag semmire. Ennek minden környezetkárosító hatásával együtt. Egyik legnagyobb baromság ez emberiség történetében a kripto valuta. Ok értjük mi, hogy le kell kötni a folymatosan nővekvő kapacitást, hogy ne arénytalan számban szaporodjon a kibányászott kripto valuta. De akár még értelmes emberiségnek hasznés számitásra is el lehetne baszni a hatalmas számítási teljesítmény.
szerves kémia, gyógyszer kutatás, csillagászat matematika, klíma kutatás-szimulációk, részecske kutatás feldolgozása stb. Csupa olyasmi, amiből akár valami haszna is válna az emberiségnek. informatikusként egyszerűen fáj a szívem az értelmetlenül elbaszott teljesítményért... -
relixo
tag
Ez a lényeg amit ott leírtál!
Nem toltad túl, szerintem teljesen jogos minden amit mondtál.F*ssák itt kifele az újabb és újabb cuccokat de a 99%-a azonnal megy a futószalagról a bányába. A maradék 1% fele a scalper-ekhez kerül és másik fele meg horror áron a boltokba a vérpistike kőgazdag majmoknak akiknek tök mindegy mennyi mert úgyis megveszi és aztán még jól meg is magyarázza a fórumba,hogy milyen jó "ócsón" vette egy akció keretében. (nem egyszer olvastam itt ilyesmit) .
Na mindegy... alakul lassan az a 2 millás kártya 3090 esetében, biztos veszik azt a 3 db-t majd amit legyártanak mutatóba mint a cukrot.Ja meg ne felejtsük, az is vicces,hogy egyeseknek a 3060Ti közel 300 ezerért jó vételnek számít holott annyiért már 3070-t kapni még mostani árakon is.Az meg már csak a hab a tortán,hogy normál esetben max 150 ezret ha érne egy ilyen kártya és már azon is halálra keresték magukat a pofátlan cégek nemhogy ennyin. Bár az a hülye aki megveszi ezeket ennyiért.
Frusztráló naponta olvasni azt,hogy mi mennyivel emelkedik mikor már így is nem csak a gpu hanem minden bődületes magas árakon van. (alaplap,táp,proci,ház minden db-ja +20 ezer mint kéne és ez a min.) A gpu meg 10x áron fut lassan de veszik! Van itt pénz kérem....
Másik,hogy 20xx kártyás tulajok sírnak... mit szóljunk 9xx szériával vagy 10xx szériával ? Én 10 év után akartam cserélni gépet már épphogy megy a mostani de NULLA esély ilyen árak mellett rá. Lejárt alsó kategóriást meg nem veszek mert minek?Ja és persze azt is arany áron. (lásd R5 3600 proci vagy 1660-s kártyák árai) Több évre tervezek ha már gépet veszek nem 1 évre pláne nem gyémánt árba. A bányászok meg pokolba rohadjanak meg szépen amiért még tovább nehezítik a helyzetet. -
Robitrix
senior tag
hát valami azt súgja jól elleszek még 1-2 évet GTX 1660 kártyámmal.
Úgyis FHD játszom
Hátha addigra letisztul a piac és minden kapható lesz. Talán már olyan áron is, hogy megérje.Addig se fog senki sem bunkósbottal kergetni, hogy nem 300-600 ezres videókártyám van.
-
siposz
aktív tag
Azé álljunk már meg egy picit. Itt azért szerintem a forumon elég sokan nem ma kezdtünk játszani, megkockáztatom hogy szignifikánsan több a dolgozó polgár, mint akinek más keresi meg a hobbijára a pénzt. És munka közben értéket teremt, munka után meg kinek mennyi ideje van rá, szórakozik.
Az egész cryptovalutásdi meg egyelőre nem valós értékteremtő munka, csak egy felesleges, áramfogyasztó, nagyra nőtt lufi, egy óriási pilótajáték.
Nem etikátlan dolog így pénzt keresni, de aki így tesz az számoljon azzal, hogy pont úgy közútálat tárgya lesz, mint akik mondjuk az élelmiszerek árát verik fel spekulációval.
-
Azt a 3060 dolgot én is hülyeségnek gondolom. A 3080 12 GB viszont nincs megcafolva sajnos. Szerintem az egy lehetséges kenyszertermek, mert Micron nem igen akar hozni 2GB modult, pedig eredetileg februárra volt tervezve,most meg úgy néz ki talán nyár. Szóval egy lehetséges variáns a 20 GB 3080 helyett,met így 1.5 kártyát hoznak ki a 20 GB verzió helyén. Persze semmi nem biztos, de kijelentő módban nem lehet beszélni a jelenlegi helyzetben erről nekünk. 1 hét múlva kiderul.
-
ricsip
addikt
válasz
Találtgyerek #51 üzenetére
Hat meg ha jön a szarvasember!!4!
https://youtu.be/6bm5Cb7ajno
(a türelmetleneknek a 6. perctől indul a bugi...) -
törölt tag
válasz
nightmare13 #46 üzenetére
Elég sok jött már szembe más oldalakon, azért furcsa.
-
Kristof93
senior tag
Ennek nincs semmi értelme. 12gb sima gddr6-os 3080 több memóriát kapna olcsóbban, ugyanazzal a sávszéllel mint a 10gb gddr6x.
-
Kicsit kezd kuszálódni az Nvidia.
-
Tigerclaw
nagyúr
-
RubbishBin
senior tag
Mibű.
-
chopin42
őstag
Tehát 2-3 év múlva kell majd 20+gb vram, és akkor ezekkel fogjuk nyomni? Mert akkor valóban hülyeséget írtam. 2-3 év múlva, lesz majd 4-5xxx ti ultra super mega titán stb, 1000-5000 usd áron, és ha azokon is 20 gb lesz, mint az ultrasuper kiadásokon, akkor szidják őket, hogy nem fejlődtek semmit. Amúgy ha
az egyszeri vásárlóVér István meglátja, hogy a 3080 "csak" 10gb, a 6800xt meg 16gb, az utóbbit veszi. Teszteket a vásárlók 1%-a sem néz szerintem, tekintve, hogy előrendelnek minden szir-szart, meg nyitónapon elfogy minden. De amúgy igazad van, 4k elfut 8gb-on is, ha szépen van megírva, másra kell, de az említett Witcher pl sokkal részletesebb, mint sok mai szar, aminek kell a 8gb minimum. Szóval ha a fejlesztők meglátják a 20gb-ot, minden felesleges szart benthagynak, nincs egy "kényszer" az optimalizált motorra.
Mindegy, egyszerűen kiakadtam, hogy megint kell a színes szar a Vér Istvánoknak, akinek nagyobb az e-pénisze, ha 20gb-os 3080-van nekik, mintha 10gb-os. Nem valós igények, parasztvakítás. Miközben nem kapni semmit és a valós árak kb SOHA nem lesznek köszönőviszonyban az msrp-vel, mert az csak marketing, nem valós. Ha jól olvastam, Nvidia is ezért lép, mert túl "drága" a 700 usd-s 3080. Érdekes, hogy a csodálatos ár-értékű 6800xt is "650usd" msrp-vel van meghirdetve, a custom modellek mégis 8-900-ba kerülnek (azaz annyiért voltak elérhetőek megjelenéskor 5 percig). A partnerek pedig mérgesek, mert nem értik, hogy kerülhet a ref 650-be, mikor nekik annyiból csak egy jóval szarabb karit sikerül gyártaniuk. -
Huntszy
tag
"A sima 3060ti/3070/3080 elöl veszi el a szilíciumot, gyártósort, stb, tehát a saját vásárlóit szívatja."
Ne gondold. Ezek mind rebrandelt 60/70/80-as chipek. Amelyik chip bírja a strapát megy TI-nak, ami kevésbé letiltanak rajta ezt azt és lesz belőle S ami mégkevésbé sikerült jól meg megy mezei 30XX-nek. nVidia úgyis csak a chipet adja, a PCB-t meg a többit meg úgyis majd a partner rakja alá akik amúgy is 1001 félét terveznek, csinálnak.
Az meg, hogy miért kell sok és egyre több VRAM a kártyákra tisztán le volt írva több cikkben is az elmúlt hetekben itt PH-n is. Nem azért, hogy 4K-ban 2%-al jobb legyen a teljesítmény és meg lehessen spórolni 2 munkanpnyi grafikusi melót. Ne írj hülyeséget. Azért kell a sok ram mert ezek a kártyák nem a Witcher 3 alá készültek vagy ultra modded Skyrimnak hanem kövi generációs játékokhoz. Amik jelenleg még csak Demo szinten vannak vagy még számunkra úgy sem. Belőlük lesz 2-3 év múlva valódi release, némelykben új techel amikhez már kell a több memória. -
nexwo
őstag
Ha az nVidia minden 1%-ra külön kártyát csinál, hogy ne legyen piaci rés, de közben a gamer vásárlók csak 200 felett tudnak (ha lenne) venni kártyát és semmiből sincs elég akkor csak az amd-nek kedvez mert elpártolhatnak a konzolok felé 200 alatt, de az sincs. Igazából semmi sincs, ez szerintem a VGA gyártók hidegháborúja, tervrajzokkal és youtuberekkel fegyverkeznek, és a létező kártyákat rabszolgaként bányásztatják.
Túl szigorú voltam, XBox van :D
-
eddig 4 féle kártya "nem volt", most 8 féle "nem lesz" (vagyis, de, duplaáron = nincs)
-
chopin42
őstag
válasz
Dr. Akula #35 üzenetére
+#34nexwo
Oké, kicsit túltoltam a biciklit. De itt az "irgalmas szamaritánus" Amd-bele akartam szállni, páros lábbal. Igen, úgy lőtte be, hogy azonos legyen az ár-teljesítmény mutató. Rt-re jobb az nv. 1080 és 2160p-re pedig az amd, 4k még picit 3080-3090 párti, pár százalékkal átlagban.
Akkor minek 16gb az amd karikra? Sőt, minek kellene 20 gb-os 3080, mikor 10gb is tökéletesen elég 4k-ra? Ez csak ahhoz vezet, hogy igénytelen texturákkal 20gb vram kelljen minden szarnak, mert a fejlesztők ellustulnak a 10-20+gb-ok miatt. Erre értettem a környezetszennyezőt, hogy pár százalék teljesítményért pl 2x annyi ram kell, amit majd le is kell gyártani valahol, gyakorlatilag szennyezve a környezetet a nyersanyagigényével, ha mással nem, közvetett áremelést hoz más fronton, stb.
Meg ahogy csicso82 írta, régen volt 5 kártya 5 szintre. Most meg mi volt: 1650, 1650s, 1660, 1660s, 1660ti, 2060, 2060s, 2070, 2070s, 2080, 2080s, 2080ti? Ezek között pár százalék. Mindez azért, mert volt egy 5700/xt, ami már nem volt szar. Most meg amiért a 6xxx már egyenesen jó, csinálnak 3060ti, 3060 ultra/super/akármi-t, 3070 x y z.-t, 3080/s/ti/anyámtyúkja, 3085 meg ilyen nevetséges pár százalékos karikat??
A sima 3060ti/3070/3080 elöl veszi el a szilíciumot, gyártósort, stb, tehát a saját vásárlóit szívatja.Szánalmas. -
Dr. Akula
félisten
Azért kemény hogy még egy 3090-en se lehet mindet maxra tolni GTA5-ben anélkül hogy beszaggatna...
-
Tigerclaw
nagyúr
Amugy ilyen arakkal a PC gaming csak fouri szorakozas lesz. Mondjuk amig hiany van, es a banyaszok ilyen aron is megveszik, a gyartoknak mindegy.
-
Dr. Akula
félisten
Úgy lőtte be az AMD az árat, hogy azonos teljesítményre azonos árat kérhessen az Nvidiával. Csak épp az Nvidia a raytracinget is jobban bírja, akkor meg minek adnánk ugyanannyit az AMD-ért? Még akkor is ha valamiért nem használja az ember, minek mondana le a bónusz teljesítményről? Ingyen?
-
chopin42
őstag
Ja, szegény nvidia
, az amd túl jót csinált, a 6800xt kb egy 3080 több rammal, a 6800 jobb mint a 3070 2x annyi rammal, a 6900xt meg majdnem egy 3090 kicsit kevesebb rammal.
És kapni is lehet...ja, bocs, EGYIKET SEM!, Pláne olcsóbban....
Akkor mégis mi a tökömnek ennyi szar, környezetszennyező, megjegyezhetetlen hány féle szart kiadni, ami ugyanúgy nem kapható? Bekaphatják ezek a jó nagy ló...
Midegyik gyártó. MINDEGYIK! -
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha mar kapni nem lehet, legalabb valasztek legyen.
Nagy szerencsejuk van, hogy a konzolokbol is hasonlo hiany van/volt.
-
Lacok
őstag
A 30-as sorozatnál kezd teljes káosz kialakulni.
-
törölt tag
Szerintem ez nem egy átgondolt lépés volt a zöldektől.
-
Dr. Akula
félisten
Ezek csak beírt vágyálmok, mindig ezt csinálják a kereskedők, beírnak valami becsábító faszságot, aztán ha már ott vagy, hátha veszel legalább egy egérpadot, ne üreskézzel menj haza. Rákattintottam az 1. linkre, nem meglepő módon a listázott oldal sem létezik (Rufuszos aloldal), annyira valid a termék... Alzaban konkrétan 0 db 3080-at lehet kapni. 3090-ből még van 1-2 raktáron (legalábbis délben még volt). Ez kb. a teljes magyar készlet. Már ami tényleg létezik, nem csak ígéret.
-
arn
félisten
jol hangzik az elmelet, csakhogy sose volt ez a kartya 700 dollar...
-
Szerintem a cikkben említett 3 SKU a következő lesz.
-A GA103 10GB a 3070 Ti lesz- 599-699$
A GA102 12 GB a 3080 Super lesz.699-799$
A GA 102 20GB a 3080 Ti lesz.-999$A 3080 megszűnik a mostani formájában.
-
Busterftw
nagyúr
Mar a Pascal ota van 50 fele valtozat, le van fedve a piac teljesen.
Nem ertem miert kell most csodalkozni. -
BiP
nagyúr
Nekem is ez szúrta ki a szemem.
"nagyon fontos, hogy ezen a fejlesztésen a partnerek pénzt is tudjanak keresni."
Mindjárt megsajnálom őket. Most emelt árat az ASUS. biztos azért mert már deficites volt árulni a drága kártyákat, szegények. -
nexwo
őstag
Szerintem meg, ha menet közben úgy jött ki, hogy költségesebb de nem kapnak több pénzt akkor egyszerűen nem gyártanak és ez megmagyarázná a helyzetet, és ezek alapján a 3080-as pótléka lesz a remény, és a pár ezer darab legyártott termék meg kb felfogható limitált sorozatnak. (Legalább nem rosszabb mint egy termékvisszahívás.)
Ha a bányászok sem kapnak 3080-at akkor miattuk végülis elfogyhat a 3060 ti és 3070
De meséket bárki ki tud találni. Ki az aki ott van és megtudja kérdezni és nem lövik főbe?
-
Cs1csó
titán
Visszasírom a jó kis: GTX 950, 960, 970, 980, 980TI
díszítősoros kártyákat, logikus sorozat. -
exedoc
senior tag
Jaa, hogy a partnerek is tudjanak rajta keresni? Értem. Gondolom ezek a partnerek nem Magyarországon vannak mert itthon 2-2,5x-es áron adják.
-
jerry311
nagyúr
Húúú, mindenki örül.
Ja nem, mert semmi sem kapható.
Húúú, megijedt a konkurencia.
Ja nem, mert semmi sem kapható egyik termékeiből sem.
-
K0vasz
aktív tag
teljesen jó lenne ez a sok változat meg a kb. 5-10%-os teljesítménykülönbségek az egyes kártyák között (annak ellenére, hogy most már én se tudom, hogy a legutóbb bejelentett 3060 ULTRA most végülis egy felturbózott 3060 lesz vagy egy lebutított 3070), csak hát így semmi értelme az egésznek, hogy nem lehet kapni őket
-
Ez jó, de hol az az egy...?
(...ami kapható...)
-
Újabb paper launch?
-
fanti
addikt
Vége a 3080-asnak?
Hogy lehet valaminek vége, ami még el sem kezdődött?
Ekkora egy szarkavarást...
Ez már tényleg sok. -
Segal
veterán
Az a 12 meg 20 gigás verzió biztos jót fog tenni, az alapból is nehézkes ellátásnak.
Plusz ugye lassan Jolika néni is bányászni szeretne... -
törölt tag
Az AMD CPU-s, NV 30XX szériás GPU-s laptopokról hogyhogy nincs semmi hír?
-
Nem 812 féle dolgot kéne csinálni, elég lenne az a 4 féle, ami most sem kapható normálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A GeForce RTX 3070 fölé három új modell is készül, és ezek a 10 GB-os GeForce RTX 3080 végét jelenthetik.
- OLED monitor topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest