Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Baltazár123

  senior tag

  Van pár készülék, amit USA-ban is nyereségesen lehetne gyártani, mondjuk az Apple cuccok, de akkor az extra luxus extra profit helyett maradna szegényeknek az extra luxus.
  Egyébként meg ahova kétkezi munkaerő kell nagy számban, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan lehetne nemhogy olcsóbban, de egyáltalán nyereséggel gyártani.
  Ugye mindenki olcsón akart mindent venni, de közben az ő munkáját meg természetesen valaki fizesse meg busásan. Ez egy paradoxon hosszú távon és nem működik így társadalmi szinten, csak ha kihelyezik az alacsony hozzá adott munkákat alacsony(abb) bérű országokban.
  Az persze szintén igaz, hogy a kínaik nem butábbak és képzetlenebbek az amcsiknál (sőt, hajajajj), ráadásul simán ellopják és lemásolják a technológiát. Ott nem nagyon élnek meg a szabadalmi troll cégek :) Idővel meg azon veszi észre magát minden nyugati gyártó cég, hogy hát a kínai meg az ő terméke között nincs is akkor különbség, sőt mintha hasonlítanának is :)
  A japánok is technológia lopással és lemásolással kezdték és szépen idővel kinevelték a mérnök réteget.
  A helyi szolgáltatásokon kívül gyakorlatilag minden munkakör mozdítható. Tehát a fodrásznak még nem kell izgulnia, mert a kínai nem tudja a munkáját elvégezni és robotottal se könnyű helyettesíteni mert annak lenne némi vadnyugati romantikája, hogy ollóval hadonásszon a fejem körül egy robot :) Meg a politikusok is biztonságban vannak, de elég hamar fel lehetne sorolni azokat a munkákat, amik robot és kínai biztosak.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés