Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Klaus Duran

  senior tag

  LOGOUT blog

  Ez van.
  De erre rátesz még egy lapáttal hogy a next gen alapból kicsit lustább /+ butább.
  Ilyen idős koromban láthattam a szexuális zaklatás pandát :) és nem lett semmi bajom.

  A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

 • blackrulz

  veterán

  "Node mindenki tudja, ki szívja meg ezt az egész baromságot.... hát pont a gyerekek... mert már lassan Olimpikonok lesznek a sok sportolástól, meg olyan sómentesen táplálkoznak hogy csődbe megy a sóipar"

  wow. én minden nap egy suli előtt megyek el fél 8 8 között, hát sportos gyereket egyet se láttam még kint.

  egyébként én közel 25 évesen is szívtam a remek képolvasás technikától amit anno úttörőnek gondoltak. csak aztán nem lett igazuk... mókás volt...

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • matej013

  csendes tag

  Az embernek magától kell rájönnie, hogy kicsoda. Az oktatás lehet akármennyire borzalmas, ha a gyerekben van értelem, az elő fog törni.

  Nyolcadik osztályos koromig én sem tudtam volna feladni egy ajánlott levelet, ma pedig szinte minden nap a postára kell járnom. Ha az ember valamit huzamosabb ideig művel, akkor abban lesz tapasztalata.

  A tiszteletlenség az, amit nem tűrök, mert nehogy már egy 10 éves gyerek beszólogasson nekem! Két atyai pofont azoknak és rögtön megtanulják a helyüket (Ahogy nekem is kijárt még kiskoromban).

  [ Szerkesztve ]

  A sörben kevés a vitamin. Ezért kell sokat inni belőle.

 • SwissBread

  újonc

  1. Szinusz Koszinuszt 8. általánost végzet ember biztos nem fog tudni mivel középiskolás anyag.
  2. A bejegyzés amit írtál nagyon túlzó, vannak hülyék a korosztályomban (9. osztály) de egyáltalán nem ez a jellemző.
  3. Tankönyv lista, egész konkrétan a tanáraink nem ismerik a könyveket róla vagy egyik sem megfelelő. Ebből egyenesen következik hogy a tanóra színvonala csökken. Emiatt többet kéne tanulnunk otthon de egyrészt lusták vagyunk (ez szerintem egyáltalán nem csak a mostani generációra igaz) Másrészt van heti 36 óránk+ lecke és tanulás. Tehát kb. úgy nézz ki hogy hatkor felkelek, 4kor haza érek és még egy óra tanulás (meg úgye legyen meg a napi 8 óra alvás és egyebek).

  <script type=text/javascript> Document.write(aláírás); </script>

 • gyurkikrisz

  őstag

  Szóval az, ha pofonvágod a gyereket segíteni fog. Hát nem.

  A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

 • blackrulz

  veterán

  jaja én is mondtam cimborának hogy szépen le kell ülni a gyerekkel amikor cipős lábbal az asztalon xbox mögül ugat vissza anyunak hogy ha zavarja a kupi rakjon rendet azért van tartva. mondjuk az ő megoldása hatékonyabb volt és a gyerek meg megtanulta hol van a tálpálkozási láncban.

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • Ed3r_X_

  veterán

  Ezt az elvet vallom én is, attól mert verem, nem lesz jobb semmi. És a lelkiismeretem miatt én érezném szarul magam.

  Normálisan le kell ülni beszélni, és tudni kell nevelni. A gyerekek se hülyék, hogy ne értsék.

  "The best things in life aren't things"

 • matej013

  csendes tag

  Egyáltalán nem azt vallom, hogy agyba-főbe kell verni szegény gyereket. Életemben kétszer kaptam pofont, és semmi lelki sérülést nem okozott, mert tudom, hogy miért kaptam.

  A sörben kevés a vitamin. Ezért kell sokat inni belőle.

 • gyurkikrisz

  őstag

  Csak ha pofonvágod, akkor azért nem csinálja legközelebb, mert tudja hogy nagyot fog kapni. Ha meg leülsz, és próbálod megbeszélni vele, akkor talán a fejére is tudsz hatni. Persze minden munkát többféleképpen el lehet intézni, jól és rosszul is.

  A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500

 • blackrulz

  veterán

  a baj alapvetően az, hogy a szülő naponta max 1-2 órát neveli a gyereket egy idő után. a többi a suliban történik, és jelentős mértékben az osztálytársaktól veszik át a baromságokat.

  az említett példában pl ez a beszélgetés megtörtént többször. szépen el lett mondva hogy ez a visszaszólogatás, parasztkodás, beleszarás ez nem járja, és változtatni kéne. előbb szépen sokszor aztán csúnyán. aztán szankciókat kilátásba helyezve. amikor ez se hozott eredményt bekobozták a psp-t butatelefonra cserélték az okostelót, kivették a szobából a tv-t. erre a reakció az este 11 fele hazaesés volt, az apja telefonját ellopkodás és emelt díjas számok tárcsázgatása, sms küldés szintén ilyen kategóriában...

  kétszer kapott a gyerek egyszer ezért egyszer mert az anyjára kezet emelt vita közben... lehet hogy még pár év és megértette volna hogy ez nem járja. lehet. így viszont egészen jól tudatosult benne hogy ha játsza az eszét és azt hiszi ő a király otthon akkor beállhat csillagásznak.

  egyébként így egészen 30 közelében akiket ismerek mind megkaptuk a pofonjainkat. a mai fiatalság viszont még nálunk is szemetebb, én nem engedtem volna soha meg magamnak hogy a buszon parasztkodjak az öregekkel amíg a haverok telefonnal veszik fel, nemrég a gyerek a buszon rágyújtott a végállomásra tartva, stb. ezt a viselkedésformát viszont otthon is követik, és mint írtam, ezek az ingerek, elvárások, minták 8-10 órában érik, nagyon komoly alapozással a szülők részéről persze kordában lehet tartani sok dolgot, de abba nem igazán fér bele az oly divatos tv elé beverem aztán csináld, meg tabletet kapsz mert addig is csöndben maradsz és nem kell veled foglalkozni felállás.

  szerintem azzal semmi baj hogyha kiharcolja magának a lurkó tizenpár évesen mert meg lett beszélve szépen csúnyán ezerszer és még mindig nem esik le hogy ki merre hány óra, akkor megkapja azt a pofont. nem napi szinten, és nem azért mert nem ette meg a borsófőzeléket. én tuti nem fogom verni a gyerekemet, de ha egyszer csak úgy tesz mintha meg akarna ütni engem vagy az anyját, olyan jelzőket aggat ránk ami oda nem illő, abban a pillanatban tárgyaljuk át hogy is megy a kard által vész ki kardot ragad történet lelkiismeretfurdalás nélkül.

  az a baj, hogy ezek a témák gyerek és szülő specifikusak. ha szülő kvázi súlytalan, tudja a lurkó hogy persze pofázik az öreg aztán semmi nincs belőle, akkor jó hogy int rá. ahogy egy normális értékrenddel, világképpel, stb elindított gyerek meg kevésbé nyitott az ilyen jellegű viselkedésformák iránt. meg kell tenni mindent amit tudunk hogy normálisan vágjon bele az életbe, de ha ragaszkodik a sallerhez abból nem kell világraszóló ügyet csinálni.

  egyébként is jobb ha a királykomplexusa meg parasztkodása miatt olyantól kap egyet aki szereti, mint olyantól akivel az utcán pár év múlva ugyanezt a hangnemet felveszi... a pofonját előbb utóbb úgyis megkapja majd.

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • daenerys

  tag

  egyeseken az agyonverés sem segít. Anyámra rágyújtotta apám a házat, de anyám abból sem értett, azóta is azzal sajnáltatja magát, és mentegeti a tahó viselkedését, mert ő "belebolondult".

 • Vladi

  nagyúr

  "De mit várunk el egy 8 osztályt végzett embertől? Szerintem annyit hogy, tudjon írni/olvasni."

  Hááát... akkor némely 6.-osnak akikkel rossz sors összehozott nagyon bele kell húzniuk. :DDD

  Srácok! A pofozkodás témát hagyjuk már, mert nem aktuális. Társadalmilag ott tartunk, hogy foglalkozni kéne a gyerekkel. A többi csak ez után jön.

  (#10) blackrulz:

  Napi 1-2 óra? Ez már simán több, mint az átlag. :DDD :(((

  [ Szerkesztve ]

  Jani másszál fel! Maradj a kompon!

 • blackrulz

  veterán

  Az extém esetek mindig extrémek. Ez nem oszt a mondandomon. Gyerekkorban ha kiharcolja nem less baj az a tasli. Agyonverni senkit se kell, oda vannak szakemberek

  Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

 • yerico

  senior tag

  Hagy javítsalak ki, a korosztályod nagy része buta, és ez főleg a tanrendből jön. Aki nem tud 14 évesen fejben számolni, helyesen írni, és megérteni, amit olvas, azzal baj van. És egy kb. a korosztályod 50%-a. Sajnos a tanterv direkt idiótákat képez, ez ellen tenni nehéz. Gimis koromban - ez most 9. osztály - egy óra tanulás már nem volt elég. Sokszor kellett 3-4 órát is tanulni, és mellette volt kb. 34 óránk egy héten. Este 7 előtt nem végeztünk, de inkább 10. Viszont tudtunk olvasni, írni, számolni.
  Mondjuk nem is volt elsőben 25 óránk egy héten, csak 20. Viszont nem is kellett karácsonyra olvasnunk. Most meg az elsős fiam - még nem tud olvasni - már tanulja a zöngés - zöngétlen hangokat. Minek?

  [ Szerkesztve ]

  Kívánságműsor a rádióban: -Kérnék egy számot a BKV-soknak. Rhiannától kérném a Shut up and drive-ot!

 • Kasya

  nagyúr

  Nos, erre csak azt tudom mondani, hogy jol kell iskolat valasztani. Ami meg a helyesirast es a fogalmazast illeti, olvasd at meg egyszer amit irtal...

  Valamint ne felejtsuk el, hogy a suli onmagaban keves egy gyerek sikeres fejlodeseben...

 • greenity

  aktív tag

  A funkcionális analfabetizmus nem csak jelenkori probléma, viszonylag régóta megvan.

  Néhány dolog az oktatással kapcsolatban:
  - valóban a gyerek a legtöbb idejét az iskolában tölti, a társai körében, de! életének első három éve az, amit a szüleivel tölt jobb esetben, igen meghatározó
  - teljesen igaz, hogy jelenleg a tanítók és tanárok nevelik a gyerekeket, de ez nem optimális, az ő feladatuk nem csak nevelés, hanem oktatás is
  - azért tegyük hozzá, hogy ha az oktató úgy gondolja, hogy rossz a tankönyv, akkor fogja magát nem a tankönyv szerint halad, és erre példa is van; a mai digitális világban millió IKT eszköz segíti azok munkáját, akik hajlandóak hozzájuk nyúlni
  - a minden napos testnevelés nem hülyeség, de el van túlozva, amikor a matek-magyar órák rovására megy, akkor igen csak rossz a helyzet

  Végezetül némi tapasztalat az "én időmből", 2002-2008 között jártam gimnáziumba (nem buktam meg, hatosztályosban kezdtem, és matek tagozatra felvételiztem utána) már az első évtől nem volt elég 1 órát tanulni. Elsős és másodikos gimistaként heti 35 órám volt és ezek után voltak a plusz dolgaink. Az átlag diák 3-4-5 órát tanult, annyi kellett általában.

  Tehát, azt hiszem, hogy a délután négyre hazaérek és már csak 1 órát tanulok és semmire sincs időm, marhára nem kifogás.

  A diákok képességei meg romlanak, folyamatosan, ennek nagyon sok oka van, és nem csak az oktatás.

  Nem minden az, aminek látszik.

 • Kasya

  nagyúr

  En is hasonloan bentlakasos gimiben (6 osztalyos) tanultam. 6 nap oktatas es kotelezo napi beosztasok. Par ora kimeno delutan, aztan studiumok pihenokkel.
  Otthon inkabb az a gond, hogy ha a szulo nem kenyszeriti tanulni a gyereket, vagy az nem erez affinitast ra, akkor nem is fog tanulni.

  Emlekszem anno altalanos iskolas koromban, mikor nagyszuleimnel voltam es naluk tanultam. Nagypapam foglalkozott velem, oktatott matekbol es kornyezetismeretbol. Nem volt olyan oldal a kornyezetismeretes konyvben, amit ki ne javitott volna es ne mormolta volna az orra ala hogy "hogy lehet ennyi hulyeseget leirni".
  Akkoriban ugy voltam vele, hogy nem erdekel...nem akarom tudni, mert a tanar se azt keri szamon amit nagyapam mondd.

  Ha jol emlekszem az egyik hibara , ebben a konyvben irtak paratlan ujju patasnak a sertest. Ilyen hibák elofordulhatnak. A tanar raadasul eszre se veszi jo esellyel. Na most az egyetemen ilyet nem szoktak mar tanitani, es igen ego ha a vizsgan "elszolja" magat az ember.

  [ Szerkesztve ]

 • greenity

  aktív tag

  Én nem bentlakásosban tanultam, csak hatosztályosban :)

  Nem minden az, aminek látszik.

 • Kasya

  nagyúr

  Azert is irtam hogy hasonloan, marmint 6 osztalyosban :) Felreerthetosegert elnezest.

Hozzászólok Aktív témák